SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
thekupus

#18376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

je li ovo grom ili bomba maloprije? :O
nellismo

#18377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nellismo »

Dead Man Walking wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Sekunda me dijelila da završim u crnoj hronici. Uključujem se sa aerodroma na glavnu džadu, oko 14.00 h, skrećem lijevo, ulica prometna ( Kurta Schorka ), moraš se uvaljivati, pogled lijevo, desno, auto sa moje lijeve strane na nekih 30-ak metara vozi polako, taman da se uvalim, krećem, iduća scena, debil, jebem li mu mrtve, pretiče ono auto na mrtvoj punoj liniji, u mojoj je traci, jakoooo blizu, jedva ispravim auto i pobjegnem na onih metar zemlje,čega li već, pored ceste, debil prođe pet cenata od mene. Da sam imao dizela i da nisam reagovao u milisekundi, jebo bi mi znanje i uletio bi mi direkt u vrata, jebem li mu nerođeno dijete. Želim mu brzu smrt sa banderom il kakvim jarkom, jer će ubiti nekoga u najavi. Vidiš da imaš uključenja sa strane, puna linija, a ti gasaš i prestižeš.
Heh, ja sam prije par dana isto tako bio jednom nogom u crnoj hronici. Iz Vogosce prema gradu, zadnja krivina prema KG, 2-3 ujutro, cim sam izasao iz krivine vidim majmuna u mojoj traci paralelno sa autom u suprotnoj, i naravno debil i ne pokusava da uspori i vrati se u svoju nego jos ubrzava da po svaku cijenu prestigne onog pored sebe. Ja sam samo stao na kocnicu i cekao da me odnose, milimetri su odlucivali. Koji mozak moras biti da pretices u onim krivinama gdje nema ni 50m pravca? :-)
Vi ste i dobro prošli, vozim jednosmjernom ulicom koja ima dvije trake, vozi auto kraj mene idemo nekih 50km/h.
Ja u lijevoj on u desnoj.
I invalid samo skrene lijevo pošao u sporednu ulicu, znači ništa prestrojavanje, da sačeka da ja prođem. I spuca me u suvozačova vrata, žena mi traumu preživi, jedva je izvukli iz auta. Baci me na trotuar retrovizor razbijem od banderu, da sam nju pogodio bilo bi svega.
I izlazi njegova žena iz auta i počne se derati što vozimo kraj njih, kako ne pazimo.
Policija došla i odmah kaže jasno je ko je kriv žena ludi i ubjeđuje policiju da smo mi krivi :)
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#18378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by I am Happy »

thekupus

#18379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

I am Happy wrote:Sto zakljucase komentare :skoljka:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150503009
pogledaj gore moj post, 04:44, dakle pogrijesili su, nije mogla biti u 04:45 :D
O'zone
Globalni moderator

#18380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Blackjack21 wrote: Da se više ne mučite, to je firma Hasana Čengića.
Odakle ti to?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

nellismo wrote:
Dead Man Walking wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Sekunda me dijelila da završim u crnoj hronici. Uključujem se sa aerodroma na glavnu džadu, oko 14.00 h, skrećem lijevo, ulica prometna ( Kurta Schorka ), moraš se uvaljivati, pogled lijevo, desno, auto sa moje lijeve strane na nekih 30-ak metara vozi polako, taman da se uvalim, krećem, iduća scena, debil, jebem li mu mrtve, pretiče ono auto na mrtvoj punoj liniji, u mojoj je traci, jakoooo blizu, jedva ispravim auto i pobjegnem na onih metar zemlje,čega li već, pored ceste, debil prođe pet cenata od mene. Da sam imao dizela i da nisam reagovao u milisekundi, jebo bi mi znanje i uletio bi mi direkt u vrata, jebem li mu nerođeno dijete. Želim mu brzu smrt sa banderom il kakvim jarkom, jer će ubiti nekoga u najavi. Vidiš da imaš uključenja sa strane, puna linija, a ti gasaš i prestižeš.
Heh, ja sam prije par dana isto tako bio jednom nogom u crnoj hronici. Iz Vogosce prema gradu, zadnja krivina prema KG, 2-3 ujutro, cim sam izasao iz krivine vidim majmuna u mojoj traci paralelno sa autom u suprotnoj, i naravno debil i ne pokusava da uspori i vrati se u svoju nego jos ubrzava da po svaku cijenu prestigne onog pored sebe. Ja sam samo stao na kocnicu i cekao da me odnose, milimetri su odlucivali. Koji mozak moras biti da pretices u onim krivinama gdje nema ni 50m pravca? :-)
Vi ste i dobro prošli, vozim jednosmjernom ulicom koja ima dvije trake, vozi auto kraj mene idemo nekih 50km/h.
Ja u lijevoj on u desnoj.
I invalid samo skrene lijevo pošao u sporednu ulicu, znači ništa prestrojavanje, da sačeka da ja prođem. I spuca me u suvozačova vrata, žena mi traumu preživi, jedva je izvukli iz auta. Baci me na trotuar retrovizor razbijem od banderu, da sam nju pogodio bilo bi svega.
I izlazi njegova žena iz auta i počne se derati što vozimo kraj njih, kako ne pazimo.
Policija došla i odmah kaže jasno je ko je kriv žena ludi i ubjeđuje policiju da smo mi krivi :)
zene...nema drugog komentara :skoljka: zato se i ratni zlocinci zene i razmnozavaju
:mrgreen:
tvoj nslucaj je samo blazi primjer :cry: dobro ste prošli
saja_dj

#18382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saja_dj »

O'zone wrote:
Odakle ti to?
Pa vjerovatno ista varijanta kao sa vlasnikom Avaza.

Logicno zvuci za nas narod i sistem. Cisto sumnjam da je Esma Cengic neki genijalni poduzetnik koji je ubrao sve moguce tendere drzavne i to cak bez dozvole za odredjene proizvode "tek tako", klasicno stelovanje i skrivanje pravog vlasnika. Valja pare oprati preko otrovane djece.
O'zone
Globalni moderator

#18383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

saja_dj wrote:
O'zone wrote:
Odakle ti to?
Pa vjerovatno ista varijanta kao sa vlasnikom Avaza.

Logicno zvuci za nas narod i sistem. Cisto sumnjam da je Esma Cengic neki genijalni poduzetnik koji je ubrao sve moguce tendere drzavne i to cak bez dozvole za odredjene proizvode "tek tako", klasicno stelovanje i skrivanje pravog vlasnika. Valja pare oprati preko otrovane djece.
Jest al Esmin muž nije Hasan nego Amir.
supercali

#18384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Al je amir hasanov pa stavi po zelji tetic dajdzic ovaj onaj
O'zone
Globalni moderator

#18385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Tercius

#18386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

O'zone wrote:Samo pucaj onda pitaj za zdravlje

http://m.klix.ba/vijesti/crna-hronika/d ... /150503030
Ma treba izmjeniti pravilnik o upotrebi sile, i staviti stavku da svako ko odbije da zaustavi vozilo na zahtjev pol.službenika , ili svako ko na bilo koji način zamaskira lice da prikrije identitet, postaje legitimna meta, i da je upotreba vatrenog oružja u takvim situacijama po default-u opravdana.Kupiti policiji električne pištolje i na svako neću izaći iz auta, nedam ličnu napusi se qurca, zviz u lobanju 50 000 volti.Svaki vikend vršiti zamjene jedinica za podršku, sarajevske slati u Zenicu, zenicke u Mostar,mostarske u Bihać, itd.Pa da vidimo čija majka crnu vunu prede.
Last edited by Tercius on 03/05/2015 15:29, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#18387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

Tercius wrote:Ma treba izmjeniti pravilnik o upotrebi sile, i staviti stavku da svako ko odbije da zaustavi vozilo na zahtjev pol.službenika , ili svako ko na bilo koji način zamaskira lice da prikrije identitet, postaje legitimna meta, i da je upotreba vatrenog oružja u takvim situacijama po default-u opravdana.Kupiti policiji električne pištolje i na svako neću izaći iz auta, nedam ličnu napusi se qurca, zviz u lobanju 50 000 volti.Pa da vidimo čija majka crnu vunu prede.
Policija neće da puca, jer ne zna da li će joj biti uzvraćeno vatrom.. policija se boji i kad može izbjegava da to radi. Kao u filmu... neka materi za 5 stoja puca.. otprilike tako.
Tercius

#18388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

To ti iz ličnog iskustva??? Radiš taj posao?Nosiš oružje na radnom mjestu pa znaš?
l33t

#18389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by l33t »

KatarinaKosaca wrote:
Tercius wrote:Ma treba izmjeniti pravilnik o upotrebi sile, i staviti stavku da svako ko odbije da zaustavi vozilo na zahtjev pol.službenika , ili svako ko na bilo koji način zamaskira lice da prikrije identitet, postaje legitimna meta, i da je upotreba vatrenog oružja u takvim situacijama po default-u opravdana.Kupiti policiji električne pištolje i na svako neću izaći iz auta, nedam ličnu napusi se qurca, zviz u lobanju 50 000 volti.Pa da vidimo čija majka crnu vunu prede.
Policija neće da puca, jer ne zna da li će joj biti uzvraćeno vatrom.. policija se boji i kad može izbjegava da to radi. Kao u filmu... neka materi za 5 stoja puca.. otprilike tako.
pa da policajci su kod nas sminkeri, ne rade svoj posao kako treba (cast izuzecima) i boje se ko pi***** hoces do da kazes?

ko god se prijavio da radi taj posao i dobio ga treba da prihvati rizike i casno da ga radi, posao podrazumijeva rizik i pucnjavu, dakle ako ne zapuca a treba. tj izbjegne pucnjavu namjerno, ne radi svoj posao kako treba
KatarinaKosaca

#18390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

l33t wrote:pa da policajci su kod nas sminkeri, ne rade svoj posao kako treba (cast izuzecima) i boje se ko pi***** hoces do da kazes?
Da, upravo to hoću da kažem :wink:
KatarinaKosaca

#18391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

Tercius wrote:To ti iz ličnog iskustva??? Radiš taj posao?Nosiš oružje na radnom mjestu pa znaš?
Djelimično iz ličnog iskustva, kad su ganjali lopove koji su meni ukrali auto, poslije rutinske kontrole, lopovi su se zabili u neku kuću polomili ogradu i očito ranjeni pobjegli. Kad sam pitala vlasnika kuće koji se probudio "Kako ih nisu uhvatili očito je da su ranjeni", rekao je da su repetirali oružje i sjeli u auto :D čakajući napad. Lopovi pobjegli...
O'zone
Globalni moderator

#18392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/187595

:lol: koja genijalnost. Zaledili bombu da eksplodira kad se led otopi. Tajmirana eksplozivna naprava.
Tercius

#18393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

KatarinaKosaca wrote:
l33t wrote:pa da policajci su kod nas sminkeri, ne rade svoj posao kako treba (cast izuzecima) i boje se ko pi***** hoces do da kazes?
Da, upravo to hoću da kažem :wink:
A ja bi da kažem da im treba pojednostaviti ovlasti i ohrabriti ih da oduzimaju živote i za sitnije stvari.A pošto smo mi ovdje na klixu stručnjaci za fudbal,vanjsku politiku,upotrebu oružja i za još mnogo stvari, teško da nam bilo ko valja.Ipak smo mi neiskorišten kapacitet sto puca od strucnosti.
KatarinaKosaca

#18394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

Tercius wrote:A ja bi da kažem da im treba pojednostaviti ovlasti i ohrabriti ih da oduzimaju živote i za sitnije stvari.A pošto smo mi ovdje na klixu stručnjaci za fudbal,vanjsku politiku,upotrebu oružja i za još mnogo stvari, teško da nam bilo ko valja.Ipak smo mi neiskorišten kapacitet sto puca od strucnosti.
Forum nije = lista expertiza, nego mjesto gdje se razmjenjuju mišljenja. I sad imaju dovoljno ovasti da urade mnogo više nego što rade. NIje do ovlasti, nije ni do brojnosti, do njih je samo :wink:
Tercius

#18395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

KatarinaKosaca wrote:
Tercius wrote:A ja bi da kažem da im treba pojednostaviti ovlasti i ohrabriti ih da oduzimaju živote i za sitnije stvari.A pošto smo mi ovdje na klixu stručnjaci za fudbal,vanjsku politiku,upotrebu oružja i za još mnogo stvari, teško da nam bilo ko valja.Ipak smo mi neiskorišten kapacitet sto puca od strucnosti.
Forum nije = lista expertiza, nego mjesto gdje se razmjenjuju mišljenja. I sad imaju dovoljno ovasti da urade mnogo više nego što rade. NIje do ovlasti, nije ni do brojnosti, do njih je samo :wink:
A ti znas kakve ovlasti imaju, i znaš da su dovoljne.Jel to mišljenje ili ekspertiza.Jel misliš ili znaš ?
KatarinaKosaca

#18396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

Tercius wrote:A ti znas kakve ovlasti imaju, i znaš da su dovoljne.Jel to mišljenje ili ekspertiza.Jel misliš ili znaš ?
:-) :-) Reži tamo gdje su te naučili :D :run:
Tercius

#18397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

KatarinaKosaca wrote:
Tercius wrote:A ti znas kakve ovlasti imaju, i znaš da su dovoljne.Jel to mišljenje ili ekspertiza.Jel misliš ili znaš ?
:-) :-) Reži tamo gdje su te naučili :D :run:
A ti iznosi expertize u nekoj od mnogobrojnih bašti caffea gdje si navikla ;)
FrozenCastle

#18398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FrozenCastle »

supercali wrote:Al je amir hasanov pa stavi po zelji tetic dajdzic ovaj onaj
Možda nisu uopće bliski. To što tehnički dođu u rodu, u stvarnosti situacija može biti drugačija. Imam i ja tehnički rođaka, a u stvarnosti nigdje ih. I zamisli da mi prišivaju tuđa nedjela zbog prezimena.
supercali

#18399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

FrozenCastle wrote:
supercali wrote:Al je amir hasanov pa stavi po zelji tetic dajdzic ovaj onaj
Možda nisu uopće bliski. To što tehnički dođu u rodu, u stvarnosti situacija može biti drugačija. Imam i ja tehnički rođaka, a u stvarnosti nigdje ih. I zamisli da mi prišivaju tuđa nedjela zbog prezimena.
Pa moguce je da dvoje sa istim prezimenom nisu nista u rodu al ovdje je izuzetak taj da koliko je moguce da neko sa istim prezimenom ima privilegiju na toliko tendera kao sto drugi sa tim istim prezimenom visoko kotira u politici jedne stranke toliko godina
To je vec druga prica
medjutim

#18400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by medjutim »

O'zone wrote:http://www.radiosarajevo.ba/mobile/novost/187595

:lol: koja genijalnost. Zaledili bombu da eksplodira kad se led otopi. Tajmirana eksplozivna naprava.
To stavili bombu onom sto je pregazio onog normala lika, sto je imao tezak zivot i to? Ma nemoguce da se to neko htio osvetit...
Locked