FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omar little

#18376 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

HB_BHF wrote:Ma hajde, u najgorem slučaju imamo "samo" ligu. Imam neki osjećaj da će Milan platiti cijenu ovog svega :D. T

tako smo vikali i prosle sezone da ce chelza zaplatiti onu srecu silnu protiv barce, nema bas toliko turbeta da abramovich naubacuje, pa...hop :D
kory_galaktikos

#18377 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

veljaca wrote:ROURA - odlazi ... :D

Penal nije bio .... :D

Sudija opravdano dodijelio sve kartone ... :D

Sudija je veoma bitan faktor na svakoj utakmici .... :D

Treba kazniti igrace Barcelone sto su padali poslije "faulova" ... :D

Sada je SAMO +13 i + 9 .... :D
a bravo,ovim si me kupio,msm za penal i ove kazne stvarno su kriticni al imamo i mi pepe-a :skoljka:
skenderija04

#18378 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Victor Valdes ce presjediti dobar dio ostatka sezone. Perez Lasa je unio u zapisnik da mu se unio u lice i da vise puta ponovio na terenu i u tunelu: " Usr'o si se, nemas obraza"
tendzera

#18379 Re: FC Barcelona

Post by tendzera »

Bravo za Valdeza :thumbup:
Jazzy.ba

#18380 Re: FC Barcelona

Post by Jazzy.ba »

skenderija04 wrote:Victor Valdes ce presjediti dobar dio ostatka sezone. Perez Lasa je unio u zapisnik da mu se unio u lice i da vise puta ponovio na terenu i u tunelu: " Usr'o si se, nemas obraza"
Prema informacijama koje kruže internetom, Victor Valdes je u svlačionici udario sudca Pereza i odveden je u policijsku stranicu.

:lol:
5 0 5

#18381 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Jazzy.ba wrote: Prema informacijama koje kruže internetom, Victor Valdes je u svlačionici udario sudca Pereza i odveden je u policijsku stranicu.

:lol:
nije istina.
kisni indijanac

#18382 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

skenderija04 wrote:- Lopta sporo cirkulise
- Igraci ne igraju bez lopte, nema utrcavanja u prostor. Danas samo jedno i gol.
- Ako svaku tekmu primis gol (najmanje) logicno je da su i ovi u napadu prestraseni kada se dodaju
- Fizicki pad je ocit
- Valdesu ne ginu 4/5 utakmica.
- Sudija nije sudio penal ( cist, priznaje i AS) ali TO NE MOZE OPRAVDATI DRUGO POLUVRIJEME KOJE JE BILO UZASNO
- Ekipa nema lidera na terenu
- Ekipa nema lidera na klupi
- Ne postoji autoritet da im se obrati na malo ostriji nacin @p206 potpuno u pravu

Uprkos svemu, vjerujem da ce protiv Milana biti bolje i da Barcelona ima sansi.
:thumbup:
kory_galaktikos

#18383 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

skenderija04 wrote:1. Di Stefano. Stariji kazu da je bio najbolji svih vremena - Sa reprezentacijom nikad nista

2. Ferenc Puskas i Ladislav (Lazlo) Kubala Igraci koji su obiljezili jedan period. Nikada nisu ostvarilii nista sa reprezentacijom ali ste sigurno slusali i citali o "Lakoj konjici"

3. Johan Cruyff - Osvojio je sve kao fudbaler individualno i u svojim timovima. S reprezentacijom nista ali.... Svi smu culi za "Paklenu narandzu"

Ove primjere navodim da bi rekao dvije stvari. Za fudbalsku legendu na srecu, rezultat nije najvazniji. Pogledajte ova imena i generacije o kojima se i dan danas prica: Nista nisu osvojili ali svijet ih se sjeca i priznaje im mjesto u. istoriji koje im pripada. To su zasluzili na terenu igrajuci fudbal koji se pamti. Uz Brazil 1982, koji nije bio prvak, ovo su ekipe koje su obiljezille ovu igru. Sampioni su bili i Sairtaidis, Delas, i slicni ljudi koji uprkos tituli ne ostaju upamceni. Leo Messi da sutra prestane igrati fudbal, ima zagarantovano mjesto medju legendama svih vremena.

Druga stvar, Leo Messi je veliki igrac u velikom klubu na velikim utakmicama. Nabrajati je bezveze, jer ono sto je napravio svi znamo ali sta jos moze napraviti tek treba da se vidi. Postoji zelja da se zbog dva losa mjeseca dovodi u pitanje kvalitet ovog igraca i pocinje se sa neumjesnim poredjenjima. Neki bi voljeli da je kraj godine u februaru. Ipak, najvaznije stvari u fudbalu se desavaju do marta. Danas je prvi (ili vec drugi) mart. Sacekajmo sa ocjenjivanjima jer prav ocjene se daju na kraju godine, a ne na tromjesecju ili polugodistu.
Rob_Atl

#18384 Re: FC Barcelona

Post by Rob_Atl »

Protiv Milana: Nema veze losa utakmica istrest cemo se na Realu sad

Protiv Reala 1: Ma 'arane moj nije realno ovo, ubili smo ih u prvoj utakmici realno smo bolji, ubit cemo ih sljedecu tekmu

Protiv Reala 2: Istrest cemo se na Milanu... :-) :run:
Maharadza

#18385 Re: FC Barcelona

Post by Maharadza »

Rob_Atl wrote:Protiv Milana: Nema veze losa utakmica istrest cemo se na Realu sad

Protiv Reala 1: Ma 'arane moj nije realno ovo, ubili smo ih u prvoj utakmici realno smo bolji, ubit cemo ih sljedecu tekmu

Protiv Reala 2: Istrest cemo se na Milanu... :-) :run:

:lol: :lol: :lol:
Mikady

#18386 Re: FC Barcelona

Post by Mikady »

Pocetkom 2p sudija je poklonio slobodni udarac iz ekstra poziciji za Barsu doduse Verane je cisto po lopti al et..objektivno ono nije dovoljno za penala.
sargon

#18387 Re: FC Barcelona

Post by sargon »

Zašto se ne bi pokušalo sa ponovnim dovođenjem Cruyfa na klupu Barce... I Vilanova i Roura su trube trenerske, baci loptu i igraj kako ste igrali sa Guardiolom...
LSD

#18388 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

sargon wrote:Zašto se ne bi pokušalo sa ponovnim dovođenjem Cruyfa na klupu Barce... I Vilanova i Roura su trube trenerske, baci loptu i igraj kako ste igrali sa Guardiolom...
Sa Vilanovom je Barca ove godine oborila rekord Primere u nizu pobjeda ;-) frajer je preporodio prošlogodišnju Barcu i krajnje je neozbiljno njega stavljati u istu recenicu sa Rokijem koje sa taktikom ima veze ko sa kvantnom fizikom :D :-) a o pripremi tima da ne pricamo.

Pricalo se nešto o angažmanu trenera B tima, što je u svakom slucaju bolja opcija nego ovo sad stanje...samo mu moraju dati ovlasti.
sargon

#18389 Re: FC Barcelona

Post by sargon »

LSD wrote:
sargon wrote:Zašto se ne bi pokušalo sa ponovnim dovođenjem Cruyfa na klupu Barce... I Vilanova i Roura su trube trenerske, baci loptu i igraj kako ste igrali sa Guardiolom...
Sa Vilanovom je Barca ove godine oborila rekord Primere u nizu pobjeda ;-) frajer je preporodio prošlogodišnju Barcu i krajnje je neozbiljno njega stavljati u istu recenicu sa Rokijem koje sa taktikom ima veze ko sa kvantnom fizikom :D :-) a o pripremi tima da ne pricamo.

Pricalo se nešto o angažmanu trenera B tima, što je u svakom slucaju bolja opcija nego ovo sad stanje...samo mu moraju dati ovlasti.
Dobro možda sam bio preoštar za Tita ali on je tika-taku naslijedio od Pepa, ništa novo uveo nije... Timovi (Milan, Real) počinju pronalaziti mane tom načinu igre a Barca ništa ne mijenja, igra predvidivo kao i uvijek, nikada se ne postavlja taktički (što ja za pohvaliti ali nekada to ne daje rezultat)... U ove nekolike utakmice se pokazalo šta bi Zlatan značio za sadašnju Barcu... Nešto moraju mijenjati, opet ne znam Cruyf tamo trenira kvazi-reprezentaciju katalonije, zašto neće da ga uzmu za trenera... Ipak je on u neku ruku otac ovakvog stila igre...
Mikady

#18390 Re: FC Barcelona

Post by Mikady »

Kako ne znas pa Cruyfa, posle onog srcanog doktor mu je rekao da se.. trenerske klupe
sargon

#18391 Re: FC Barcelona

Post by sargon »

Znam za ovaj bajpas iz 1991., zbog pušenja valjda, nisam znao da su mu preporučili ustezanje od trenerske karijere... Ali svakako mjesto mu je u stručnom timu Barcelone, kao savjetniku ili tako nešto...
Bušman

#18392 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

sargon wrote: Dobro možda sam bio preoštar za Tita ali on je tika-taku naslijedio od Pepa, ništa novo uveo nije... Timovi (Milan, Real) počinju pronalaziti mane tom načinu igre a Barca ništa ne mijenja, igra predvidivo kao i uvijek, nikada se ne postavlja taktički (što ja za pohvaliti ali nekada to ne daje rezultat)... U ove nekolike utakmice se pokazalo šta bi Zlatan značio za sadašnju Barcu... Nešto moraju mijenjati, opet ne znam Cruyf tamo trenira kvazi-reprezentaciju katalonije, zašto neće da ga uzmu za trenera... Ipak je on u neku ruku otac ovakvog stila igre...
Cruyff nece vise trenirati. Barca ne mora mijenjati stil igre nego pronaci formu. Odbrana ne stima od pocetka sezone i primaju previse golova. Vecina tih golova je plod vrlo lose igre u odbrani. U napadu isto skripi, Villa i Alexis se ove sezone brukaju, doduse bili su i povrijedjeni.
Jedino Messi razvaljuje cijelu sezonu, ali protiv jakih timova upravo dolazi do izrazaja ona da je "nogomet timski sport". Ne moze ni on sam. Recimo, ne tako davno su (skoro isti, i to kako se ispostavilo sampionski Real) razvalili 3-1 na istom ovom stadionu. Ubili puru u njima.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#18393 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Messi has now scored most goals ever (18, level with Di Stefano) and given most assists ever (11) in clasicos.
skenderija04

#18394 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ma nema nista od toga . Cruyff i Rosell su kao pas i macka. Jebi ma ako Johan ne navija da se stvar zagovna pa da navijaci optuze Rosella. Osim toga ne trenira vec 18 godina.

U sustini problem nije u taktici, Rouri i sta ti ja znam. Igra se onako kako se trenira. Kod Tita nije bilo labavo. Spojilo se par faktora koji su se poklopili. 1.Titova promjena igre koju protivnici jos nisu kontrolisali 2. Dosta igraca koji su bili obiljezeni kod Pepa su htjeli da dokazu da su za sve zasluzni igraci a ne Guardiola .3. Liga je krenula da bolje ne moze. Osim pobjeda Barcelone,protivnici su gubili tako da je prednost iz kola u kolo rasla a to daje mirnocu.
Nakon toga dolazi bolest Vilanove. Ekipa po inerciji nastavlja dobro,ali inercija ima svoj kraj. Predpostavljam da su se igraci opustili, poceli su da hvataju krivine a Roura nema autoritet.Tito preko Skype-a ne moze postrojiti igrace. Predsjednik se ne mjesa, Zubizareta je previse dialogantan.
Sada gledam i sve je vise glasova koji traze novog covjeka na klupi. To stvara nervozu u ekipi i oko ekipe. Zbog toga, neophodno je da sto prije izadje Rosell i kaze jednu od dvije stvari:
1- Nas trener je Tito i cekamo sa se oporavi. Do tada je tu Roura. Ne interesuju nas trenutni rezultati, interesuje nas samo Vilanovino zdravlje. Cekacemo ga sve dok traje oporavak.
2. Ovako vise ne moze , treba nam nova licnost na klupi
To je jako bitno jer sad je klub izvan kontrole. Puno se prica, novine su pune glasina, prica i ko treba i ko ne treba a rjesenje ima i onaj sto prodaje pive na stadionu i javno ga iznosi. Navijacima treba jasno reci gdje ide klub. Barcelona je u najboljoj fazi od svog osnivanja i kakva god da je odluka, simpatizeri i clanovi ce ga prihvatiti. Ako se nastavi ovako nece izaci na dobro. Previse je miseva a macke nema.
respo

#18395 Re: FC Barcelona

Post by respo »

previse vi kudite titu
ja mislim da je on "zasluzan" za pepovu barcu
znaci on je mozak a pep je bio "samo" kao PR tog mozga
LSD

#18396 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Ma nema nista od toga . Cruyff i Rosell su kao pas i macka. Jebi ma ako Johan ne navija da se stvar zagovna pa da navijaci optuze Rosella. Osim toga ne trenira vec 18 godina.

U sustini problem nije u taktici, Rouri i sta ti ja znam. Igra se onako kako se trenira. Kod Tita nije bilo labavo. Spojilo se par faktora koji su se poklopili. 1.Titova promjena igre koju protivnici jos nisu kontrolisali 2. Dosta igraca koji su bili obiljezeni kod Pepa su htjeli da dokazu da su za sve zasluzni igraci a ne Guardiola .3. Liga je krenula da bolje ne moze. Osim pobjeda Barcelone,protivnici su gubili tako da je prednost iz kola u kolo rasla a to daje mirnocu.
Nakon toga dolazi bolest Vilanove. Ekipa po inerciji nastavlja dobro,ali inercija ima svoj kraj. Predpostavljam da su se igraci opustili, poceli su da hvataju krivine a Roura nema autoritet.Tito preko Skype-a ne moze postrojiti igrace. Predsjednik se ne mjesa, Zubizareta je previse dialogantan.
Sada gledam i sve je vise glasova koji traze novog covjeka na klupi. To stvara nervozu u ekipi i oko ekipe. Zbog toga, neophodno je da sto prije izadje Rosell i kaze jednu od dvije stvari:
1- Nas trener je Tito i cekamo sa se oporavi. Do tada je tu Roura. Ne interesuju nas trenutni rezultati, interesuje nas samo Vilanovino zdravlje. Cekacemo ga sve dok traje oporavak.
2. Ovako vise ne moze , treba nam nova licnost na klupi
To je jako bitno jer sad je klub izvan kontrole. Puno se prica, novine su pune glasina, prica i ko treba i ko ne treba a rjesenje ima i onaj sto prodaje pive na stadionu i javno ga iznosi. Navijacima treba jasno reci gdje ide klub. Barcelona je u najboljoj fazi od svog osnivanja i kakva god da je odluka, simpatizeri i clanovi ce ga prihvatiti. Ako se nastavi ovako nece izaci na dobro. Previse je miseva a macke nema.
:thumbup:

Rosell to treba svakako reci u javnost, ali nakon tekme sa Milanom....ako ispadnu iz LP (a velike su šanse za to), onda ekipu do kraja sezone može voditi i Eusebio Sacristan, trener B tima....mogu i Enriquea prvremeno zaposliti....sve može, samo ovo sa Rokijem, definitivno ne ide.
Na ljeto treba potražiti novog trenera, ovo sa bolesnim Titom je bila velika kocka koja je koštala Barcu vec Kupa,a vjerovatno i LP.
skenderija04

#18397 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

respo wrote:previse vi kudite titu
Naprotiv (bar ja). Tito je odlican, ali situacija je slozena. Klub mora odreagovati. Ako se ceka Tito, super. Zaboravljamo sezonu. Gledati da se zatvori prvenstvo i ok. Mislim da se sad previse spekulise i treba reci ljudima koja je realna situacija. 99,9% bi sad reklo da hoce Vilanovu zdravog pa makar Milan stavio peticu za 10 dana. Ono sto se ne smije dozvoliti je da caruju spekulacije i glasine a da se predsjednik ne oglasi.
5 0 5

#18398 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

respo wrote:previse vi kudite titu
nije valjda tako crno bijelo. rijkaard je rekao da je on bio samo jedam mali dio procesa, koji je zapocet puno prije njega i nastavljen poslije. tako ti je i sa ovom zadnjom dvojicom.
skenderija04

#18399 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@LSD.

Tacno, ali vidis da se kriju neke odluke. Vec se spekulise oko novih igraca a ne znas ko ce biti trener.Bartomeu djeli ispisnice i kupuje a ne zna ko ce voditi ekipu dogodine. Zbog toga Sandro mora pred novinare.
5 0 5

#18400 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

bar ce pinto dobiti par dodatnih utakmica. ni sam se nije nadao.
Post Reply