Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dale cooper wrote:
Ukratko...da kurcu ne valja. Terry Gilliam (koji je u jednom momentu bio vezan za filmsku ekranizaciju) je dobro rekao kada
je kazao da je Watchmen "unfilmable", a to je lik sa mnogo više mašte i kreativnosti nego li je to bio Zack Snyder. Ne može se prenijeti
duh, humor i sve ono što su Moore i Gibbons donijeli kreirajući ovaj strip/novelu na film, a da se dosta toga ne izgubi u prijevodu.
ako hoćeš strip eto ti ga na polici i nema tog filma koji će vas zagrižene fanove zadovoljiti
moglo bi šta biti od ovoga pošto je lindelof za kormilom, a i sam kaže da je ovo nova priča i da nema prevelike veze sa stripom.
dale cooper wrote:
Ukratko...da kurcu ne valja. Terry Gilliam (koji je u jednom momentu bio vezan za filmsku ekranizaciju) je dobro rekao kada
je kazao da je Watchmen "unfilmable", a to je lik sa mnogo više mašte i kreativnosti nego li je to bio Zack Snyder. Ne može se prenijeti
duh, humor i sve ono što su Moore i Gibbons donijeli kreirajući ovaj strip/novelu na film, a da se dosta toga ne izgubi u prijevodu.
ako hoćeš strip eto ti ga na polici i nema tog filma koji će vas zagrižene fanove zadovoljiti moglo bi šta biti od ovoga pošto je lindelof za kormilom, a i sam kaže da je ovo nova priča i da nema prevelike veze sa stripom.
Lindelof je kod mene na pozitivnoj nuli. Ima jedan minus zbog zadnje sezone i završetka Losta, i jedan veliki plus zbog Leftoversa.
Ono što me kod njega brine je što mu sve serije imaju notu spiritualnog pa i gotovo religioznog u sebi. Za to nema mjesta u Watchmenu.
Watchmen je beskompromisno mračan, prljav i nihilističan.
kakavdanakneiskustvu wrote:o čemu je ta serija the 100?
imas ovdje trailer, ovo je samo iz prve dvije sezone, ali objasnjeno
i serija krece nabolje nakon epizode 6, sezone 1, kad se sretnu sa Groundersima, postaje odlicna, pogotovo druga sezona koja je vrhunska
imas ovdje trailer, ovo je samo iz prve dvije sezone, ali objasnjeno
i serija krece nabolje nakon epizode 6, sezone 1, kad se sretnu sa Groundersima, postaje odlicna, pogotovo druga sezona koja je vrhunska
Neka, odvadite malo. The 100 je gledljiva i hajmo reći zanimljiva serija ali ipak rangira teenage bullshit universeom.
Ili ti ga The CW Universe
A ženskinje onako 50/50
Fajcion wrote:Neka, odvadite malo. The 100 je gledljiva i hajmo reći zanimljiva serija ali ipak rangira teenage bullshit universeom.
A ženskinje onako 50/50
Sto se kaze guilty pleasure.
Recimo tacno me stid priznati, al' gledam Riverdale
Jedna i jedina u moru teenage bullshit serija koju gledam.
Fajcion wrote:Neka, odvadite malo. The 100 je gledljiva i hajmo reći zanimljiva serija ali ipak rangira teenage bullshit universeom.
A ženskinje onako 50/50
Od sezone do sezone je sve manje bilo tipicnih CW sranja. Mada ko je gledao Supernatural prepoznace CW potpis sve do negdje 3 sezone kad vec serija je skoro potpuno oprana od toga i ima vec izgradjen svoj identitet ( tu i tamo ukake ali progleda se kroz prste).
tibetanac wrote:Cernobil dobra prva epizoda. Mislim da je poprilicno tacno, barem koliko se moze procitati o katastrofi.
Dosta toga je ispisano o tome pa imaju materijala. Dijalozi u prvih 10 minuta medju ljudima u elektrani su manje vise 100% tacni. Neki likovi su tu radi dramatizacije, ali dosta prikazani likova su stvarni. Kao npr onaj kojem su rekli da se vrati elektranu i pogleda u reaktor da vidi jel stvarno sve otislo u helac. Kontrolna soba sa kompjuterima je u milimetar ista kao u Cernobilu.
tibetanac wrote:Cernobil dobra prva epizoda. Mislim da je poprilicno tacno, barem koliko se moze procitati o katastrofi.
Dosta toga je ispisano o tome pa imaju materijala. Dijalozi u prvih 10 minuta medju ljudima u elektrani su manje vise 100% tacni. Neki likovi su tu radi dramatizacije, ali dosta prikazani likova su stvarni. Kao npr onaj kojem su rekli da se vrati elektranu i pogleda u reaktor da vidi jel stvarno sve otislo u helac. Kontrolna soba sa kompjuterima je u milimetar ista kao u Cernobilu.
Ko nije gledao dokumentarce o Cernobilu ili ga nije do sad interesovala tema, moze u ovoj seriji sve da sazna, hronoloski serija prati 100% vjerno razvoj dogadjaja i katastrofe.
A ženskinje onako 50/50
Nekada je jednostavno potrebno tako nešto da se malo opustiš, a činjenica je da se serija popravila znatno. Ja sam se navukao kada sam pogledao par epizoda na FOX-u dok je bila navečer pred spavanje, a nikada nisam pregledao sam početak serije.
Odlična stvar je što sada Netflix svake sedmice pusti novu epizodu kada bude i na CW-u, pa se ne moram peglati sa Kodijem.
serija koja je krenula kao nako tinejdzerska postapokalipticna SF sapunica od prve sezone da bi tokom 5 sezona postala ono ozbiljan postapokalipticni SF serijal, serija koja ima jako dobre koke.
itd..
Mogao bih se vratiti, preskocio sam cini mi se 3-4 sezonu. Bil se moglo od 5 poceti
Ja neki dan nastavila The 100 na sezoni poslije one AI Ally, koja mi je bila tesko sranje
Pogledala dvije epizode i ukinem, stavim stop watching na TVTime
A druga sezona im je bila odlicna
serija koja je krenula kao nako tinejdzerska postapokalipticna SF sapunica od prve sezone da bi tokom 5 sezona postala ono ozbiljan postapokalipticni SF serijal, serija koja ima jako dobre koke.
itd..
Mogao bih se vratiti, preskocio sam cini mi se 3-4 sezonu. Bil se moglo od 5 poceti