Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dead Man Walking

#18326 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Ovaj Vuckic vjerovatno ne bi ni igrao za nas, ali mu svakako treba uputiti poziv, pa ako vec nece da mu oficijelno yebemo mater. Ovako bi mogao, i ako ne ode poziv i to ce selektoru biti minus i bice prigovora da je i on sukrivac ako ga izgubimo. Da je pametan Susic bi ga zvao ako nista da sebe osigura od prigovaranja i kritike vezane za ovog lika.

Nego jel upratio neko kako onaj Hadzic igra ove sezone, on ce vjerovatno ubrzo dobiti poziv. Menadzer mu je isti ko Zahirovicu. :D

Btw, Zukan danas zabi ljevicom, a mogo se ko covjek namjestiti na desnu prvo. :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#18327 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by odesveuhonduras »

Ne bih ja klečao ni pred kim niti su svi koji se spominju često u ovakvim diskusijama reprezentativni kalibar ali se slažem sa Eborgom da se ovom "problemu" pristupa jako površno i loše.

Hrvati su davno skontali da su mala nacija da iz vlastitog dvorišta naprave respektabilnu reprezentaciju, i oni skautingu igrača sa hrvatskim korijenima pristupaju puno ozbiljnije. I ubijeđen sam da će dobiti bilo kog igrača hrvatskih korijena kojeg zaista žele. Isto tako sam ubijeđen da Gavranovića nisu željeli jer im i nije bio nešto plaho potreban, a da jesu, da bi danas igrao za njih. Doduše, oni su ponosniji narod od nas i ne asimiliraju se nit puštaju plave uvojke čim im se nasmije kakav švabo na ulici pa ako dođe ekipa iz HNS-a i zakune ih mrtvim Starčevićem, taj je njihov.

Ali, što se struke tiče, mi se nešto kofrčimo, Sušić javno daje izjave koje se pokake u bilo kakvu eventualnu želju tih momaka i sve to izgleda poprilično amaterski i jalijaški. Ako ne želiš odmah tog igrača i smatraš da nije reprezentativni kalibar, onda bar pronađi neke diplomatske riječi da dobiješ još na vremenu da ga pratiš i uvjeriš se da je ili nije dovoljno dobar za reprezentaciju, a ne haman - nek se momak namjesti pa ako mi kad odlučimo da mu ga pristavimo, nek maše zadovoljno repićem.
Last edited by odesveuhonduras on 15/09/2012 06:58, edited 2 times in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#18328 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Na žalost ali moram povući paralelu Sušić- Petrović; Petrović je hrvatski državljanin i bori se kao lav za (mlade ) BiH igrače. Jusuf Nurkić, MVP U18 prvenstva ( B grupe ) je harao u Sloveniji ali je uz asistenciju i borbu našeg saveza i selektora igrao za BiH u18 a odmah potom i A tim. Par minuta, par minuta. I to je to. Nema više zajebancije, sada je naš.

S druge strane imamo Sušića koji se bukvalno šegači sa Seadom Kolašincem ( kapiten juniora Šalkea koji su uzeli titulu, potpisao ugovor sa A timom Šalkea do 2015 godine ) te govori nešto u smislu, neće stići ako krene pješke ( na izjavu igrača da bi pješke došao da igra za BiH ). Ne kažem da je ovaj talenat iako je vrlo teško da stranac dobije kapitensku traku njemačkog kluba te zaigra u u19 Njemačke, kažem da se Sušić vrlo lako odriče igrača koji bi nam mogli valjati. Njegov posao bi trebao da bude praćenje mladih talenata, eventualno razgovor sa njima, preporuka da igraju za U21 ako ništa, da se dokažu za A tim, a ne zajebancija na njihov račun ili retardirana priča tipa "ja ne mogu nikome da kažem da se odrekne EU pasoša" odnosno neka završe papire pa ćemo onda odlučiti dal nam trebaju ili ne trebaju. Vrlo oštroumna politika. Garant će se neko odlučiti na BiH pasoš i onda čekati na poziv velikog trenerskog genija, Sušića ( slučaj Pjanić je izuzetak a ne pravilo ). Zato veliki trenerski genije Sušić zove talente tipa Vršajevića za koje govori da su odigrali "maestralno".

Nakon svega se čudimo što nas nigdje nema. Sa takvim "stručnjacima", ništa me ne čudi.

ps honduras je napisao slično onome što ja napisah. Sušić, veliki strateg iz Al Ahlija, da ga čovjek slušao rekao bi da je barem vodio PSG a ne turske fenjeraše ili azijsko-afričke odrone od klubovžba. Bošnje uvijedk imaju problem, jal je čovjek nestručan jal ima veliki ego. Imam osjećaj su kod Sušića obje "osobine" kvalitetno zastupljene.
Crvena Tifoza

#18329 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

Konačno ispuzali miševi iz rupa pa se naslađuju. Opet se pljuje po Sušiću.
Sve stručnjaci, svi znaju koga treba zvati u reprezentaciju. Sve se najavljuju neke igračine koji obećavaju vrhunske karijere. Kao što Ivica Osim kaže, većina tih sami plaže da se o njima piše u novinama.
Sušićev posao da ide i prati mlade nade? :roll: Pa zar mi nemamo sve naraštaje reprezentacija? Šta rade selektori istih?
Lafo potpiše lik sa Schalke i odma ga treba u A-reprezentaciju, a nije minutu za seniorski tim odigrao. :roll:

Kod nas svako selo, svaka mahala ima materijala za reprezentacije. :oops:
MightyMatch

#18330 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Crvena Tifoza wrote:Konačno ispuzali miševi iz rupa pa se naslađuju. Opet se pljuje po Sušiću.
Sve stručnjaci, svi znaju koga treba zvati u reprezentaciju. Sve se najavljuju neke igračine koji obećavaju vrhunske karijere. Kao što Ivica Osim kaže, većina tih sami plaže da se o njima piše u novinama.
Sušićev posao da ide i prati mlade nade? :roll: Pa zar mi nemamo sve naraštaje reprezentacija? Šta rade selektori istih?
Lafo potpiše lik sa Schalke i odma ga treba u A-reprezentaciju, a nije minutu za seniorski tim odigrao. :roll:

Kod @cvrleta to zavisi od vremena.
Ali tip fakat veze nema sta pise.Poredjenja ni sta ni sa cim.
Sva sreca pa rijetko ovamo navrati :-)
Frankyee

#18331 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Na žalost ali moram povući paralelu Sušić- Petrović; Petrović je hrvatski državljanin i bori se kao lav za (mlade ) BiH igrače. Jusuf Nurkić, MVP U18 prvenstva ( B grupe ) je harao u Sloveniji ali je uz asistenciju i borbu našeg saveza i selektora igrao za BiH u18 a odmah potom i A tim. Par minuta, par minuta. I to je to. Nema više zajebancije, sada je naš.

S druge strane imamo Sušića koji se bukvalno šegači sa Seadom Kolašincem ( kapiten juniora Šalkea koji su uzeli titulu, potpisao ugovor sa A timom Šalkea do 2015 godine ) te govori nešto u smislu, neće stići ako krene pješke ( na izjavu igrača da bi pješke došao da igra za BiH ). Ne kažem da je ovaj talenat iako je vrlo teško da stranac dobije kapitensku traku njemačkog kluba te zaigra u u19 Njemačke, kažem da se Sušić vrlo lako odriče igrača koji bi nam mogli valjati. Njegov posao bi trebao da bude praćenje mladih talenata, eventualno razgovor sa njima, preporuka da igraju za U21 ako ništa, da se dokažu za A tim, a ne zajebancija na njihov račun ili retardirana priča tipa "ja ne mogu nikome da kažem da se odrekne EU pasoša" odnosno neka završe papire pa ćemo onda odlučiti dal nam trebaju ili ne trebaju. Vrlo oštroumna politika. Garant će se neko odlučiti na BiH pasoš i onda čekati na poziv velikog trenerskog genija, Sušića ( slučaj Pjanić je izuzetak a ne pravilo ). Zato veliki trenerski genije Sušić zove talente tipa Vršajevića za koje govori da su odigrali "maestralno".

Nakon svega se čudimo što nas nigdje nema. Sa takvim "stručnjacima", ništa me ne čudi.

ps honduras je napisao slično onome što ja napisah. Sušić, veliki strateg iz Al Ahlija, da ga čovjek slušao rekao bi da je barem vodio PSG a ne turske fenjeraše ili azijsko-afričke odrone od klubovžba. Bošnje uvijedk imaju problem, jal je čovjek nestručan jal ima veliki ego. Imam osjećaj su kod Sušića obje "osobine" kvalitetno zastupljene.
apsolutno precizno receno

Susic i ta cijela njegova trenerska ekipa pomocnika slabo pokusava da poziva te igrace sa dvojnim drzavljanstvom i daje im neku nadu. Sta je falilo da se na primjer pozove takav jedan igrac - koji ima makar polupotencijal, da se ubaci u 85 minuti protiv Litve i jednostavno prosiri taj spisak pa ko zna kako se igrac moze razvijati dalje ?

Neki igraci kao na primjer Lulic nisu nesto mnogo bili poznati sa 19 ili 20 godina vec u nekim zrelijim fudbalskim godinama iznenada naprave uspon u karijeri. Svi ti potencijalni igraci dakle treba da se zovu i u svakom ciklusu da se prosiri i podmladi taj siri spisak igraca na svim pozicijama. Pa mi kao reprezentacija imamo samo dva spica od kada se Muslimovic ne zove ? Treba tu graditi konkurenciju za buducnost.
hary

#18332 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hary »

Problem je sto silni kompjuterski menadzeri i strucnjaci nemaju nikakvu odgovornost ni prema kome i lako je lupati i naklapati do mile volje.
Evo npr, ja sam prvi prije nekoliko godina trubio kako u A reprezentaciju istog trena trebaju biti pozvani Dzaka, Avdic i brojni, brojni drugi maga-giga talenti bosanskih korijena. Od tada sam se usutio. Ne serem vise, jer lako je srati, pa kad se vidi da nisu neki toliki talenti, nikom nista, zaboli me, idemo dalje.
Evo, prvi je Anel Hadzic rekao da bi odmah dosao na pripreme da dobije poziv. I, sta se desi? Selektor ga pozvao telefonom, heeej, selektor morao pozvati jos uvijek balavca u fudbalskom svijetu da mu objasni kako mali prvo treba promijeniti drzavljanstvo, potruditi se oko administracije, pa onda nesto ocekivati. I? Jel sta uradio?
Problem je sto mi sjedeci pred tastaturama pojma nemamo sta se vrti u glavama igraca. Imam osjecaj, nisam siguran, da velik broj tih igraca, ceka da vidi sta ce se desit s njima u trenutnim reprezentacijama (kao sto je Medunjanin), pa se onda nudi nama.
Znaaaaam, kako je zaboga Susic mogao pozvati Vrsajevica prije Cocalica, Bicakcica, Jahica, Kolasinca, Zukanovica...? Pozvao ga, jer je selektor, eto.
Jbt, hrvatski mediji i javnost razapinju svakog selektora od pocetka mandata, nije bitno kakvi su rezultati. Pa opet svi samo komentarisu postojeci kadar, niko ne namece igrace.
Hvala Bogu da nas Pape ne cita.
ultima_palabra

#18333 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Crvena Tifoza wrote:Kao što Ivica Osim kaže, većina tih sami plaže da se o njima piše u novinama.
Zar nije to rekao Safet Sušić? :D
Dr. Kuca

#18334 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

Zukanovic je maestralan u odbrani. Ako ne pozovi onda je lud i egoistican i takav nam ne treba selektor.
shalla

#18335 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Daj ne lupaj, taj isti hrvatski savez muda otegne dok ne sredi papirologiju i dok ne privoli igrača da igra za njih (Rakitić, Cvitanich (koji na kraju nije ni zaigrao), borili se za Gavranovića i ima tu još primjera kojih mi se sad mrsko prisjećati)...
Niko ne kaže da Pape treba sređivati papire Kolašincu ili Hadžiću, imamo savez za to ali zato Pape treba da kaže nešto poput "pratimo svakog kvalitetnog igrača, svaki igrač koji predstavlja pojačanje je dobrodošao" ili šta već, nek mu portparol napiše te neke stereotipne izjave koje će samom igraču dati do znanja da ako se odluči za BiH da će biti isproban a ne da podjebava mlađe igrače, isto kao da smo Brazil pa ih imamo napretek u pičku materinu.

Evo, hajde stavite se u ulogu tog Kolašinca, za svoje godine ste već nešto postigli u karijeri, želite da se dalje razvijate, napredujete i sl i pročitate selektorovu izjavu "zakasniće ako krene pješke hahaha" :-), pa bil vama bilo krivo da pročitate da se selektor šprda sa vama?!? Puno se on zajebava sa tim nekim potencijalnim reprezentativcima, njegovo je da izjavi "da se svako može nadati prilici ako bude igrao u svom klubu" ili nešto tako i gotova priča, nit se od njega očekuje da im sređuje papire ali ih isto tako vala ne mora sjebavati u pojam sa nespretnim izjavama...
hary

#18336 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hary »

shalla wrote:Daj ne lupaj, taj isti hrvatski savez muda otegne dok ne sredi papirologiju i dok ne privoli igrača da igra za njih (Rakitić, Cvitanich (koji na kraju nije ni zaigrao), borili se za Gavranovića i ima tu još primjera kojih mi se sad mrsko prisjećati)...
Niko ne kaže da Pape treba sređivati papire Kolašincu ili Hadžiću, imamo savez za to ali zato Pape treba da kaže nešto poput "pratimo svakog kvalitetnog igrača, svaki igrač koji predstavlja pojačanje je dobrodošao" ili šta već, nek mu portparol napiše te neke stereotipne izjave koje će samom igraču dati do znanja da ako se odluči za BiH da će biti isproban a ne da podjebava mlađe igrače, isto kao da smo Brazil pa ih imamo napretek u pičku materinu.

Evo, hajde stavite se u ulogu tog Kolašinca, za svoje godine ste već nešto postigli u karijeri, želite da se dalje razvijate, napredujete i sl i pročitate selektorovu izjavu "zakasniće ako krene pješke hahaha" :-), pa bil vama bilo krivo da pročitate da se selektor šprda sa vama?!? Puno se on zajebava sa tim nekim potencijalnim reprezentativcima, njegovo je da izjavi "da se svako može nadati prilici ako bude igrao u svom klubu" ili nešto tako i gotova priča, nit se od njega očekuje da im sređuje papire ali ih isto tako vala ne mora sjebavati u pojam sa nespretnim izjavama...
E onda izgleda Papetu treba objasnit kako se mijenja drzavljanstvo i regulise papirologija, da se covjek ne provaljuje bezveze.
I manite se tih Express naklapanja i vadjenja recenica iz konteksta. Zar ne mislite da bi lesinari od novinara odmah nazvali Kolasinca da pitaju za reakciju na Papetovu izjavu? Pun mi je qrac Sinanovica, Borovina i karina...
I da...vaznije mi je da s njima kontaktira telefonom, nego da na pressicama ponavlja fraze, a onda "novinari" kako kome zafali tema, to protumaci na svoj nacin.
Korisničkoime

#18337 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Nije baš Sušićevo da prati igrače koji ne mogu odnosno koji neće zaigrati za A selekciju. Njegova je A selekcija i za nju treba da se brine ko će biti pozvan u mlade - odluka selektora mlade repeke i on ih treba pratiti a ne Sušić. Konkretno je Jagodić s ovim malim iz Schalkea zajebao jer mu eto se ne uklapa u koncepciju pa popio 4 od Švaba istih onih protiv kojih je taj mali vjerovatno čeće puta igrao nego ih Jagodić gledao. Mali je za mlade i Jagodićeva dužnost. Sada zašto jedan Bešić može biti pozvan u A repku pod skoro istim uslovima a taj mali iz Schalkea ne to je odraz lutanja Sušića kojeg isti stalno iskazuje ili pak priča vezanih za buraza mu. I jedan i drugi su prešli iz mladih pogona i potpisali profesinalne ugovore s tim da je Bešić igrao tekmu ili dvije za HSV kada je pozvan a taj mali još nije.
Nije ni Sušićevo da se stara oko papirologije nego je to posao Saveza kada neki selektor označi nekog igrača kao poželjnog međutim ono što jest Sušićev posao je da kontaktira sa igračem kojeg želi i koji mu treba i vidi hoće li igrati za nas ili ne.
ganjeta

#18338 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Korisničkoime wrote:Nije baš Sušićevo da prati igrače koji ne mogu odnosno koji neće zaigrati za A selekciju. Njegova je A selekcija i za nju treba da se brine ko će biti pozvan u mlade - odluka selektora mlade repeke i on ih treba pratiti a ne Sušić. Konkretno je Jagodić s ovim malim iz Schalkea zajebao jer mu eto se ne uklapa u koncepciju pa popio 4 od Švaba istih onih protiv kojih je taj mali vjerovatno čeće puta igrao nego ih Jagodić gledao. Mali je za mlade i Jagodićeva dužnost. Sada zašto jedan Bešić može biti pozvan u A repku pod skoro istim uslovima a taj mali iz Schalkea ne to je odraz lutanja Sušića kojeg isti stalno iskazuje ili pak priča vezanih za buraza mu. I jedan i drugi su prešli iz mladih pogona i potpisali profesinalne ugovore s tim da je Bešić igrao tekmu ili dvije za HSV kada je pozvan a taj mali još nije.
Nije ni Sušićevo da se stara oko papirologije nego je to posao Saveza kada neki selektor označi nekog igrača kao poželjnog međutim ono što jest Sušićev posao je da kontaktira sa igračem kojeg želi i koji mu treba i vidi hoće li igrati za nas ili ne.
Vlado nije ništa zajebao. Kolašinac ne može igrati za naše mlade, jer je već nastupao za Švabe U-19 ili U-21 nisam siguran. Tako da može igrati samo za A tim.
luckylaka

#18339 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

MightyMatch wrote:
Crvena Tifoza wrote:Konačno ispuzali miševi iz rupa pa se naslađuju. Opet se pljuje po Sušiću.

Kod @cvrleta to zavisi od vremena.
Ali tip fakat veze nema sta pise.Poredjenja ni sta ni sa cim.
Sva sreca pa rijetko ovamo navrati :-)
Pusti bolan te koji navrate da zakuhaju.Nakon 12 komada u dvije utakmice neko ima obraza kritikovati selektora,igrace i jos prizivate neke anonimuse u reprezentaciju.Niko ne kaze da taj Zukanovic nije dobar ali u onakvom timu i nije bas neki problem biti dobar.Ako pola forumasa zna uopste gdje taj igra (a da ne pogleda na internet)bog me ubio.Za Cocalica uopste ne cujem da je ziv(ostali koji imaju slovensko,njemacko...drzavljanstvo nisu vrijedni ni spomena dok ne rijese papirologiju)Mene je ipak draze vidjeti u narednom periodu Sesara,Kvesica,Kerlu(nekoga iz Premijer lige)ili Stevanovica,Dzurica(Visca ostaje samo na talentu)
Frankyee

#18340 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

hary wrote:
shalla wrote:Daj ne lupaj, taj isti hrvatski savez muda otegne dok ne sredi papirologiju i dok ne privoli igrača da igra za njih (Rakitić, Cvitanich (koji na kraju nije ni zaigrao), borili se za Gavranovića i ima tu još primjera kojih mi se sad mrsko prisjećati)...

E onda izgleda Papetu treba objasnit kako se mijenja drzavljanstvo i regulise papirologija, da se covjek ne provaljuje bezveze.
I manite se tih Express naklapanja i vadjenja recenica iz konteksta. Zar ne mislite da bi lesinari od novinara odmah nazvali Kolasinca da pitaju za reakciju na Papetovu izjavu? Pun mi je qrac Sinanovica, Borovina i karina...
I da...vaznije mi je da s njima kontaktira telefonom, nego da na pressicama ponavlja fraze, a onda "novinari" kako kome zafali tema, to protumaci na svoj nacin.
Ja samo tvrdim da Susic sam sebi otezava posao selektora , jer ne pokusava da prosiri izbor igraca koje moze da selektira.

Eto na primjer Zukanovic, Hajric(ili hadzic?) ili taj Kolasinac , nije uopste toliko bitno da li su oni dovoljno dobri da zamijene prvu postavu danas, bitno je da se prosiri spisak igraca koji konkurisu pa ako zbog kartona ili povreda ostanemo bez nekih prvotimaca onda bar selektor ima fond isprobanih igraca da bira zamjenu.

Ponavljam imamo samo dva spica na spisku a igramo sa oba spica ( znaci nema direkte zamjene ?! ) i usljed povrede/kartona mora da se mijenja formacija a znamo svi da mnogo golova dajemo glavom i potreban je treci rezervni spic igrac koji to moze odigrati bez da se pravi neki kompromis i stavlja Miske koji je jedan od dvojice stvoritelja igre na spica pa onda gubis kreativnost i otupis napad. Ja ne kazen da formacija sa jednim spicen nije dobra , ali kazem da Susic sam sebe sputava je u slucaju povrede on jednostavno mora igrati sa jednim spicem pa makar gubili i trazili rezultat.

Susic ne iskoristava Salihovica gdje je on najjaci vec covjek igra beka ? a i ne pokusava to pitanje hitno rijesiti , a da ne govorim da se pokusaju naci dva lijeva beka jedan na terenu drugi na spisku rezervnih igraca.

Ako je bar probao , nije nasao zamjenu pa hajde onda dobro ali selektor uopste ne pokusava to da rijesi.
Infaze Studio

#18341 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Sigurno....Stevanovic je, ja mislim, vec "upao" i mislm da nema dileme da ce biti pozivan na svako okupljanje od sada...A i Djuric je cudo od djeteta...ako se onakva gromada od momka moze tako nazvati :) .
Zanimljivo je da Stevanovic, iako onako sitan, izgleda (po meni) mnogo zrelije na terenu nego onoliki Djuric. Kad kazem zreliji, vise mislim na stil i "body language nego fudbalske sposobnosti.
Ovo su dva igraca, koji igraju pozicije koje nam trenutno trebaju, uz naravno poznate probleme u zadnjoj liniji.
Eborg

#18342 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

To su ti neki naopaki standardi.

Adnan Zahirović, 2. ruska liga - prva postava.
Damir Vrančić, 2. njemačka liga - klupa.
Milan Đurić, 3. talijanska liga - potencijalni reprezentativac.

A jedan Haris Vučkić, koji igra u Newcastleu u najjačoj ligi na svijetu nije zaslužio ni da ga selektor nazove i ponudi mjesto u ekipi. Pa brate ako prihvati - neka sebi sredi papire u saradnji sa NFSBiH i javi se na proljeće.

Da se razumijemo, ja podržavam angažman Zahirovića, Vrančića i Đurića u reprezentaciji ali me nervira dupli standard po kojem se Vučkić i još par igrača maksimalno ignorira.
ultima_palabra

#18343 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Svaki naš selektor A tima bi morao imati i tu ulogu... uzeti putni nalog iz Saveza i obići sve igrače po Evropi koji su neodlučni i sporni, upoznati ih, popričati... jbg znači nešto kad ti jedan Safet Sušić dođe na noge :) Nismo u poziciji da olako prekrižimo nikoga.
Eborg

#18344 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Upravo tako.
Korisničkoime

#18345 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

ganjeta wrote:
Korisničkoime wrote:Nije baš Sušićevo da prati igrače koji ne mogu odnosno koji neće zaigrati za A selekciju. Njegova je A selekcija i za nju treba da se brine ko će biti pozvan u mlade - odluka selektora mlade repeke i on ih treba pratiti a ne Sušić. Konkretno je Jagodić s ovim malim iz Schalkea zajebao jer mu eto se ne uklapa u koncepciju pa popio 4 od Švaba istih onih protiv kojih je taj mali vjerovatno čeće puta igrao nego ih Jagodić gledao. Mali je za mlade i Jagodićeva dužnost. Sada zašto jedan Bešić može biti pozvan u A repku pod skoro istim uslovima a taj mali iz Schalkea ne to je odraz lutanja Sušića kojeg isti stalno iskazuje ili pak priča vezanih za buraza mu. I jedan i drugi su prešli iz mladih pogona i potpisali profesinalne ugovore s tim da je Bešić igrao tekmu ili dvije za HSV kada je pozvan a taj mali još nije.
Vlado nije ništa zajebao. Kolašinac ne može igrati za naše mlade, jer je već nastupao za Švabe U-19 ili U-21 nisam siguran. Tako da može igrati samo za A tim.
:thumbup:
Imaš pravo moj zajeb. Momak može nastupati samo za A selekciju. Hebiga reko da i ja jednu za Papeta prozborim ali neda se nikako :) .
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#18346 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by odesveuhonduras »

ultima_palabra wrote:Svaki naš selektor A tima bi morao imati i tu ulogu... uzeti putni nalog iz Saveza i obići sve igrače po Evropi koji su neodlučni i sporni, upoznati ih, popričati... jbg znači nešto kad ti jedan Safet Sušić dođe na noge :) Nismo u poziciji da olako prekrižimo nikoga.
otprilike to.

Doduše nisam siguran da li to treba raditi Sušić, prije je to posao za ljude iz Saveza pa da Sušić to eventualno potvrdi telefonskim pozivom. Ali taj dio "nismo u poziciji da olako prekrižimo nikoga" je najvažniji.
Bosanski_kralj

#18347 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Korisničkoime wrote: :thumbup:
Imaš pravo moj zajeb. Momak može nastupati samo za A selekciju. Hebiga reko da i ja jednu za Papeta prozborim ali neda se nikako :) .
Zar je pravilo takvo, da ukoliko nastupiš za neku od mlađih reprezentacija, u slučaju promijene državljanstva možeš nastupati samo za A tim?
alphonse kauders

#18348 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by alphonse kauders »

Čitava ova priča oko pozivanja igrača ne bi postojala da nema dvostrukih aršina oko pozivanja istih.

Mislim, ovdje niko ne traži da se zovu igrači iz rumunske, norveške, finske, azerbejdžanske lige ili neki lokalni igrači.

Većini ljudi je stalo da se jednostavno proširi taj spisak standardnih prvotimaca sa igračima koji igraju po Evropi - možda ne u ligama petice, ali isto tako ne u potpuno lijevim ekipama. Valjda je cilj da se konačno neki igrači PROBAJU ( a ne da odmah naslijepo postanu standardni reprezentativci) i da svi vidimo imaju li ili ne reprezentativni kalibar. Pa neka jedan od tih 6-7 igrača koji se vrte valja, to je dobit za reprezentaciju.

Ovako, ostaje gorak okus toga da se ne čini onoliko koliko bi se moglo činiti. Mislim, meni su više nego sumnjive okolnosti pod kojima je mrtvi Advija Vršajević, koji se vrtio po ovdašnjim selendrama i nikad nije postao više od prosjeka, pozvan iz Hajduka za SLUŽBENE utakmice, odigra (očekivano) katastrofalno obje utakmice (prevedeno na Sušićev rječnik "maestralno" :shock: :? ), a da se istovremeno ni u prijateljskim utakmicama ne može dati šansa (mladim) igračima iz evropskih klubova pa barem na pozicijama na kojima smo tanki.

Također, koliko god Zahirović korektno odigrao dosadašnje utakmice, ne može se čovjek oteti utisku da se forsira pod svaku cijenu (igrao je čak i desnog beka), uprkos tome što igra 2. ligu Rusije. Razlog tome možda treba tražiti u činjenici da mu je menadžer brat selektora, ali hajde nećemo sad optuživati, ipak je momak ok igrač, barem protiv ovih osrednjih reprezentacija ne odskače.
Pored toga, kladim se, da nije Vlade Jagodića, nikad Stevanović reprezentacije ne bi vidio, niti bi ijedan reprezentativac iz U-21 (osim možda Bešića) dobio šansu u A-reprezentaciji.

Mi ne možemo sebi priuštiti ignorisanje potencijalnih reprezentativaca po Evropi (Zukanović, Bičakčić, Cocalić, Vučkić, itd..) i ponašati se kao da smo u najmanju ruku Španija, a s druge strane dovoditi u reprezentaciju igrače sumnjivog kvaliteta (32- godišnji Maletić, Vršajević, S.Vranješ, Zec, Ibričić i sl..) ili nešto potencirati priču o vraćanju 100-godišnjeg, polumrtvog Rahimića u reprezentaciju (svaka čovjeku čast za sve, ali em ima godina, em nije ni na klupi bilo kojeg kluba, em je sad još i operisan).

Ja (a ni većina ovdje s foruma) nemam ništa od toga hoće li neki igrač Želje, Sarajeva ili bilo kojeg kluba zaigrati reprezentaciju, osim da ću se uvjeriti da li igrač ima kuveta ili ne. I ponavljam - ovdje niko ne spominje neke islužene "dijasporce" od 30 kuka (ala Sanel Jahić i sl), već igrače u ranim 20-im godinama od kojih bi moglo nešto biti.

Tako da ovdje nije riječ o "pljuvanju " i "hejtanju" (ove dvije riječi su popularne kad bilo ko izrazi ikakav vid kritike, ali haj - razumijem da ne zna baš svakako normalno diskutovati), već o želji da se od ovog fonda igrača izvuče maksimum, da se izvuče neki dodatni reprezentativac koji može pomoći, kao i da se stvori fond igrača za budućnost jer za 3-4 godine će i Džeko i Vedo i Sejo i Spaha i Miske imati preko 30 godina i moraćemo imati nekoga ko će ih koliko toliko moći zamijeniti.

Pozdrav!
PapeSusic

#18349 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by PapeSusic »

this
PapeSusic

#18350 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by PapeSusic »

Eborg wrote:To su ti neki naopaki standardi.

Adnan Zahirović, 2. ruska liga - prva postava.
Damir Vrančić, 2. njemačka liga - klupa.
Milan Đurić, 3. talijanska liga - potencijalni reprezentativac.

A jedan Haris Vučkić, koji igra u Newcastleu u najjačoj ligi na svijetu nije zaslužio ni da ga selektor nazove i ponudi mjesto u ekipi. Pa brate ako prihvati - neka sebi sredi papire u saradnji sa NFSBiH i javi se na proljeće.

Da se razumijemo, ja podržavam angažman Zahirovića, Vrančića i Đurića u reprezentaciji ali me nervira dupli standard po kojem se Vučkić i još par igrača maksimalno ignorira.
Bicakcic, standardan u klubu u kojim je Vrancic na klupi.
Locked