Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- shmizlica
#18326 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja mislim da će Jon ubiti Dany 
-
sumirprimus
#18327 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sersej je zavrsila taman tako kakav je i bila lik u seriji,bezveze
cuj targerian seljaci , i dede im kraljevi bili
cuj targerian seljaci , i dede im kraljevi bili
-
kakavdanakneiskustvu
#18328 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Chmoljo wrote:Bio logisticar.drogon2 wrote:Ma Deneris i Grey Worm su imali dogovor. Kad ona krene tamo da i ovi dole krenu u opsti pokolj samo sto ocigledno Jona nije niko uputioasker wrote:Gledam reprizu, Grey Worm opasno kurcevit djecko.
Prvo se isprsi pred Jona kad je ovaj dosao kod Daneris da razgovaraju, ona mu rece da izadje. Druga scena kad Lanisteri u onoj ulici pobacaju oruzje, pa Daneris prosvira i ide klaonica, Jon zaustavlja vojnike i govori im da se vrate, a mali bezmudas se okrece kao spreman da rokne Jona.
Nalijece jedan Lanister i Jon ga ovjeri, tek tad bezmudas nastavlja dalje, a kao bio je spreman da ga rokne.
Kurcevit, bezobrazan.............Arja, koje boje su njegove oci?Oboje u sustini nemaju sta vise izgubit pa su si dali oduska. Inace jedva cekam da vidim kako ce se novopeceni Egon Targerijen oprat od ucestvovanja u genocidnoj armiji
Prodavo cigarete.
- rumenige_brajtner
- klixoris
#18330 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Prije ce je mala Arya zajmiti... Tako mi je nekako izgledalo na kraju 5. epizode...shmizlica wrote:ja mislim da će Jon ubiti Dany
Al' poludila Dany pravo, spali komplet Dubrovnik. Garant joj htjeli naplatiti 80 kuna/1h za parkiranje zmaja u gradskoj jezgri pa je raspi*dili
- Ramzess Veliki
#18331 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dany porijeklom iz Trebinja, poslije ce ici pitat za posao konobarice.klixoris wrote:Prije ce je mala Arya zajmiti... Tako mi je nekako izgledalo na kraju 5. epizode...shmizlica wrote:ja mislim da će Jon ubiti Dany
Al' poludila Dany pravo, spali komplet Dubrovnik. Garant joj htjeli naplatiti 80 kuna/1h za parkiranje zmaja u gradskoj jezgri pa je raspi*dili
- bingov buraz
#18332 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Božidar Vučurgarjen joj tetak.
-
kakavdanakneiskustvu
#18333 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
treci put ovo gledam,i svaki put stisnem ruke kad ovaj zombi clegane kopa oči burazu
- refffko
#18334 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jeste nekako sve brebrzo nabacano, moglo se ovo sve puno kvalitetnije uraditi.
Ovo sto je Deni uradila, meni je OK i ima smisla.
Najveca zamjerka osmoj sezoni su NK i WW. Nevjerovatno glupo odradjeno, bez ikakvog objasnjenja. Ispada da smo gledali The Walkind Dead. Zombije koji su samo bez ikakvog cilja ljutali i zelili da ubiju ljude. Ne uklapa mi se sve to sa samom pricom od pocetka, gdje je sve imalo nekog smisla.
Ovo sto je Deni uradila, meni je OK i ima smisla.
Najveca zamjerka osmoj sezoni su NK i WW. Nevjerovatno glupo odradjeno, bez ikakvog objasnjenja. Ispada da smo gledali The Walkind Dead. Zombije koji su samo bez ikakvog cilja ljutali i zelili da ubiju ljude. Ne uklapa mi se sve to sa samom pricom od pocetka, gdje je sve imalo nekog smisla.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#18335 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako raja ne konta da je sve vrijeme Deny osvajala područja isto ovako, na krvi i pepelu? U svkaoj sezoni je bar jedan masakr napavila, i sad vas ovo čudi...
- ferratilis
#18336 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U Americi ima vise od 3000 djece sa imenima Daenerys ili Khaleesi, vecinom djeca feminista kojima je Dany bila "strong, independent woman"
To je kao da sinu das ime Adolf.
-
sumirprimus
#18337 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa jaka je , sprzi sama kinglending.
neovisna je, nije joj trebala pomoc drugih, vidis da su i njeni morali bjezat hehe
neovisna je, nije joj trebala pomoc drugih, vidis da su i njeni morali bjezat hehe
- klixoris
#18338 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Imamo i mi ovdje takve djece i independent vumnferratilis wrote:U Americi ima vise od 3000 djece sa imenima Daenerys ili Khaleesi, vecinom djeca feminista kojima je Dany bila "strong, independent woman"![]()
-
drogon2
#18339 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Al Emilia Clarke je odlicna zadnje dvije epizode.Konacno su joj dali da radi nesto,a ne da svo vrijeme ima ozbiljnu facu.Iako temelj za onaj masakr nije bio fino napisan,taj momenat unutrasnjeg konflikta prije nego krenu da pali sve,Emilia ga je odradila savrseno.
Po meni,kazem po meni nije bilo uporista za ovoliki rampage po gradu.Istina bilo je tu momenata u prethodnim sezonama kad je bila okrutna,ali je bila okrutna prema pravim ljudima,odnosno onim koji su to zasluzili.Nista nije upucivalo na to da ima u sebi da pocne palit ovu "nevinu" raju iz cista mira.Pa haman pala u depru kad joj je onaj covjek donio zapaljenu djevojcicu sa njive.Viserys ili Rhaegal ganjali koze i slucajno ju zapalili,ova nije mogla sebi doc a sad nema problem s tim
Zatim bukvalno je sve bacila u vodu iz prethodnih sezona,sve one razgovore sa Jorom,Baristanom,Tyrionom,sve ono sto je naucila.Ako se ovo desi i u knjigama,vjerovatno ce to bit epic transformacija al ovdje je nisam bas popusio.Bukvalno imas situaciju da je do 20. minute cetvrte epizode divna,onda cuje kako neki divljak hvali Jona (triggered),ubiju Rhaegala (triggered),ubiju Missandei (triggered) i u 20. minuti naredne epizode pali sve zivo.Razumijem ljude kojima je to dovoljno,al opet kontam eto da je od prve sezone do osme u seriji proslo 6-7god.I treba bukvalno sve sto je gradila sve te godine baci za sedmicu.To mi je malo nelogicno i jedva cekam da vidim kako ce ovo ispast u knjizi 
Po meni,kazem po meni nije bilo uporista za ovoliki rampage po gradu.Istina bilo je tu momenata u prethodnim sezonama kad je bila okrutna,ali je bila okrutna prema pravim ljudima,odnosno onim koji su to zasluzili.Nista nije upucivalo na to da ima u sebi da pocne palit ovu "nevinu" raju iz cista mira.Pa haman pala u depru kad joj je onaj covjek donio zapaljenu djevojcicu sa njive.Viserys ili Rhaegal ganjali koze i slucajno ju zapalili,ova nije mogla sebi doc a sad nema problem s tim
-
sumirprimus
#18340 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sektor knjiski got dzaba protestira i lamentira.
serija je top.
serija je.serija. nije knjiga. futbol..
serija je top.
-
drogon2
#18341 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa ni u seriji nemas setupa za ovo sto se desi hahasumirprimus wrote:sektor knjiski got dzaba protestira i lamentira.
serija je top.
-
sumirprimus
#18342 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ima kako nema, jesi gledo da ima?il tiznas bolje od producenata serije?
ako je tako svaka cast...sto ti je rec nas cojk
-
drogon2
#18343 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zato smo tu gdje jesmo, jer samo znamo uzet kako nam se servirasumirprimus wrote:ima kako nema, jesi gledo da ima?il tiznas bolje od producenata serije?![]()
-
sumirprimus
#18344 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma kome se ne svidja ovo holivudsko njesra ima i domace produkcije cega vec
ej bolan jednu od najgledanijih serija svih vremena samo pljujete i mane pronalazite. treba vam internet iskljucit boga mi
ej bolan jednu od najgledanijih serija svih vremena samo pljujete i mane pronalazite. treba vam internet iskljucit boga mi
-
sumirprimus
#18345 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
btw u pocetku ove teme dosta ih se zalilo na sporost radnje, htjeli malo ubrzanja sad kad su ljudi ubrzali poslje 8 godina ni to ne valja.
pa ko bi vam ugodio bog te

pa ko bi vam ugodio bog te
-
drogon2
#18346 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja kako vidim ljudi redovno pisu sta im se svidja i sta im se ne svidja i tako je uvijek bilo. Sta majke ti ima lose u tome?sumirprimus wrote:ma kome se ne svidja ovo holivudsko njesra ima i domace produkcije cega vec![]()
-
sumirprimus
#18347 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
previse dramatizuejte i kmecite u vezi serije, naravno vase pravo, isto ko sto je moje pravo da se nasmijem na sve to, cojk bi reko sve vrhunski reziseri pisci producenti
smijesno boga mi
poenta je imas izbor, opusti se i uzviaj, il promijeni kanal, strim, seriju sta vec
ova serija je top.
smijesno boga mi
poenta je imas izbor, opusti se i uzviaj, il promijeni kanal, strim, seriju sta vec
ova serija je top.
- bunk
#18348 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Daenerys je uradila upravo ono sto joj je Missandei rekla prije nego je ubise.
Dracarys.
I neka je.
Dracarys.
I neka je.
-
Forumerrer
#18349 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa zar nije zalosno da nakon 8 sezona i 9-10 godina cekanja, kamen ubije Cersei...
Ista prica i za NK, cekas, cekas i onda ga ubije jednim potezom. U zadnjoj bici nismo vidjeli nijednog WW da se bori.
Za Deneris mi nije iznenadjenje da je pukla, jer je i ranije imala slicne epizode.
Jon i Tyrion - unisteni karakteri.
Znaci sto se mene tice - prica kao prica nije toliko ni losa, ali sva ova desavanja strpati u 2 epizode stvarno nema smisla.
Skroz mi je svejedno kako se zavrsiti serija, pretpostavljam da ce Jon i Deneris biti rahmetlije, a da ce Sansa vladati.
Ista prica i za NK, cekas, cekas i onda ga ubije jednim potezom. U zadnjoj bici nismo vidjeli nijednog WW da se bori.
Za Deneris mi nije iznenadjenje da je pukla, jer je i ranije imala slicne epizode.
Jon i Tyrion - unisteni karakteri.
Znaci sto se mene tice - prica kao prica nije toliko ni losa, ali sva ova desavanja strpati u 2 epizode stvarno nema smisla.
Skroz mi je svejedno kako se zavrsiti serija, pretpostavljam da ce Jon i Deneris biti rahmetlije, a da ce Sansa vladati.
- biggrin
#18350 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
šta se ibretite onome što je Deneris uradila. Pa žena samo ispoštovala zadnju želju haverice Misandei...drakaris!