Mozda SDA organizuje radnu akciju.clio_dci120 wrote:Ovo sada ne pisem vezano za Zenicu, nego nam je cijela drzava jedna obicna pripizdina, u kojoj u 21 vijeku imammo prugu po kojoj ne mogu saobracati vozovi brzinom od preko 80kmh. Mnogo vaznije za Zebicu od auto puta bilo bi postojanje takve pruge. Platio bi i 300km mjesecnu kartu da ima ko u inostransrvu voz koji bi relaciju Ze-Sa vozio za 30min-40min max.
I mojne sad da neko spominje da smo iz rata izasli, rat zavrsio priie 20 i kusur godina.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Freamon Lester
#18301 Re: Zeničani
-
Mustang1
#18302 Re: Zeničani
Mi cemo graditi prugu a oni ce sa tabletima raditi proracune koliko ce pruge ukrasti 
-
kakavdanakneiskustvu
#18303 Re: Zeničani
a šta je to sad Blatuša?ljuspica wrote:ajme mene joj mene joj, mene joj ajajajaj, sta je ovo almy doo ili makovi ko je vec tu pa prodaju stanove bilo kome....da nekazete da sam nacionalista ali ovaj dio ce postati nova Blatusa....
- Casual's
#18304 Re: Zeničani
Blatuša je zadnjih godine jedna od mirnijih mahala. 
-
ljuspica
#18305 Re: Zeničani
ovo gdje grade ove zgrade makovi, ne znam ko je prodao stanove iliti samo 1 stan u koji su se uselili khm...znas vec ko...po cijeli dan izlaze iz zgrade i ulaze. deru se na svom jeziku. izbacuju zavezljaje iz stana, vuku po putu i to je sve glasno , preglasno. Iza sebe ostavljaju ono sto im ispadne iz zavezljaja, dal lutka, dal komad odjece....i pored toga kasnije prodju stotinu puta i nikom ne padne na pamet da uzme...kakavdanakneiskustvu wrote:a šta je to sad Blatuša?ljuspica wrote:ajme mene joj mene joj, mene joj ajajajaj, sta je ovo almy doo ili makovi ko je vec tu pa prodaju stanove bilo kome....da nekazete da sam nacionalista ali ovaj dio ce postati nova Blatusa....
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
-
smartXL
#18307 Re: Zeničani
Kakve to veze ima sa Blatušom? Jel to treba opet situacija gdje se stanovi prodaju samo "pravim" ljudima, onaj slučaj gdje su samo muslimani mogli kupovat stanove?ljuspica wrote: ovo gdje grade ove zgrade makovi, ne znam ko je prodao stanove iliti samo 1 stan u koji su se uselili khm...znas vec ko...po cijeli dan izlaze iz zgrade i ulaze. deru se na svom jeziku. izbacuju zavezljaje iz stana, vuku po putu i to je sve glasno , preglasno. Iza sebe ostavljaju ono sto im ispadne iz zavezljaja, dal lutka, dal komad odjece....i pored toga kasnije prodju stotinu puta i nikom ne padne na pamet da uzme...
Opet kakve veze ima Blatuša sa ovim?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#18308 Re: Zeničani
Ma ova konvertorska čeličana puši otkad je napravljena ...
- kamberovica polje
#18309 Re: Zeničani
Da smo vukojebina, to jesmo ali...željeznica je jebeno skupa i neisplativa. Čak i u ovim turbo razvijenim zemljama Europe nije u plusu, osim možda kod Švaba ali i to je jedva. Ona uglavnom služi da ostale grane privrede kao što je npr. teška industrija, mogu uspješno funkcionirat. Većina prihoda za željeznice dolazi od tereta a ne putnika, putnički prijevoz je tu usputna stvar. Volio bi i ja vidjeti dobru prugu i dobar vozni park na relaciji BL-SA-MO ali to je fantazija za ovakvu državu kao što je BiH.clio_dci120 wrote:Ovo sada ne pisem vezano za Zenicu, nego nam je cijela drzava jedna obicna pripizdina, u kojoj u 21 vijeku imammo prugu po kojoj ne mogu saobracati vozovi brzinom od preko 80kmh. Mnogo vaznije za Zebicu od auto puta bilo bi postojanje takve pruge. Platio bi i 300km mjesecnu kartu da ima ko u inostransrvu voz koji bi relaciju Ze-Sa vozio za 30min-40min max.
I mojne sad da neko spominje da smo iz rata izasli, rat zavrsio priie 20 i kusur godina.
-
kakavdanakneiskustvu
#18310 Re: Zeničani
ljuspica wrote:ovo gdje grade ove zgrade makovi, ne znam ko je prodao stanove iliti samo 1 stan u koji su se uselili khm...znas vec ko...po cijeli dan izlaze iz zgrade i ulaze. deru se na svom jeziku. izbacuju zavezljaje iz stana, vuku po putu i to je sve glasno , preglasno. Iza sebe ostavljaju ono sto im ispadne iz zavezljaja, dal lutka, dal komad odjece....i pored toga kasnije prodju stotinu puta i nikom ne padne na pamet da uzme...kakavdanakneiskustvu wrote:a šta je to sad Blatuša?ljuspica wrote:ajme mene joj mene joj, mene joj ajajajaj, sta je ovo almy doo ili makovi ko je vec tu pa prodaju stanove bilo kome....da nekazete da sam nacionalista ali ovaj dio ce postati nova Blatusa....
iz ovog tvog posta se moze samo nagadati na koga mislis,arape,budi konkretniji
- kamberovica polje
#18311 Re: Zeničani
Otkud Arapi u Zenici, mislio sam da oni više vole ove khm prirodnije krajolike? 
-
clio_dci120
#18312 Re: Zeničani
Uz duzno postovanje prema autorici, ja sam tri cetiri puta morao citati post da bi nesto skontao...Pa stvarno sad i mene zanima ko je u pitanju, zar je problem otovoreno napisati?
- N.N.
#18313 Re: Zeničani
Prije ce biti da su Romi u pitanju
Aludiralo se na tuseBla, a svi znamo koliko ih je dole bilo i kakvo je to naselje bilo 
-
kakavdanakneiskustvu
#18314 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Uz duzno postovanje prema autorici, ja sam tri cetiri puta morao citati post da bi nesto skontao...Pa stvarno sad i mene zanima ko je u pitanju, zar je problem otovoreno napisati?
Ko da se boji otvoreno napisati
-
clio_dci120
#18315 Re: Zeničani
Ma ova @ljuspica, nista je nisam skontao, ko pravi nered, romi, arapi ili babinjci? Nesto sve okolisa, nije direktno napisala, a mi moramo nagadjati.. 
- Norm
#18316 Re: Zeničani
WTF a zasto ste se VI nasli prozvanim???smartXL wrote:Kad identifikujes neki problem, onda treba znat i gdje trazit odgovore da bi problem bio rijesen. Kakve veze ima gradska uprava i gradonacelnik sa obrazovnim sistemom? Imas ministartsvo nauke kulture i sporta ZDK pa njima uputi to pitanje. Isto tako ne mozes tom ministarstvu postavit pitanje sto ce vijecnicima tableti od 600KM? Il ti mislis da mozes? Svako treba da radi svoj posao. Znaci ofulo si tematiku al bas.Norm wrote:
..ma de mi ne reci...nego ima li tvoje dijete u skoli besplatan tablet od 600KM? ako ima izvinjavam se...nema klupe kako Bog zapovjeda i grijanja u 21 vijeku ali neka imaju vijecnici sa kupljenim glasovima tablete od 600KM...i ne hebe doFu zelene, doFu hebe sve redom...nek nas hebe, samo nek koji put ufati i za sisu da je ugodjaj potpun...
- Ajatolah_
#18317 Re: Zeničani
Ja sam iskreno na Rome otišao kad sam čitao ovaj post, doduše nije baš uobičajeno da masovno kupuju novogradnju...
-
ljuspica
#18318 Re: Zeničani
Zar nisam navela dovoljno dobru asocijaciju naselje Blatusa pa da se zna da su to ovi prvi koje si naveo?;)clio_dci120 wrote:Ma ova @ljuspica, nista je nisam skontao, ko pravi nered, romi, arapi ili babinjci? Nesto sve okolisa, nije direktno napisala, a mi moramo nagadjati..
Za babinjce ne znam, ne smeta mi niko takvog tipa, volim da jedem njihovu hranu i kupujem punomasno mlijeko i sir.
Kako sam nejasna
-
smartXL
#18319 Re: Zeničani
Zato sto je komentar izuzetno neukusan, i ispada samo su stanovnici Blatuse iskljucivo romi, koji su direktno prevedeno pogan narod. Po pisanju autorice, Blatusom nije prosla brat-bratu 6-7 godinaNorm wrote:WTF a zasto ste se VI nasli prozvanim???
-
clio_dci120
#18320 Re: Zeničani
Evo sad sam te razumio.☺ Inace sam se prestao truditi sa razumjem zene, heheh. Ma vala bila si malo konfuzna u prvom postu.ljuspica wrote:Zar nisam navela dovoljno dobru asocijaciju naselje Blatusa pa da se zna da su to ovi prvi koje si naveo?;)clio_dci120 wrote:Ma ova @ljuspica, nista je nisam skontao, ko pravi nered, romi, arapi ili babinjci? Nesto sve okolisa, nije direktno napisala, a mi moramo nagadjati..![]()
Za babinjce ne znam, ne smeta mi niko takvog tipa, volim da jedem njihovu hranu i kupujem punomasno mlijeko i sir.
Kako sam nejasna
Nije mi palo to na pamet onako ba prvu. U Blatusu zadjem samo kad idem mjenjati zimske/ljetne gume
-
Throttle
#18321 Re: Zeničani
Blatusa je, po meni, jedan od pozeljnijih dijelova Zenice trenutno.. uredno, pocistili barake, ekor napravio ok zgradu i parking, vidim i ondje pored trznice se nesto pravi.. to sa deponijom je vjerovatno onaj sto skuplja karton iz kontejnera, pored dzamije u kuci/baraci sto zivi.. mislim, covjek posteno hljeb zaradjuje, al eto oko te kuce je fakat zapusteno i trebalo bi nesto rijesit.. nisam odavno prosao pa ne znam jel ista situacija kao prije.. zivio sam s druge strane pruge do prije 3 godine.. zadnjih 10tak godina je mirno, rijetko sam cuo za neki problem.. jedino im treba cestu rijesit jer je trenutno puna rupa i potonulih sahtova.. i tamo oko zgrade Bihamka, fakat je uzas ukljucenje na petlju
- N.N.
#18322 Re: Zeničani
Jeb`o ti mahalu koja je kafanu dobila kad je Ekor zgradu i samoposlugu napravio 
-
kakavdanakneiskustvu
#18323 Re: Zeničani
Bilo,nema vise te deponijeclio_dci120 wrote:Evo sad sam te razumio.☺ Inace sam se prestao truditi sa razumjem zene, heheh. Ma vala bila si malo konfuzna u prvom postu.ljuspica wrote:Zar nisam navela dovoljno dobru asocijaciju naselje Blatusa pa da se zna da su to ovi prvi koje si naveo?;)clio_dci120 wrote:Ma ova @ljuspica, nista je nisam skontao, ko pravi nered, romi, arapi ili babinjci? Nesto sve okolisa, nije direktno napisala, a mi moramo nagadjati..![]()
Kako sam nejasna![]()
Nije mi palo to na pamet onako ba prvu. U Blatusu zadjem samo kad idem mjenjati zimske/ljetne gumeIma onaj stari vulkanizer, odlican je. I vikendom do Paceta po peceno pile, inace na zalazim tamo. Ali evo sad se sjeti da mi je jedan kolega pricao da imaju problema sa nekakvom deponijom sto se veze uz rome, ako sam dobro po prici skontao.
- Norm
#18324 Re: Zeničani
...komentar o trosenju NASIH para na tablete vijecnicima koji to sebi mogu priustiti neukusan?...komentar o katastrofalnom stanju u TZV besplatnom skolstvu u 21.vijeku u Evropskoj zemlji, bez obzira sto nije nadleznost gurua Fude neukusan? haj' dobro...smartXL wrote:Zato sto je komentar izuzetno neukusan, i ispada samo su stanovnici Blatuse iskljucivo romi, koji su direktno prevedeno pogan narod. Po pisanju autorice, Blatusom nije prosla brat-bratu 6-7 godinaNorm wrote:WTF a zasto ste se VI nasli prozvanim???
P.S.ja nesto imam osjecaj da VI niste dugo prosli kroz Blatusu...
-
smartXL
#18325 Re: Zeničani
Ne mogu te povezat nikako al hajd. Skoro svaki dan prolazim kroz Blatusu pa znam sta vidim i ne slaze se sa komentarom.Norm wrote:
...komentar o trosenju NASIH para na tablete vijecnicima koji to sebi mogu priustiti neukusan?...komentar o katastrofalnom stanju u TZV besplatnom skolstvu u 21.vijeku u Evropskoj zemlji, bez obzira sto nije nadleznost gurua Fude neukusan? haj' dobro...
P.S.ja nesto imam osjecaj da VI niste dugo prosli kroz Blatusu...
Opet ti kazem da obrazovanje nije u nadleznosti Gradske uprave, nego Ministarstvna nauke, kulture i sporta ZDK, pa se obrati ministru sa pricom da je stanje u skolstvu katastrofalno i da poduzme nesto. Fulas temu.