Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Banksy

#18326 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

SDA:

Suljagić je natprosječno dobar lažov, medijski strvinar, lažni i samozvani povratnički lider, varalica sa sarajevskom adresom i komforom.

Dojučerašnje Lagumdžijine marionete sada pokušavaju prodati biračima novu podvalu i reciklirati vlast dijela SDP-a kroz kukavičije jaje zvano DF

Željko Komšić je potrošio osam punih godina, milione sredstava poreznih obveznika, a da ništa osim par politikanstkih izjava niti je ponudio niti ostavlja za sobom

Suljagić:

GLAS ZA SDA JE GLAS ZA LAGUMDŽIJU,

Između SDA i SDP postoji postizborni sporazum prema kojem će novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH biti Zlatko Lagumdžija.

Izašli smo na megdan tamnoj sili koja vlada ovom zemljom već više od dvije decenije, zajedno sa svojim mračnim saveznicima koji su mijenjali boje, ali nikada nisu mijenjali osnovnu ideološku odrednicu - oni Bosnu vide kao zemlju tri plemena, tri tora, tri ratna plijena.

Komšić:

Neću sa fašistima, šovinistima, lopovima i reketašima!

Sa Demokratskom frontom u ovoj državi raste i razvija se nova ljevica, koja za razliku od sadašnje nije korumpirana, bahata i kriminalna. Nastaje jedna nova istinska i poštena ljevica,

Izađite na izbore i glasajte. Neizlaskom na izbore glasat ćete za one koji su glavni krivci za stanje u kojem se ova zemlja nalazi zadnjih dvadeset godina

Reuf Bajrović

BiH zaslužuje vlast bez Lagumdžije i Izetbegovića.
BiH zaslužuje vlast u kojoj po prvi puta od nezavisnosti nema niti jedne od te dvije osobe.

Glas za SDA i Izetbegovića glas za SDP - Zlatka Lagumdžiju

SDA će imati strahovito težak posao da ikome objasni zašto glasati baš za nju jer je glas za SDA i Izetbegovića glas za SDP - Zlatka Lagumdžiju.

Svako ko kaže da ne treba izaći na izbore, radi za SDA, SDP, HDZ i SNSD jer time njima daje još četiri godine da stvari naprave još gorim.

:meza1:
lerdi

#18327 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Banksy wrote:
lerdi wrote:
Najlakše je vratiti člansku i otići u Štrosu na kaficu...
Naravno tu pamet su pokupili na nekoj od silnih kafica...
Onda fino vratiš člansku i u Štrosu na kaficu.
A šta, ko sad nije uz DF, taj sjedi u ''Štrosi'' ... :lol: ... originalno, vidi se da ste SDP škola ... :mrgreen:
De Boga ti Banksy nemoj da idemo u tom smijeru. Bezvezna priča. Ja nisam nikakva SDP škola niti sam ovdje iznosio išta drugo osim svog ličnog mišljenja jer je pitanje bilo upučeno direktno meni. I ne nisam mislio da svako ko nije sad uz DF sjedi u "Štrosi" jer razloga za negodovanja i skepsu ima, ali ni blizu u ovoj mjeri. Da se razumijemo i ja sam se na prvu razočarao ovim potezima, ali nakon par dana skontao sam da ovo možda neće ni biti loše toliko. Vjeruj da sam i ja bio striktno za opoziciju, od pomisli na koaliciju sa zelinim crnilo mi se pred očima ali sam u po frke skontao da se bar treba probati pa gdje puklo da puklo. I opet kažem ako je žrtva napretka ove države gašenje DF-a sutra, neka tako i bude. Bar se nešto uradilo za ovaj narod. Možda ja i ti imamo vremena čekati nove četiri godine, dabogda da bi se i za te četiri šta drastično promjenilo, ali Boga mi mnogi nemaju. Jedan takav mi je upravo to i rekao na moju priču o pobjedi za četiri godine ako ostanemo u opoziciji.
Mister Yes

#18328 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

no_mani=no_fjučr wrote:Df i sdp su pokazatelj koliko je lijevo biracko tijelo neuko i nepismeno, to raduje.
Prije svega naivno i bez osjećaja za realnost. Strašno
nosara

#18329 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

dustaban wrote:
nosara wrote:
dustaban wrote:...
Ni nadnacionalna ni anacionalna... Analna nacionalnim, to bi vec pasovalo... :D
Ova ce ti izjava unic u anale foruma!
:mrgreen:
:lol:
vee-jay

#18330 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
nosara wrote:Koja je svrha df-a...? Ako moze neko iznutra da mi pojasni u par rijeci... Novo ljepilo za demonski klero-naci trojac s pocetka devedesetih...? Ovjera "gradjana" za konacnu podjelu BiH na nacionalne torove...? Neki treci kriminalni razlog...?
Svrha ovakvih stranaka smokvinog lista, koje osvoje komad glasova koji ih kvalifikuje za učešće u trgovini, je samo jedna:

Da se klub uhljebljenih proširi i izvan tradicionalnog nacionalnog kruga.
Nemoj tako, u pitanju je viši državni interes zbog kojeg smo ušli u vlast i postigli ciljeve:
Nakon varljive četverogodišnje vlasti ''ljevice'', vraćamo se stabilnoj i sigurnoj desnici, jačamo Bakira i pravimo od njega novog Aliju, čistimo mu SDA od starih, Tihićevih kadrova i donosimo sigurnu pobjedu na predstojećem kongresu, vraćamo Čoviću i HDZ-u pozicije i jačamo mu politički utjecaj, rušimo Dodika, a dovodimo Pandurevićku, Cicka Bjelicu i Sonju Karadžić.
Odlučno u promjene :bih:
I sa svim tim DF nema nikakve veze. Ako se trazi adresa onda treba pogledati oko sebe. Narod, kao, za reforme...
skupljac_zeljeza

#18331 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

lerdi wrote:Možda ja i ti imamo vremena čekati nove četiri godine, dabogda da bi se i za te četiri šta drastično promjenilo, ali Boga mi mnogi nemaju. Jedan takav mi je upravo to i rekao na moju priču o pobjedi za četiri godine ako ostanemo u opoziciji.
Ja bih volio da ovdje dignu ruke oni koji vjeruju da kroz četiri godine neće više biti ni jednog HDZ-a, SDA, SDS-a, SNSD-a ili SBB-a i kako će pobijediti lijeva opcija sa 51% ako DF ode u opoziciju. Mi i nemamo definisane i udružene lijeve opcije na cijelom prostoru BiH. Maksimum je što u nekoj čaršiji nadglasa sa cca trideset procenata.
nosara

#18332 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

skupljac_zeljeza wrote:
lerdi wrote:Možda ja i ti imamo vremena čekati nove četiri godine, dabogda da bi se i za te četiri šta drastično promjenilo, ali Boga mi mnogi nemaju. Jedan takav mi je upravo to i rekao na moju priču o pobjedi za četiri godine ako ostanemo u opoziciji.
Ja bih volio da ovdje dignu ruke oni koji vjeruju da kroz četiri godine neće više biti ni jednog HDZ-a, SDA, SDS-a, SNSD-a ili SBB-a i kako će pobijediti lijeva opcija sa 51% ako DF ode u opoziciju. Mi i nemamo definisane i udružene lijeve opcije na cijelom prostoru BiH. Maksimum je što u nekoj čaršiji nadglasa sa cca trideset procenata.
Da li bi, da je bilo pameti, sdp danas bio jaci ili slabiji nego prije 4 godine...? Da su ostali izvan, a ne postali dio...? Da su bili ono sto nisu...

df je "cista", nova stranka, predvodjena politickim svetim covjekom, bez ikakvih vecih aferima i oraha... Pokupili su dosta glasova, napravili idealnu poziciju za buducnost... I postali sdp II... Smijesno...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#18333 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

no_mani=no_fjučr wrote:Df i sdp su pokazatelj koliko je lijevo biracko tijelo neuko i nepismeno, to raduje.
A zato su ovi desni pismeni do granice samosvjesne, lafo politicke :zzzz: , artikulacije na nivou folklorno-zavicajnog udruzenja, naravno, uz prioritet ugradjivanja na budzet :mrgreen:

@Lerdi, tebi odgovaram kada dodjem kuci. Zamisli, ima nas koji ne sjedimo u "strosi" :D , a i imamo nesta kontra reci. :D
Mister Yes

#18334 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

vee-jay wrote: I sa svim tim DF nema nikakve veze. Ako se trazi adresa onda treba pogledati oko sebe. Narod, kao, za reforme...
Naravno. Kako to ljudi ne kontaju nije mi jasno? :?
lerdi

#18335 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

-LIBERO- wrote:
A zato su ovi desni pismeni do granice samosvjesne, lafo politicke :zzzz: , artikulacije na nivou folklorno-zavicajnog udruzenja, naravno, uz prioritet ugradjivanja na budzet :mrgreen:

@Lerdi, tebi odgovaram kada dodjem kuci. Zamisli, ima nas koji ne sjedimo u "strosi" :D , a i imamo nesta kontra reci. :D
To je zato što kiša pada. :D

Haj, haj samo polako. :D
skupljac_zeljeza

#18336 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

nosara wrote: Da li bi, da je bilo pameti, sdp danas bio jaci ili slabiji nego prije 4 godine...? Da su ostali izvan, a ne postali dio...? Da su bili ono sto nisu...
Zar nismo imali taj eksperiment na narodu? I to samo u Federaciji. A uostalom u prošlom mandatu, koliko se upinjao SDP da izbjegne SDA i HDZ? Samo na taj ojačao HDZ koji je sada u poziciji da diktira formiranje Vijeća ministara.
Demokratska alijansa za promjene je koalicija političkih stranaka koja je činila Vladu Federacije Bosne i Hercegovine od 2000. do 2002. godine. Deset političkih stranaka Federacije BiH, članice Alijanse, usvojile su dokument o međusobnim stranačkim obvezama, prioritetnim pravcima djelovanja i operativnom planu rada. Predvodnik koalicije bio je SDP BiH, a ostale članice bile su Stranka za Bosnu i Hercegovinu i Nova hrvatska inicijativa te niz malih bošnjačkih stranaka. Alijansa je isključila sudjelovanje iz vlasti stranke s nacionalnim legitimitetima, Stranku demokratske akcije, Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH i Srpsku demokratsku stranku.
Banksy

#18337 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

nosara wrote:
df je "cista", nova stranka, predvodjena politickim svetim covjekom, bez ikakvih vecih aferima i oraha... Pokupili su dosta glasova, napravili idealnu poziciju za buducnost... I postali sdp II... Smijesno...
samo prava raja je znala u čemu je trik ...

- Poručite ljudima koji žele glasati za njega - kad je izdao nas, izdaće i vas.
nosara

#18338 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

skupljac_zeljeza wrote:
nosara wrote: Da li bi, da je bilo pameti, sdp danas bio jaci ili slabiji nego prije 4 godine...? Da su ostali izvan, a ne postali dio...? Da su bili ono sto nisu...
Zar nismo imali taj eksperiment na narodu? I to samo u Federaciji. A uostalom u prošlom mandatu, koliko se upinjao SDP da izbjegne SDA i HDZ? Samo na taj ojačao HDZ koji je sada u poziciji da diktira formiranje Vijeća ministara.
Demokratska alijansa za promjene je koalicija političkih stranaka koja je činila Vladu Federacije Bosne i Hercegovine od 2000. do 2002. godine. Deset političkih stranaka Federacije BiH, članice Alijanse, usvojile su dokument o međusobnim stranačkim obvezama, prioritetnim pravcima djelovanja i operativnom planu rada. Predvodnik koalicije bio je SDP BiH, a ostale članice bile su Stranka za Bosnu i Hercegovinu i Nova hrvatska inicijativa te niz malih bošnjačkih stranaka. Alijansa je isključila sudjelovanje iz vlasti stranke s nacionalnim legitimitetima, Stranku demokratske akcije, Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH i Srpsku demokratsku stranku.
Alijansa je bila ok za ono vrijeme... sdp se nije trebao upinjat da pravi vlast prije 4 godine... Danas bi barem zadrzao privid partije koja je nesto drugo...

df danas radi istu stvar... Umjesto da gradeci sebe gradi alternativu mraku, oni ugaze u govna nista ne garantirajuci... :D
nosara

#18339 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Banksy wrote:
nosara wrote:
samo prava raja je znala u čemu je trik ...

- Poručite ljudima koji žele glasati za njega - kad je izdao nas, izdaće i vas.
:D

To je zvucalo ocajnicki kad je ispaljeno, a danas zvuci vizionarski... Najjaca parola proslih izbora...
vee-jay

#18340 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

nosara wrote:
lerdi wrote:
Sistemska korupcija i kriminal je toliko kod nas zaživio i ja ću iskreno biti zadovoljan sa minimalnim rezultatima u tom segmentu. Kada se otvore pristupna poglavlja vezana za pravno uređenje države tek tada očekujem neke konkretnije rezultate. Do tada naivno je očekivati od bilo koga da uradi nešto konkretno jer jednostavno nema dovoljno političke volje za takvo nešto.
Dakle, df napada sistemsku korupciju tako sto ce roditeljima iste drzat svijecu u naredne 4 godine...!? Odnosno ne, jer je to naivno ocekivat...!?

Kad je sdp, poslije proslih izbora, na slican nacin pokusavao opravdati svoje kurvanje sa katilima ove drzave, nisam birao rijeci... sdp je, pored svega, ozbiljna politicka partija... Trula, sjebana, zrela za remont, ali PARTIJA...

df je politicki pobacaj stranog faktora u BiH, nema smisla trosit vrijeme, samo cu rec stidi se komsicu, to je sasvim dovoljno...

nosara, mozda bi neko tebe trebao probuditi. komunizam nije moguc.

btw. ja sve do sada mislio da si ti krenuo sa anti-SDP pricom onog dana kada nisi dobio obecanu i "zasluzenu" fotelju :mrgreen:
nosara

#18341 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

vee-jay wrote:
nosara wrote:
lerdi wrote:
Sistemska korupcija i kriminal je toliko kod nas zaživio i ja ću iskreno biti zadovoljan sa minimalnim rezultatima u tom segmentu. Kada se otvore pristupna poglavlja vezana za pravno uređenje države tek tada očekujem neke konkretnije rezultate. Do tada naivno je očekivati od bilo koga da uradi nešto konkretno jer jednostavno nema dovoljno političke volje za takvo nešto.
Dakle, df napada sistemsku korupciju tako sto ce roditeljima iste drzat svijecu u naredne 4 godine...!? Odnosno ne, jer je to naivno ocekivat...!?

Kad je sdp, poslije proslih izbora, na slican nacin pokusavao opravdati svoje kurvanje sa katilima ove drzave, nisam birao rijeci... sdp je, pored svega, ozbiljna politicka partija... Trula, sjebana, zrela za remont, ali PARTIJA...

df je politicki pobacaj stranog faktora u BiH, nema smisla trosit vrijeme, samo cu rec stidi se komsicu, to je sasvim dovoljno...

nosara, mozda bi neko tebe trebao probuditi. komunizam nije moguc.

btw. ja sve do sada mislio da si ti krenuo sa anti-SDP pricom onog dana kada nisi dobio obecanu i "zasluzenu" fotelju :mrgreen:
Uozbilji se, komunizam treba zasluzit...
vee-jay

#18342 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

dustaban wrote:Dakle mene uopste ne cudi ovolika kolicina kritike prema DF i ovoj koaliciji... ovdje na FORUMU.

I budimo konacno iskreni prema samima sebi - ovdje zaista ima pametnih komentara i opcenito kvalitetnih pojedinaca, ali forum i forumasi su NAJJALOVIJI dio nacije!

M samo pametujemo i kritikujemo ko oni starci mapetvci na balkonu. I naravno niko nam ne valja.

Evo sad opleli po DF-u ovi navodni i navodno razocarani glasaci za tu stranku. I koliko vidim svi imaju tu nekakvu utopijsku pricu kako sa 10% osvojeni glasova treba promjeniti situaciju... ne petljajuci se ni sa kim!

Ja u ovome sto se dosad desilo vidim ogroman napredak (s obzirom na nase okolnosti) - u pricu je konacno usla CETVRTA grupacija, ali ne na onaj idiotski nacin kako je SDP pokusao vec na nacin respektovanja nacionalne trojke. I ja, koliko vidim, taj respekt se uzvraca tako sto i te stranke konacno pocinju respektovati tu cetvrtu, nadnacionalnu ili anacionalnu skupinu. To je ogroman uspjeh i ko god misli drugacije, odnosno ko god prica pricu kako stvari treba mijenjati ne petljajuci se sa nacionačnim strankama (jos uvijek brojno nadmocnim).... taj dobro yede gowna!
ja podrzavam ovakav nastup DFa ali evo iskreno pitanje: kakv je to idiotski nacin SDPa bio?

i da se ne lazemo, ovaj potez DFa je jedino bio moguc nakon poteza SDPa prije cetiri godine.
skupljac_zeljeza

#18343 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

nosara wrote: Alijansa je bila ok za ono vrijeme... sdp se nije trebao upinjat da pravi vlast prije 4 godine... Danas bi barem zadrzao privid partije koja je nesto drugo...

df danas radi istu stvar... Umjesto da gradeci sebe gradi alternativu mraku, oni ugaze u govna nista ne garantirajuci... :D
Ono što je Alijansi MZ napisala i nije bilo tako loše....o realizaciji bi se dalo pričati.

Kako su mogli izbjeći vlast kada su izašli u crvenim jaknama svi happy kličući da je to najveća pobjeda SDP-a od 1945.?

Treba li po toj logici i DF da zadrži samo PRIVID, a ne dati državi bilo kakvu šansu samo zbog PRIVIDA? To je SDP-ovsko razmišljanje kako je stranka važnija od države. Komšić se izgleda izdigao iznad toga ulazeći u rizike čak i pod cijenu postojanja stranke. Ne želi sjediti hinjski u hladovini i posmatrati čerečenje države između Dodika i Čovića i tako skupljati poene za naredne izbore ili iskrenije....stvarati PRIVID dobrih momaka.
nosara

#18344 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

skupljac_zeljeza wrote:
nosara wrote: Alijansa je bila ok za ono vrijeme... sdp se nije trebao upinjat da pravi vlast prije 4 godine... Danas bi barem zadrzao privid partije koja je nesto drugo...

Ono što je Alijansi MZ napisala i nije bilo tako loše....o realizaciji bi se dalo pričati.

Kako su mogli izbjeći vlast kada su izašli u crvenim jaknama svi happy kličući da je to najveća pobjeda SDP-a od 1945.?

Treba li po toj logici i DF da zadrži samo PRIVID, a ne dati državi bilo kakvu šansu samo zbog PRIVIDA? To je SDP-ovsko razmišljanje kako je stranka važnija od države. Komšić se izgleda izdigao iznad toga ulazeći u rizike čak i pod cijenu postojanja stranke. Ne želi sjediti hinjski u hladovini i posmatrati čerečenje države između Dodika i Čovića i tako skupljati poene za naredne izbore ili iskrenije....stvarati PRIVID dobrih momaka.
Privid jer sdp ocigledno nije konkretno drukciji od drugih... To se nije moglo primijenit na df do ove sarade...

Hinjska hladovina... Svidja mi se... Upravo to je df...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18345 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
SDA:

Suljagić je natprosječno dobar lažov, medijski strvinar, lažni i samozvani povratnički lider, varalica sa sarajevskom adresom i komforom.

Dojučerašnje Lagumdžijine marionete sada pokušavaju prodati biračima novu podvalu i reciklirati vlast dijela SDP-a kroz kukavičije jaje zvano DF

Željko Komšić je potrošio osam punih godina, milione sredstava poreznih obveznika, a da ništa osim par politikanstkih izjava niti je ponudio niti ostavlja za sobom

Suljagić:

GLAS ZA SDA JE GLAS ZA LAGUMDŽIJU,

Između SDA i SDP postoji postizborni sporazum prema kojem će novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH biti Zlatko Lagumdžija.

Izašli smo na megdan tamnoj sili koja vlada ovom zemljom već više od dvije decenije, zajedno sa svojim mračnim saveznicima koji su mijenjali boje, ali nikada nisu mijenjali osnovnu ideološku odrednicu - oni Bosnu vide kao zemlju tri plemena, tri tora, tri ratna plijena.

Komšić:

Neću sa fašistima, šovinistima, lopovima i reketašima!

Sa Demokratskom frontom u ovoj državi raste i razvija se nova ljevica, koja za razliku od sadašnje nije korumpirana, bahata i kriminalna. Nastaje jedna nova istinska i poštena ljevica,

Izađite na izbore i glasajte. Neizlaskom na izbore glasat ćete za one koji su glavni krivci za stanje u kojem se ova zemlja nalazi zadnjih dvadeset godina

Reuf Bajrović

BiH zaslužuje vlast bez Lagumdžije i Izetbegovića.
BiH zaslužuje vlast u kojoj po prvi puta od nezavisnosti nema niti jedne od te dvije osobe.

Glas za SDA i Izetbegovića glas za SDP - Zlatka Lagumdžiju

SDA će imati strahovito težak posao da ikome objasni zašto glasati baš za nju jer je glas za SDA i Izetbegovića glas za SDP - Zlatka Lagumdžiju.

Svako ko kaže da ne treba izaći na izbore, radi za SDA, SDP, HDZ i SNSD jer time njima daje još četiri godine da stvari naprave još gorim.

:meza1:
:lol: :lol: :lol: :lol: Banksy ima da ih raštimaš već do lokalnih izbora da im neće trebati zagrljaj zelene udovice....već za 2018 kurban je taman pečen :lol: :lol: :lol:

Ja ću čekati nova unapređenja za Hankin podmladak :lol: :lol:
Banksy

#18346 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

De, dobro pazi da nam ne promakne :lol:

Jesi vidio šta su nam valjali ... Ispade Zlatko Redžo poštenjačina ... :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#18347 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

nosara wrote: Privid jer sdp ocigledno nije konkretno drukciji od drugih... To se nije moglo primijenit na df do ove sarade...

E što bi Dodik pričao ovako da ga ova koalicija u kojoj je i DF, nije dovela u ovakvu poziciju.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa Torbjornom Solstromom, generalnim direktrom za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Švedske o novoj dinamici u procesu evropskih integracija BiH.

Dodik je, između ostalog, kazao da RS želi da ima vidljivo mjesto u procesu evropskih integracija, saopćeno je iz Dodikovog kabineta.

Podsjetio je na, kako se dodaje, aktivan pristup RS-a u procesu rješavanja tzv.evropskih pitanja u proteklom periodu, i izrazio spremnost da RS da svoj doprinos, kako bi u ovom mandatu BiH ostvarila kandidatski status u EU.
lerdi

#18348 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

skupljac_zeljeza wrote:
nosara wrote: Privid jer sdp ocigledno nije konkretno drukciji od drugih... To se nije moglo primijenit na df do ove sarade...

E što bi Dodik pričao ovako da ga ova koalicija u kojoj je i DF, nije dovela u ovakvu poziciju.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa Torbjornom Solstromom, generalnim direktrom za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Švedske o novoj dinamici u procesu evropskih integracija BiH.

Dodik je, između ostalog, kazao da RS želi da ima vidljivo mjesto u procesu evropskih integracija, saopćeno je iz Dodikovog kabineta.

Podsjetio je na, kako se dodaje, aktivan pristup RS-a u procesu rješavanja tzv.evropskih pitanja u proteklom periodu, i izrazio spremnost da RS da svoj doprinos, kako bi u ovom mandatu BiH ostvarila kandidatski status u EU.
Ljudi ne kontaju da je upravo DF taj mali ali jako bitan jezičak na vagi koji je doveo Dodika u ovaj položaj. Uz to nisu ni svjesni koliko je bilo bitno kretena izbaciti sa državnog nivoa. Evo i HDZ potpisa danas a prije par dana Čović se kleo u Dodika. Ide sve jedno za dugim. Samo polako.
Prpa.ba

#18349 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Sve ide kako je i planirano. :mrgreen: Najbolje mi je uzbudjenje zbog toboznjeg razvoda na relaciji HDZ-SNSD, jedva cekam bolno otreznjenje za par mjeseci, bice uzbudljivo. :mrgreen:
lerdi

#18350 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Prpa.ba wrote:Sve ide kako je i planirano. :mrgreen: Najbolje mi je uzbudjenje zbog toboznjeg razvoda na relaciji HDZ-SNSD, jedva cekam bolno otreznjenje za par mjeseci, bice uzbudljivo. :mrgreen:
Pred nama je zar ne? :D
Post Reply