Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
omar little

#18376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

VjecitiStudent wrote:Osim što su prepisivali Ustav, ima li još štogod pametno i bitno u ovom sporazumu?
metnuli su "ostale" u zagradu. :D
iPod

#18377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by iPod »

Meni je iskreno žao toga što je Željko glatko odustao od toga da na direktorska mjesta se postavljaju ljudi sa znanjem i iskustvom, i po mogućnosti da nisu odani stranci, naravno sve je to previše dobro zvučalo da bi bilo istinito :(

Što je još tužnije, u gostovanju na Face TV kod Senada, je izjavio da će to, kao i borba protiv korupcije u javnim kompanijama biti samo jedan od preduslova da bi DF bio u vlasti, no dobro, piši propalo.

http://www.youtube.com/watch?v=9qlNEWO1smc#t=676
Last edited by iPod on 19/11/2014 17:34, edited 2 times in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Opetja033 wrote:
-LIBERO- wrote:Al najjaci su mi ovi SDAovci koji sada gorljivo, sa notom laznog idealizma :lol: , brane DF i Komsica...a bili prvi, zapravo drugi odmah poslije SDPovaca :zzzz: :D , koji su cijelu ovu pricu pljuvali i omalovazavali.
Ali ok, to svakako i jeste ekipica koja bi sve uradila za fotelju vise, i situaciju gdje ostaju u sedlu i na budzetu. Pa bio to Kadic Rasim i Spahic Ibro :D ....ili Silajdzic Haris....Lagumdzija Zlatko....ili Radeljas i takvi.

Sve se aminuje, opravdava i ima se alibi, samo da ostanem na vlasti. :kiss:

Kakve politicke platforme, projekti, ideali...tacno bil plako ili se smijao, razmisljam svaki put kada ove SDAovce citam kako DF brane...i Titinu sliku iz Komsicevog kabinet bi nosali na celu kolone, ma sveeeee...kraljevi najveci :D :D :D :D
A sjecas li se ti sta je tebi tvoj drug ovdje pisao o odnosima SDA-DF prije vise od godine dana? O odnosima, dealovima, dogovorima? I kakva je bila tvoja reakcija na sve to? Ali jbg, razumijem ja tebe: mlad, zelen, idealista. :mrgreen:

Evo npr. tada je i @Lerdi govorio da DF nece u koaliciju sa SDA i da izmisljam i lazem a sada iz petnih zila zastupa tezu kako je ovo najbolje moguce rijesenje. :mrgreen:
Tebe sam se, i tvoje price, sjetio :D Mozda neces vjerovati, al fakat jesam.
Mojne mi sada prisjedati na muku. I da, vise, cak, nisam ni mlad :D . Zelen ni pod razno, omrazena boja uz plavu...e idealista jesam. Toga se necu odreci nikada. Jer realno, hebes zivot bez toga ;-) :thumbup:

A @Lerdiju duzan ostadoh komentar na njegov post. Evo dodjoh kuci, ali fakat nemam zelje za dubljom diskusijom, mada druga Lerdija jako cijenim, nije radi njega, cisto radi nagona na povracanje poslije raznih brakova, koalicija, svingeraja i tako toga. :ljulja:

Hajd da vidimo cemu ovo vodi. Mada jasno je ko dan...ali eto hajde...bar malo, trunku, fore i nadanja da im damo. :run:
omar little

#18379 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

"Ovaj sporazum što smo danas potpisali nije u suprotnosti sa bilo čim o čemu smo razgovarali sa SNSD-om. Ovo je samo osnova, nije čak ni sporazum, već su samo osnovni pravci našeg djelovanja i ne vidim tu nikakvu razliku u odnosu na ono o čemu smo razgovarali sa SNSD-om”, istakao je Čović za RTRS.
:D
Saian

#18380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saian »

Chovich potpisuje na sve strane, 'ta ga briga :D
omar little

#18381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

Saian wrote:Chovich potpisuje na sve strane, 'ta ga briga :D
ko i zeljko :D
sarajlija80

#18382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sarajlija80 »

zeljko komsic je odsvirao svoje koalicijom sa lopovima SDA , ocigledno da ce dF definitvno biti stranka poput SZBIH koja ce na kraju 2018 otici na smetljiste politicke stranke i time ujedno biti prva stranka i biti rekorder sto se tice osnivanja stranke i njenog kraja.Sada Dfovci kada imate priliku sa kompanjonima SDA hapajte kao i u predhodne 4 godine SDP,ne brinite SDA ce vam pokazati cake a sigurno i u vasem sastavu im onih koji su nekad davno pohadajali alijnu SDa skolu ,ali helem nejse.

Uglavno zeljko se se popisao na sve svoje glasace jer jer je jedno prico unazad godinu dan ,a sada radi drguo.On je i sam bio svjestan da sam ne moze dobiti vecinu od svih naroda u federaciji da bi njegova stranka mogla uspostaviti sama vlast kao apsolutni pobjednik, u ovoj zemlji je to nemoguce s obzirom na brojne okolnosti .

On je bio svjestana da je koalicija neizbjezna sa mafijaskom SDA ili prdoncicem,kao i sa skutorima HDZ ,jedno je pricao ,a uradio drugo i neka je na njegov obraz i cast ako ga ima , ako nista mogao je ciniti jaku opoziciju ,ali jok guzica zinula vidi sta su mafijasi Sda stekli tako radeci pa i zeljko pa makar za 4 godine i znacilo i kraj ove njegove sada mogu slobodno reci presmjesne stranke.
oakville

#18383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

http://www.youtube.com/watch?v=WMQLZkXe21I
Saian

#18384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saian »

ma jooooooj, meni ni u dzep ni iz dzepa, neka snubi ko kod koga hoce :oops: hairli svima bilo!
Helena2014

#18385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

Čović: SNSD je naš partner iz Republike Srpske
N.N. - 19.11.2014 16:43

Čović: SNSD je naš partner iz Republike Srpske

"Mi smo odabrali partnera iz Republike Srpske još prije desetak dana, a to je SNSD i stranke okupljene oko njih", izjavio je Dragan Čović, lider HDZ-a BiH.

"Ovaj sporazum što smo danas potpisali nije u suprotnosti sa bilo čim o čemu smo razgovarali sa SNSD-om. Ovo je samo osnova, nije čak ni sporazum, već su samo osnovni pravci našeg djelovanja i ne vidim tu nikakvu razliku u odnosu na ono o čemu smo razgovarali sa SNSD-om”, istakao je Čović za RTRS.
Čović kaže da je zagovornik ideje da se vlasti prvo formiraju na nivou entiteta, pa onda na nivou BiH.

"Treba biti realan jer imamo grupaciju stranaka iz FBiH koja je napravila sporazum sa jednom grupacijom iz RS i drugu sa drugom. Ja sam zagovornik ideje da prvo formiramo vlast u entitetima, pa onda da dogovoraramo nivo BiH", rekao je Čović.
nosara

#18386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Hajde glasaci, ali komsi bi za slijedece izbore moglo zafalit i clanova stranke... :-)
VjecitiStudent

#18387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:Hajde glasaci, ali komsi bi za slijedece izbore moglo zafalit i clanova stranke... :-)
Ostaće taman foteljaško jezgro, ko i u SDPu, možda se tad i ujedine. :D
nosara

#18388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
nosara wrote:Hajde glasaci, ali komsi bi za slijedece izbore moglo zafalit i clanova stranke... :-)
Ostaće taman foteljaško jezgro, ko i u SDPu, možda se tad i ujedine. :D
Ne znam sta se odugovlaci s tim logicnim potezom lijevih stranaka... :lol:
VjecitiStudent

#18389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Moram priznati da sam svo vrijeme krivo optuživao Mašića da stoji iza svih onih idiotskih saopćenja SDPa, poput 'najveća pobjeda od '45' i slično.
Sada je potpuno jasno da je to sve pisao i izmišljao - Suljagić.
Last edited by VjecitiStudent on 19/11/2014 19:02, edited 1 time in total.
Banksy

#18390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Da vidimo šta će smisliti za ono što slijedi ...
Banksy wrote:
Čekam samo da vidim Dodika kako im uzima vlast na državnom nivou, a guzice im već budu u foteljama, pa da vidim taj cirkus kojim će opravdati ostanak u Federalnoj vlasti jer, da ne zaboravimo, ova vratolomija je pravdana potrebom višeg državnog interesa, da se ''zaustavi Dodika i Ruse''. Jedva čekam.
skupljac_zeljeza

#18391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

VjecitiStudent wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
nosara wrote: Privid jer sdp ocigledno nije konkretno drukciji od drugih... To se nije moglo primijenit na df do ove sarade...

Hinjska hladovina... Svidja mi se... Upravo to je df...
E što bi Dodik pričao ovako da ga ova koalicija u kojoj je i DF, nije dovela u ovakvu poziciju.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa Torbjornom Solstromom, generalnim direktrom za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Švedske o novoj dinamici u procesu evropskih integracija BiH.

Dodik je, između ostalog, kazao da RS želi da ima vidljivo mjesto u procesu evropskih integracija, saopćeno je iz Dodikovog kabineta.

Podsjetio je na, kako se dodaje, aktivan pristup RS-a u procesu rješavanja tzv.evropskih pitanja u proteklom periodu, i izrazio spremnost da RS da svoj doprinos, kako bi u ovom mandatu BiH ostvarila kandidatski status u EU.
1. Nije ga u ovakvu poziciju doveo DF, već izborni rezultat. Da ima dovoljnu većinu u RS-u i Vijeću naroda Parlamenta BiH, drugačije bi to izgledalo.
2. Rusi su svakako rekli da nemaju ništa protiv ulaska BiH u EU.
Ovo više nije riječnik Dodika prije dva mjeseca (dobro, bila predizborna), ali i prije dvije godine ili pet (nije uvijek predizborna). SDA sa najviše mandata bi bila nemoćna za bilo šta pored osovine Čović - Dodik. Nije ovo spašavanje SDA nego probosanske politike na raznim nivoima vlasti koja treba da radi nešto naredne 4 godine. DF paralelno odrađuje svoje ciljeve (Suljagić - iako je bio bošnjački član za Predsjedništvo - likuje zbog uvođenja ostalih u izvršnu vlast). O ostatku možemo pričati tek poslije ponedjeljka.
omar little

#18392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

covic fino danas rece da na drzavnoj razini on nigdje bez mileta ne ide. :D znaci, osovina covic-dodik zdrava i ziva a vi sanjajte sta hocete. :D
Banksy

#18393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:
Odrzali smo jedan sastanak i dogovorili nastavak.
Onda je DF, kako se cini iz medija, potpisao koaliciju sa SDA i HDZ-om koja se odnosi na sve nivoe vlasti u FBIH, i time
nastavak razgovora o formiranju vlade kantonalnog spasa u KS ucinio nesvrsishodnim.

p.k.
:meza1:
omar little

#18394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

ljudi spasavaju drzavu, sta bi ti da se bakcu tim nizerazrednim razinama i problemima. :D
raskopusa

#18395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by raskopusa »

omar little wrote:covic fino danas rece da na drzavnoj razini on nigdje bez mileta ne ide. :D znaci, osovina covic-dodik zdrava i ziva a vi sanjajte sta hocete. :D
oni su prezivi,samo smo mi polumrtvi.
Banksy

#18396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Da SDP ima pameti, pa za 15 dana izabere Bogića, nikakvih više problema DF ne bi imao, ni niže ni višerazrednih ... :mrgreen:
de balzac

#18397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by de balzac »

VjecitiStudent wrote:Moram priznati da sam svo vrijeme krivo optuživao Mašića da stoji iza svih onih idiotskih saopćenja SDPa, poput 'najveća pobjeda od '45' i slično.
Sada je potpuno jasno da je to sve pisao i izmišljao - Suljagić.
Kakav Mašić! Suljagić se i danas javno hvali i ponosno citira vlastite parole iz tog perioda.
omar little

#18398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by omar little »

Banksy wrote:Da SDP ima pameti, pa za 15 dana izabere Bogića, nikakvih više problema DF ne bi imao, ni niže ni višerazrednih ... :mrgreen:
da ti uhljupi imaju pameti, oni bi bogica davnih dana posadili na stolicu da im dirigira.
lerdi

#18399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:
lerdi wrote:
Nije se meni ništa popravilo mišljenje o SDA. Nisu oni ništa manji lopovi nego što su bili prije mjesec-dva samo sam vidio da bez njih jednostavno ne ide.
Kad si to vidio, jučer? :mrgreen:

Je li istina ovo?

Članstvo DF traži objašnjenje za vlast sa HDZ i SDA: DF mjesec dana šuti na Facebooku
Pet dana nakon izbora. I ne samo bez njih već i bez HDZ-a. Ljudi su dobili povjerenje naroda i to se mora poštovati. Jedino da se ponašamo svi ko Bakir H. i krivimo narod. Mislim možemo i to al je pitanje gdje će nas to odvesti. ;)

Neki članovi vjerovatno i traže neka objašnjenja ali ono što sam ja vidio večina svemu ovome prilaze sa velikim oprezom i ništa više. Sačekat će se rezultati pa tek onda pozivati na odgovornost. Tako bi i trebalo. Valjda.
skupljac_zeljeza

#18400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

omar little wrote:
Banksy wrote:Da SDP ima pameti, pa za 15 dana izabere Bogića, nikakvih više problema DF ne bi imao, ni niže ni višerazrednih ... :mrgreen:
da ti uhljupi imaju pameti, oni bi bogica davnih dana posadili na stolicu da im dirigira.
Kad bi još nekako jedna lasta činila proljeće. :zjev:
Post Reply