SDA-All about

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#18351 Re: SDA-All about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

KatarinaKosaca wrote:Bakir izetbegović se u ovim pregovorima oko vlade pokazao kao političar sa najviše spremnosti na dogovr, kompromis. Čović je kao bezobrazna mazga sa jasnim ciljem razbijanja BIH, a Komšić bezobrazna mazga savjetovana šizofrenim Suljagićem pod ciljem očuvanja BIH, guranje nogom prema ponoru. MMF neće dati sredstva bez rezultata, jasno su rekli. SDA-HDZ svoje uhljebljuje i na vrat nam stavlja sve težu i težu omču, još kad uzmu koalicijskog partnera i taj će tražiti tal.. ali, skoro da mazohistički priželjkujem ekonomsko pucanje po šavovima, jer se iz krize ili konjukturne tačke depresije može samo prema boljem, ali ono nad čim zaista drhtim je sudbina BIH u smislu opstanka države. I u ovom neozbiljnom trojcu, nepotistički krimogeni lopov Bakir I je bio najozbiljniji. Treba mu dati kao zaslugu. Pokušao je, trudio se. Ali sa mazgama ne može..Jednom zlonamjernom i jednom koja je jednostavno glupson.
Od kada ti podržavaš SDA i Bakira? :shock: Mislim ne shvati pogrešno, imaš puno pravo na to ali SDA i KatarinaKosaca su mi bile nespojive.

Kako god, Komšić iako nije bio moj izbor je porastao u mojim očima. Ako ništa dosljedan je sebe i svoje politike i još kao đentlimen rekao da neće praviti problem oko formiranja manjinske vlade. Gdje je to guranje prema ponoru? :-) Ja bih rekao da je Bakirovo razmišljanje do podne jedno od podne drugo (već poznato) guranje u ponor i popuštanjem pred onim snagama koje razbijaju BiH. Sljedeće je da će HDZ tražiti ultimativno teritorijalno razgraničenje ili će blokirati rad Vlade F.BiH. Hoće li i tada Bakir biti spreman na kompromis i dogovor? Kompromis nije kada popustiš pred pritiskom i ucjenom, kompromis bi bio da su se SDA ali i HDZ odrekli po jednog mjesta. :oops:
madner

#18352 Re: SDA-All about

Post by madner »

Bakir je veliki strateg. Alal vera Bake.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#18353 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Od kada ti podržavaš SDA i Bakira? :shock: Mislim ne shvati pogrešno, imaš puno pravo na to ali SDA i KatarinaKosaca su mi bile nespojive.
Ja jedino što podržavam je BIH. To je moja politička opcija. A toliko mi je politički establišment srozao kriterijume, da mi je potpuno nebitno da li je netko deklarativno desnica ili ljevica ili konzervativac ili liberal ili pm, samo da se nešto napravi da ova zemlja krene, napravi bar jedan korak naprijed. Svaka stagnacija je nazadovanje, svako nazdovanje je rizik raspada. Bez patetike, jednostavno će popucati po šavovima od neimaštine, bijede i goleme administracije bez pristupnih fondova, bez razvoja znanja, nauke, ili ne daj Bože istraživanja, kultura je davno u ponoru kao i ulaganje u sport. Jedino se ulaže u nepotističko-partijske kadrove nesposobne da nam izdaju rodni list bez greške u podacima. Taman da Hitler vaskrsne i napravi za BIH ekonomski bum koji je napravio Njemačkoj.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kako god, Komšić iako nije bio moj izbor je porastao u mojim očima. Ako ništa dosljedan je sebe i svoje politike i još kao đentlimen rekao da neće praviti problem oko formiranja manjinske vlade. Gdje je to guranje prema ponoru? :-) Ja bih rekao da je Bakirovo razmišljanje do podne jedno od podne drugo (već poznato) guranje u ponor i popuštanjem pred onim snagama koje razbijaju BiH. Sljedeće je da će HDZ tražiti ultimativno teritorijalno razgraničenje ili će blokirati rad Vlade F.BiH. Hoće li i tada Bakir biti spreman na kompromis i dogovor? Kompromis nije kada popustiš pred pritiskom i ucjenom, kompromis bi bio da su se SDA ali i HDZ odrekli po jednog mjesta. :oops:
Biti dosljedan znači biti i Bosanac i Hercegovac kako kaže da jeste. Davno sam pisala i pišem da se treći i njegovo odbijanje ne rješava pet do 12 kad je Hrvatska članica Nato pakta i EU, a Karamarko žari i pali, nego kad imaš Josipovića, kad plaćaš lobiste umjesto poslušnih parazita tipa Selmira Efendića i njegove sandžakske bratije užeg profesionalnog tima, ali Bakir je na to zakasnio. Sad smo u rukama MZ.. Bukvalno. Ipak koliko mi (kad kažem mi, mislim BIH orjentirani građani), toliko i BIH Hrvati, jer da mogu tako lako oformiti treći ne bi sve blokirali.
Ali rješenje nije nikako napuštanje sjednice, nego pregovaranje u smislu pravljenja vlade i ekonomskog pomaka, makar malo. Pravde i pravne države makar malo. To je ono što zamjeram Komšiću u konkretnom slučaju i njegovom šizofrenom nasilniku nad ženama Suljagiću. Taj nedostatak odgovornosti za opstanak Domovine. Ako MMf ne da lovu, a neće ako nema napretka, ako nema pristupa IP fondovima, ako nema investicija, ako se ne smanje nameti koji ubiše (privatno radim i znam o čemu govorim), ne treba nam Čović ni Dodik rušiti zemlju. Sama će se urušiti.. Tog scenarija se bojim i zarad toga i sa crnim đavolom treba pregovarati.
Bakir nije tip k oji misli prije posne jedno a popodne drugo, jer u krajnjoj liniji svatko od nas ko je nekad u životu imao dilemu tako je razmišljao. Naročito radeći se o dilemi koju je imao njegov rahmetli otac. NJego gaf je bilo to javno reći, jer jeste ljudski, ali nije državnički. Bakri, misli samo na svoj buđelar, Poljine, talove, Skenderiju i suprugu i kravatu. Za razliku od oca mu, Bakir ne voli svoj narod. To , opet nikako ne znači da ga u konkretnom slučaju nisam doživjela kao najzrelijeg i najspremnijeg za dogovor. A dogovor je neophodan.
I nismo djeca, pozitivan ili negativn lik, podržavm ili ne. ako ga znam popljuvati na temama, sasvim zasluženo trebam reći i moj današnji utisak, sasvim zasluženo.
Lokman

#18354 Re: SDA-All about

Post by Lokman »

Bosanski kralj Stjepan Tomašević je 1461 okrunjen krunom iz Vatikana, a Katarina Kosača je testamentom Bosnu ostavila Vatikanu. Samo lud političar može ignorisati interese katoličke crkve koja je jasno stala iza Čovića, i nije slučajno da Papa Franjo dolazi na njegov poziv u posjetu BiH. Bakir to zna i nije budala da zbog nečije fiks ideje ruši odnose sa Vatikanom, kao da je bitno da li će Kurteša ministrom imenovati Komšić ili Dodik. U ovoj priči je očigledno da je izvor krize Suljagić i njegov stalni destruktivni i svađalački nagon koji jedino rezultira krizama bez rezultata. Tako je bilo od šatorskog naselja do ove cirkusijade sa pregovorima oko vlade. Bakir je izjavio da je sinoć sve dogovorio sa Komšićem ali da je ovaj sve negirao sutradan. Bakir je stabilizirajući i državotvorni element a Komšić je diletant kojem mišljenje formira neurotični i arogantni Suljagić.
KatarinaKosaca

#18355 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Lokman wrote: U ovoj priči je očigledno da je izvor krize Suljagić i njegov stalni destruktivni i svađalački nagon koji jedino rezultira krizama bez rezultata. Tako je bilo od šatorskog naselja do ove cirkusijade sa pregovorima oko vlade. Bakir je izjavio da je sinoć sve dogovorio sa Komšićem ali da je ovaj sve negirao sutradan. Bakir je stabilizirajući i državotvorni element a Komšić je diletant kojem mišljenje formira neurotični i arogantni Suljagić.
+1
HM 2011

#18357 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Lokman wrote:Bosanski kralj Stjepan Tomašević je 1461 okrunjen krunom iz Vatikana, a Katarina Kosača je testamentom Bosnu ostavila Vatikanu. Samo lud političar može ignorisati interese katoličke crkve koja je jasno stala iza Čovića, i nije slučajno da Papa Franjo dolazi na njegov poziv u posjetu BiH. Bakir to zna i nije budala da zbog nečije fiks ideje ruši odnose sa Vatikanom, kao da je bitno da li će Kurteša ministrom imenovati Komšić ili Dodik. U ovoj priči je očigledno da je izvor krize Suljagić i njegov stalni destruktivni i svađalački nagon koji jedino rezultira krizama bez rezultata. Tako je bilo od šatorskog naselja do ove cirkusijade sa pregovorima oko vlade. Bakir je izjavio da je sinoć sve dogovorio sa Komšićem ali da je ovaj sve negirao sutradan. Bakir je stabilizirajući i državotvorni element a Komšić je diletant kojem mišljenje formira neurotični i arogantni Suljagić.
JA koliko vidim suljagić je portparol - ergo megafon predsjedništva DF-a koje demokratski donosi sve odluke :lol: :lol: :lol:

Previše se i njemu stavlja na teret - nije autokratija - nego demokratija...

Organ će da se izjasni nakon što dobiju poziv....

Organ stranke....

:lol:
Last edited by HM 2011 on 01/03/2015 22:02, edited 1 time in total.
Better Man

#18358 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Lokman wrote:U suštini SDA je jedina ozbiljna bošnjačka politička struktura. Sve ostalo su varijacije ideološki dezorijentisane bošnjačke fukare koncentrisane u velikim gradskim centrima. Stabilnost i neku održivu političku koncepciju može osigurati samo SDA, i koliko se SDA reformira i lustrira toliko se možemo nadati pozitivnom razvoju situacije kao društvo. Eksperiment međunarodne zajednice sa Sulejmanom Tihićem pokazao se kao još jedan promašaj jer je rezultirao današnjom totalnom ekonomskom i institucionalnom krizom u ambijentu apsolutne korupcije i nepotizma. Ko je i šta je Tihić najbolje će pokazati afere Energopetrol i Kemal Čaušević, ali suština njegovog štetnog naslijeđa jeste u stotinama korumpiranih i nesposobnih kadrova koje je svjesno i kriminalno poslagao na srednjem i nižem nivou političke hijerarhije. To je najveći problem koji ima nova opcija u SDA, a njen najveći izazov je potpuna lustracija i detihićizacija stranke. Ko ima bilo kakve sumnje u način i funkconisanje sistema izdaje i korupcije koji je generisao Tihić a zbog kojeg smo politički i ekonomski bankrotirana nacija, neka pročita izjavu Kemala Čauševića.
http://www.nap.ba/images/file/kemalcausevic.pdf
Kakva ozbiljna bošnjačka politička struktura. Oni su od dna do vrha kancerogeno tkivo BiH. Oni su svi od reda teški kriminalci i lopovi koji su opljačkali i uništili ovu zemlju. Oni bi rođenu mater za fotelju prodali. DF ne smije ni pod razno pristati na ovo što im se nudi i dozvoliti da čovjek koji predvodi fašističko - ustašku stranku, koja je otvarala konc. logore po BiH i koja je počinila teške ratne zločine jednake oonima Karadžića i Mladića, uvede Dodika u Vladu FBiH. Najbolje bi bilo da DF se ujedini sa opozicijom i da ostave same SDA i HDZ da prave vlast i kad vide da ne mogu ništa napraviti, onda praviti vlast bez njih ili vanredne izbore, a prije vanrednih izbora izmjeniti izborni zakon i uvesti obavezno glasanje za sve punoljetne osobe i propisati kaznu od 100 do 1000 KM za ne izlazak na izbore i oduzimanje određenih prava.
Danguba

#18359 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

StupskaBitanga wrote:
Klix.ba saznaje da je Izetbegović odmah na početku sastanka predložio da se HDZ-u izađe u susret i da im se ustupi jedna ministarska pozicija.
Potvrdio ono sto je Komso vec ihaha davno obecao Dragancetu.
U cemu je sada problem?
Danguba

#18360 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

KatarinaKosaca wrote:
eifel wrote:Obrnuto je. B. Izetbegović je šovinista koji neće Hrvate i dao bi im i Mostar i sve što zahtjevaju da se izdvoje u treći entitet i iz BiH a da ono Muslimanske teritorije ide pod Beograd. Dogovor Zulfikarpašić - Karađić iz 1991. To nije nikada bio dogovor Zulfikarpašić - Karađić, to je Alija dogovorio sa Beogradskom čaršijom možda i prije hapšenja 1983. Nije njega đaba Pozderac zabravio
:mrgreen: O čemu ti, ba? Ja o današnjem danu ti o onom od prije 23 godine :pisnula: :pisnula: Pošalji nam malo tih boba..
valja dnevnicu zaraditi kod havaza. :D
pumica

#18361 Re: SDA-All about

Post by pumica »

Danguba wrote:
KatarinaKosaca wrote:
eifel wrote:Obrnuto je. B. Izetbegović je šovinista koji neće Hrvate i dao bi im i Mostar i sve što zahtjevaju da se izdvoje u treći entitet i iz BiH a da ono Muslimanske teritorije ide pod Beograd. Dogovor Zulfikarpašić - Karađić iz 1991. To nije nikada bio dogovor Zulfikarpašić - Karađić, to je Alija dogovorio sa Beogradskom čaršijom možda i prije hapšenja 1983. Nije njega đaba Pozderac zabravio
:mrgreen: O čemu ti, ba? Ja o današnjem danu ti o onom od prije 23 godine :pisnula: :pisnula: Pošalji nam malo tih boba..
valja dnevnicu zaraditi kod havaza. :D
:pisnula:
Lokman

#18362 Re: SDA-All about

Post by Lokman »

Better Man wrote:
Lokman wrote:U suštini SDA je jedina ozbiljna bošnjačka politička struktura. Sve ostalo su varijacije ideološki dezorijentisane bošnjačke fukare koncentrisane u velikim gradskim centrima. Stabilnost i neku održivu političku koncepciju može osigurati samo SDA, i koliko se SDA reformira i lustrira toliko se možemo nadati pozitivnom razvoju situacije kao društvo. Eksperiment međunarodne zajednice sa Sulejmanom Tihićem pokazao se kao još jedan promašaj jer je rezultirao današnjom totalnom ekonomskom i institucionalnom krizom u ambijentu apsolutne korupcije i nepotizma. Ko je i šta je Tihić najbolje će pokazati afere Energopetrol i Kemal Čaušević, ali suština njegovog štetnog naslijeđa jeste u stotinama korumpiranih i nesposobnih kadrova koje je svjesno i kriminalno poslagao na srednjem i nižem nivou političke hijerarhije. To je najveći problem koji ima nova opcija u SDA, a njen najveći izazov je potpuna lustracija i detihićizacija stranke. Ko ima bilo kakve sumnje u način i funkconisanje sistema izdaje i korupcije koji je generisao Tihić a zbog kojeg smo politički i ekonomski bankrotirana nacija, neka pročita izjavu Kemala Čauševića.
Image
Hrvati u Mostaru svih socijalnih kategorija, disciplinovano čekaju u redu da glasaju za Kolindu Grabar Kitarović. Disciplina i organizacija nezamislivi za bošnjački narod. Sve je to projekt katoličke crkve. Smiješno je i zamišljati Suljagića kao neku prepreku njihovim akcijama.

Kakva ozbiljna bošnjačka politička struktura. Oni su od dna do vrha kancerogeno tkivo BiH. Oni su svi od reda teški kriminalci i lopovi koji su opljačkali i uništili ovu zemlju. Oni bi rođenu mater za fotelju prodali. DF ne smije ni pod razno pristati na ovo što im se nudi i dozvoliti da čovjek koji predvodi fašističko - ustašku stranku, koja je otvarala konc. logore po BiH i koja je počinila teške ratne zločine jednake oonima Karadžića i Mladića, uvede Dodika u Vladu FBiH. Najbolje bi bilo da DF se ujedini sa opozicijom i da ostave same SDA i HDZ da prave vlast i kad vide da ne mogu ništa napraviti, onda praviti vlast bez njih ili vanredne izbore, a prije vanrednih izbora izmjeniti izborni zakon i uvesti obavezno glasanje za sve punoljetne osobe i propisati kaznu od 100 do 1000 KM za ne izlazak na izbore i oduzimanje određenih prava.
Da se DF ujedini sa opozicijom? :-) Sa kojom opozicijom..sa Nerminom Nikšićem i Denisom Gratzom ili sa gangsterom Radončićem? To je utopija koja troši vrijeme i energiju. Ni Broz nije demokratski uzeo vlast nego je to uspio vojnim putem. Čim je komunistički režim, pod naletom rušenja berlinskog zida, izgubio historijsku bitku, vlast su DEMOKRATSKI uzele nacionalne stranke, koje su nastavile rat prekinut 1945, i tako je sve do danas. Nemoj da umišljaš da jedan Komšić ima karizme i snage da promjeni iskonski usud koji su književno opisali naši najveći umovi Meša Selimović i Ivo Andrić. Da se danas ponove izbori, rezultati bi bili još povoljniji za SDA i HDZ. Istina je da u Federaciji BiH nije riješeno nacionalno pitanje i da je to izvor budućih tenzija između Hrvata i Bošnjaka. Komšić i kvazi ljevica nemaju odgovora na taj problem, oni kao da žive u balonu. Zadnji prijedlog hrvatskog narodnog sabora je dobar i treba ga podržati jer otvara pitanje Daytonske nepravde. Po mom mišljenju treba se vratiti na Kutilijerov plan u teritorijalnom smislu, ali i napraviti simetričnu federaciju od takvih teritorija. Komšić je više incident i utopija nego neka konstantna budućnost.
Last edited by Lokman on 02/03/2015 12:15, edited 1 time in total.
SaraFina

#18363 Re: SDA-All about

Post by SaraFina »

Pazi ti Lokmana i eseja o SDA i onom ublehašu Izetbegoviću. Pa da me plaćaju ja ne bi ovo napisala...
HM 2011

#18364 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Lokman wrote:
Better Man wrote:
Da se DF ujedini sa opozicijom? :-) Sa kojom opozicijom..sa Nerminom Nikšićem i Denisom Gratzom ili sa gangsterom Radončićem? To je utopija koja troši vrijeme i energiju. Ni Broz nije demokratski uzeo vlast nego je to uspio vojnim putem. Čim je komunistički režim, pod naletom rušenja berlinskog zida, izgubio historijsku bitku, vlast su DEMOKRATSKI uzele nacionalne stranke, koje su nastavile rat prekinut 1945, i tako je sve do danas. Nemoj da umišljaš da jedan Komšić ima karizme i snage da promjeni iskonski usud koji su književno opisali naši najveći umovi Meša Selimović i Ivo Andrić. Da se danas ponove izbori, rezultati bi bili još povoljniji za SDA i HDZ. Istina je da u Federaciji BiH nije riješeno nacionalno pitanje i da je to izvor budućih tenzija između Hrvata i Bošnjaka. Komšić i kvazi ljevica nemaju odgovora na taj problem, oni kao da žive u balonu. Zadnji prijedlog hrvatskog narodnog sabora je dobar i treba ga podržati jer otvara pitanje Daytonske nepravde. Po mom mišljenju treba se vratiti na Kutilijerov plan u teritorijalnom smislu, ali i napraviti simetričnu federaciju od takvih teritorija. Komšić je više incident i utopija nego neka konstantna budućnost.
Ja nisam za takve pregovore - ako budemo radili kako treba situacija može postati zrela i u drugom smijeru....
HM 2011

#18365 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

SaraFina wrote:Pazi ti Lokmana i eseja o SDA i onom ublehašu Izetbegoviću. Pa da me plaćaju ja ne bi ovo napisala...
A malo je 4 ministarstva ?
Banksy

#18366 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Lokman wrote: Čim je komunistički režim, pod naletom rušenja berlinskog zida, izgubio historijsku bitku, vlast su DEMOKRATSKI uzele nacionalne stranke, koje su nastavile rat prekinut 1945, i tako je sve do danas.
Tačno.
Lokman wrote: Istina je da u Federaciji BiH nije riješeno nacionalno pitanje i da je to izvor budućih tenzija između Hrvata i Bošnjaka. Zadnji prijedlog hrvatskog narodnog sabora je dobar i treba ga podržati jer otvara pitanje Daytonske nepravde. Po mom mišljenju treba se vratiti na Kutilijerov plan u teritorijalnom smislu, ali i napraviti simetričnu federaciju od takvih teritorija.
Realno, svaka buduća troentitetska podjela BiH diže rampu na putu ka definitivnoj podjeli zemlje. Da li bi se to ostvarilo za 10, 20, 50 ili 100 godina, tehničko je pitanje. Vjerujem da oko ovakvog razmišljanja imamo saglasnost.
Lokman

#18367 Re: SDA-All about

Post by Lokman »

http://** No links **.ba/media/pictures/2015/01/1 ... review.jpg

Hrvati u Mostaru svih socijalnih kategorija, disciplinovano čekaju u redu da glasaju za Kolindu Grabar Kitarović. Disciplina i organizacija nezamislivi za bošnjački narod. Sve je to projekt katoličke crkve.
Smiješno je i zamišljati Suljagića i DF i nihove bajke o ljevici, kao neku realnu alternativu.
Innovation

#18368 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

SaraFina wrote:Pazi ti Lokmana i eseja o SDA i onom ublehašu Izetbegoviću. Pa da me plaćaju ja ne bi ovo napisala...
Lokman wrote:
Bakir Izetbegović je pokazao pravo lice orijentalne varalice kojoj je jedini interes zadržavanje statusa quo kako bi provodio amanet Islamske deklaracije i usput kupovao nekretnine po Sarajevu.
Lokman samo baca kosti. :oops:
fosna2014

#18369 Re: SDA-All about

Post by fosna2014 »

Cestitam pojedincima na "dubokoj" uvlakusi Baketa. Pa ljudi ta stranka nas je dovela do prosijacenja, sami smo dno Evrope po svim parametrima. Dodju njih par i pricaju o drzavnickom cinu. Pa jebemu m**** jeste zaboravili zadnjih 15 godina? Drzava nam gubava od tog vaskolikog drzavnog hrabrenja, umotana u SDA celofan pun parazita. Cefine su nam ta gamad obukla, lijepo zategnula, prljavstinom namirisala i sad Bakir veliki Sultan.

Ja nemam rijeci. Ovaj narod je potpuno izgubljen.

560.000 NEZAPOSLENIH!!!
KatarinaKosaca

#18370 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Innovation wrote:
Lokman wrote:
Bakir Izetbegović je pokazao pravo lice orijentalne varalice kojoj je jedini interes zadržavanje statusa quo kako bi provodio amanet Islamske deklaracije i usput kupovao nekretnine po Sarajevu.
Lokman samo baca kosti. :oops:
Stvari nisu crno-bijele , nego sive. U nijansama sive. Naročito u politici. Ne treba slijepo i dogmatski podržavati nekoga učinio ma šta učinio. To je u mentalnom smislu komunističko nasljeđe diktature i autoritarizma. Ako netko radi protiv građana i zakona, au korist sebe, treba reći. Jednako tako, ako uradi nešto dobro i to treba reći. Utoliko je meni totalno infantilno reći "Pa zar ga ne podržavaš" "Pa koga ti podržavaš" itd. Baš ne samo infantilno nego i glupo. Utoliko meni postovi od @Lokman i te kako imaju smisla (slagala se ili ne, imaju smisla) i razumijem taj i takav stav
SaraFina

#18371 Re: SDA-All about

Post by SaraFina »

Lokmanovi postovi nisu besmisleni no daleko od toga da imaju i trunke samokriticnosti kad je u pitanju SDA stranka koju on zastupa.
Pa zato meni prije taj stav liči na komunističke pamflete. Ako piše za lovu ili po zadatku onda ok.
Bio je i onaj iz SDS-a jedno vrijeme Fiki... Isto ovako..
Ali nikad nije tvrdio da zastupa svoj stav, nego pošteno priznao da je na forumu po zadatku stranke.
HM 2011

#18372 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

fosna2014 wrote:Cestitam pojedincima na "dubokoj" uvlakusi Baketa. Pa ljudi ta stranka nas je dovela do prosijacenja, sami smo dno Evrope po svim parametrima. Dodju njih par i pricaju o drzavnickom cinu. Pa jebemu m**** jeste zaboravili zadnjih 15 godina? Drzava nam gubava od tog vaskolikog drzavnog hrabrenja, umotana u SDA celofan pun parazita. Cefine su nam ta gamad obukla, lijepo zategnula, prljavstinom namirisala i sad Bakir veliki Sultan.

560.000 NEZAPOSLENIH!!!
A ujedinjena ljevica nije imala ništa sa tim.....

Opet o izbornim rezultatima u zadnjih 20 godina i opet o avazovim piskaranjima.....

Koala nas je fino obukla, koala.....

Iz tog razloga sam jako puno puta spomenuo, a rad bi bio da spomenem i sada -

Podrži SDA, na svim nivoima, pokaži odgovornost - traži odgovornost - u jedinstvu je snaga !
fosna2014

#18373 Re: SDA-All about

Post by fosna2014 »

HM 2011 wrote:
fosna2014 wrote:Cestitam pojedincima na "dubokoj" uvlakusi Baketa. Pa ljudi ta stranka nas je dovela do prosijacenja, sami smo dno Evrope po svim parametrima. Dodju njih par i pricaju o drzavnickom cinu. Pa jebemu m**** jeste zaboravili zadnjih 15 godina? Drzava nam gubava od tog vaskolikog drzavnog hrabrenja, umotana u SDA celofan pun parazita. Cefine su nam ta gamad obukla, lijepo zategnula, prljavstinom namirisala i sad Bakir veliki Sultan.

560.000 NEZAPOSLENIH!!!
A ujedinjena ljevica nije imala ništa sa tim.....

Opet o izbornim rezultatima u zadnjih 20 godina i opet o avazovim piskaranjima.....

Koala nas je fino obukla, koala.....

Iz tog razloga sam jako puno puta spomenuo, a rad bi bio da spomenem i sada -

Podrži SDA, na svim nivoima, pokaži odgovornost - traži odgovornost - u jedinstvu je snaga !
>no comment< :shock: :(
razonoda

#18374 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

560.000 NEZAPOSLENIH!!!
Ako posjetis --druge teme na --forumu---doci ces do istog zakljucka. Ovaj narod je --pod zapisima---- :lol:
htcxone

#18375 Re: SDA-All about

Post by htcxone »

HM 2011 wrote:
A malo je 4 ministarstva ?
sta treba da DF ostavi mandat koji je dobio regularnim izbornim putem pa da Čović taj ISTI mandat proslijedi SNSD-u?

sto ne kazes da ste se slomili raspisujuci konkurse a da je DF to zaustavio?
sto ne kazes nam o tome nesto?
Neces jer u prvi plan svi ovdje stavljate neko BOsnjastvo, neki patriotizam a ja svaki dan (bez posla) prolazim pored kontejnera i gledam ljude kakko kopaju ppo njima... bivsi borci!
Pricamo o patriotizmu a nedavno smo nosili porodici jednog istaknutog vojnika odjecu i obucu njemu i djeci!

Veze niko od vas o ekonomiji nema, nemate blage veze kako napraviti pare jer nemate ni jednog covjeka iz REALNOG sektora nego su svi stranacki podanici koji su tu da uzmu platu i nista ne rade! To je i jedini cilj, uhljebiti u drzavna preduzeca sto vise familije, i prikriti sto vise kriminala iza sebe. Zato se i bojite pojedina ministarstva da izgubite da nebi bilo kuku pomagaj
Post Reply