Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#18326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

ultima_palabra wrote:Peđa, Albine... jeste li razmišljali o promjeni smjera i eventualno imena... da postanete sarajevska regionalna stranka? Realno 90% snage stranke je u Sarajevu, razumijete se u kantonalnu i opštinsku problematiku i na tim nivoima imate kvalifikovane kandidate... za nešto više nema snage ni resursa, koliko ja vidim.
Čemu vezati nepotreban kamen oko vrata ?
Prefiks "sarajevska/ki" bi sigurno smanjio broj glasača van Kantona Sarajevo , a opet Naša Stranka programski nije regionalna sarajevska partija da bi taj prefiks i u Sarajevu imao svrhu .

Imam dva pitanja za Albina Zuhrića.

Možemo li sada dobiti odgovor , ko će Vam biti eventualan koalicioni partner nakon izbora ?
Jasno mi je da čekate rezultate , jasno mi je da želite vidjeti vlastitu snagu , snagu potencijalnih koalicionih partnera odnosno političkih protivnika , pa je moje pitanje "preuranjeno" , ipak postavljam ga sada jer ste recimo nakon lokalnih izbora uz pomoć SDA glasova dobili tri vijećnika u Gradskom Vijeću Sarajevo.
Bilo je to iznenađenje.
Ipak , činjenica je da lokalno ne djelujete kao SDA koalicioni partner - naprotiv , također me raduje što ste SDP-u ponovo pokazali zube i što Vas SDP počinje sve više respektovati .

Dakle da li ćete nakon izbora djelovati ideološki (koalicije tipa DF , SDP) ili praktično (SDA,SBB) da li ćete uopšte koalirati ili ćete nastaviti sa opozicionim djelovanjem gdje bi zadržali jednu od bitnih etičkih značajki koju je sistem odavno zgazio i uništio - principijelnost.

Drugo pitanje : recimo , zašto na sva zvona ne zvonite i ne javljate da su u više navrata vijećnici OV Novo Sarajevo (vladajuća koalicija oko SDA kao i "suzdržani" SDP) odbili inicijativu NS-a o značajnom smanjenju vlastitih poslaničkih paušala i primanja , tj. zašto u političkoj borbi ne igrate malo "prljavije" i "agresivnije" ?
Unaprijed hvala na odgovorima.
Pedja Kojovic

#18327 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

ultima palabra

Nadam se da ce ime stranke nakon izbora dozivjeti promjenu, u smislu, da cemo zvanicnom nazivu dodati ideolosko opredjeljenje "socijal - liberali".

p.k.
komandant mark

#18328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by komandant mark »

Pedja Kojovic wrote:ultima palabra

Nadam se da ce ime stranke nakon izbora dozivjeti promjenu, u smislu, da cemo zvanicnom nazivu dodati ideolosko opredjeljenje "socijal - liberali".

p.k.
Mislim da je ovo "socijal" potpuni visak...
Pedja Kojovic

#18329 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

komandant mark

Mi ne mislimo da je visak.
Mi mislimo da adekvatno oznacava nacin na koji razmisljamo.

p.k.
komandant mark

#18330 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by komandant mark »

Pedja Kojovic wrote:komandant mark

Mi ne mislimo da je visak.
Mi mislimo da adekvatno oznacava nacin na koji razmisljamo.

p.k.
Razumijem. Zao mi je zbog toga. Nama treba prava liberalna stranka. Nisam siguran ni da imate neke sanse na izborima sa tom politikom, koja prema ekonomskom programu koji sam vidio na sajtu vise naginje na socijalisticku, tamo nema bas nista liberalno. Ima takvih stranaka na desetine (SDP, DF, razne varijante SDU, a kao socijalisti/socijalni liberali/socijaldemokrati se predstavljaju i svi ostali - SDA, SBiH, SBB...). Sve te stranke imaju bolju infrastrukturu i uvjerljiviju demagogiju od NS, DF cak ima i mnogo bolje napisan ekonomski program, tako da nisam siguran u cemu je smisao takve vase politike. Liberalna politika ne bi bila samo drugacija od drugih, nego i jedina ispravna i vjerujem da bi je prepoznalo vise ljudi...
addy_sa

#18331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by addy_sa »

stranka od Marijin Dvora do Sebilja, i to u najboljem slučaju..e baš da vidimo i te rezultate nakon izbora, živo me zanima šta će biti sa Vašom strankom
convict

#18332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Nakon što su objavljene liste za izbore, htio sam ovdje postaviti pitanje ko je Damir Faruk Saračević, nosilac liste za federalni parlament u izbornoj jedinici kojoj pripada sarajevska opština Novi Grad, s obzirom na to da su nosioci lista obično najprepoznatljivija lica u stranci (kao npr. Dennis Gratz na istoj toj listi kojoj pripada centar Sarajeva), a za ovog čovjeka dotad nikad nisam čuo.

Odgovor mi se sam ponudio kada su na facebooku Naša stranka i Peđa lično objavili njegov "nastupni" program. Nakon pročitanog, ostao sam bez teksta, mlađi bi rekli - WTF??? U osnovi, čovjek se zalaže za promociju vjerskih praznika, prava na odlazak na džumu, vjeronauk(u)... U biti ništa loše, ali isto tako ništa što bih na bilo koji način povezao sa politikom Naše stranke. Slučajno ili ne, link na taj članak više ne radi.

Zamolio bih Peđu ili Albina da ovdje objave taj tekst i da ga malo prokomentarišu. Da li su to novi, zvanični stavovi stranke ili je Damir Faruk (još samo fali Izet) slobodni strijelac i da li su navedeni stavovi prioriteti kojima će se baviti ako bude izabran?
privremeni

#18333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by privremeni »

addy_sa wrote:stranka od Marijin Dvora do Sebilja, i to u najboljem slučaju..e baš da vidimo i te rezultate nakon izbora, živo me zanima šta će biti sa Vašom strankom
da je imati stranku koja bi sredila stanje na toj relaciji Sebilj-Marijin Dvor, pukla bi brana i na drugim mjestima, odcepilo bi ovo beznadje.
ime_kojeg_nema

#18334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ime_kojeg_nema »

convict wrote:Nakon što su objavljene liste za izbore, htio sam ovdje postaviti pitanje ko je Damir Faruk Saračević, nosilac liste za federalni parlament u izbornoj jedinici kojoj pripada sarajevska opština Novi Grad, s obzirom na to da su nosioci lista obično najprepoznatljivija lica u stranci (kao npr. Dennis Gratz na istoj toj listi kojoj pripada centar Sarajeva), a za ovog čovjeka dotad nikad nisam čuo.

Odgovor mi se sam ponudio kada su na facebooku Naša stranka i Peđa lično objavili njegov "nastupni" program. Nakon pročitanog, ostao sam bez teksta, mlađi bi rekli - WTF??? U osnovi, čovjek se zalaže za promociju vjerskih praznika, prava na odlazak na džumu, vjeronauk(u)... U biti ništa loše, ali isto tako ništa što bih na bilo koji način povezao sa politikom Naše stranke. Slučajno ili ne, link na taj članak više ne radi.

Zamolio bih Peđu ili Albina da ovdje objave taj tekst i da ga malo prokomentarišu. Da li su to novi, zvanični stavovi stranke ili je Damir Faruk (još samo fali Izet) slobodni strijelac i da li su navedeni stavovi prioriteti kojima će se baviti ako bude izabran?
Spomenut tekst može se naći na ovom linku http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=53250
I mene bi zanimao komentar.
Banksy

#18335 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

ime_kojeg_nema wrote:
Spomenut tekst može se naći na ovom linku http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=53250
Sve su probali, ako im ovo ne upali, ništa neće ... :mrgreen:
omar little

#18336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by omar little »

Banksy wrote:
ime_kojeg_nema wrote:
:D
a, i dejton su krenuli kritizirati javno, nista legalizam vise i sanktiti of d konstitushn. :D
Albin Zuhric

#18337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

convict,

Tekst Damira Faruka Saracevica je bio licni tekst i osvrt. Politike o kojima govorite nisu prioriteti, ekonomija jeste.

Damir je zamolio da se tekst dalje ne siri jer je njemu licno proizveo efekat koji mu se nije svidjao, a to je da se njegova kandidatura ili interesi vezu iskljucivo za ove stavove i da mu prvi tekst pogresno obiljezava kandidaturu. On je uspjesan menadzer, visoko obrazovan covjek, i ima jako mnogo ideja i stavova o obrazovanju, malim biznisima i sl.

Pozdrav.
drug_profi

#18338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug_profi »

Banksy wrote:
ime_kojeg_nema wrote:
Kod mene samo kontraefekat prave.

...s mobilnog...
Banksy

#18339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

omar little wrote:
Banksy wrote:
ime_kojeg_nema wrote:
:D
a, i dejton su krenuli kritizirati javno, nista legalizam vise i sanktiti of d konstitushn. :D
Znači, idu na sve ili ništa. :lol:
omar little

#18340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by omar little »

Albin Zuhric wrote:convict,

Tekst Damira Faruka Saracevica je bio licni tekst i osvrt. Politike o kojima govorite nisu prioriteti, ekonomija jeste.

Damir je zamolio da se tekst dalje ne siri jer je njemu licno proizveo efekat koji mu se nije svidjao, a to je da se njegova kandidatura ili interesi vezu iskljucivo za ove stavove i da mu prvi tekst pogresno obiljezava kandidaturu. On je uspjesan menadzer, visoko obrazovan covjek, i ima jako mnogo ideja i stavova o obrazovanju, malim biznisima i sl.

Pozdrav.
cuj, ne zeli da se tekst dalje siri, u kojem svijetu vi zivite. :-) zasto ga je pisao kao prvi tekst i predstavljanje glasacima? sta je mislio kad ga je pisao? ne svidjaju mu se kritike jer je ocekivao aplauze i ovacije pa bi sad da povlaci sta je rekao. vi zaista istrajavate u politickom amaterizmu.
Banksy

#18341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Albin Zuhric wrote:
a to je da se njegova kandidatura ili interesi vezu iskljucivo za ove stavove i da mu prvi tekst pogresno obiljezava kandidaturu.
Pa njegova kandidatura i jesu njegovi stavovi. Osim ako za po kući nema jedne stavove, koji su slučajno isplivali van, a za van neke druge, kompatibilne vašoj stranci.
Ne bi bilo prvi put. Tako su vam isplivali i Bojan Bajić i Zdravko Krsmanović i mnogi drugi ...
Cirkus.
bob_rock

#18342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by bob_rock »

Veci cirkus je df pravi iz dana u dan,pa ih zdusno podrzavas.
weredsf

#18343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

Pozdrav.

On je jako blizak nacelniku Efendicu
ime_kojeg_nema

#18344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ime_kojeg_nema »

unatoč neslaganju sa saračevićevim stavovima, kao i nekim potezima ns-a u prošlosti, ne mogu da zamislim da postoji drugačija i bolja opcija za glasanje na ovim izborima. u jednom trenutku me kao ljevičara zaintrigirala ova novoformirana komunistička partija, ali što ih više pratim sve sam uvjerenije da to nije to. dakle, do pojave neke istinke, moderne, kontekstualizirane stranke ljevice, glasam za ns.
VjecitiStudent

#18345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

weredsf wrote:

Pozdrav.

On je jako blizak nacelniku Efendicu
Nije valjda da su Orahovice zauzele i NS?
dalje

#18346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dalje »

Kada mislite ugasiti stranku i koji je Vas motiv da se bezuspjesno bavite politikom?
Hvala
Marko Zarko

#18347 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Marko Zarko »

Da li ste u Kantonu Sarajevo spremni ući u sve izvjesniju koaliciju DF-SBB nakon izbora ili Vam se SBB i dalje "gadi"?
weredsf

#18348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by weredsf »

dalje wrote:Kada mislite ugasiti stranku i koji je Vas motiv da se bezuspjesno bavite politikom?
Hvala
Koji je tvoj problem?
NKVD

#18349 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by NKVD »

Glas za Našu stranku je i dalje najbolji opcija u KS.

Kritike da je NS manje više sarajevska stranka stoje i ja u tome ne vidim ništa čudno niti zabrinjavajuće. Upravo suprotno, mislim da je način da se nešto promjeni nabolje prvenstveno poboljšanje situacije u Kantonu Sarajevo pa onda širenje te eventualne pozitivne energije.

Kada bi, recimo, u Sarajevu nekim izbornim čudom ili ipak realnijom a opreznom koalicijskom matematikom Naša stranka dobila udio u izvršnoj vlasti ja sam potpuno siguran da bi se pozitivni efekti a pogotovo inicijative vidjele vrlo brzo.

I daleko. E to bi bila odskočna daska za ozbiljno širenje po drugim kantonima i državi. Vrlo brzo bi se pojavili novi i kvalitetni kadrovi. Ali ta priča mora početi iz Sarajeva, postepeno.

Sve ostalo su ublehe tipa "šeste flote" i ostalih akobogda sila koje će jednim potezom rješavati nagomilane i rasprostranjene probleme.

Zato je glas za NS u Kantonu Sarajevo apsolutno najbolja varijanta na sljedećim izborima.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18350 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

najbolja varijanta je Esso a.s. Maradona, Manus Dei našeg malog Kurtona i Prosvjetitelj širokih narodnih masa

a ovi FGR-ovci nek s Esmeraldom Ganići pjevaju Crven tepihćić u Baba moga...
Locked