Ukrajina

Post Reply
Bodkin

#18376 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

tnnt wrote:
Bodkin wrote:
ko bolan ne vidi. jel ti vidis da pise sranje koje rusi rade u ukrajini. da ti ponovim jer ti iq izgleda nije dovoljno visok. SRANJEM KOJE RUSI RADE U UKRAJINI.

cuj spekulacija :lol: :lol: znas ono evroatlanske integracije ili domokratski izabrane vlade. kad to cujes onda znas ciji su ljudi ;-)
vidi se kome iq šteka, BiH i Srbija žele u EU, jel to znači da im je vlade postavio zapad?
tebi je čudno, nečudi me zbog tvog iq-a, da nerazvijene i siromašne zemlje žele u EU i pitaš se zašto
mora da je neka zavjera u pitanju jer tko želi u EU još, jelda? :-)
dobro sranje mi je promaklo, izvinjavam se pokorno :D
ma gdje bi lagumdzija ili vucic bili americki ljudi :D
5 0 5

#18377 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Bodkin wrote: ma gdje bi lagumdzija ili vucic bili americki ljudi :D
Imam utisak, čitajući ovdje, da Amerika gura bijedu u EU, a EU ih neće, dok im Rusi u isto vrijeme prijete zavrtanjem plina i ruke ako uđu u EU. :lol:
muzicar_iz_parka

#18378 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

General War wrote:

Ne sekiraj se ima ih jos sto cekaju partizane koliko hoces :lol:

Image

Image
A da malo bolje pogledaš na te slike?
Vidi se da ti tenkovi tu stoje ko zna koliko decenija i propadaju sami od sebe, teško je to dovesti u ispravno stanje za kratko vrijeme, a i firme za remont se ne nalaze isključivo na područjima koje kontrolišu Ukrajinci.

Na slikama uništenih tenkova se često moglo vidjeti da reaktivni oklop ERA ne funkcioniše, biće da su izvadili eksploziv iz njega ili mjenjali ispravne plate sa pokvarenim kad su prodavali tenkove dalje u neke druge države zadnjih decenija.

Oni moraju osim slanja ljudstva i tehnike u konfliktno područje, osigurati i ostatak granice sa Rusijom i sa Bjelorusijom, svaki ozbiljni gubitak otežava situaciju u zoni konflikta jer znači manjak potrebne tehnike koji je teško u kratkom vremenu nadoknaditi.
Navodno su počeli koristiti i T-72 tenk, koji je bio otpisan, ali su ih pripremali za prodaju nekim afričkim državama.
Bodkin

#18379 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

5 0 5 wrote:
Bodkin wrote: ma gdje bi lagumdzija ili vucic bili americki ljudi :D
Imam utisak, čitajući ovdje, da Amerika gura bijedu u EU, a EU ih neće, dok im Rusi u isto vrijeme prijete zavrtanjem plina i ruke ako uđu u EU. :lol:
Pa tako ti i dodje. Ta bijeda jedina nije odabrala eksplicitno strane :D
5 0 5

#18380 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Bodkin wrote:
Pa tako ti i dodje. Ta bijeda jedina nije odabrala eksplicitno strane :D
A neka sam i ja nešto pogodio. :lol:

Svi bi u EU još danas. Nema te države koja bi rekla ne, da im se ponudi. Sa Rusijom u savez, možda jedna, dvije. Sa Amerima, nijedna.
muzicar_iz_parka

#18381 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

5 0 5 wrote: Imam utisak, čitajući ovdje, da Amerika gura bijedu u EU, a EU ih neće, dok im Rusi u isto vrijeme prijete zavrtanjem plina i ruke ako uđu u EU. :lol:
Mi (ostatak bivše jugoslavije i Albanija) smo okruženi EU državama, Rusija je daleko, zato i nema interesa da se uguramo u EU preko reda.
Pogledaj gdje su i na kakvom nivou razvoja bile Bugarska i Rumunija 2007 kad su ušle u EU, i danas su prema standardu samo malo bolje od BiH, tada bila gora bijeda pa uđoše, da ne bi pali pod ruski uticaj. Ne može mi niko reći da su to bile neke države koje su se ozbiljno potrudile srediti stanje u državi (šta se od nas traži) pa onda podnijele zahtjeve za članstvo u uniji.
2004 države koje su bile uređene su Slovenija, te donekle Češka i Poljska, ostatak srednja žalost, pa uđoše u uniju.
Koliko je koja država bila dobra i omogućila normalan život svojim građanima se može vidjeti po broju iseljenih nakon prijema u EU, najmanje Slovenaca (procentualno) a najviše Poljaka, Čeha, onih iz Baltika i na kraju poplava Bugara i Rumuna.
Neće Rusi nikome plin zavrćati, od toga žive, kad je u pitanju Ukrajina, oni vide za sebe sigurnosnu opasnost ako ovi postanu član NATO/EU, zato se toliko natežu oko toga svega.
Amerika ima itekako uticaja, EU je pored njih ništa u političkom i vojnom smislu, nisu bili sposobni rješiti Libiju bez američke pomoći, toga su svjesni, zato rade ono šta se od njih traži.
Amerikanci su jedina svjetska sila, sve ostalo je par klasa ispod.
5 0 5

#18382 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

muzicar_iz_parka wrote: Mi (ostatak bivše jugoslavije i Albanija) smo okruženi EU državama, Rusija je daleko, zato i nema interesa da se uguramo u EU preko reda.
Pogledaj gdje su i na kakvom nivou razvoja bile Bugarska i Rumunija 2007 kad su ušle u EU, i danas su prema standardu samo malo bolje od BiH, tada bila gora bijeda pa uđoše, da ne bi pali pod ruski uticaj. Ne može mi niko reći da su to bile neke države koje su se ozbiljno potrudile srediti stanje u državi (šta se od nas traži) pa onda podnijele zahtjeve za članstvo u uniji.
2004 države koje su bile uređene su Slovenija, te donekle Češka i Poljska, ostatak srednja žalost, pa uđoše u uniju.
Koliko je koja država bila dobra i omogućila normalan život svojim građanima se može vidjeti po broju iseljenih nakon prijema u EU, najmanje Slovenaca (procentualno) a najviše Poljaka, Čeha, onih iz Baltika i na kraju poplava Bugara i Rumuna.
Neće Rusi nikome plin zavrćati, od toga žive, kad je u pitanju Ukrajina, oni vide za sebe sigurnosnu opasnost ako ovi postanu član NATO/EU, zato se toliko natežu oko toga svega.
Amerika ima itekako uticaja, EU je pored njih ništa u političkom i vojnom smislu, nisu bili sposobni rješiti Libiju bez američke pomoći, toga su svjesni, zato rade ono šta se od njih traži.
Amerikanci su jedina svjetska sila, sve ostalo je par klasa ispod.
Tako nekako i ja vidim situaciju. Mislim da si upravu. Jedino bih rekao da bi možda Kina mogla parirati Amerikancima vojno. Srećom, Kinezi nemaju takve agresivne apetite, kao Amerikanci.
Kaligula I

#18383 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l9ycRNwyXSw [/youtube]

Ukupni gubici hunte
Podaci procurili sa zatvorenog sastanka SNBU

12000 ubijenih
19000 ranjenih
5000 nestalih bez traga
Co0l

#18384 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

A DJe Strelkovko?
5 0 5

#18385 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

Co0l wrote:A DJe Strelkovko?
Peče rakiju.
insomnia78

#18386 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

5 0 5 wrote:
Co0l wrote:A DJe Strelkovko?
Peče rakiju.
Hahaha jest, jest
Poranio malo al jbg

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
tnnt

#18387 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Kaligula I wrote:
12000 ubijenih
19000 ranjenih
5000 nestalih bez traga
i ti stvarno vjeruješ u to?
majko božija
Ukrajinci napadaju sa 50 000 ljudi a ovi im sredili 36 000, ovim novorusima ni rambo nije ravan :lol:
a garant će izjaviti da nisu ni 400 vojnika izgubili dok su tamanili Ukrajince kao zečeve
pa zar sve sa Ruske televizije moraš povjerovati i to smeće dijeliti sa nama na forumu pobogu?
Captain Ahab

#18388 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Ukrajina slavi dan zastave

Image
Kaligula I

#18389 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

tnnt wrote:
Kaligula I wrote:
12000 ubijenih
19000 ranjenih
5000 nestalih bez traga
i ti stvarno vjeruješ u to?
majko božija
Ukrajinci napadaju sa 50 000 ljudi a ovi im sredili 36 000, ovim novorusima ni rambo nije ravan :lol:
a garant će izjaviti da nisu ni 400 vojnika izgubili dok su tamanili Ukrajince kao zečeve
pa zar sve sa Ruske televizije moraš povjerovati i to smeće dijeliti sa nama na forumu pobogu?
...prema podacima Ukrajinaca poginulo je 1100-1700 Novorusa...ja samo prenosim informaciju, a da li je tačno ili nije pokazat će vrijeme...ali grdno se varaš ako misliš da su ukrajinske žrtve mnogo manje...napadač, po logici stvari, ima tri do šest puta veće gubitke...sam znaš da im je stradalo nekoliko brigada, a ti razmisli koliko brigada broji ljudi...

http://sprotyv.info/ru/news/3946-prikazano-zabyt
Kaligula I

#18390 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.novosti.rs/vesti/planeta....m-probnog-leta

...američka raketa eksplodirala tokom probnog leta...šta ćeš, nije svačije kroz selo pjevat... :D
Co0l

#18391 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Ukrajinska armija do sada pobila 200-300 hiljada separatista dok je sama pretpjela gubitke u vidu dva tenka i 3 BMP-a?

P.S.Ako se neko ne slaze sa ovom tvrdnjom unaprijed skrecem paznju da se radi o 'kondicionalu' i da je upitnik na kraju :D
Co0l

#18392 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Kaligula I wrote:http://www.novosti.rs/vesti/planeta....m-probnog-leta

...američka raketa eksplodirala tokom probnog leta...šta ćeš, nije svačije kroz selo pjevat... :D
A to ima veze sa temom,kako?

Doduse,teoreticari zavjere u svemu vide neku vezu i zavjeru,ne moras ni odgovarat,sve je jasno.
jefferson

#18393 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Raketa od covjeka koji je izbaco najpopularnije elektricno auto na svijetu, covjeka koji je svijetu donio PayPal itd.
ALI zato Rusi jurisaju prema amerikancima sa najnovijom Ladom, da osvoje svijet :lol:
Captain Ahab

#18394 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Odred Jovan Sevic

Image
Kaligula I

#18395 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...instruktor je tu...drž te se fašisti...ovaj vas posebno ne vari... :lol: :lol:
Kaligula I

#18396 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Co0l wrote:

Doduse,teoreticari zavjere u svemu vide neku vezu i zavjeru,ne moras ni odgovarat,sve je jasno.
...ti onda počeo divanit sam sa sobom... :D ...ne sluti na dobro... :lol:
Kaligula I

#18397 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

jefferson wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Raketa od covjeka koji je izbaco najpopularnije elektricno auto na svijetu, covjeka koji je svijetu donio PayPal itd.
ALI zato Rusi jurisaju prema amerikancima sa najnovijom Ladom, da osvoje svijet :lol:
...zato Ameri prave rakete da mogu zbrisat na Mars... :mrgreen: ...i ti se spakuj il' nazaj u Bosnu...
Kaligula I

#18398 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image
Co0l

#18399 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Kaligula I wrote:
Co0l wrote:

...ti onda počeo divanit sam sa sobom... :D ...ne sluti na dobro... :lol:
Pricati sa teoreticarima zavjera i jeste kao pricati sam sa sobom ili pricati zidu,nema razlike.
Last edited by Co0l on 24/08/2014 00:08, edited 1 time in total.
General War

#18400 Re: Ukrajina

Post by General War »

HAHAHAi ono kaki za satelite :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Evropski sateliti promašili orbitu

Dva evropska satelita iz misije Galileo, lansirana uz pomoć rakete ruske proizvodnje "Sojuz VS09" iz Francuske Gvajane, nisu dostigla namjeravanu orbitu, saopćila je danas kompanija Arianespace, koja ih je lansirala, prenosi Fena.

Sateliti se nalaze u nižoj orbiti nego što je predviđeno, a timovi stručnjaka istražuju kakav bi to utjecaj moglo imati na njihovu misiju, prenosi AFP.

Spomenuta kompanija nije saopćila da li orbita satelita "Doresa" i "Milena" može biti korigirana.

Zamjena američkog u ruski sistem

Ova dva satelita, u punom vlasništvu Evropske unije, pripadaju novom tipu, čija bi primjena trebalo da omogući samostalni evropski navigacioni sistem, saopćila je jučer Evropska komisija, koja je finansirala taj projekat.

Konstelacija satelita Galileo, ukupne vrijednosti 5,4 milijardi eura, trebalo bi da zamijeni američki GPS u ruski sistem Glonas.

Četiri satelita Galileo su ranije lansirana – dva u oktobru 2011, a još jedan par godinu dana kasnije.

Heej orbitu promasili :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :run:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ev ... ili-orbitu
Post Reply