Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- mayab
#18376 Re: Xiaomi mobiteli
Danas popodne mi na Redmi Note 10 pro stigao update u obliku Androida 12 i MIUI 13
-
AtillaS
-
zippoo87
#18378 Re: Xiaomi mobiteli
I meni dosao update Miui 13 sa androidom 12 na Xiaomi 11T ,je li neko instalirao,ima li bugova ?
Tek sam uzeo ovaj model pa bi bilo pozeljno da odmah uradim veliki update,dok nisam podesio telefon
Tek sam uzeo ovaj model pa bi bilo pozeljno da odmah uradim veliki update,dok nisam podesio telefon
-
haga
-
zippoo87
#18380 Re: Xiaomi mobiteli
Hvala na odgovoru
Pojavio mi se update i odmah nestade...ali haman je razlog AdBlock aplikacija koja sluzi za blokiranje reklama na telefonu,to je VPN i kada protok ide preko te aplikacije,zaobidje Xiaomi servere.
Vec sam bio napola nastimao telefon sinoc i evo sada sam ga morao ponovo resetovati,jer hocu da uradim update pa opet factoryreset i onda da sam miram...novi telefon,novi android i novi MIUI
-
dragonz
#18381 Re: Xiaomi mobiteli
Redmi note 10 MIUI 13 urađen update prošle sedmice na fotografiji je SOT a od tzv. bugova je da mi je poremetio dark mode na nekim aplikacijama.
I novi control centar se može skinuti sa interneta a nije obuhvaćen ovome update-u.
- skafiskafsnjak
#18382 Re: Xiaomi mobiteli
Pa meni na mi 10t pro dark mod sranje zesce.
Neke aplikacije valjaju, neke ne... Kad ga izgasim skroz, oprt sjebe neke aplikacije...
Pored ostalih problema....cao Caomi
-
THEC
#18383 Re: Xiaomi mobiteli
ja bas danas mijenjao svoj Mi Note 10 Lite za 11t i doplatio, medjutim vratio ga liku poslije sat vremena, fingerprint senzor ne radi i haj ne bi mi to ni bio problem nego je ta tipka bukvalno gorjela iz nekog razloga, zasto je to tako veze nemam, zao mi bi jer ono malo sto sam cackao bas je brz i fluidan telefon, ali dzaba nisam mogao odmah da idem da se peglam sa garancijom, i dok sam podesavao telefon meni dodje 12.5.9 update cini mi se, nije dosao MIUI 13 odmah, al eto svakako moram traziti dalje, ugl sam se i ja nameracio na taj 11t pa valjda naletim opet na ovako neku opciju zamjene i doplate do odredjene cifre
-
zippoo87
#18384 Re: Xiaomi mobiteli
Kod mene telefon iz BHTelecoma,radi ko doxa,evo cijeli ga dan cackam.THEC wrote: ↑01/03/2022 19:23ja bas danas mijenjao svoj Mi Note 10 Lite za 11t i doplatio, medjutim vratio ga liku poslije sat vremena, fingerprint senzor ne radi i haj ne bi mi to ni bio problem nego je ta tipka bukvalno gorjela iz nekog razloga, zasto je to tako veze nemam, zao mi bi jer ono malo sto sam cackao bas je brz i fluidan telefon, ali dzaba nisam mogao odmah da idem da se peglam sa garancijom, i dok sam podesavao telefon meni dodje 12.5.9 update cini mi se, nije dosao MIUI 13 odmah, al eto svakako moram traziti dalje, ugl sam se i ja nameracio na taj 11t pa valjda naletim opet na ovako neku opciju zamjene i doplate do odredjene cifre
Nastimao sam i fingerprint,nevjerovatno je brz i nema nikakvih problema.
Telefon je bas brz,ono sve otvara instant.Kamere jos nisam probao ali po testovima su ok ,mada to meni najmanje treba.
Ono sto meni fali na ovom telefonu je micro sd utor i 3,5mm utor,imam par slusalica i sve su mi zicane i sada kurko
Morati cu naci nesto bezicno,mada nema jeftino da valja ili kupiti onaj adaptercic usb type c na 3.5mm.
Sta sam jos primjetio,da baterija fino drzi...doduse jesam stavio tamnu temu ali nisu mi sve aplikacije na tamnoj temi,ne mogu neke koristiti kada je podloga crna a slova bijela,nervira me to.
Ono sto je puno bolje u odnosu na prethodni mi 10t lite je da je osjetno laksi i nekako bolje balansiran,ne umara u ruci uopste a ista je velicina ekrana.
Mislim da ce me fino sluziti ,onako na prvu je dobar model.
-
THEC
#18385 Re: Xiaomi mobiteli
Kad smo kod tih slusalica, vidjeh da u onoj kutijici gdje bude maska dodje i onaj usb-c - 3,5mm dodatak/adapter za slusalice, a i ovaj lik je imao racun iz Telekoma, pa prvojeri opet kutiju, moguce je da je i tebi doslozippoo87 wrote: ↑01/03/2022 22:22Kod mene telefon iz BHTelecoma,radi ko doxa,evo cijeli ga dan cackam.THEC wrote: ↑01/03/2022 19:23
ja bas danas mijenjao svoj Mi Note 10 Lite za 11t i doplatio, medjutim vratio ga liku poslije sat vremena, fingerprint senzor ne radi i haj ne bi mi to ni bio problem nego je ta tipka bukvalno gorjela iz nekog razloga, zasto je to tako veze nemam, zao mi bi jer ono malo sto sam cackao bas je brz i fluidan telefon, ali dzaba nisam mogao odmah da idem da se peglam sa garancijom, i dok sam podesavao telefon meni dodje 12.5.9 update cini mi se, nije dosao MIUI 13 odmah, al eto svakako moram traziti dalje, ugl sam se i ja nameracio na taj 11t pa valjda naletim opet na ovako neku opciju zamjene i doplate do odredjene cifre
Telefon je bas brz,ono sve otvara instant.Kamere jos nisam probao ali po testovima su ok ,mada to meni najmanje treba.
Ono sto meni fali na ovom telefonu je micro sd utor i 3,5mm utor,imam par slusalica i sve su mi zicane i sada kurko
Morati cu naci nesto bezicno,mada nema jeftino da valja ili kupiti onaj adaptercic usb type c na 3.5mm.
Sta sam jos primjetio,da baterija fino drzi...doduse jesam stavio tamnu temu ali nisu mi sve aplikacije na tamnoj temi,ne mogu neke koristiti kada je podloga crna a slova bijela,nervira me to.
Ono sto je puno bolje u odnosu na prethodni mi 10t lite je da je osjetno laksi i nekako bolje balansiran,ne umara u ruci uopste a ista je velicina ekrana.
Mislim da ce me fino sluziti ,onako na prvu je dobar model.
- doktornauke
#18386 Re: Xiaomi mobiteli
kolko si doplatio?THEC wrote: ↑01/03/2022 19:23ja bas danas mijenjao svoj Mi Note 10 Lite za 11t i doplatio, medjutim vratio ga liku poslije sat vremena, fingerprint senzor ne radi i haj ne bi mi to ni bio problem nego je ta tipka bukvalno gorjela iz nekog razloga, zasto je to tako veze nemam, zao mi bi jer ono malo sto sam cackao bas je brz i fluidan telefon, ali dzaba nisam mogao odmah da idem da se peglam sa garancijom, i dok sam podesavao telefon meni dodje 12.5.9 update cini mi se, nije dosao MIUI 13 odmah, al eto svakako moram traziti dalje, ugl sam se i ja nameracio na taj 11t pa valjda naletim opet na ovako neku opciju zamjene i doplate do odredjene cifre
-
THEC
#18387 Re: Xiaomi mobiteli
350 KM, nije nov bio 11t, ali star mozda dva, tri mjeseca, nije vise, garancija iz telekoma, fiskalni racun, ugl vratio sam ga, lik je odmah prihvatio, pa trazim sad dalje, ugl imam i opciju Poco F3 koristen mozda mjesec dana, takodjer 2 godine garancije iq mobile, dam svoj telefon i 250 KM, (i moj ima jos pola godine garancije), a druga opcija mi je nov Mi 11 Lite 5g NE 8/256 sa godinom garancije i doplata 270 KM, pa vidjet cu, al priznajem da mi se onaj 11t bas svidio na prvu, ali ovaj Poco mi je mozda sad i bolja opcija, ako se lik ne predomislidoktornauke wrote: ↑01/03/2022 23:55kolko si doplatio?THEC wrote: ↑01/03/2022 19:23
-
zippoo87
#18388 Re: Xiaomi mobiteli
Nema toga drug u originalnom pakovanju,to je on mozda ubacio od drugog telefona.THEC wrote: ↑01/03/2022 23:48Kad smo kod tih slusalica, vidjeh da u onoj kutijici gdje bude maska dodje i onaj usb-c - 3,5mm dodatak/adapter za slusalice, a i ovaj lik je imao racun iz Telekoma, pa prvojeri opet kutiju, moguce je da je i tebi doslozippoo87 wrote: ↑01/03/2022 22:22
Kod mene telefon iz BHTelecoma,radi ko doxa,evo cijeli ga dan cackam.
Mislim da ce me fino sluziti ,onako na prvu je dobar model.![]()
Ima na kutiji sa strane pise sta sve dolazi u pakovanju i ne pise da ima taj adapter.
Sve sto pise na kutiji,to i imam.
- doktornauke
#18389 Re: Xiaomi mobiteli
Nisi puno doplatio samo me cudi sto nije naveo da ima taj problem,tacnije da telefon nije ispravan,isao je na prevaru pa ako prođe prođe,koji mu je nik?THEC wrote: ↑01/03/2022 23:59350 KM, nije nov bio 11t, ali star mozda dva, tri mjeseca, nije vise, garancija iz telekoma, fiskalni racun, ugl vratio sam ga, lik je odmah prihvatio, pa trazim sad dalje, ugl imam i opciju Poco F3 koristen mozda mjesec dana, takodjer 2 godine garancije iq mobile, dam svoj telefon i 250 KM, (i moj ima jos pola godine garancije), a druga opcija mi je nov Mi 11 Lite 5g NE 8/256 sa godinom garancije i doplata 270 KM, pa vidjet cu, al priznajem da mi se onaj 11t bas svidio na prvu, ali ovaj Poco mi je mozda sad i bolja opcija, ako se lik ne predomisli![]()
-
THEC
#18390 Re: Xiaomi mobiteli
Ne znam jel znao ili nije, ima više telefona na stanju i govori te s garancijom koje ima i ne provjerava previše, pa sad jel laže ili ne, ne znam, ali nije vala pokušao zavlaciti sekunde, odmah je pristao da se nađemo ponovo i vratio mi telefon i pare, a nick mu je Hamash ili ovako nešto, izbrisao sam poruke pa bih morao ponovo tražiti na piku taj telefon...ugl sad prvo provjeravam senzor otiska prsta kod ovih telefona kod kojih se nalazi sa stranedoktornauke wrote: ↑02/03/2022 00:13Nisi puno doplatio samo me cudi sto nije naveo da ima taj problem,tacnije da telefon nije ispravan,isao je na prevaru pa ako prođe prođe,koji mu je nik?THEC wrote: ↑01/03/2022 23:59
350 KM, nije nov bio 11t, ali star mozda dva, tri mjeseca, nije vise, garancija iz telekoma, fiskalni racun, ugl vratio sam ga, lik je odmah prihvatio, pa trazim sad dalje, ugl imam i opciju Poco F3 koristen mozda mjesec dana, takodjer 2 godine garancije iq mobile, dam svoj telefon i 250 KM, (i moj ima jos pola godine garancije), a druga opcija mi je nov Mi 11 Lite 5g NE 8/256 sa godinom garancije i doplata 270 KM, pa vidjet cu, al priznajem da mi se onaj 11t bas svidio na prvu, ali ovaj Poco mi je mozda sad i bolja opcija, ako se lik ne predomisli![]()
- doktornauke
#18391 Re: Xiaomi mobiteli
Naso sam cijenio je tvoj 290 znaci nije bas kako sam rekao da nisi puno doplatio,ako telefon nema vidljivih tragova i sve je ispravno ne daji ga ispod 350,ipak nije ni to kanta telefon.THEC wrote: ↑02/03/2022 00:24Ne znam jel znao ili nije, ima više telefona na stanju i govori te s garancijom koje ima i ne provjerava previše, pa sad jel laže ili ne, ne znam, ali nije vala pokušao zavlaciti sekunde, odmah je pristao da se nađemo ponovo i vratio mi telefon i pare, a nick mu je Hamash ili ovako nešto, izbrisao sam poruke pa bih morao ponovo tražiti na piku taj telefon...ugl sad prvo provjeravam senzor otiska prsta kod ovih telefona kod kojih se nalazi sa stranedoktornauke wrote: ↑02/03/2022 00:13
Nisi puno doplatio samo me cudi sto nije naveo da ima taj problem,tacnije da telefon nije ispravan,isao je na prevaru pa ako prođe prođe,koji mu je nik?![]()
-
zippoo87
#18392 Re: Xiaomi mobiteli
Sve treba provjeravati,do najmanje sitnice.THEC wrote: ↑02/03/2022 00:24Ne znam jel znao ili nije, ima više telefona na stanju i govori te s garancijom koje ima i ne provjerava previše, pa sad jel laže ili ne, ne znam, ali nije vala pokušao zavlaciti sekunde, odmah je pristao da se nađemo ponovo i vratio mi telefon i pare, a nick mu je Hamash ili ovako nešto, izbrisao sam poruke pa bih morao ponovo tražiti na piku taj telefon...ugl sad prvo provjeravam senzor otiska prsta kod ovih telefona kod kojih se nalazi sa stranedoktornauke wrote: ↑02/03/2022 00:13
Nisi puno doplatio samo me cudi sto nije naveo da ima taj problem,tacnije da telefon nije ispravan,isao je na prevaru pa ako prođe prođe,koji mu je nik?![]()
Sta sam puta htio da kupim i hajde reko jos ovo da testiram i bas tu problem.
Uvijek kod polovnih testiraj mikrofone i zvucnik,ubacis svoju sim karticu i nazoves nekog i uzmes oba telefona na uho i pricas i tako cujes i na jednom i na drugom radi li.Imas bruku telefona kod kojih je ovo pokvareno ili je zacepljeno od prljavstine i iako popravak nije skup,opet je to 30-40 KM,nije ni malo.
Onda testiras dole utor za punjenje,to isto kod vecine bude rasklimano.
Display kod Samsung telefona,koji su vecinom AMOLED a i kod drugih...otvoris bijelu podlogu i vidis da nema burn in-a,mnogi imaju,cak vecina.
Kamere sve testiras a mozes i otisak prsta,mada ja to nikada ne testiram i uvijek je radilo do sada...ali ako je opticki otisak u displayu i ako ne radi,onda je 100% mijenjan display i ubacen je zamjenski a ne originalni.
Ima tako tih caka mali milion i moze se skontati prevarant za 5 minuta testiranja na licu mjesta
-
THEC
#18393 Re: Xiaomi mobiteli
Prije bih rekao da je on ustvari digao cijenu svog, jer manje više svi navedu da je u zamjeni cijena telefona koje prodaju veća, mada može se to gledati i tako kao što kažeš, no kako god svjestan sam da će cijena u zamjeni biti malo drugačija nego za keš ali eto ne isplati mi se kupovati novi a ovaj držati na piku i čekati hoće li se neko javiti ili ne, ovako mi je lakše pa eto makar i preplatio neki telefon koju desetinu KMdoktornauke wrote: ↑02/03/2022 00:46Naso sam cijenio je tvoj 290 znaci nije bas kako sam rekao da nisi puno doplatio,ako telefon nema vidljivih tragova i sve je ispravno ne daji ga ispod 350,ipak nije ni to kanta telefon.THEC wrote: ↑02/03/2022 00:24
Ne znam jel znao ili nije, ima više telefona na stanju i govori te s garancijom koje ima i ne provjerava previše, pa sad jel laže ili ne, ne znam, ali nije vala pokušao zavlaciti sekunde, odmah je pristao da se nađemo ponovo i vratio mi telefon i pare, a nick mu je Hamash ili ovako nešto, izbrisao sam poruke pa bih morao ponovo tražiti na piku taj telefon...ugl sad prvo provjeravam senzor otiska prsta kod ovih telefona kod kojih se nalazi sa strane![]()
@zippoo87 svjestan sam ja toga zato i gledam da zamijenim za neki od ovih telefona koji su poprilično novi i imaju nekakvu garanciju jer su manje šanse da imaju nekih većih mana, ali opet eto naletio sam na jedan takav pa nije ni to uvijek pravilo, al valjda ću naredni put naći nešto kako bi i trebalo biti
- doktornauke
#18394 Re: Xiaomi mobiteli
Malo je i neodgovorno ako je prijavljen kvar i ako je star telefon 20 dana kao sto je u oglasu navedeno da isti ne odnese telefon na popravak nego vrati na pik i ceka drugu zrtvu.
-
nermin_t
#18395 Re: Xiaomi mobiteli
Nisam baš u toku. Vidim da je kod nas u radnje i telekome stigao Redmi Note 11, ali Pro i Pro+ verzije ne vidim da igdje reklamiraju, već samo tu "običnu". Nisu još stigle kod nas ili?
-
zippoo87
#18396 Re: Xiaomi mobiteli
Ja bih odnio i cekao da poprave...nece cijena drasticno opasti za 20-30 dana .doktornauke wrote: ↑02/03/2022 08:54 Malo je i neodgovorno ako je prijavljen kvar i ako je star telefon 20 dana kao sto je u oglasu navedeno da isti ne odnese telefon na popravak nego vrati na pik i ceka drugu zrtvu.
-
merk030
#18397 Re: Xiaomi mobiteli
Mislim da to još nije stiglo, vidio sam na YT, Benchmark u Srbiji tek objavio video o tom telefonu, vjerovatno će tek doći.
- doktornauke
#18398 Re: Xiaomi mobiteli
Ma jarane ni kvar nije naveo nista a prodo je vidim telefona kolko hoces,bas lopovluk.zippoo87 wrote: ↑02/03/2022 14:47Ja bih odnio i cekao da poprave...nece cijena drasticno opasti za 20-30 dana .doktornauke wrote: ↑02/03/2022 08:54 Malo je i neodgovorno ako je prijavljen kvar i ako je star telefon 20 dana kao sto je u oglasu navedeno da isti ne odnese telefon na popravak nego vrati na pik i ceka drugu zrtvu.
-
zippoo87
#18399 Re: Xiaomi mobiteli
Moze se desiti da nije znao odmah za kvar ali ako je opet objavio isti telefon i opet nije naveo kvar,onda ide sa namjerom da uvali i to je teski bezobrazluk.
Nije da mi nisu poznati takvi,imam posla sa njima svaki dan i 9 od 10 uvaljuje nesto i ne kaze pravo stanje.Sreca pa ja sve istestiram ali opet nije mi ni to garancija da nema jos neki problem.
Nije da mi nisu poznati takvi,imam posla sa njima svaki dan i 9 od 10 uvaljuje nesto i ne kaze pravo stanje.Sreca pa ja sve istestiram ali opet nije mi ni to garancija da nema jos neki problem.
- doktornauke
#18400 Re: Xiaomi mobiteli
https://www.olx.ba/artikal/45967718/xia ... eore-gray/
Online je a nije izmjenio oglas.
Online je a nije izmjenio oglas.