Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamen spoticanja

#18326 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Fudo usvojio budzet :mrgreen:
didzej1602

#18327 Re: Zeničani

Post by didzej1602 »

kako je ovo isplanirao jarane :-)
kamen spoticanja

#18328 Re: Zeničani

didzej1602 wrote:kako je ovo isplanirao jarane :-)
Ma naravno
a zakon o lokalnoj samoupravi kaze da gradonacelnik moze usvojiti budzet sam samo ako vijece dva puta raspravlja i neusvoji budzet
mada ovo su generalno opasne stvari...kakvo god da nam je vijece ono je i dalje zakonodavni organ a ovde je najgrublje ponisteno
A to nikad nije dobro
posebno na balkanu
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#18329 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Kme, kme.
Htjeli se bost sa rogatim pa kad su vidjeli da ne ide sad opšta kuknjava. :D
Kakvi gmazovi majko!
kamen spoticanja

#18330 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:Kme, kme.
Htjeli se bost sa rogatim pa kad su vidjeli da ne ide sad opšta kuknjava. :D
Kakvi gmazovi majko!
Gmazovi je bilo upuceno nama tvojim forumskim drugarima?
Kazem ti....hebo budzet...svakako je trosenje para na gluposti...a ja bi radije da pare za 30 novih radnih mjesta pa makar tamo sjedili fudini botovi nego onim levatima u celiku
al pisanje po zakonima i ustavu je lose...jako lose
didzej1602

#18331 Re: Zeničani

Post by didzej1602 »

Zakoni su tu da bi se kršili :lol:
na putu ka diktaturi :bih:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#18332 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

kamen spoticanja wrote: Gmazovi je bilo upuceno nama tvojim forumskim drugarima?
Kazem ti....hebo budzet...svakako je trosenje para na gluposti...a ja bi radije da pare za 30 novih radnih mjesta pa makar tamo sjedili fudini botovi nego onim levatima u celiku
Ne nego Ćosiću, Kozliću, Šabaniju i kompaniji. Što bi vrijeđao forumaše :D jedino sam onu iz Šape jednoć zatjero :run:

Pišanje po zakonima i ustavu je loše kada dolazi od strane Fude, a kada SDA piša po zakonima, ustavu i cijeloj državi onda je to dobro i za dobrobit Bošnjaka. Hajde bogati kameni, odvadi malo.
kamen spoticanja

#18333 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:
kamen spoticanja wrote: Gmazovi je bilo upuceno nama tvojim forumskim drugarima?
Ne nego Ćosiću, Kozliću, Šabaniju i kompaniji. Što bi vrijeđao forumaše :D jedino sam onu iz Šape jednoć zatjero :run:

Pišanje po zakonima i ustavu je loše kada dolazi od strane Fude, a kada SDA piša po zakonima, ustavu i cijeloj državi onda je to dobro i za dobrobit Bošnjaka. Hajde bogati kameni, odvadi malo.
Drug vidi ne postoji niti jedna opstina kanton ili drugi nivo koji je bilo koja partija ovako grubo ponistila
uprosteno sad komotno mozemo ukinuti gradsko vijece da ne trose pare jer svakako nemaju nikakvu funkciju
doff

#18334 Re: Zeničani

Post by doff »

kamen spoticanja wrote: Ma naravno
a zakon o lokalnoj samoupravi kaze da gradonacelnik moze usvojiti budzet sam samo ako vijece dva puta raspravlja i neusvoji budzet
mada ovo su generalno opasne stvari...kakvo god da nam je vijece ono je i dalje zakonodavni organ a ovde je najgrublje ponisteno
A to nikad nije dobro
posebno na balkanu
Zakon o principima lokalne samouprave FBiH kaže da ukoliko budžet ne bude usvojen u predviđenom roku (90 dana), načelnik proglašava budžet. Striktno ovako stoji. Vijeće može pokrenuti arbitražu u roku od 7 dana ako smatra da usvojeni budžet ugrožava funkcionisanje lokalne samouprave. Naravno da treba navesti razloge zbog kojih usvojeni budžet ugrožava funkcionisanje lokalne samouprave.

Neki su se htjeli igrat mace i miša...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#18335 Re: Zeničani

Post by un1ted »

didzej1602 wrote:Zakoni su tu da bi se kršili :lol:
na putu ka diktaturi :bih:
:lol: :lol: prosjecni bosnjo, koji misli da zna sve...na kraju je tipicni bosnjo.
kamen spoticanja

#18336 Re: Zeničani

doff wrote:
kamen spoticanja wrote: Ma naravno
A to nikad nije dobro
posebno na balkanu
Zakon o principima lokalne samouprave FBiH kaže da ukoliko budžet ne bude usvojen u predviđenom roku (90 dana), načelnik proglašava budžet. Striktno ovako stoji. Vijeće može pokrenuti arbitražu u roku od 7 dana ako smatra da usvojeni budžet ugrožava funkcionisanje lokalne samouprave. Naravno da treba navesti razloge zbog kojih usvojeni budžet ugrožava funkcionisanje lokalne samouprave.

Neki su se htjeli igrat mace i miša...
To je clan 18
clan 17 kaze da nacelnik mora predloziti prijedlog budzeta vijecu kao zakonodavnom organu na usvajanje jer je vijece organ koji donosi budzet
a fudo to nije uradio
didzej1602

#18337 Re: Zeničani

Post by didzej1602 »

dostavio je on prijedlog budžeta ali je povukao na zadnjoj sjednici.
ako Vijeće ne usvoji u 90 dana, gradonačelnik može proglasiti budžet.
kamen spoticanja

#18338 Re: Zeničani

didzej1602 wrote:dostavio je on prijedlog budžeta ali je povukao na zadnjoj sjednici.
Nije dostavio jer je povukao prije rasprave
sto tehnicki znaci da nije predlozio budzet
doff

#18339 Re: Zeničani

Post by doff »

kamen spoticanja wrote: To je clan 18
clan 17 kaze da nacelnik mora predloziti prijedlog budzeta vijecu kao zakonodavnom organu na usvajanje jer je vijece organ koji donosi budzet
a fudo to nije uradio
Nacrt budžeta je Vijeće jednoglasno usvojilo. Šta se dalje dešava, amandmanima su željeli promijenit nacrt koji su usvojili. Dakle poništavaju vlastitu odluku. Sjećate li se Čosića kad je osuo drvlje i kamenje na boračke organizacije, izvrijeđao ih kako troše sredstva, da su im dodijeljenja sredstva prevelika, a onda amandmanom im povećaju sredstva za par desetina hiljada ako ne i stotinu hiljada KM.

Ako su glasali za nacrt budžeta, onda se radi samo par korekcija putem amandmana, a ne 60 amandmana na nešto što su bili za. Provaljeni su pravovremeno.

Ostaje sad da se vidi da li će pokrenut arbitražu ukoliko imaju dokaza da usvojeni budžet ugrožava funkcionisanje LSU. Ovdje nema prosipanja šuplje, nego moraju zasukat rukave i opravdat svoje amandmane a usvojeni bužet dokazat štetnim.
kamen spoticanja

#18340 Re: Zeničani

Nije tacno
nikad na vijece nije dosao prijedlog budzeta...a ovo danasnje usvajanje je najprostije krsenje zakona
i sad mu dolazi na naplatu nemanje vlastitog vijecnickog kluba
a jos mi je frapantnije kako je uspio za jedan mjesec sc otjerati u zagrljaj zelene bogomoljke
Doduse ne mozes reci vijecniku boli me qrac sto ti je mater imala srcani udar dabogda crkla i to a ocekivati da budu na tvojoj strani
a lahko je mogu pishat po zelenim da je ostao malo priseban
veliki_ah

#18341 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

SC i Zeleni su našli zajednički interes u kladionicama i to je jasno i pticama na grani, tako da je fudo mogao zadržati SC na svojoj strani samo ako odustane od kladionica.
Da Fudo odustane od harača kladionicama, budžet bi bio usvojen u ekspresnom roku bez ijednog amandmana.
didzej1602

#18342 Re: Zeničani

Post by didzej1602 »

kamen spoticanja wrote:
didzej1602 wrote:dostavio je on prijedlog budžeta ali je povukao na zadnjoj sjednici.
Nije dostavio jer je povukao prije rasprave
sto tehnicki znaci da nije predlozio budzet
zar je prije rasprave povukao? nisam pratila zadnju sjednicu, a izgleda da ću morati. kokice i maraton večeras :D
ali da, ako je povukao prije, onda stoji ovo napisano. mada i sam prijedlog je :-) milion km za novu pr službu i 3 miliona za poljoprivredu, kao da smo semberija jbt
doff

#18343 Re: Zeničani

Post by doff »

Pa na šta su ulagali amandmane ako nije bio neki prijedlog? Nacrt budžeta je jednoglasno usvojen, a sad je trebao bit znesen konačan prijedlog. Ne možeš ulagat amandman ako nemaš nekakav prijedlog?

Spomenuo sam ti reagovanje Čosića na predložena sredstva u nacrtu, a onda amandmanom saam sebe zajebo, pa ne da je umanjio sredstva iz nacrta, nego je još povećao.

To je dno dna, danas jedna priča a sutra radim nešto drugo, kad niko ne vidi.
kamen spoticanja

#18344 Re: Zeničani

veliki_ah wrote:SC i Zeleni su našli zajednički interes u kladionicama i to je jasno i pticama na grani, tako da je fudo mogao zadržati SC na svojoj strani samo ako odustane od kladionica.
Da Fudo odustane od harača kladionicama, budžet bi bio usvojen u ekspresnom roku bez ijednog amandmana.
De ba...kladionice su samo dobar politicki fol za narodne mase
ovde se fudo previse zanio u onu "fudo tito nas" pa neracionalno marise sve redem...i to vrlo licnim uvredama koje ljudi ne oprastaju
kamen spoticanja

#18345 Re: Zeničani

doff wrote:Pa na šta su ulagali amandmane ako nije bio neki prijedlog? Nacrt budžeta je jednoglasno usvojen, a sad je trebao bit znesen konačan prijedlog. Ne možeš ulagat amandman ako nemaš nekakav prijedlog?

Spomenuo sam ti reagovanje Čosića na predložena sredstva u nacrtu, a onda amandmanom saam sebe zajebo, pa ne da je umanjio sredstva iz nacrta, nego je još povećao.

To je dno dna, danas jedna priča a sutra radim nešto drugo, kad niko ne vidi.
Vidi nacrt budzeta nije prjedlog budzeta
nacrt ide u javnu raspravu...pa ljudi palamude pa idu ev.amandmani pa onda vijece glasa
ovde nije bilo prilike da se glasa jer je predlagac povukao prijedlog
jebo ba ekrema...svakako su fudo i ekrem ista sorta
pricamo o postovanju osnovnih zakonskih akata drzave
Casual's

#18346 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Što se kameni raspiso.
Nabijem zelenu državu i sve njene zakone.
dinoze77

#18347 Re: Zeničani

Post by dinoze77 »

kameni mora da si bio ugradjen u neki od SDA amadmana, pa ti sad vokri i pozivas se na državne zakone :D :D :D :D :D
doff

#18348 Re: Zeničani

Post by doff »

kamen spoticanja wrote: Vidi nacrt budzeta nije prjedlog budzeta
nacrt ide u javnu raspravu...pa ljudi palamude pa idu ev.amandmani pa onda vijece glasa
Naravno da nije prijedlog ali jeste nacrt prijedloga. Ako je loš nacrt, nećeš ga prihvatit. Ne znam al jesam li toliko nerazuman u onom šta pokušavam objasnit. Prihvatiš nacrt, i onda ga zatrpaš amandmanima tako da predloženi nacrt nije skoro ni sličan onom za koji si prvobitno glasao.

Logično da ako si prihvatio nacrt, uložit ćeš par amandmana tako da se napravi dobar prijedolg koji bi išao u raspravu. Suštinski su izmiienili nacrt amandmanima za koji su prvobitno bili za. To je suština. Nadam se da sam sad bio malo jasniji.
kamen spoticanja

#18349 Re: Zeničani

Ja se izvinjavam sto vam kvarim idilu :mrgreen:
ave fudo (morel vako?) :D
kamen spoticanja

#18350 Re: Zeničani

doff wrote:
kamen spoticanja wrote: Vidi nacrt budzeta nije prjedlog budzeta
Naravno da nije prijedlog ali jeste nacrt prijedloga. Ako je loš nacrt, nećeš ga prihvatit. Ne znam al jesam li toliko nerazuman u onom šta pokušavam objasnit. Prihvatiš nacrt, i onda ga zatrpaš amandmanima tako da predloženi nacrt nije skoro ni sličan onom za koji si prvobitno glasao.

Logično da ako si prihvatio nacrt, uložit ćeš par amandmana tako da se napravi dobar prijedolg koji bi išao u raspravu. Suštinski su izmiienili nacrt amandmanima za koji su prvobitno bili za. To je suština. Nadam se da sam sad bio malo jasniji.
Ma to je jasno...i ekrem cosic bi se slozio da je idiot vjerovatno
ja pricam o necemu drugom...frajer hladno ponisti gradsko vijece...a to je fakat problem
Post Reply