Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
NKVD
#18351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Slažem se da glas za ER ne bi bio uzalud bačen. I dalje bi imali strašilo u koje bi upirali prstom i smijali se, ibretili.
Međutim, to mi je malo sado mazo. Sa elementima bježanja od odgovornosti.
Kome je do toga, ER i slični su prava opcija.
Međutim, to mi je malo sado mazo. Sa elementima bježanja od odgovornosti.
Kome je do toga, ER i slični su prava opcija.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#18352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
de ba uozbilji se
čuj politika u BiH i odgovornost u istoj rečenici

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#18353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Odlicna poslanicka intervencija Kojovica jucer na sjednici skupstine kantona.
-
convict
#18354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Albine (ili Peđa), meni i dalje nije jasno kako nosilac liste jedne stranke, koja se smatra liberalnom, može imati ovako konzervativne stavove, makar bili i lični?!Albin Zuhric wrote:convict,
Tekst Damira Faruka Saracevica je bio licni tekst i osvrt. Politike o kojima govorite nisu prioriteti, ekonomija jeste.
Damir je zamolio da se tekst dalje ne siri jer je njemu licno proizveo efekat koji mu se nije svidjao, a to je da se njegova kandidatura ili interesi vezu iskljucivo za ove stavove i da mu prvi tekst pogresno obiljezava kandidaturu. On je uspjesan menadzer, visoko obrazovan covjek, i ima jako mnogo ideja i stavova o obrazovanju, malim biznisima i sl.
Pozdrav.
Ukoliko dođe u poziciju da glasa o nekoj od ovih tema (diskusije radi recimo ukidanje vjeronauke u školama), da li će biti obavezan da glasa po nalogu stranke ili može glasati u skladu sa vlastitim stavovima? Smatrate li da ideološko neslaganje kandidata i stranke povećava vjerovatnoću "presvlačenja dresa" u slučaju da kandidat dobije mandat?
- drug_profi
#18355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma ovaj se presvlaci prvom unosnom prilikom.
...s mobilnog...
...s mobilnog...
-
lasta2
#18356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ako su te oni zanimali ti nisi ljevičar nego historičar.ime_kojeg_nema wrote:u jednom trenutku me kao ljevičara zaintrigirala ova novoformirana komunistička partija
a ne valja unazad gledati.
Bog nam dao oči naprijed da bi tamo gledali, a nazad samo kad moramo.
-
Pedja Kojovic
#18357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
katarinakosaca
Ne znam na sta tacno mislite, ali hvala.
p.k.
Ne znam na sta tacno mislite, ali hvala.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#18358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
convict
Politicki stavovi koji se nalaze u Statutu i Manifestu, kao i odluke organa stranke su obavezujuce za sve izabrane duznosnike NS-a. S druge strane, mi Statutom, takodje, ohrabrujemo razlicita misljenja.
p.k.
Politicki stavovi koji se nalaze u Statutu i Manifestu, kao i odluke organa stranke su obavezujuce za sve izabrane duznosnike NS-a. S druge strane, mi Statutom, takodje, ohrabrujemo razlicita misljenja.
p.k.
-
weredsf
#18359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vi ste do danas jedini imali konkretne prijedloge kako nesto promjeniti,jako konkretne stvari su se mogle procitati kod vas a onda vidim danas i vi se uhvatili Bakira..ne kontam zasto ali ok...Pedja Kojovic wrote:convict
p.k.
-
zippoo87
#18360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
nije li malo licemjerno od nekih pojedinaca ovdje da gledaju i najmanju sitnicu NSa,sta radi,sta govori,sta misli a da se istovremeno grobarima BiH i lopovima i najveca zlodjela i kriminal gledaju kroz prste ?
-
Marko Zarko
#18361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kolika su ukupna primanja Peđe Kojovića u Skupštini KS i Domu naroda FBiH?
-
zippoo87
#18362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
evo sve graficki prikazano,javno i transparentnoMarko Zarko wrote:Kolika su ukupna primanja Peđe Kojovića u Skupštini KS i Domu naroda FBiH?
Code: Select all
http://www.radiosarajevo.ba/infografike/bhpolitika/info_predrag_kojovic.html-
addy_sa
#18363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
slažem se, jeste licemjerno jer koliko god nisam fan NS realno jedino oni ovako direktno komuniciraju i svaka izjava ili potez se "secira" po sto puta (i time im se jos vise daje na znacaju haha)zippoo87 wrote:nije li malo licemjerno od nekih pojedinaca ovdje da gledaju i najmanju sitnicu NSa,sta radi,sta govori,sta misli a da se istovremeno grobarima BiH i lopovima i najveca zlodjela i kriminal gledaju kroz prste ?
-
Pedja Kojovic
#18364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
marko zarko
Vi ste se kasnije ukljucili pa vam je promaklo.
Kao sto sam objavio na samom pocetku svog mandata na ovim stranicama - plata (ukljucuje sve) u Domu naroda FBiH je iznosila 2400 km. Osim toga sam primao pausal u SKS koji je iznosio oko 800 km (prosjecna plata, pa je bilo promjenjivo).
Pausala u SKS sam se odrekao u februaru, a potom i 10% plate u Domu naroda. (Bilo je jos nekih jednokratnih odricanja - dnevnica, pa jos 1%, itd. ).
Uglavnom, moja sveukupna primanja vec neko vrijeme su oko 2200 i nesto km.
p.k.
Vi ste se kasnije ukljucili pa vam je promaklo.
Kao sto sam objavio na samom pocetku svog mandata na ovim stranicama - plata (ukljucuje sve) u Domu naroda FBiH je iznosila 2400 km. Osim toga sam primao pausal u SKS koji je iznosio oko 800 km (prosjecna plata, pa je bilo promjenjivo).
Pausala u SKS sam se odrekao u februaru, a potom i 10% plate u Domu naroda. (Bilo je jos nekih jednokratnih odricanja - dnevnica, pa jos 1%, itd. ).
Uglavnom, moja sveukupna primanja vec neko vrijeme su oko 2200 i nesto km.
p.k.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#18365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne odriči se sine 
- Corto Maltese
#18366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
'NakoAlbin Zuhric wrote:Corto,
Da je to sto govorite istina, ne bi predstavljalo, i oko toga mozete konsultovati definiciju sukoba interesa kao i zakonske odredbe, ali zaista ne znam zasto jos uvijek govorimo o vasim hipotetickim temama i tracevima?
http://www.thebosniatimes.com/okrece-se ... acnu-aferuBelma Selimovic tužila je svog bivšeg supruga Emira Suljagića zbog, između ostalog, dugova i fizičkog zlostavljanja, saznaje TBT.
Tužbu je podnio advokat Krešimir Zubak, dok Emira Suljagića zastupa advoka Denis Gratz, predsjednik Naše stranke.
Suljagić je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a obavljao je i dužnost ministra nauke i obrazovanja u Kantonu Sarajevo.
Suljagić je podnio ostavku i napustio SDP zbog afere oko uvođenja vjeronauke u škole, a javnosti je poznat i kao bivši koordinator koalicije “Prvi mart”.
U to vrijeme sarajevski mediji su pisali o Suljagićevim bračnim problemima. Navodno je Suljagić uspjevao preko svojih stranačkih kolega iz SDP-a u MUP-u zataškati prijave svoje bivše supruge zbog fizičkog zlostavljanja, te da su se tek sada stekli uvjeti za sudski postupak.
Ukoliko se tvrdnje o Suljagićevoj sklonosti nasilju dokažu, aktualni favorit za bošnjakog člana Predsjedništva bi mogao imati grdne probleme sa feminisitičkim grupacijama.
-
Albin Zuhric
#18367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Corto Maltese,
Razgovarao sam sa Dennisom o ovoj temi. Ovo je potpuna izmisljotina, i Dennis Gratz ne zastupa Emira Suljagica u tuzbi Belme Selimovic. Apsolutno ne zna nista o ovakvoj tuzbi niti da ona uopste postoji. Ne znam mogu li biti jasniji i direktniji.
Obratite se BosniaTimes i pitajte njih odakle su dobili instrukcije da pisu ove lazi.
Lijep pozdrav.
Razgovarao sam sa Dennisom o ovoj temi. Ovo je potpuna izmisljotina, i Dennis Gratz ne zastupa Emira Suljagica u tuzbi Belme Selimovic. Apsolutno ne zna nista o ovakvoj tuzbi niti da ona uopste postoji. Ne znam mogu li biti jasniji i direktniji.
Obratite se BosniaTimes i pitajte njih odakle su dobili instrukcije da pisu ove lazi.
Lijep pozdrav.
- Corto Maltese
#18368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dakle, kratko i jasno:
Predsjednik jedne stranke, tokom predizborne kampanje ne zastupa predsjedničkog kandidata druge stranke u sudskom sporu.
Hvala.
Predsjednik jedne stranke, tokom predizborne kampanje ne zastupa predsjedničkog kandidata druge stranke u sudskom sporu.
Hvala.
-
El_comadante
#18369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kakvo bi ste vi ocjenili rad NS u skupštini kantona Sarajevo? koje konkretno zakone ste vi predložili pa skupština usvojila (dovoljno dva-tri)? poslije izbora onako okvirno sa kim bi ste u vlast a sa kim ne?
-
Pedja Kojovic
#18370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
el comadante
U protekle 4 godine u SKS mi nismo bili dio niti jedne od tri parlamentarne vecine niti smo ucestvovali u izvrsnoj vlasti
(Takodje, tri vlade).
S obzirom na to mi se ne mozemo pohvaliti velikim doprinosom u smislu u kojem vi govorite.
Ukoliko je vase pitanje obojeno tonom kritike ja se licno potpuno slazem s vama - mozda smo uprkos tvrdoj blokovskoj podjeli Skupstine i nepostajanju medjustranackih okupljanja oko dobrih prijedloga trebali iznositi svoje prijedloge zakona.
(MI smo se drzali principa da prijedloge ocjenjujemo po kvalitetu a ne po stavu prema predlagacu i zbog toga smo cesto optuzivani da smo dio jedne odnosno druge "grupacije".
Postoji, uvjetno, jedan legislativni prijedlog koji smatramo svojim a to je ukidanje diskriminacije prema tzv. Ostalima u SKS.
(Konkretno ustavno rjesenje koje je "pritisnuta" nasim stalnim insistranjem izradila ustavnopravna komisija nije sasvim po nasem ukusu ali u tome smo ucestvovali koliko smo mogli sa dva poslanika. Aktuelno rjesenje pociva na principu "dodavanja novih drzavnih stolica za Ostal - a mi bi smo voljeli princip po kome je drzavnih stolica manje ali su dostupne svima).
Nas najveci prakticni doprinos je, po mom misljenju, sto smo uspjeli zaustaviti pojedine pokusaje i odluke ( nekoliko kredita i drugih zakonskih prijedloga) koje smo ocjenili stetnim po gradjane kantona.
Ukoliko glasaci nas rad u prethodnom periodu ocjene dobrim i daju nam vise mandata u SKS to sasvim sigurno na nas stavlja odgovornost preuzimanja i jace uloge u Skupstini i u izvrsnoj vlasti.
Nasa odluka o ulasku u izvrsnu vlast ce isto kao i do sada ovisiti iskljucivo o nasoj procjeni da li ce rjesenja koja predlazemo biti prihvacena kao program Vlade. Sve ostalo je podjela fotelja. Fotelje radi fotelja nas nisu zavele ni u prethodnim pozivima da udjemo u vlast i po tom pitanju se nista nece promjeniti ni nakon ovih izbora.
p.k.
U protekle 4 godine u SKS mi nismo bili dio niti jedne od tri parlamentarne vecine niti smo ucestvovali u izvrsnoj vlasti
(Takodje, tri vlade).
S obzirom na to mi se ne mozemo pohvaliti velikim doprinosom u smislu u kojem vi govorite.
Ukoliko je vase pitanje obojeno tonom kritike ja se licno potpuno slazem s vama - mozda smo uprkos tvrdoj blokovskoj podjeli Skupstine i nepostajanju medjustranackih okupljanja oko dobrih prijedloga trebali iznositi svoje prijedloge zakona.
(MI smo se drzali principa da prijedloge ocjenjujemo po kvalitetu a ne po stavu prema predlagacu i zbog toga smo cesto optuzivani da smo dio jedne odnosno druge "grupacije".
Postoji, uvjetno, jedan legislativni prijedlog koji smatramo svojim a to je ukidanje diskriminacije prema tzv. Ostalima u SKS.
(Konkretno ustavno rjesenje koje je "pritisnuta" nasim stalnim insistranjem izradila ustavnopravna komisija nije sasvim po nasem ukusu ali u tome smo ucestvovali koliko smo mogli sa dva poslanika. Aktuelno rjesenje pociva na principu "dodavanja novih drzavnih stolica za Ostal - a mi bi smo voljeli princip po kome je drzavnih stolica manje ali su dostupne svima).
Nas najveci prakticni doprinos je, po mom misljenju, sto smo uspjeli zaustaviti pojedine pokusaje i odluke ( nekoliko kredita i drugih zakonskih prijedloga) koje smo ocjenili stetnim po gradjane kantona.
Ukoliko glasaci nas rad u prethodnom periodu ocjene dobrim i daju nam vise mandata u SKS to sasvim sigurno na nas stavlja odgovornost preuzimanja i jace uloge u Skupstini i u izvrsnoj vlasti.
Nasa odluka o ulasku u izvrsnu vlast ce isto kao i do sada ovisiti iskljucivo o nasoj procjeni da li ce rjesenja koja predlazemo biti prihvacena kao program Vlade. Sve ostalo je podjela fotelja. Fotelje radi fotelja nas nisu zavele ni u prethodnim pozivima da udjemo u vlast i po tom pitanju se nista nece promjeniti ni nakon ovih izbora.
p.k.
-
RahatHurmašica
#18371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:32, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#18372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
PK na sta je mislila predsjedavajuca Maliic sa opaskom da niste mogli preuuzeti odgovornost radi procdura koje ne postivte? Ili se radi o tvojoj i njenoj nacionalnosti pa joj se nije dalo bolesnoj i u penzionrsim danima napustati funkcija?
- Adriatic
#18373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
E moj Peđa, šta ti je trebalo da na skupštini braniš taksiste-monopoliste i stavljaš se na stranu Dine-kifle?
-
Pedja Kojovic
#18374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
rahathurmasica
U pravu ste, zao mi je.
To me svaki dan proganja, ali jednostavno ne mogu da nadjem vremena da pronadjem tu analizu koju sam imao u rukama.
(Nalazila se u materijalu koji smo imali na okruglom stolu koji je odrzan u PS BiH)
Ako mi zamjerite, imate pravo.
Kad uspijem to pronaci ja cu je iznijeti na ovom forumu.
Podsjecam, da faktor cijene nije uticao na nas stav prema problemu.
p.k.
U pravu ste, zao mi je.
To me svaki dan proganja, ali jednostavno ne mogu da nadjem vremena da pronadjem tu analizu koju sam imao u rukama.
(Nalazila se u materijalu koji smo imali na okruglom stolu koji je odrzan u PS BiH)
Ako mi zamjerite, imate pravo.
Kad uspijem to pronaci ja cu je iznijeti na ovom forumu.
Podsjecam, da faktor cijene nije uticao na nas stav prema problemu.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#18375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
katarinakosaca
Predsjedavajuca je vjerovatno mislila na stavku Poslovnika koji kaze da klubovi stranaka predlazu predlazu premijera.
Mi nemamo partijski klub u SKS.
Potpuno je jasno, i nestrucnom citaocu, Poslovnika da ako u roku koji je predvidjen klubovi ne predloze premijera to moze uciniti svaki poslanik ili parlamentarna grupa.
A da ne govorimo o tome da partijski klubovi mogu svojom podrskom obezbjediti legalnost bilo kojeg prijedloga.
Faktor etnicke strukture, odnosno, posljedice mog imenovanja za mandatara je sasvim sigurno, kao sto vi i sugerisete imao znacajnu ulogu.
U konacnici, predsjedavajuca je svoje diskreciono pravo da odredi mandatara iskoristila tako sto je legalizovala v.d. premijera Kozadru i ostatak Vlade u ostavci i omogucila im da u punom kapacitetu upravljaju kantonom do izbora.
p.k.
Predsjedavajuca je vjerovatno mislila na stavku Poslovnika koji kaze da klubovi stranaka predlazu predlazu premijera.
Mi nemamo partijski klub u SKS.
Potpuno je jasno, i nestrucnom citaocu, Poslovnika da ako u roku koji je predvidjen klubovi ne predloze premijera to moze uciniti svaki poslanik ili parlamentarna grupa.
A da ne govorimo o tome da partijski klubovi mogu svojom podrskom obezbjediti legalnost bilo kojeg prijedloga.
Faktor etnicke strukture, odnosno, posljedice mog imenovanja za mandatara je sasvim sigurno, kao sto vi i sugerisete imao znacajnu ulogu.
U konacnici, predsjedavajuca je svoje diskreciono pravo da odredi mandatara iskoristila tako sto je legalizovala v.d. premijera Kozadru i ostatak Vlade u ostavci i omogucila im da u punom kapacitetu upravljaju kantonom do izbora.
p.k.