HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
crnivrag

#18351 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Benq wrote:
Maystor wrote:Marketing im je nula :!:

Evo poslali meni brošuru 5. maja, sa akcijskom ponudom koja je vrijedila do 2. maja.

Dalje, konkretno, @HS ako može da odgovorite, TRIO GRANDE FAMILY paket u brošuri koju ste poslali je navedeno da je internet 50/3 Mb/s, isto to piše i na stranici telemaha, a na ovom cjenovniku, koji bi trebao da važi od 1. maja je navedeno 80/4. Šta je istina u svemu tome???
Ako procitas sve do kraja , tj na samom kraju novog cjenovnika pise da cjenovnik stupa na snagu 1.6.2016. , i tada ce brzina u Family paketu biti 80/4

P.S. Svaki novi cjenovnik se mora najaviti mjesec dana prije.
Potrebno je ovdje staviti i drugu stranici na kojoj piše od kada važi, ja kad sam slikao ovo iz novina, drugi dio je bio na stranici iza, pa sam morao slikati iz dva dijela, evo drugog dijela cjenovnika:

Image
supercali

#18352 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Benq wrote:
supercali wrote:benq hocemo na pivo bajraktar casti :D
Hahaha samo vi uzivajte , ja sam na dijeti a cuo sam da vopi goji :mrgreen:
pa ti uzmi senzaciju :D
Maystor

#18353 Re: HS kablovska

Post by Maystor »

Hvala na odgovoru! Da li će svima koji su već korisnici tog paketa biti povećana brzina od 1.6.?
Benq

#18354 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Maystor wrote:Hvala na odgovoru! Da li će svima koji su već korisnici tog paketa biti povećana brzina od 1.6.?
Da , bit ce automatski povecana.
crnivrag

#18355 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Maystor wrote:Hvala na odgovoru! Da li će svima koji su već korisnici tog paketa biti povećana brzina od 1.6.?
Meni na originalnoj Telemach ponudi je uvijek puštana nova brzina onog dana od kada važi novi cjenovnik.

Ja sam onda slikao samo Telemach ponudu u novinama, međutim tog dana u novinama se nalazila i ponuda za HS i HKB korisnike koja slijedi u nastavku:

Image

Direktan link: http://s32.postimg.org/ttq5m91qd/HS_HKB_Ponuda.jpg
Benq

#18356 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Sve je isto samo logo drugi :)
crnivrag

#18357 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Benq wrote:Sve je isto samo logo drugi :)
Nije isto, nema Fiber paketa ;)
Benq

#18358 Re: HS kablovska

Post by Benq »

crnivrag wrote:
Benq wrote:Sve je isto samo logo drugi :)
Nije isto, nema Fiber paketa ;)
My bad , ne interesuje me fiber pa nisam ni obracao paznju :)
Maystor

#18359 Re: HS kablovska

Post by Maystor »

Da li su ti fiber paketi dostupni svima, ili samo nekim područjima?

Enes je davno nekad izjavio "dovešćemo optiku do svake kuće", ali (bar u mojoj ulici) sve je na starim kablovima.
crnivrag

#18360 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

Maystor wrote:Da li su ti fiber paketi dostupni svima, ili samo nekim područjima?

Enes je davno nekad izjavio "dovešćemo optiku do svake kuće", ali (bar u mojoj ulici) sve je na starim kablovima.
Neki dan je korisnik Telemach rekao da će se svi detalji znati kad krenu sa pružanjem usluge, ali da će usluga biti dostupna u stambenim zgradama.
kloniran

#18361 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Maystor wrote:Da li su ti fiber paketi dostupni svima, ili samo nekim područjima?

I ja sam gledao taj interviju, ali nikad nije realizovano
kloniran

#18362 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

a vikendom nista novo, opet pocela pucanja konekcije :twisted:
a haman mjesec sve radilo savrseno :twisted:
hali gali halid

#18363 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

Benq wrote:
hali gali halid wrote:Može li drugi ruter da se spoji na ovaj Ubee modem/ruter, a da oba funkcionisu?
Moze naravno , kod mene je Ubee + TP-Link
Kada spojim drugi ruter, radi i jedan i drugi, ali često mi nestaje internet na kompjuteru, iskljucim ovaj Ubee iz struje, ukljucim, i opet rade samo ruteri, dok ne iskljucim ovaj drugi ruter, doduše kontam da i bez drugog rutera mi nestaje neta na kompjuteru. Je li to do ovog aktivacijskog perioda? Pošto prije 2-3 dana su mi zamijenili stari modem, i sad je Duo net grande, a često mi nestaje neta. Koliko traje taj aktivacijski period?
Benq

#18364 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hali gali halid wrote: Kada spojim drugi ruter, radi i jedan i drugi, ali često mi nestaje internet na kompjuteru, iskljucim ovaj Ubee iz struje, ukljucim, i opet rade samo ruteri, dok ne iskljucim ovaj drugi ruter, doduše kontam da i bez drugog rutera mi nestaje neta na kompjuteru. Je li to do ovog aktivacijskog perioda? Pošto prije 2-3 dana su mi zamijenili stari modem, i sad je Duo net grande, a često mi nestaje neta. Koliko traje taj aktivacijski period?
Ja nijedan taj problem nemam , otkad su postavili ovaj Ubee modem , ja sam samo prikljucio jos i svoj TP-Link i vise nijednom nisam iskljucivao modem iz struje jer nisam imao potrebe.
Ubee ima 4 LAN porta , u prvi port sam ukljucio TP-Link i na taj tp-link povezao sve wifi uredjaje , a na drugi LAN port na Ubee modemu sam prikljucio svoj racunar i sve to radi besprijekorno.

Eh sad , to sto ti se desava da ti nestaje konekcije , da li si prikljucen na svoj ruter ili na Ubee modem ? Ako ti se desavaju prekidi u konekciji dok si spojen na svoj ruter onda je moguce da je problem do njega, u tom slucaju preporucujem da uradis hard reset rutera i provjeri driver svoje mrezne kartice na racunaru , ako ima neki noviji driver instaliraj ga.

Aktivacioni period traje do 7 dana , ustvari to je period dok administracija ne zavrsi unosenje tvojih korisnickih podataka u sistem i nakon toga se pusta usluga u punom kapacitetu.
kloniran

#18365 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

A hebote ko da je nuklearna fizika cuj 7 dana :-)
Lijepi dobri stari HS i nekoliko minua

A ovom iznad, ako si na M&H ne treba da te cudi pucanje konekcije, dosta ljudi ima problema s tim otkako je bilo preuzimanje, posebno u vecernjim satima i vikendom.
Benq

#18366 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kloniran wrote:A hebote ko da je nuklearna fizika cuj 7 dana :-)
Lijepi dobri stari HS i nekoliko minua

A ovom iznad, ako si na M&H ne treba da te cudi pucanje konekcije, dosta ljudi ima problema s tim otkako je bilo preuzimanje, posebno u vecernjim satima i vikendom.
Na HS-u je to bilo brze jer nisu imali toliko zahtjeva kao sad Telemach nakon ovog spajanja. Najgore je kad nesto uradis pred sami vikend , i onda te zakaci subota i nedjelja :-x
hali gali halid

#18367 Re: HS kablovska

Post by hali gali halid »

Na HS-u sam, konekcija katastrofa, i česti nestanci konekcije :roll:
Daryl Dixon

#18368 Re: HS kablovska

Post by Daryl Dixon »

hali gali halid wrote:Na HS-u sam, konekcija katastrofa, i česti nestanci konekcije :roll:
meni nikad nije konekcija pukla osim jednom prije godinu i vise i od tada nikada.. doduse jedno par mjeseci me živcira SK1 stalno mi stopa i neki zvuk ima kao da se prekida program i slika se stalno gubi, ne mogu normalno gledati utakmicu :roll: .. ostalo sve 5..
Maystor

#18369 Re: HS kablovska

Post by Maystor »

Infrastruktura kablovske tv u Sarajevu (svih operatera) je veoma loša, bandere su postavljali gdje su stigli, razvlačili kablove s jedne na drugu kako su mogli, sve sama improvizacija. Znalo se desiti da postave u privatni posjed, nedavno ste imali jednog đikana na ovoj temi koji je prijetio bonsekom. Takođe su postavljali (bez dozvole) kablove na stubove čiji je vlasnik elektroprivreda (pa su dobili po ušima zbog toga).
Poenta ove priče je sljedeća: vlasnici telemaha (kkr grupa) imaju dvije opcije:
1. uložiti velike pare na obnovu infrastrukture (da, optika do svake kuće i još mnogo toga)
2. izvući pare od građana Sarajeva sa postojećom truhlom opremom, dok može, i onda se povući (prodati firmu)
Moj osjećaj je da će ići na ovu varjantu 2, no vidjećemo.
One priče da su uložili beskonačno maraka u BiH su čiste nebuloze, nisu oni uložili ništa (osim da isplate Enesa i ostale Enese).
mixone1995

#18370 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

Zvali me iz Telemacha prije 20tak dana zbog potpisivanja novog ugovora i davanja nove opreme. Rece mi tad momak da ce kolege doci u roku od 3 do 10 dana. Zovem nakon 10tak dana (prosli utorak) i rece mi momak da ce doci kolege u roku od 2-3 dana. Danas evo ponedjeljak i jos uvijek niko nije ni nazvao a kamoli dosao.

Maloprije ih opet zovem kaze mi lik da moj zahtjev uopste nije u bazi? (neko me zajebava izgleda ..) Ljubazno mu objasnim sve sta i kako, da bi on na to opet rekao da njegove kolege imaju puno posla te da ne zna kada ce doci, da moram cekati opet od 3 do 10 dana .. :lol: :lol:

Kakva neozbiljnost i neprofesionalizam jbt .. Da ne povjerujes .. Pa cak i oni moroni iz bivseg HS-a bi do sad dosli cini mi se .. :evil: :evil:
Daryl Dixon

#18371 Re: HS kablovska

Post by Daryl Dixon »

Maystor wrote:Infrastruktura kablovske tv u Sarajevu (svih operatera) je veoma loša, bandere su postavljali gdje su stigli, razvlačili kablove s jedne na drugu kako su mogli, sve sama improvizacija. Znalo se desiti da postave u privatni posjed, nedavno ste imali jednog đikana na ovoj temi koji je prijetio bonsekom. Takođe su postavljali (bez dozvole) kablove na stubove čiji je vlasnik elektroprivreda (pa su dobili po ušima zbog toga).
Poenta ove priče je sljedeća: vlasnici telemaha (kkr grupa) imaju dvije opcije:
1. uložiti velike pare na obnovu infrastrukture (da, optika do svake kuće i još mnogo toga)
2. izvući pare od građana Sarajeva sa postojećom truhlom opremom, dok može, i onda se povući (prodati firmu)
Moj osjećaj je da će ići na ovu varjantu 2, no vidjećemo.
One priče da su uložili beskonačno maraka u BiH su čiste nebuloze, nisu oni uložili ništa (osim da isplate Enesa i ostale Enese).
je li ih iko tuzio znas li?
Maystor

#18372 Re: HS kablovska

Post by Maystor »

Rješavaju u hodu, šta đe iskrsne. Ovo je postao ozbiljan biznis, puno para je igri, a država u qurcu - prostora za javašluk ima na pretek.
MH i HS kablovska

#18373 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

azizmpj wrote:Postovani, trebam pomoc! Koja je procedura ako zelim prestati biti korisnik ove novokomponovane kablovske hobotnice!?

jedan STB je njihov, drugi sam kupio ja! Neobavezan je ugovor, nemam nikakvih drugih obaveza prema njima! Koristio sam KID8, sada ne znam koji je u ovom haosu koji je nastao kako su usli u pricu sa ovim televlasima!

Zahvalan!
Poštovani azizmpj,
molimo Vas da nam se javite u inbox, rado ćemo Vas pozvati i upoznati sa svim detaljima iz ponude i pogodnostima za nove i postjeće korisnike.
MH i HS kablovska

#18374 Re: HS kablovska

mixone1995 wrote:Zvali me iz Telemacha prije 20tak dana zbog potpisivanja novog ugovora i davanja nove opreme. Rece mi tad momak da ce kolege doci u roku od 3 do 10 dana. Zovem nakon 10tak dana (prosli utorak) i rece mi momak da ce doci kolege u roku od 2-3 dana. Danas evo ponedjeljak i jos uvijek niko nije ni nazvao a kamoli dosao.

Maloprije ih opet zovem kaze mi lik da moj zahtjev uopste nije u bazi? (neko me zajebava izgleda ..) Ljubazno mu objasnim sve sta i kako, da bi on na to opet rekao da njegove kolege imaju puno posla te da ne zna kada ce doci, da moram cekati opet od 3 do 10 dana .. :lol: :lol:

Kakva neozbiljnost i neprofesionalizam jbt .. Da ne povjerujes .. Pa cak i oni moroni iz bivseg HS-a bi do sad dosli cini mi se .. :evil: :evil:
Zdravo mixone1995,
ako se ne varamo Vi ste danas kontaktirani od strane tehničke ekipe i realizacija Vašeg zahtjeva dogovorena - planirana je do petka.
Rado ćemo zamoliti kolege da ubrzaju realizaciju Vašeg zahtjeva, dovoljno je samo da nam se javite u inbox.
MH i HS kablovska

#18375 Re: HS kablovska

Daryl Dixon wrote:
hali gali halid wrote:Na HS-u sam, konekcija katastrofa, i česti nestanci konekcije :roll:
meni nikad nije konekcija pukla osim jednom prije godinu i vise i od tada nikada.. doduse jedno par mjeseci me živcira SK1 stalno mi stopa i neki zvuk ima kao da se prekida program i slika se stalno gubi, ne mogu normalno gledati utakmicu :roll: .. ostalo sve 5..
Zdravo Daryl Dixon,
molimo Vas dosstavite nam korisničke podatke u inbox, kako bismo provjerili sve što je potrebno.
Locked