Čemu vezati nepotreban kamen oko vrata ?ultima_palabra wrote:Peđa, Albine... jeste li razmišljali o promjeni smjera i eventualno imena... da postanete sarajevska regionalna stranka? Realno 90% snage stranke je u Sarajevu, razumijete se u kantonalnu i opštinsku problematiku i na tim nivoima imate kvalifikovane kandidate... za nešto više nema snage ni resursa, koliko ja vidim.
Prefiks "sarajevska/ki" bi sigurno smanjio broj glasača van Kantona Sarajevo , a opet Naša Stranka programski nije regionalna sarajevska partija da bi taj prefiks i u Sarajevu imao svrhu .
Imam dva pitanja za Albina Zuhrića.
Možemo li sada dobiti odgovor , ko će Vam biti eventualan koalicioni partner nakon izbora ?
Jasno mi je da čekate rezultate , jasno mi je da želite vidjeti vlastitu snagu , snagu potencijalnih koalicionih partnera odnosno političkih protivnika , pa je moje pitanje "preuranjeno" , ipak postavljam ga sada jer ste recimo nakon lokalnih izbora uz pomoć SDA glasova dobili tri vijećnika u Gradskom Vijeću Sarajevo.
Bilo je to iznenađenje.
Ipak , činjenica je da lokalno ne djelujete kao SDA koalicioni partner - naprotiv , također me raduje što ste SDP-u ponovo pokazali zube i što Vas SDP počinje sve više respektovati .
Dakle da li ćete nakon izbora djelovati ideološki (koalicije tipa DF , SDP) ili praktično (SDA,SBB) da li ćete uopšte koalirati ili ćete nastaviti sa opozicionim djelovanjem gdje bi zadržali jednu od bitnih etičkih značajki koju je sistem odavno zgazio i uništio - principijelnost.
Drugo pitanje : recimo , zašto na sva zvona ne zvonite i ne javljate da su u više navrata vijećnici OV Novo Sarajevo (vladajuća koalicija oko SDA kao i "suzdržani" SDP) odbili inicijativu NS-a o značajnom smanjenju vlastitih poslaničkih paušala i primanja , tj. zašto u političkoj borbi ne igrate malo "prljavije" i "agresivnije" ?
Unaprijed hvala na odgovorima.