SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triconja

#18376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

E raja nesto me zanima ali valjda bih mogao ovo pitanje staviti na ovu temu jer teoretski moze dovesti do ovoga.

Naime Romi koji spopadaju covjeka da kupi "ukradeni parfem" (na kojem je cijena 150+ maraka) i spustaju do 10 maraka na kraju, znaci jel vi mislite da je to istina da je to stvarno ukraden parfem? Meni vise baca da su to negdje kupili kopiju tog parfema pa hoce nekom uvaliti jer nije logicno da se toliko parfemi kradu, nigdje ne bi bilo otvorene parfimerije.
nema me tamo

#18377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

triconja wrote:E raja nesto me zanima ali valjda bih mogao ovo pitanje staviti na ovu temu jer teoretski moze dovesti do ovoga.

Naime Romi koji spopadaju covjeka da kupi "ukradeni parfem" (na kojem je cijena 150+ maraka) i spustaju do 10 maraka na kraju, znaci jel vi mislite da je to istina da je to stvarno ukraden parfem? Meni vise baca da su to negdje kupili kopiju tog parfema pa hoce nekom uvaliti jer nije logicno da se toliko parfemi kradu, nigdje ne bi bilo otvorene parfimerije.

Logika brate i sam takve stvari radio
triconja

#18378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

nema me tamo wrote:
triconja wrote:E raja nesto me zanima ali valjda bih mogao ovo pitanje staviti na ovu temu jer teoretski moze dovesti do ovoga.

Logika brate i sam takve stvari radio
Moras malo preciznije to objasniti, ovim si nedorecen pravo, ako ikako moze.
nema me tamo

#18379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

Pa vidi kupio sam jedno 10tak satova svaki je 10 maraka i išao sam okolo na poznanike i par stranaca mislim naši ljudi sve..
I lupim pricu skinem sat evo reko za 50 je tvoj hitno mi trebaju pare inace ne bi kao prodao..

Trebala su mi dva dana da svih 10 uvalim..
Poenta price je da je to isti koncept kao sto si i ti sam napisao..
A naravno da uvijek ima onih 20-30 posto koji kradu eh sad da li ces naletiti na njih pitanje je :D
triconja

#18381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

nema me tamo wrote:Pa vidi kupio sam jedno 10tak satova svaki je 10 maraka i išao sam okolo na poznanike i par stranaca mislim naši ljudi sve..
I lupim pricu skinem sat evo reko za 50 je tvoj hitno mi trebaju pare inace ne bi kao prodao..

A naravno da uvijek ima onih 20-30 posto koji kradu eh sad da li ces naletiti na njih pitanje je :D
To je ta prica, jos samo zaboravljas dodati da se stavlja parfem (ili bilo koja druga roba) u ruku ili torbu (ako je meta zensko) i kaze daj pare (koliko isce) i nosi. :mrgreen: :thumbup:

A ovo za kradju, zanima me kako da se ukrade po 10 parfema svaki dan? Ovo mislim za Zenicu jer ima par ljudi u svakom trenu koji prodaju te parfeme a nema toliko parfimerija pa da mogu svaki dan krast bar po jedan komad.
made_in_sarajevo

#18382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

brza ruka po evropi ako su vec oridjidji :mrgreen:
Matzan

#18383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Matzan »

triconja wrote:
nema me tamo wrote:Pa vidi kupio sam jedno 10tak satova svaki je 10 maraka i išao sam okolo na poznanike i par stranaca mislim naši ljudi sve..

To je ta prica, jos samo zaboravljas dodati da se stavlja parfem (ili bilo koja druga roba) u ruku ili torbu (ako je meta zensko) i kaze daj pare (koliko isce) i nosi. :mrgreen: :thumbup:

A ovo za kradju, zanima me kako da se ukrade po 10 parfema svaki dan? Ovo mislim za Zenicu jer ima par ljudi u svakom trenu koji prodaju te parfeme a nema toliko parfimerija pa da mogu svaki dan krast bar po jedan komad.

Nema to veze sa originalima.
U gorem slučaju dobićeš nešto što nema veze sa pravim parfemom,
u najboljem dobijaš razblaženu varijantu originala.
oldtajmer

#18384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

dupljaci druze nemoj se izraditi pa uzeti,ne vrijedi to ni feninga
triconja

#18385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

oldtajmer wrote:

Ma lahko je za mene, ja kontam neke stvari ali stariji ljudi :? . Kod mene tetka i mati ne kontaju neke stvari pa ih se moze zajebat ko od sale.
oldtajmer

#18386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

triconja wrote:
oldtajmer wrote:

Ma lahko je za mene, ja kontam neke stvari ali stariji ljudi :? . Kod mene tetka i mati ne kontaju neke stvari pa ih se moze zajebat ko od sale.
jbg nema druge nego ih stalno upozoravati,tako sam i ja starom milion puta rekao za te razne prevarante pa ga opet prevarise za petobanku za neko sranje od nozeva :D u sustini zene je teze prevariti,al stariji muskarci su idealni za nasankati
triconja

#18387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

oldtajmer wrote:
triconja wrote: Ma lahko je za mene, ja kontam neke stvari ali stariji ljudi :? . Kod mene tetka i mati ne kontaju neke stvari pa ih se moze zajebat ko od sale.
jbg nema druge nego ih stalno upozoravati,tako sam i ja starom milion puta rekao za te razne prevarante pa ga opet prevarise za petobanku za neko sranje od nozeva :D u sustini zene je teze prevariti,al stariji muskarci su idealni za nasankati
Naravno, ostari a misli da je svu pamet svijeta pokupio kad na kraju corak.

Evo jos nesto sto ne kontam, znaci ode lopov ukrast parfem pa isti prodaje 100 metara od radnje :lol: za nikakve pare. Naravno da postoji kradja i ilegalne stvari ali malo je naivno misliti da je to tako lahko vidljivo i uocivo. Ili ja imam skroz pogresnu sliku o kriminalu.
nema me tamo

#18388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

Ma normala to da prodaje 100 metara od radnje što da ne :D

Ma nije lagano i vidljivo kao sto kazes vec opcenito se treba voditi politikom kad ti neko kaze da je nebo plavo ti mu nemoj vjerovati.
Tercius

#18390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Cherry-Cherry wrote:Negdje zapelo, zakačilo se za nešto i sad ga voda izbacila. Nema to veze ni sa budžetlijama ni sa porodicom... :-)
:thumbup:
uglavnomja

#18391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

triconja wrote:
oldtajmer wrote:
triconja wrote: Ma lahko je za mene, ja kontam neke stvari ali stariji ljudi :? . Kod mene tetka i mati ne kontaju neke stvari pa ih se moze zajebat ko od sale.

Evo jos nesto sto ne kontam, znaci ode lopov ukrast parfem pa isti prodaje 100 metara od radnje :lol: za nikakve pare. Naravno da postoji kradja i ilegalne stvari ali malo je naivno misliti da je to tako lahko vidljivo i uocivo. Ili ja imam skroz pogresnu sliku o kriminalu.

kakva kradja :D

bezmirisna vodica u "original" flasici
triconja

#18392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

uglavnomja wrote:
triconja wrote:
oldtajmer wrote: jbg nema druge nego ih stalno upozoravati,tako sam i ja starom milion puta rekao za te razne prevarante pa ga opet prevarise za petobanku za neko sranje od nozeva :D u sustini zene je teze prevariti,al stariji muskarci su idealni za nasankati

kakva kradja :D

bezmirisna vodica u "original" flasici
Bas, u rangu one narodne pazi da ti neku drogu ne sipa u pice :lol:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#18395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Pa normalno, vidi ovo nevino lice
Image
zateznistub

#18396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Nekidan sam postavio sliku parkiranog policijskog vozila ispred IN Hookah bara i po preporuci poslao na mail. Evo odgovora:

Image
O'zone
Globalni moderator

#18397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Sad dva putića vode. Prvi pristupi i handri ih do kraja ali očekuj da će i oni tebe. Drugi zanemari sve i nastavi svojim putem.
zipoo

#18398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zipoo »

ne mogu njemu nista, a i da nesto pokusaju mediji jedva cekaju da policiju razapnu
O'zone
Globalni moderator

#18399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Ma neeeee pogrešno si razumio neće oni njemu kao ličnosti ništa. Međutim pošto ja znam esnafe kako rade znaš kad se neko zamjeri....odatle je ona naša ne talasaj.

Meni potpuno nepotrebno traženje ličnih podataka od osobe koja prijavljuje i davanje pismene izjave. Njima vjerovatno nije da bi djelovali trebaju sve informacije gdje, ko, kako i kada.
zateznistub

#18400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

O'zone wrote:Ma neeeee pogrešno si razumio neće oni njemu kao ličnosti ništa. Međutim pošto ja znam esnafe kako rade znaš kad se neko zamjeri....odatle je ona naša ne talasaj.

Meni potpuno nepotrebno traženje ličnih podataka od osobe koja prijavljuje i davanje pismene izjave. Njima vjerovatno nije da bi djelovali trebaju sve informacije gdje, ko, kako i kada.
Zaista ne znam kako i sta oni mogu meni da urade? Dam podatke, napišem izjavu, hvala i doviđenja!
A ako bude stani-pani nisam ni ja repa bez korijena! I veza i vezica!
Post Reply