hali gali halid wrote:
Kada spojim drugi ruter, radi i jedan i drugi, ali često mi nestaje internet na kompjuteru, iskljucim ovaj Ubee iz struje, ukljucim, i opet rade samo ruteri, dok ne iskljucim ovaj drugi ruter, doduše kontam da i bez drugog rutera mi nestaje neta na kompjuteru. Je li to do ovog aktivacijskog perioda? Pošto prije 2-3 dana su mi zamijenili stari modem, i sad je Duo net grande, a često mi nestaje neta. Koliko traje taj aktivacijski period?
Ja nijedan taj problem nemam , otkad su postavili ovaj Ubee modem , ja sam samo prikljucio jos i svoj TP-Link i vise nijednom nisam iskljucivao modem iz struje jer nisam imao potrebe.
Ubee ima 4 LAN porta , u prvi port sam ukljucio TP-Link i na taj tp-link povezao sve wifi uredjaje , a na drugi LAN port na Ubee modemu sam prikljucio svoj racunar i sve to radi besprijekorno.
Eh sad , to sto ti se desava da ti nestaje konekcije , da li si prikljucen na svoj ruter ili na Ubee modem ? Ako ti se desavaju prekidi u konekciji dok si spojen na svoj ruter onda je moguce da je problem do njega, u tom slucaju preporucujem da uradis hard reset rutera i provjeri driver svoje mrezne kartice na racunaru , ako ima neki noviji driver instaliraj ga.
Aktivacioni period traje do 7 dana , ustvari to je period dok administracija ne zavrsi unosenje tvojih korisnickih podataka u sistem i nakon toga se pusta usluga u punom kapacitetu.