FC Bayern Munchen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#18301 Re: FC Bayern Munchen
Iskreno nisam o tome kopao, ali pogledat cu pa javim.
- Bosanski_kralj
#18302 Re: FC Bayern Munchen
To je i najrealnija plata. Ovi svi ostali su preplaćeni.skenderija04 wrote:6 miliona eura.Bosanski_kralj wrote:Sa kolikom platom je LE osvojio Lp?
Toliko se uzdizalo Pepa, a na kraju Luis ima iste rezultate ko i Pep.
Tek ćemo u Citiu vidjeti pravo lice Guardiole, gdje će pokazati koliko stvarno vrijedi
- skenderija04
#18303 Re: FC Bayern Munchen
Pazi stari, Messi naplacuje 22.BHF_Manijak wrote:Iskreno nisam o tome kopao, ali pogledat cu pa javim.
- Zmijuga loma
#18304 Re: FC Bayern Munchen
Pep ne kupi prnje, Pepa mole da ostane. Nema zime za njega, već nakon ove naznake da neće da produži ga svaki elitni klub vuče za rukav sa bjanko čekom.Tito_i_Partija wrote: Ah, kako fino i namjerno izostavljas cinjenicu da je taj isti "lik" uspio dobit' Kup Kralja (i to protiv Barcelone u finalu), Evropski Super Cup, i, ono sto je jedino relevantno i razlog zasto Pep sad kupi prnje, Ligu Prvaka.
Da ne spominjem 21 utakmicu bez poraza u 2013/14 i ostale zajebancije, jer to, opet, nije relevantno u kontekstu Pepovog napustanja Bayerna.
Moje ulijetanje na Liverpoolovu temu nema nikakvih dodirnih tačaka sa Pepom, Barcelonom, pa haman ni samim Kloppom koliko sa deluzijama dežurnih Liverpoolovih kladioničarskih piskarala. Al uvijek je lijepo kad se neko poput tebe ulovi pa ispizdi na onu Brendanov bilans.Tito_i_Partija wrote: Nije niko rek'o da imas nesto protiv Kloppa, al' inace volis da ulijeces i negativno etiketiras sve sto nije Pep i Barcelona. Klopp nije jos ni kako treba iz aviona izas'o, prva mu utakmica u gostima sa Tottenhamom (koja se zavrsila nerijeseno) i ti postavljas Rodgersov bilans protiv istog, k'o ono 'ta ce Klopp svabo, vid' mu glooove.
Vjerovatno iz istih razloga iz kojih nisam navratio kad je demoliran Arsenal ili kad je Newcastle uzeo Liverpool.Tito_i_Partija wrote:Sto bolan ne navrati neki dan kad smo skandalozno zijanili od Gladbacha, da protabirimo koju? Jebiga, nisi fer.
Ne razumijem ni ja. To je @BHT_Manijak-ov rezon.skenderija04 wrote:Ne razumijem relaciju plata - rezultat. Nije matematika.
Ok, uzmimo da Pep ima 20 a Mou 17. Jel zadnjih 6 sezona Mourinha neuspjeh uzimajući u obzir njegovu astronomsku platu? Jel se i dalje držiš "plata/LP" stava?BHF_Manijak wrote:Ma netacno 100% ba, svi njemacki mediji objavili da je Pepu plata 20 miliona eura. Tako da debelo sumnjam u ove cifre.
I da, koliko god ti pokusavao nesto dokazati pro Guardiole, to nece promjeniti cinjenicu da ti se miljenik propisno obrukao dvije godine zaredom u polufinalima Lige prvaka.
Da ponovim, nije sramota u toj fazi takmicenja ispasti, posebno od Reala i Barce, ali na nacin na koji je on - itekako jeste! Kada te protivnici dvije godine zaredom ponizavaju, a pazi - ne vodis npr. Shakhtar, Schalke ili Valenciju.
- skenderija04
#18305 Re: FC Bayern Munchen
O tome i pisem. Ovih 20 miliona Pepu sttvarno zvuci nerealno. Ili je bruto, ili ulaze svi saradnici u podjelu. Luis Enrique je 10,5 miliona godisnje, ali njemu ide 6. Ostalo su pomocni, kondicioni, trener golmana...Bosanski_kralj wrote:To je i najrealnija plata. Ovi svi ostali su preplaćeni.skenderija04 wrote:6 miliona eura.Bosanski_kralj wrote:Sa kolikom platom je LE osvojio Lp?
Toliko se uzdizalo Pepa, a na kraju Luis ima iste rezultate ko i Pep.
Tek ćemo u Citiu vidjeti pravo lice Guardiole, gdje će pokazati koliko stvarno vrijedi
- BHF_Manijak
#18306 Re: FC Bayern Munchen
Naravno da je neuspjeh. Nisam nigdje ni rekao da je to sto Mourinho radi vrh, zadnjih godina, a Pep da je debil. S tim sto ti imas kult licnosti spram Guardiolu, ja ne. Ni prema kojem igracu/treneru.Zmijuga loma wrote: Ok, uzmimo da Pep ima 20 a Mou 17. Jel zadnjih 6 sezona Mourinha neuspjeh uzimajući u obzir njegovu astronomsku platu? Jel se i dalje držiš "plata/LP" stava?
I kako znam, Mourinho jeste ispadao iz LP, ali se nije ovako brukao u 2 utakmice kao Pep.
@Skenderija, nije matematika, tacno. Ali valjda nesto kada platis enormnom cifrom, onda ocekujes da ti se povrati ti. Valjda se prema kvalietti rangiraju te plate majka ga ubila? Hecking zato uzima, lupam 2-3 miliona godisnje, a Pep, Mourinho, Ancelotti 3-4puta vise. Jer su kvalitetniji treneri.
Onda od tog kvalitetnijeg, kojeg masno platis, ocekujes i dobar rezultat, spram ulozenog u njega.
Pa i ti kada uzimas tene, ocekujes ako uzmes Nike/Adidas i platis ih 150-200 Eura da to i opravdaju, a ne da se poderu za 3 sedmice, kao one s pijace.
Da ne bude zabune, ponovit cu jos jednom: nje smrtni grijeh sto je Guardiola ispao iz polufinala i to od Reala i Barcelone, ali jeste bruka na koji je to nacin uradio i to hajde jednom, nego dva puta zaredom. Da je to s Barcelonom uradio, vi bi ga ovdje prvi spalili nasred trga Barcelone.
Hocu reci da je isti taj neuspjeh mogao imatii trener recimo 2 puta manje placen.
I da, provjerih - bruto je plata.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18307 Re: FC Bayern Munchen
Guardiola, nažalost, dolazi u United i bit će gori od LvG-a. 
- skenderija04
#18308 Re: FC Bayern Munchen
Naravno, da je tako, ali u Bayernu je, bar prema ovome sto se da procitati na ovoj temi, Liga Sampiona ili propast. Znam da svi ocjenjuju prema ocekivanjima, ali Bayern je u grupi od 4 ekipe koje mogu osvojiti to takmicenje - ne najveci favorit. Ne znam, ja mozda prema sebi gledam, ali ako Barsa dodje u 1/2 finale za mene je vec prihvatljivo. Makar me Bayertn natambura sa sedmicom....BHF_Manijak wrote: @Skenderija, nije matematika, tacno. Ali valjda nesto kada platis enormnom cifrom, onda ocekujes da ti se povrati ti. Valjda se prema kvalietti rangiraju te plate majka ga ubila? Hecking zato uzima, lupam 2-3 miliona godisnje, a Pep, Mourinho, Ancelotti 3-4puta vise. Jer su kvalitetniji treneri.
Onda od tog kvalitetnijeg, kojeg masno platis, ocekujes i dobar rezultat, spram ulozenog u njega.
Pa i ti kada uzimas tene, ocekujes ako uzmes Nike/Adidas i platis ih 150-200 Eura da to i opravdaju, a ne da se poderu za 3 sedmice, kao one s pijace.
Da ne bude zabune, ponovit cu jos jednom: nje smrtni grijeh sto je Guardiola ispao iz polufinala i to od Reala i Barcelone, ali jeste bruka na koji je to nacin uradio i to hajde jednom, nego dva puta zaredom. Da je to s Barcelonom uradio, vi bi ga ovdje prvi spalili nasred trga Barcelone.
Hocu reci da je isti taj neuspjeh mogao imatii trener recimo 2 puta manje placen.
I da, provjerih - bruto je plata.
- BHF_Manijak
#18309 Re: FC Bayern Munchen
Dobro, ok. Postujem i to. Ali da li bi slicno razmisljao da se to desava dvije godine zaredom i ti ne vidis nikakav pomak u te dvije godine? Na tom planu mislim, na polufinalnim duelima.
Kada treniras jedan od 5-6 evropskih velikana, onda se moras nositi i sa tim pritiskom. Slicno je i u Realu, Barci, pa Chelseau sad, Unitedu, nekada Milanu...
Kada treniras jedan od 5-6 evropskih velikana, onda se moras nositi i sa tim pritiskom. Slicno je i u Realu, Barci, pa Chelseau sad, Unitedu, nekada Milanu...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#18310 Re: FC Bayern Munchen
Kada vodiš Barcu i nije toliki belaj ne osvojiti Ligu prvaka jer je realno drugo takmičenje po važnosti. Primera Barci i Realu nosi puno više novca, a fudbal se danas vrti oko toga (Nešto slično kao u Premiershipu. Trenutno ne postoji nijedan engleski klub koji će reći da je Liga prvaka bitnija od domaćeg prvenstva - čisto radi para. Kada se povećaju 'premije' u Ligi prvaka možda bude drugačije). Osim toga vjerujem i da je čelnicima kluba puno veći prestiž obrisati pod sa Realom u Primeri nego osvojiti Ligu prvaka. Dakle samim tim si na dva teška fronta pa nije smak svijeta ako na jednom kiksaš. Možda griješim doduše.
Međutim kada vodiš Bayern i kada ti je prvenstvo doslovno smiješno jer nemaš pravih konkurenata onda je Liga prvaka 'pod muss'.
Međutim kada vodiš Bayern i kada ti je prvenstvo doslovno smiješno jer nemaš pravih konkurenata onda je Liga prvaka 'pod muss'.
- Tito_i_Partija
#18311 Re: FC Bayern Munchen
Jasta nego mole, svi na koljenima, od Beckenbauera i Ulija pa do cistacice, posebno kad ne ostvaris primarni cilj kluba u tri sezoneZmijuga loma wrote: Pep ne kupi prnje, Pepa mole da ostane. Nema zime za njega, već nakon ove naznake da neće da produži ga svaki elitni klub vuče za rukav sa bjanko čekom.![]()
A Pepi izgleda plaho voli bjanko cekove, jer se vec zestoko povezuje sa jedinstvom.
Jasta nego pizdim, evo ne znam sta cu sa sobom.Zmijuga loma wrote:Moje ulijetanje na Liverpoolovu temu nema nikakvih dodirnih tačaka sa Pepom, Barcelonom, pa haman ni samim Kloppom koliko sa deluzijama dežurnih Liverpoolovih kladioničarskih piskarala. Al uvijek je lijepo kad se neko poput tebe ulovi pa ispizdi na onu Brendanov bilans.![]()
Poenta je da te nikad nisam vidio da si uputio pohvalu u pravcu ijedne ekipe, trenera, ili igraca koji nije nekako povezan sa Barcelonom. Al' zato braco moj, kad treba nesto naprdit' il' postavljat' statistiku koja nimalo ne predstavlja realnu sliku objekta price, ti si prvi. Jadno.
Nije te bilo na Barcinoj temi ni kad je Barca bila demolirana od strane Celte i Bilbao-a. Sto ne dodje pa ne postavi statistiku posjedovanja lopte, sutova na gol, i slicne zajebancije?Zmijuga loma wrote:Vjerovatno iz istih razloga iz kojih nisam navratio kad je demoliran Arsenal ili kad je Newcastle uzeo Liverpool.
Last edited by Tito_i_Partija on 19/12/2015 01:20, edited 1 time in total.
- skenderija04
#18312 Re: FC Bayern Munchen
Pritisak postoji i to je normalno. Ali ako se sjecas, isti taj Pep je dva puta ispadao u polufinalu sa Barcelonom i niko bas i nije zamjerio na ispadanju. Ako se ekipa vrzma po polufinalima 6-7 puta u deset godina, jednom ili dvaput ces osvojiti. Jebi ga, i drugi igraju, imaju iste ili vece pare, igraju atraktivnije lige od Spanske, nalaze se u boljim gradovima za zivot, bolji porezki sistem,...Milioni faktora uticu da se stvori dobra ekipa. A onda naravno i faktor srece. Ja i dan danas ne znam kako je Bayern izgubio protiv Unmiteda i Chelsea u finalima. Nije lako.BHF_Manijak wrote:Dobro, ok. Postujem i to. Ali da li bi slicno razmisljao da se to desava dvije godine zaredom i ti ne vidis nikakav pomak u te dvije godine? Na tom planu mislim, na polufinalnim duelima.
- skenderija04
#18313 Re: FC Bayern Munchen
Pa dobro, mozes i tako gledati, ali u Spaniji je Real Ligu Sampiona digao na nesto sto je "njegovo" po bozijoj voljiVelkoski wrote:Kada vodiš Barcu i nije toliki belaj ne osvojiti Ligu prvaka jer je realno drugo takmičenje po važnosti. Primera Barci i Realu nosi puno više novca, a fudbal se danas vrti oko toga (Nešto slično kao u Premiershipu. Trenutno ne postoji nijedan engleski klub koji će reći da je Liga prvaka bitnija od domaćeg prvenstva - čisto radi para. Kada se povećaju 'premije' u Ligi prvaka možda bude drugačije). Osim toga vjerujem i da je čelnicima kluba puno veći prestiž obrisati pod sa Realom u Primeri nego osvojiti Ligu prvaka. Dakle samim tim si na dva teška fronta pa nije smak svijeta ako na jednom kiksaš. Možda griješim doduše.
Sa druge strane, tacno je to oko para. Veca je lova u La Ligi
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#18314 Re: FC Bayern Munchen
Zato kažem da možda griješim. Fakat ne znam kakvo je 'stanje' u tom rivalitetu tj. šta je veći prestiž. Primera ili Liga prvaka. 
Ali sam 100% siguran da je klubu kao klubu domaće takmičenje puno važnije od kontinentalnog.
Ali sam 100% siguran da je klubu kao klubu domaće takmičenje puno važnije od kontinentalnog.
- skenderija04
#18315 Re: FC Bayern Munchen
Barsa je u evropi relativno friska. Recimo Bayern i Real su stari rivali. I to veliki. Zato recimo u Madridu ne mirisu Bayern jer je jedini tim u Evropi koji ih je uvijek gledao u oci , sa iste visine, a cak ponekad i preko ramena. Zato su simpaticni u BarceloniVelkoski wrote:Zato kažem da možda griješim. Fakat ne znam kakvo je 'stanje' u tom rivalitetu tj. šta je veći prestiž. Primera ili Liga prvaka.
Tacno je da je rivalstvo puno vece u domacem takmicenju
- BHF_Manijak
#18316 Re: FC Bayern Munchen
Tu se slazem, ali eto, onis u Pepa doveli radi globalnog brenda, kako bi Bayern prosirili i van Njemacke, ali i radi LP. To im je san snova, jer su u tom trenutku samo u njemu vidjeli covjeka koji ih moze do toga dovesti.skenderija04 wrote: Pritisak postoji i to je normalno. Ali ako se sjecas, isti taj Pep je dva puta ispadao u polufinalu sa Barcelonom i niko bas i nije zamjerio na ispadanju. Ako se ekipa vrzma po polufinalima 6-7 puta u deset godina, jednom ili dvaput ces osvojiti. Jebi ga, i drugi igraju, imaju iste ili vece pare, igraju atraktivnije lige od Spanske, nalaze se u boljim gradovima za zivot, bolji porezki sistem,...Milioni faktora uticu da se stvori dobra ekipa. A onda naravno i faktor srece. Ja i dan danas ne znam kako je Bayern izgubio protiv Unmiteda i Chelsea u finalima. Nije lako.
Za te spomenute LP. Eh... Posebno je ona cudna protiv Chelsea. Domaci teren, Chelsea u raspadanju, falilo 4-5 jako bitnih igraca pred utakmicu, ubijas ih 90 minuta i onda bum - nekako povedes. Nakon toga gol iz nicega. Majstorija sjajnog spica Drogbe. Onda ti opet sve na ruku ide, penal u produzecima, ti ga fulas. Dajes covjeku koji ga je i protiv Dortmunda fulio. Penali dolaze, hajde opet imas psiholoski pritisak, domaci teren, Neuera strasnog na golu koji brani dva ili jedan penal, ne sjecam se i onda zijanis. Schweinsteiger ga opali kako ga nikad nije sutao, a Olic i Lahm amaterski, ili Cech majstorski brani, vise se i ne sjecam.
PS Nisam znao to da mirisu u Kataloniji Bayerna. Otkad to?
- skenderija04
#18317 Re: FC Bayern Munchen
Nije jos stvoreno rivalstvo. Bayern je dolazio u Barcelonu kada je Udo Lattek bio trener, i bio je pojam kako treba da se radi. Nikada Bayern i Bacelona nisu imali konflikt. Kada je bio bolji Bayern pobjedjivao je i obratno , ali uvijek sportski . Cak su i uprave uvijek bile u dobrim odnosima. Ne zaboravlja se govor Juppa kada je dosao kao predstavnik Bayerna da posjeti Vilanovu prakticno na samrti.Nikada nije bilo onih dzumbusa kao sa Realom, kada je murija tukla Seppa Mayera u Madridu, Augenthaler, gazenje Matheusa, od sake do lakta Van Bommela..BHF_Manijak wrote:Tu se slazem, ali eto, onis u Pepa doveli radi globalnog brenda, kako bi Bayern prosirili i van Njemacke, ali i radi LP. To im je san snova, jer su u tom trenutku samo u njemu vidjeli covjeka koji ih moze do toga dovesti.skenderija04 wrote: Pritisak postoji i to je normalno. Ali ako se sjecas, isti taj Pep je dva puta ispadao u polufinalu sa Barcelonom i niko bas i nije zamjerio na ispadanju. Ako se ekipa vrzma po polufinalima 6-7 puta u deset godina, jednom ili dvaput ces osvojiti. Jebi ga, i drugi igraju, imaju iste ili vece pare, igraju atraktivnije lige od Spanske, nalaze se u boljim gradovima za zivot, bolji porezki sistem,...Milioni faktora uticu da se stvori dobra ekipa. A onda naravno i faktor srece. Ja i dan danas ne znam kako je Bayern izgubio protiv Unmiteda i Chelsea u finalima. Nije lako.
Za te spomenute LP. Eh... Posebno je ona cudna protiv Chelsea. Domaci teren, Chelsea u raspadanju, falilo 4-5 jako bitnih igraca pred utakmicu, ubijas ih 90 minuta i onda bum - nekako povedes. Nakon toga gol iz nicega. Majstorija sjajnog spica Drogbe. Onda ti opet sve na ruku ide, penal u produzecima, ti ga fulas. Dajes covjeku koji ga je i protiv Dortmunda fulio. Penali dolaze, hajde opet imas psiholoski pritisak, domaci teren, Neuera strasnog na golu koji brani dva ili jedan penal, ne sjecam se i onda zijanis. Schweinsteiger ga opali kako ga nikad nije sutao, a Olic i Lahm amaterski, ili Cech majstorski brani, vise se i ne sjecam.
PS Nisam znao to da mirisu u Kataloniji Bayerna. Otkad to?I nakon onih 7:0?
- BHF_Manijak
#18318 Re: FC Bayern Munchen
skenderija04 wrote: Nije jos stvoreno rivalstvo. Bayern je dolazio u Barcelonu kada je Udo Lattek bio trener, i bio je pojam kako treba da se radi. Nikada Bayern i Bacelona nisu imali konflikt. Kada je bio bolji Bayern pobjedjivao je i obratno , ali uvijek sportski . Cak su i uprave uvijek bile u dobrim odnosima. Ne zaboravlja se govor Juppa kada je dosao kao predstavnik Bayerna da posjeti Vilanovu prakticno na samrti.Nikada nije bilo onih dzumbusa kao sa Realom, kada je murija tukla Seppa Mayera u Madridu, Augenthaler, gazenje Matheusa, od sake do lakta Van Bommela..Bilo je fantasticnih epizoda.
- skenderija04
#18319 Re: FC Bayern Munchen
BHF_Manijak wrote:skenderija04 wrote: Nije jos stvoreno rivalstvo. Bayern je dolazio u Barcelonu kada je Udo Lattek bio trener, i bio je pojam kako treba da se radi. Nikada Bayern i Bacelona nisu imali konflikt. Kada je bio bolji Bayern pobjedjivao je i obratno , ali uvijek sportski . Cak su i uprave uvijek bile u dobrim odnosima. Ne zaboravlja se govor Juppa kada je dosao kao predstavnik Bayerna da posjeti Vilanovu prakticno na samrti.Nikada nije bilo onih dzumbusa kao sa Realom, kada je murija tukla Seppa Mayera u Madridu, Augenthaler, gazenje Matheusa, od sake do lakta Van Bommela..Bilo je fantasticnih epizoda.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nisam znao za ovo, pa kud ce na jednog Seppa!

"Prijateljska utakmica" Neki ludjak je uletio da bije Mayera. Murija je prvo udarila Seppa a onda privela budalu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#18320 Re: FC Bayern Munchen
Ispadanje od Reala, ok, takticka pobjeda Ancelotija nad Gvardiolom. Nema dileme.
Ali sto majke ti @BHF manijak ispadanje od Barcelone predstavljas kao ponizenje? Pa jesi li ti gledao te dvije utakmice?
Ali sto majke ti @BHF manijak ispadanje od Barcelone predstavljas kao ponizenje? Pa jesi li ti gledao te dvije utakmice?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#18321 Re: FC Bayern Munchen
Sve je to dio postHejkens sindroma da se tako izrazim. Ljudi isto da zaboravljaju koliko se Bajern patio u Ligi Sampiona, i ta silna ispadanja i dva izgubljena finala, od kojeg drugo nesretno da ne moze nesretnije biti.skenderija04 wrote:
Naravno, da je tako, ali u Bayernu je, bar prema ovome sto se da procitati na ovoj temi, Liga Sampiona ili propast. Znam da svi ocjenjuju prema ocekivanjima, ali Bayern je u grupi od 4 ekipe koje mogu osvojiti to takmicenje - ne najveci favorit. Ne znam, ja mozda prema sebi gledam, ali ako Barsa dodje u 1/2 finale za mene je vec prihvatljivo. Makar me Bayertn natambura sa sedmicom....
I kao da ne shvataju koliko je zapravo tesko uzeti ligu sampiona, koliko se tu stvari mora poklopiti.
Ne sporeci Hejkensov uspjeh, jer covjek zasluzuje da mu se ime izgovara stojeci, ipak i ta sezona je bila puna kasljucanja (koja bi se Pepu uzimala za zlo) i spojila se kulminacija te sjajne njemacke generacije fudbalera, koji ce kasnije uzeti i svjetsko prvenstvo.
Nije bez uticaja da je u polufinalu bila oslabljena Barselona, a ni cinjenica da je bozica fortuna konacno pogledala Bajern. Sve u svemu, to je jedna jedina sezona u 100 i kusur godina postojanja Bajerna i nije relevantna za arsin.
Ali ako ce odlazak Gvardiole znaciti, da ce se i na ovoj temi poceti sa kvalitetnijim diskusijama, od gledanja u dlaku treneru, onda neka ide.
-
groove
#18322 Re: FC Bayern Munchen
moras drugacije gledati na pepove rezultate jer je sa njim pocela i nova era za bayern po pitanju transfera + preuzeo uigran tim.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#18323 Re: FC Bayern Munchen
Kao i pitanje motivacije netom poslije osvajanja svega.
- Tito_i_Partija
#18324 Re: FC Bayern Munchen
K'o i pitanje konstantih povreda za koje on krivi doktore, dok postoji evidencija da su ga vise puta neuspjesno nagovarali da ne stavlja tek oporavljene igrace u prvi tim.
- Partijaner
#18325 Re: FC Bayern Munchen
E to me najvise kopka jebes i Pepija, kako to da se tri godine zaredom desvaju iste stvari, rijesis opet ligu i onda kad ti trebaju igraci u LP povrijede se uvijek pred Novu.