Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
seoBIH

#18301 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Jbga, ja opet pitam za racionalno objasnjenje zasto im je u cilju da zadrzavaju pakete, koje svakako moraju opet dostaviti?

1. Nisu godisnji odmori, imaju dovoljno ljudi
2. Kako sam i naveo, pakete moraju dostaviti na ovaj ili onaj nacin, nece to niko za njih uraditi
3. Ako ne dostavljaju artikle, onda nema ni novca kako od 1.8KM, tako i od otvaranja paketa na carini gdje im ide 1KM.

Jedino sto im moze ici u prilog, u nekom SF filmu je da hoce prebaciti dobit u naredni mjesec, pa ce posiljke 'procepiti' od aprila. Na kraju krajeva pricamo o hiljade posiljki gdje bi kontaktiranjem posiljaoca/prodavaca pokrenuli proceduru pronalaska posiljke sve vodilo ka BIH, sto im opet ne ide u prilog zbog svjetske agencije za postanski promet.

Zaista mi je tesko shvatiti zasto bi im bilo u cilju da zadrzvaju pakete?
ZOB

#18302 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ZOB »

Znaš šta je za mene objašnjenje ? Lijenost,znaju i oni da se to dostavlja i da treba ići dalje,ali njihova je politika "hajde polako ćemo dobiti će svi na kraju",bezbroj puta sam otišao u poštu u većini slučajeva odgovor je da nema ništa čak i bez provjeravanja,ili ode tamo u neku sobicu na sekundu i kaže da nema ništa,ponovo što vjerovatno nije ni provjerila,ili kako nema poštara pa da navratim kasnije da vidim sa njim,a isto tako njih ne brine ni ti ni ja,jer oni znaju da nitko otkaza neće dobiti za tu lijenost.Meni nema tko šta pričati divno oko naših pošti kad ja dan moram provesti tražeći da bi oni na kraju rekli "pa bilo je na ovoj polici kako to poštar nije ponijeo sa sobom",kad bi zaposlili ljude mlađe od 50.godina možda bi i bilo drugačije.
zlo zlo

#18303 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

ZOB wrote:Znaš šta je za mene objašnjenje ? Lijenost,znaju i oni da se to dostavlja i da treba ići dalje,ali njihova je politika "hajde polako ćemo dobiti će svi na kraju",bezbroj puta sam otišao u poštu u većini slučajeva odgovor je da nema ništa čak i bez provjeravanja,ili ode tamo u neku sobicu na sekundu i kaže da nema ništa,ponovo što vjerovatno nije ni provjerila,ili kako nema poštara pa da navratim kasnije da vidim sa njim,a isto tako njih ne brine ni ti ni ja,jer oni znaju da nitko otkaza neće dobiti za tu lijenost.Meni nema tko šta pričati divno oko naših pošti kad ja dan moram provesti tražeći da bi oni na kraju rekli "pa bilo je na ovoj polici kako to poštar nije ponijeo sa sobom",kad bi zaposlili ljude mlađe od 50.godina možda bi i bilo drugačije.
+1 ovo mi je redovno u pošti
Xillenn

#18304 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Xillenn »

In-Transit
March 14, 2019 at 8:24 am
Departed USPS Regional Facility
JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER

Naručio paket 13.03.2019. Još uvijek mi nije stigao, zabrinuo sam se.

Je li normalno da se ovoliko čeka sa USPSom?

Kada bih ga mogao očekivati? Mislim da nije priority, iako imam tracking. Platio sam shipping samo $15.
Dadoooo

#18305 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dadoooo »

seoBIH wrote:Jbga, ja opet pitam za racionalno objasnjenje zasto im je u cilju da zadrzavaju pakete, koje svakako moraju opet dostaviti?

2. Kako sam i naveo, pakete moraju dostaviti na ovaj ili onaj nacin, nece to niko za njih uraditi
3. Ako ne dostavljaju artikle, onda nema ni novca kako od 1.8KM, tako i od otvaranja paketa na carini gdje im ide 1KM.

Jedino sto im moze ici u prilog, u nekom SF filmu je da hoce prebaciti dobit u naredni mjesec, pa ce posiljke 'procepiti' od aprila. Na kraju krajeva pricamo o hiljade posiljki gdje bi kontaktiranjem posiljaoca/prodavaca pokrenuli proceduru pronalaska posiljke sve vodilo ka BIH, sto im opet ne ide u prilog zbog svjetske agencije za postanski promet.

Vjeruj da je i meni tesko shvatiti sta se desava. Prvi put da mi kasne posiljke iz UK-a i ne vjerujem da su zapele u transportu, ubjedjen sam da je do nasih zastekalo. Naravno, ne mogu dokazati jer mi trenutno niko ne govori gdje je posiljka, Royal Mail kazu da su poslali, BH Posta da nije u Bosni i mogu samo da cekam. Ja sa postarom nemam problema, komsija mi je i covjek me svaki put nazove kad imam paket, kad sam na poslu on ga ponese kuci pa ga kod njega preuzmem. Jos 10 dana cekam i nakon toga Royal Mail ce proglasiti posiljku izgubljenom, prodavac ce dobiti neku naknadu a ja refund, ako se pojavi naknadno, uplatit cu mu pare i mirna Bosna. Iskreno, mislim da ce biti prvi put da se zagubila posiljka sa trackingom a vjerovatno necu ni drugu dobiti, koja nema tracking, ona takodjer kasni.
splinter

#18306 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by splinter »

Xillenn wrote:In-Transit
March 14, 2019 at 8:24 am
Departed USPS Regional Facility
JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER

Naručio paket 13.03.2019. Još uvijek mi nije stigao, zabrinuo sam se.

Je li normalno da se ovoliko čeka sa USPSom?

Kada bih ga mogao očekivati? Mislim da nije priority, iako imam tracking. Platio sam shipping samo $15.
Naručio artikal 14.marta, ništa spec. vrijednost oko 30 $. Paket preko USPS došao 22.marta. Mislim da je par dana stajao na JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER
Poslije toga više nisam provjeravao status, kad u petak poštar na vratima, uruči pošiljku i doviđenja, sretno, prijatno. Shipping isto tako bio oko 15$.
amar1994

#18307 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

Dadoooo wrote:
seoBIH wrote:Jbga, ja opet pitam za racionalno objasnjenje zasto im je u cilju da zadrzavaju pakete, koje svakako moraju opet dostaviti?

Vjeruj da je i meni tesko shvatiti sta se desava. Prvi put da mi kasne posiljke iz UK-a i ne vjerujem da su zapele u transportu, ubjedjen sam da je do nasih zastekalo. Naravno, ne mogu dokazati jer mi trenutno niko ne govori gdje je posiljka, Royal Mail kazu da su poslali, BH Posta da nije u Bosni i mogu samo da cekam. Ja sa postarom nemam problema, komsija mi je i covjek me svaki put nazove kad imam paket, kad sam na poslu on ga ponese kuci pa ga kod njega preuzmem. Jos 10 dana cekam i nakon toga Royal Mail ce proglasiti posiljku izgubljenom, prodavac ce dobiti neku naknadu a ja refund, ako se pojavi naknadno, uplatit cu mu pare i mirna Bosna. Iskreno, mislim da ce biti prvi put da se zagubila posiljka sa trackingom a vjerovatno necu ni drugu dobiti, koja nema tracking, ona takodjer kasni.
Ma kakva zagubljena,no fucking way,pa nije igla,moja je recimo onako poveca posiljka i 350g,znaci nije bezveze :-)

Da znam kome da jebem sve otisao bi vec...
zlo zlo

#18308 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

Došao mi je i drugi dio pošiljke iz UK, mjesec dana :run:
amar1994

#18309 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

Blago tebi :(
orm983

#18310 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by orm983 »

Dobri ljudi moželi mi neko objasnit šta znači ovo
"Item has been detained by security due to DG" i gdje se nalazi moj paket?
https://postal.ninja/en/track/xyMlr8
shandrprcSA

#18311 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

evo i treca stigla posiljka, plafon 15 dana svaka
SONY_91

#18312 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SONY_91 »

orm983 wrote:Dobri ljudi moželi mi neko objasnit šta znači ovo
Mislim da nije prošla izvoznu carinu. Da nisu baterije unutra pa su ju odbili poslati?
choxnox

#18313 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

orm983 wrote:Dobri ljudi moželi mi neko objasnit šta znači ovo
DG = Dangerous goods = Roba opasna za slanje
orm983

#18314 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by orm983 »

SONY_91 i choxnox hvala na odgovoru.

Ovo sam kupio: https://www.ebay.com/itm/Rechargeable-1 ... 3562894984
Svjetla za bicikl na baterije koje se pune preko usb kabla.
Mehemed
Vozim: automobil

#18315 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Ima u sebi bateriju, zato su ga odbili.
orm983

#18316 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by orm983 »

Mehemed wrote:Ima u sebi bateriju, zato su ga odbili.
Mehmede a gdje su ga odbili? Ja ne mogu vidjeti po trackingu gdje su ga odbili? U BiH, Kini, ili?
Mehemed
Vozim: automobil

#18317 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Mehemed*
U Kini su ga odbili. Aviokompanije neće da prevoze baterije.
choxnox

#18318 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

Prije nekoliko mjeseci mi je stigla baterija za mobitel. S obzirom da li-ion baterije predstavljaju opasnost zbog mogucnosti samozapaljivanja, Kinez od kojeg sam kupio bateriju (koja je kostala $8-9) je istu umotao u 5-6 novih USB kablova od nekog Apple uredjaja kako bi zamaskirao bateriju na svojoj carini.

Ja kada sam otvorio posiljku u prvi mah mi nije bilo jasno otkud mi kablovi kad ih nisam narucio, a pogotovo ne za Apple uredjaj :lol: Svakako da nije pametno sto je uradio s obzirom na opasnost, ali eto ipak je proslo.

Image
SONY_91

#18319 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SONY_91 »

orm983 wrote:
Mehemed wrote:Ima u sebi bateriju, zato su ga odbili.
Mehmede a gdje su ga odbili? Ja ne mogu vidjeti po trackingu gdje su ga odbili? U BiH, Kini, ili?
Na izlazu iz Malezije odbijen paket koliko vidim.
niho92

#18320 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by niho92 »

Stigo UK nakon mjesec dana, paketic od 750g :) znaci sabur
amar1994

#18321 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

:thumbup:

ma kakav sabur,kad je vrijednost 50KM u mom slucaju,poludio sam vec :run:

edit:hvala qrcu :D

Image
kabal1337

#18322 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kabal1337 »

Koliko dugo treba da stigne paket iz Malezije, a koliko iz Litvanije? Ako neko ima iskustava..
Hvala!
amar1994

#18323 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

kabal1337 wrote:Koliko dugo treba da stigne paket iz Malezije, a koliko iz Litvanije? Ako neko ima iskustava..
Hvala!
nista se ne zna,kao sto vidis iz prethodnih postova...meni je znalo iz kine stic za 15 dana a znalo i za 50,prosli put iz poljske za 7dana,ovaj put ce biti 20+ ,tako da je lutrija :-D
ZOB

#18324 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ZOB »

amar1994-blago tebi,u mene će izgleda sutra kad ručaju :lol:
@kabal-meni iz Litvanije je uvijek došlo za 5.dana,a iz Malezije oko 15-20.dana,ma da bi sad prije došlo iz Malezije.
amar1994

#18325 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

pa nece jos :lol: ,prije petka ne ocekujem :-)
Post Reply