Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18301 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

tempuser wrote:
Slicno jest, ali nikako ne moze biti isto... Osim sto je centar kantona, centar je i entiteta, i drzave i sve sto ide uz to, pa na to sve dodaj drzavne firme, bolnice, univerzitete, nedrzavne firme i organizacije. Nasao sam podatak da je broj zaposlenih u Sarajevu 139.000 ljudi, od cega 30% opstina Centar, sto dovoljno govori za sebe, dok cijeli SBK ima cca 50.000, a Travnik 12.500, tako da je je i broj onih koji putu srazmjeran tome. Nemoj se naci prozvanim ali moja je slobodna procjena da vise ljudi dodke svaki dan u Sarajevo na posao nego sto je u Travinku ukupno zaposlenih. Ne prave valjda ljudi iz Sarajeva cep od Josanica do grada.
Tacno je to sto govoris ali ne valja ti metodologija. Vise ljudi dodje u Sarajevo nego sto je u Travniku zaposlenih, to je vjerovatno tacno. Ali koliki je Travnik, a koliko je Sarajevo. Koliko Sarajevo ima cesta, koliko Travnik. 10.000 ljudi u Travniku je srazmjerno 30 do 40 hiljada ljudi u Sarajevu.

A koliko ljudi iz Zenice radi u Sarajevu, toliko iz Zepca, Zavidovica, Viteza, Maglaja, Kaknja, Varesa, Breze, Olova itd...radi u Zenici...sto prvi rasterete, drugi opterete i ista prica na kraju....
condy

#18302 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Abdulah Skaka gradonacelnik Sarajeva :lol:

E moje sarajlije stid vas bilo :D

https://www.oslobodjenje.ba/o2/zivot/za ... rdon-skake
Last edited by condy on 07/11/2018 17:48, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#18303 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

kmee, kmee :lol: :lol: :lol:
nadžak

#18304 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nadžak »

sale07 wrote:
Throttle wrote:Dobro, ima logike :lol: Pošto nam je sve razvijeno, možemo sami opstat :lol:
Knezevina Zenica :lol:
Kakav ba Monako, to je mala maca za nas. 8-)

Edit 1: Vidis da tramvaji lagano idu prema nama. OVo za Hrasnicu je samo suplja. Prava istina je da ce se sva infrastuktura izmjestit kod mene u mahalu a vi se slikajte. :wink:

Edit 2:

Last edited by nadžak on 07/11/2018 17:51, edited 3 times in total.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18305 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

evo ja se crvenim
beni-bu-man

#18306 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

bitanga_sa_otesa wrote:evo ja se crvenim
jel vako :oops:
bitanga_sa_otesa

#18307 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

beni-bu-man wrote: jel vako :oops:
isto
beni-bu-man

#18308 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

bitanga_sa_otesa wrote:
beni-bu-man wrote: jel vako :oops:
isto
i ja, ne znam kako cu veceras zaspat
tempuser

#18309 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

_BataZiv_0809 wrote:
tempuser wrote:
Slicno jest, ali nikako ne moze biti isto... Osim sto je centar kantona, centar je i entiteta, i drzave i sve sto ide uz to, pa na to sve dodaj drzavne firme, bolnice, univerzitete, nedrzavne firme i organizacije. Nasao sam podatak da je broj zaposlenih u Sarajevu 139.000 ljudi, od cega 30% opstina Centar, sto dovoljno govori za sebe, dok cijeli SBK ima cca 50.000, a Travnik 12.500, tako da je je i broj onih koji putu srazmjeran tome. Nemoj se naci prozvanim ali moja je slobodna procjena da vise ljudi dodke svaki dan u Sarajevo na posao nego sto je u Travinku ukupno zaposlenih. Ne prave valjda ljudi iz Sarajeva cep od Josanica do grada.
Tacno je to sto govoris ali ne valja ti metodologija. Vise ljudi dodje u Sarajevo nego sto je u Travniku zaposlenih, to je vjerovatno tacno. Ali koliki je Travnik, a koliko je Sarajevo. Koliko Sarajevo ima cesta, koliko Travnik. 10.000 ljudi u Travniku je srazmjerno 30 do 40 hiljada ljudi u Sarajevu.

A koliko ljudi iz Zenice radi u Sarajevu, toliko iz Zepca, Zavidovica, Viteza, Maglaja, Kaknja, Varesa, Breze, Olova itd...radi u Zenici...sto prvi rasterete, drugi opterete i ista prica na kraju....
Ne mozes tako posmatrati. Broj ulica ne znaci nista jer svi ti ljudi koje svako jutro u grad ne rasporede ravnomjerno u sve te ulice. Poenta je na jutarnjim guzvama na prilazu gradu, a protocnost ulaska u Travnik je jednaka, ako ne veca od protocnosti kroz Vogoscu.
Siguran sam da nisi upravu ni za ovo opterecenje/rasterecenje. Da uslovnom uzmemo da isti broj ljudi dodje u Zenicu kao kantonalni centar, zaboravljas koliko ljudi iz Zenice jos rade na federalnom i drzavnom nivou, drzavnim firmama, firmama, predstavnistvima, organizacijama, ambasadama it koje su vezane za glavni grad.
condy

#18310 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

....

:mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#18311 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Condy, da ti nije auto danas iznenada stao kod rtv doma???!!! :mrgreen:
Nakav fimfirić, sa sega mega 6 icom, nadjoh ga kmeci na telefon i zove nekoga upomoć, kontam mozda je condy :mrgreen: :lol:
condy

#18312 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Nisam, nije moje, auta mi ....

To ti je bio neki sarajlica :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#18313 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

tempuser wrote:
Ne mozes tako posmatrati. Broj ulica ne znaci nista jer svi ti ljudi koje svako jutro u grad ne rasporede ravnomjerno u sve te ulice. Poenta je na jutarnjim guzvama na prilazu gradu, a protocnost ulaska u Travnik je jednaka, ako ne veca od protocnosti kroz Vogoscu.
Siguran sam da nisi upravu ni za ovo opterecenje/rasterecenje. Da uslovnom uzmemo da isti broj ljudi dodje u Zenicu kao kantonalni centar, zaboravljas koliko ljudi iz Zenice jos rade na federalnom i drzavnom nivou, drzavnim firmama, firmama, predstavnistvima, organizacijama, ambasadama it koje su vezane za glavni grad.
Nisam mjerio kao ni ti, ali znam da kroz Travnik, dakle kroz sami centar grada, mora proci svako ko ide za Krajinu, ogroman broj ljudi koji u sezoni putuje na more preko Komara, ogroman broj ljudi koji u sezoni idu na Vlasic, plus ljudi koji svaki dan putuju na posao. I pritome imaju jednu jedinu rutu kretanja.

Dok u Sarajevo mozes preko Vogosce, mozes preko Rajlovca i Brijesca, mozes preko Stupske petlje, mozes dole preko Ilidze/Hadzica, mada se slazem da nije ravnomjerno rasporedjeno.

Sto se tice opterecenja/rasterecenja za Zenicu mozda nisam upravu ali se to rasterecenje o kojem ti pricas fizicki ne moze opaziti. Bez obzira sto vjerovatno nekih 10tak hiljada ljudi radi i putuje iz Zenice na posao, priblizno isti broj ih dolazi. I ne rade svi u kantonu naravno.
tempuser

#18314 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

_BataZiv_0809 wrote: Nisam mjerio kao ni ti, ali znam da kroz Travnik, dakle kroz sami centar grada, mora proci svako ko ide za Krajinu, ogroman broj ljudi koji u sezoni putuje na more preko Komara, ogroman broj ljudi koji u sezoni idu na Vlasic, plus ljudi koji svaki dan putuju na posao. I pritome imaju jednu jedinu rutu kretanja.

Dok u Sarajevo mozes preko Vogosce, mozes preko Rajlovca i Brijesca, mozes preko Stupske petlje, mozes dole preko Ilidze/Hadzica, mada se slazem da nije ravnomjerno rasporedjeno.

Sto se tice opterecenja/rasterecenja za Zenicu mozda nisam upravu ali se to rasterecenje o kojem ti pricas fizicki ne moze opaziti. Bez obzira sto vjerovatno nekih 10tak hiljada ljudi radi i putuje iz Zenice na posao, priblizno isti broj ih dolazi. I ne rade svi u kantonu naravno.
Sva ja to znam i razumije, ali ovdje se govori o jutarnjoj spici i guzvi na potezu Josanica - grad, kroz Rajlovac nije nista bolje, zacepi se komplet potez do kruznog u Buca potoku.
amar1994

#18315 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Ne valja Sarajevo a svi dolaxe da rade :-) :lol: :run:

Kad mi se pocnu zalit ovi iz provincije na vogoscu i guzve :run: ,pasa niko te ne tjera da radis u Sa :)

I da istina je,svima kad treba onda je super ,kad vise ne treba,smece,prljavo,neuredno,ljudi najgori,guzve,nema vode itd itd.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#18316 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _BataZiv_0809 »

Amare ne budi toliko iskljuciv. Ljudi se bore i snalaze, nemoj misliti da iko iz cejfa vozari na posao. Ako si ikada probao vozarenje znat ces o cemu pricam. Ako nisi, nemas pojma koliko si sretan.
amar1994

#18317 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Svi se mi snalazimo :thumbup:
Ma jasta nego jesam,al nisam se zalio nikome,bude ponekad tura u razne gradove. Ljudi su bezobrazni ba,isto tako mi prica dobar prijatelj iz Mostara,sve isto ne valja im ovo ne valja im ono,losa infrastruktura,al zato je njegovo selo da se ne uvrijede neki odlicno,najbolje...

Valjda shvatas poentu,vjerujem da isto razmislja provincija koja dolazi u ZE,TZ,BL ;)
Last edited by amar1994 on 07/11/2018 20:45, edited 1 time in total.
Bakir1

#18318 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

amar1994 wrote:Ne valja Sarajevo a svi dolaxe da rade :-) :lol: :run:

Kad mi se pocnu zalit ovi iz provincije na vogoscu i guzve :run: ,pasa niko te ne tjera da radis u Sa :)

I da istina je,svima kad treba onda je super ,kad vise ne treba,smece,prljavo,neuredno,ljudi najgori,guzve,nema vode itd itd.
Jesi li se ti zapitao ikada sto je to tako?
Znaš li ti koliko kapitala iz drugih gradova ima u Sarajevu?
amar1994

#18319 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Znam Bakire,nervira me jedino pljuvanje,odjebem takve po kratkom postupku.Ovo sto ja pisem je odlika papaka a ne normalnih ljudi koji rade u SA :thumbup:

Uostalom,ne ocekujem od njih da vole grad,al ga barem postuj kosto i ja postujem tvoj grad,selo i mjesto iz kojeg dolazis.

Rolingstonsi su najopasniji :D
Bakir1

#18320 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Ne znam bas da znaš jer da znaš ne bi pljuvao po ljudima koji tu rade. Moj otac u penziju ode s posla u Sarajevu, moja zena isto radi u Sarajevu, visocki kapital realni sektor nikakvo uhljebljenje.
Ja postujem Sarajevo eno cak pise Sarajevo Centar opština rodjenja u rodnom listu ali ako to stavljas u kontekst mog nerviranja oko Sarajeva onda si fulio fudbal cijeli.
Maloprije na ciglanama prema kobiljoj ja fino vidim guzva i stanem u zaguzvanu traku koja vodi pravo, mali milion pametnica ode u lijevu i fino gore na skretanju za kosevo napravi cep od 15 minuta stani kreni. E to mene nervira a to nema veze sa Sarajevom kao gradom. I kada kazem infrastruktura pitam te jel normalno da autobusko stajalište preko puta novusa na vrh te ceste bude izvedeno na način kada autobus stane ne moze niko proci?
drug_profi

#18321 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ona bus stanica je idiotizam. Bolje da su je stavili prije raskrsca ili sputili 50 metara nize gdje ima drzavne zemlje sa strane.
Sodom1

#18322 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Ma isto ti je to sranje sve , doslje ne vole domace , domaci ne vole doslje i tako u krug
bitanga_sa_otesa

#18323 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

u sarajevu najvece sranje u saobracaju prave domicilni debilkosi,jer se oni bahate,sigurno se ne bahati niko iz npr. : konjica ,zavidovica ,visokog...
drug_profi

#18324 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

U mom slucaju: u okruzenju primjetim da ljudi ne vole papke. Cesto se poklopi da je papak i dosljo, ali nije pravilo. Ima ih dosta domaćih, kao što ima super raje koja dolaze u SA na posao.
naravno nuzno je prihvatiti da ce neko imati drugaciji akcenat, drugacije zivotno okruzenje u kojem je rastao, ali sustina je u tome jel civilizovana osoba ili je greska u evoluciji.
amar1994

#18325 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

E nije to Bakire :) ,ni blizu,ne bi te stavio u kos sa ovim papcima jer nisi taj tip,ti si od onih normalnih ljudi. I ja znam kakva je guzva jer prakticno zivim na izlazu,pa od ciglana do kuce mi treba 30min,nekad i vise,ti i mene nerviraju,mi glupi oni pametni,cak i sa autobusima to rade :-)

Slazem se za infrastrukturu,davno su trebale 2 trake u oba smjera bit i direkt na autoput ali sta ces..
Post Reply