Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote:U mom slucaju: u okruzenju primjetim da ljudi ne vole papke. Cesto se poklopi da je papak i dosljo, ali nije pravilo. Ima ih dosta domaćih, kao što ima super raje koja dolaze u SA na posao.
naravno nuzno je prihvatiti da ce neko imati drugaciji akcenat, drugacije zivotno okruzenje u kojem je rastao, ali sustina je u tome jel civilizovana osoba ili je greska u evoluciji.
Pa o tome i ja pricam,nema veze odakle je,ako je covjek covjek je,ako je papak papak je,nema treca vrsta.
bitanga_sa_otesa wrote:u sarajevu najvece sranje u saobracaju prave domicilni debilkosi,jer se oni bahate,sigurno se ne bahati niko iz npr. : konjica ,zavidovica ,visokog...
Policija u Visokom, Brezi, Ilijasu i svim "selima" koja gravitiraju Sarajevu ima itekako vise vremena da trenira strogoću od policije u Sarajevu.
Na konto cega da se ja kurcim u Sarajevu, nit amidzica ni dajdzica u policiji, ja u engleskoj nemam nikoga ni kao prijatelja ni kao neprijatelja....
bitanga_sa_otesa wrote:u sarajevu najvece sranje u saobracaju prave domicilni debilkosi,jer se oni bahate,sigurno se ne bahati niko iz npr. : konjica ,zavidovica ,visokog...
Prvi put da se slozim s tobom. Konacno Red je da domicilni uvedu red izmedju sebe, da bi i ostali imali od koga da "nauce".
Prica mi drug, neki dan zaustavili nekog arapina, prosao kroz crveno. Opravdanje mu je da to rade i drugi
konektovan wrote:
Pa od Sarajeva, Federacije, drzave.... . Sad ga zovemo separatista, cudo jedno koliko mrznje prema Sarajevu ima....
Animozitet prema glavnom gradu je redovna pojava, ne samo kod nas i svaciji rezon treba postovati da nema diplih standarda, kad treba studirat, radit, otici u soping itd onda valja, inace je fuj.
Mnogi koji dolaze i rade u Sarajevu platu im ne daje grad Sarajevo niti im sarajlije daju posao. Kako to da sarajlije daju posao u drzavnim, federalnim institucijama i organima koji se finansiraju iz drzavnog ili federalnog budzeta a ne samo iz budzeta Sarajeva, ili javnim preduzecima i sl. Od kada su to Sarajevske firme ili institucije? Vama se cesto omakne da Sarajevo poistovjecujete sa drzavom.
Od svih tih institucija, javnih preduzeca koji su vecinom u Sarajevu, najvecu korist imate vi sarajlije jer vi uzimate najveci dio kolaca preko 80% zaposlenika u njima rade iz Sarajeva. Gdje bi vi radili, da su te institucije, javna ustanove, javna preduzeca, ambasade i sl. smjestene van Sarajeva? I pored svih tih pogodnosti i kapitala koji je u vasem gradu nemate osnovne stvari, vodu i sl.
seoBIH wrote:
Prvi put da se slozim s tobom. Konacno Red je da domicilni uvedu red izmedju sebe, da bi i ostali imali od koga da "nauce".
Prica mi drug, neki dan zaustavili nekog arapina, prosao kroz crveno. Opravdanje mu je da to rade i drugi
hajde konacno da se neko slaze
red je vala da policija pocne ostrije kaznjavati te degenerike sto ostavljaju aute po cesti kako im se cefne,onda ove sto drkaju po mobitelima i ne gledaju gdje voze...arapi i turci u saobracaju su posebna prica
condy wrote:Mnogi koji dolaze i rade u Sarajevu platu im ne daje grad Sarajevo niti im sarajlije daju posao. Kako to da sarajlije daju posao u drzavnim, federalnim institucijama i organima koji se finansiraju iz drzavnog ili federalnog budzeta a ne samo iz budzeta Sarajeva, ili javnim preduzecima i sl. Od kada su to Sarajevske firme ili institucije? Vama se cesto omakne da Sarajevo poistovjecujete sa drzavom.
Od svih tih institucija, javnih preduzeca koji su vecinom u Sarajevu, najvecu korist imate vi sarajlije jer vi uzimate najveci dio kolaca preko 80% zaposlenika u njima rade iz Sarajeva. Gdje bi vi radili, da su te institucije, javna ustanove, javna preduzeca, ambasade i sl. smjestene van Sarajeva? I pored svih tih pogodnosti i kapitala koji je u vasem gradu nemate osnovne stvari, vodu i sl.
Ako te gdje sretnem u mom selu, ima da ti gume izbusim.
tempuser wrote:
Animozitet prema glavnom gradu je redovna pojava, ne samo kod nas i svaciji rezon treba postovati da nema diplih standarda, kad treba studirat, radit, otici u soping itd onda valja, inace je fuj.
Idu ljudi tamo gdje ima sadrzaja koji traze. To ne mora nuzno znaciti da im se mjesto gdje se sadrzaji nalaze mora dopadati. A animoziteti su price za dokone i malu djecu. Dobro i za navijace. U realnom zivotu ljudi se bore za egzistenciju i nemaju vremena za animozitete izuzev verbalnih uz pivu. A to je suplja.
Inace nisu svi imali srecu da se rode i odrastaju gdje je sve potaman i gdje imas sve sadrzaje. Valja nekad razmisliti kakve su sve unutrasnje i vanjske lomove prezivjeli ljudi koji su napustili svoj dom i dosli u nepoznato.
condy wrote: najvecu korist imate vi sarajlije jer vi uzimate najveci dio kolaca
rekoh ti vec,znas kolko smo se okoristili,ja 10 god nisam izlazio iz kafane....
Malo u mnozini govoris malo u jednini
Da ste se okoristili u smislu da je napravljena bolja putna infrastruktura, bolji i moderniji javni saobracaj, da je grad cisci, uredniji, sigurniji za zivot, da nisu isplivali na scenu papci i sl. ja bi rekao svaka cast!
Al, pare su zavraile u necijim vrecama sto bi Dubioza kazala...nije sreca puna para vreca vec je sreca kad se nakupe druga i treca