Drvosjeca iz Dejcica wrote:Od kada ti podržavaš SDA i Bakira?

Mislim ne shvati pogrešno, imaš puno pravo na to ali SDA i KatarinaKosaca su mi bile nespojive.
Ja jedino što podržavam je BIH. To je moja politička opcija. A toliko mi je politički establišment srozao kriterijume, da mi je potpuno nebitno da li je netko deklarativno desnica ili ljevica ili konzervativac ili liberal ili pm, samo da se nešto napravi da ova zemlja krene, napravi bar jedan korak naprijed. Svaka stagnacija je nazadovanje, svako nazdovanje je rizik raspada. Bez patetike, jednostavno će popucati po šavovima od neimaštine, bijede i goleme administracije bez pristupnih fondova, bez razvoja znanja, nauke, ili ne daj Bože istraživanja, kultura je davno u ponoru kao i ulaganje u sport. Jedino se ulaže u nepotističko-partijske kadrove nesposobne da nam izdaju rodni list bez greške u podacima. Taman da Hitler vaskrsne i napravi za BIH ekonomski bum koji je napravio Njemačkoj.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kako god, Komšić iako nije bio moj izbor je porastao u mojim očima. Ako ništa dosljedan je sebe i svoje politike i još kao đentlimen rekao da neće praviti problem oko formiranja manjinske vlade. Gdje je to guranje prema ponoru?

Ja bih rekao da je Bakirovo razmišljanje do podne jedno od podne drugo (već poznato) guranje u ponor i popuštanjem pred onim snagama koje razbijaju BiH. Sljedeće je da će HDZ tražiti ultimativno teritorijalno razgraničenje ili će blokirati rad Vlade F.BiH. Hoće li i tada Bakir biti spreman na kompromis i dogovor? Kompromis nije kada popustiš pred pritiskom i ucjenom, kompromis bi bio da su se SDA ali i HDZ odrekli po jednog mjesta.

Biti dosljedan znači biti i Bosanac i Hercegovac kako kaže da jeste. Davno sam pisala i pišem da se treći i njegovo odbijanje ne rješava pet do 12 kad je Hrvatska članica Nato pakta i EU, a Karamarko žari i pali, nego kad imaš Josipovića, kad plaćaš lobiste umjesto poslušnih parazita tipa Selmira Efendića i njegove sandžakske bratije užeg profesionalnog tima, ali Bakir je na to zakasnio. Sad smo u rukama MZ.. Bukvalno. Ipak koliko mi (kad kažem mi, mislim BIH orjentirani građani), toliko i BIH Hrvati, jer da mogu tako lako oformiti treći ne bi sve blokirali.
Ali rješenje nije nikako napuštanje sjednice, nego pregovaranje u smislu pravljenja vlade i ekonomskog pomaka, makar malo. Pravde i pravne države makar malo. To je ono što zamjeram Komšiću u konkretnom slučaju i njegovom šizofrenom nasilniku nad ženama Suljagiću. Taj nedostatak odgovornosti za opstanak Domovine. Ako MMf ne da lovu, a neće ako nema napretka, ako nema pristupa IP fondovima, ako nema investicija, ako se ne smanje nameti koji ubiše (privatno radim i znam o čemu govorim), ne treba nam Čović ni Dodik rušiti zemlju. Sama će se urušiti.. Tog scenarija se bojim i zarad toga i sa crnim đavolom treba pregovarati.
Bakir nije tip k oji misli prije posne jedno a popodne drugo, jer u krajnjoj liniji svatko od nas ko je nekad u životu imao dilemu tako je razmišljao. Naročito radeći se o dilemi koju je imao njegov rahmetli otac. NJego gaf je bilo to javno reći, jer jeste ljudski, ali nije državnički. Bakri, misli samo na svoj buđelar, Poljine, talove, Skenderiju i suprugu i kravatu. Za razliku od oca mu, Bakir ne voli svoj narod. To , opet nikako ne znači da ga u konkretnom slučaju nisam doživjela kao najzrelijeg i najspremnijeg za dogovor. A dogovor je neophodan.
I nismo djeca, pozitivan ili negativn lik, podržavm ili ne. ako ga znam popljuvati na temama, sasvim zasluženo trebam reći i moj današnji utisak, sasvim zasluženo.