Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#18301 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ironman_88 wrote:U napaćenoj historiji nacionalnih selekcija (u svim sportovima) smo praštali, gledali kroz prste i zaboravljali sve i svašta. Tako što se i mene tiče, ako nam može pomoći i on hoće da pomogne bez da mu ko tepa i nagovara ga, nemam ništa protiv da se ponovo aktivira u reprezentaciji. I mnogi drugi su kod navijača dobijali ne samo drugu šansu, već i treću i četvrtu ili koliko god je bilo potrebno.

ovo se ne moze porediti ni sa bilo kojim drugim postupkom nasih sportista

problem je sto se nije on nikad oglasio i rekao eto ja bih igrao,odreci cu se njemackog drzavljanstva,ocito je da to samo i jedino savez radi,da ga nagovaraju,mole
Ironman_88

#18302 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ironman_88 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Ironman_88 wrote:U napaćenoj historiji nacionalnih selekcija (u svim sportovima) smo praštali, gledali kroz prste i zaboravljali sve i svašta. Tako što se i mene tiče, ako nam može pomoći i on hoće da pomogne bez da mu ko tepa i nagovara ga, nemam ništa protiv da se ponovo aktivira u reprezentaciji. I mnogi drugi su kod navijača dobijali ne samo drugu šansu, već i treću i četvrtu ili koliko god je bilo potrebno.

ovo se ne moze porediti ni sa bilo kojim drugim postupkom nasih sportista

problem je sto se nije on nikad oglasio i rekao eto ja bih igrao,odreci cu se njemackog drzavljanstva,ocito je da to samo i jedino savez radi,da ga nagovaraju,mole
Ako se zaista ispostavi da je tako i da moljakamo jednog Đedovića a on kalkuliše i nateže se, onda nam nema spasa.
kakavdanakneiskustvu

#18303 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

pa jesi li ikad cuo da je on u ovih nekoliko godina rekao da želi igrati za nas,da ce se odreci njemackog drzavljanstva i slično?
Ironman_88

#18304 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ironman_88 »

kakavdanakneiskustvu wrote:pa jesi li ikad cuo da je on u ovih nekoliko godina rekao da želi igrati za nas,da ce se odreci njemackog drzavljanstva i slično?
Nisam, ali ovo sada je relativno friška vijest, možda se i on izjasni, a ne možemo ni isključiti da čovjek sada to zaista želi i da ima iskrene namjere. Vidjet ćemo, možda je i patka zbog koje se bavimo nepotrebnim špekulacijama.
kakavdanakneiskustvu

#18305 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

I da sad stvarno zeli,ko ga hebe
House

#18306 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by House »

odličan halilović
dulekrele

#18307 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dulekrele »

Da se igra odbrana ozbiljnije mogli bi i pobijediti. Srecom Vedran limitiro Vrabca ofanzivno.
Bazinga1234

#18308 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Bazinga1234 »

Vrabac dominira :izet:
Artest

#18309 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Artest »

Kakav mazlum :lol:
Xavier1

#18310 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Xavier1 »

Da li je realno da ova ptica zivi od kosarke? I to nam medju glavnim igracima. :lol:
House

#18311 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by House »

vrabac je kritičan

double facepalm
Raptor44

#18312 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Raptor44 »

Jbg, teška utakmica bila za gledati..
spree

#18313 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Borbeno :thumbup: . Trebalo se ovo dobiti, cisto onako, ali jbg.
Lug

#18314 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

kakavdanakneiskustvu wrote:pa jesi li ikad cuo da je on u ovih nekoliko godina rekao da želi igrati za nas,da ce se odreci njemackog drzavljanstva i slično?
nije se oglasio da bi igrao.. i sto je to mjerodavno?
On je zasluzio na osnovu svega sto je uradio za repku da ga docekamo rasirenih ruku i pozelimo dobrodoslicu.. Kakav je to mentalni sklop tako o covjeku govoriti, koji je pomagao repki i financijski iz svog djepa kad je bilo tesko...i sad to sve treba zaboraviti?! Tipicno nase razmisljanje, sto puta pomozi, jednom nemoj, ko da nisi nikad, sramota je tako govoriti o ljudima koji su pomagali kad je trebalo. Budi malo pragmatican u zivotu, radi se o reprezentaciji..

Za mene je uvijek dobrodosao!

ali, treba se koncentrisati na mlade igrace!
Logovan

#18315 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Koliko smo pali, govori broj postova u vezi utakmice. :-) :-) :D

Kako smo igrali? Je l' zaslužen poraz?
kakavdanakneiskustvu

#18316 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Lug wrote:
nije se oglasio da bi igrao.. i sto je to mjerodavno?
On je zasluzio na osnovu svega sto je uradio za repku da ga docekamo rasirenih ruku i pozelimo dobrodoslicu.. Kakav je to mentalni sklop tako o covjeku govoriti, koji je pomagao repki i financijski iz svog djepa kad je bilo tesko...i sad to sve treba zaboraviti?! Tipicno nase razmisljanje, sto puta pomozi, jednom nemoj, ko da nisi nikad, sramota je tako govoriti o ljudima koji su pomagali kad je trebalo. Budi malo pragmatican u zivotu, radi se o reprezentaciji..

Za mene je uvijek dobrodosao!

ali, treba se koncentrisati na mlade igrace!
da,nije se oglasio,ocito ne zeli igrati,pa da zeli ne bi uradio to sta je uradio,treba li podsjecati sta je uradio??

to sto je jednom dao pare,vracene su mu,nije on odmogao,on se odrekao naseg drzavljanstva,uzeo njemacko,pritom govoreci da svi koji tvrde da ne moze bez naseeg drzavljanstva igrati za nas,da svi ti lazu,izmisljaju,pa kad se ,gle cuda,ispostavilo da ne moze igrati,opet optuzivao da su svi drugi krivi za to,ali ne i on,pritom nikad nije javno izjavio,evo odrecu se njemackog drzavljanstva da bi mogao dobiti nase i igrati za nas,on ne zeli igrati za nas osim u slucaju da mu se nekim cudom omoguci da bude jedinstven primjer osobe koja ima njemacko i neko drugo drzavljanstvo i da igra za tu drugu reprezentraciju,a da on prstom ne mrdne
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 01/12/2018 11:49, edited 1 time in total.
spreca

#18317 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spreca »

Sta ocekivati od reprezentacije koja u XXI vjeku preko tri drzave na tekmu ide nekakvim autobusom.....steta sto se nisu svi otkazali putovati autobusom.Dobro su i odigrali u kakvim su uslovima
Diwan

#18318 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Diwan »

Zašto bi se čovjek odrekao i odricao njemačkog državljanstva? Zar ga je tražio da bi ga se odrekao .... nema logike. Da bi udovoljio nama forumašima i navijačima ...?

Stavimo sebe u pozicije drugih i izvagajmo se pa ćemo vidjeti da nije baš onako kako nam izgleda + što ne znamo mnogo toga, osim što sudimo na osnovu onoga šta čitamo po portalima
kakavdanakneiskustvu

#18319 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Diwan wrote:Zašto bi se čovjek odrekao i odricao njemačkog državljanstva? Zar ga je tražio da bi ga se odrekao .... nema logike. Da bi udovoljio nama forumašima i navijačima ...?

Stavimo sebe u pozicije drugih i izvagajmo se pa ćemo vidjeti da nije baš onako kako nam izgleda + što ne znamo mnogo toga, osim što sudimo na osnovu onoga šta čitamo po portalima
Pa kako moze igrati za nas kad je poznato da sr ne moze imati istovremeno i njemacko i nase dtzavljanstvo?

Je li.iko ikad procitso vijest u zadnje 3-4 godine da je on izjavio da b zelioigrati za nas i da ce sve uraditida se to ostvar??

Nisu valjda sadportali krivi za situaciju u kpjoj je on sve sam.odlucio,uradio???
kakavdanakneiskustvu

#18320 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

I cime je on to zasluzio da ga se doceka rasirenih ruku i da mu se zazeli dobrodoslica,time sto je sve sam uradio da ne moze igrati za nas?da mu e svi naguzimo,da mu se navijaci izvinu mozda???,da s musa,nurkic povedu njegovim primjerom?
Lug

#18321 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

kakavdanakneiskustvu wrote:I cime je on to zasluzio da ga se doceka rasirenih ruku i da mu se zazeli dobrodoslica,time sto je sve sam uradio da ne moze igrati za nas?da mu e svi naguzimo,da mu se navijaci izvinu mozda???,da s musa,nurkic povedu njegovim primjerom?
pa kako ti gledas na to sto je on vec dao za reprezentaciju, mislim njegove igre dosad, a eto i taj novac, hocemo to sve popisati zato sto je uzeo njemacko drzavljanstvo iz nekih razloga sigurno, sigurno ne zato sto mrzi repku i BiH? Koji su to tvoji kriteriji za reprezentaciju? Mora se naguziti i cekati cjelu karijeru od cega zivi, da profunkcionise repka i svi papani u savezu? Mnogi nisu izrazili zelju da igraju za reprezentaciju pa su pozvani na osnovu kvalitete. On je vise dao za repku, nego ja i ti zajedno..
kakavdanakneiskustvu

#18322 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Lug wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:I cime je on to zasluzio da ga se doceka rasirenih ruku i da mu se zazeli dobrodoslica,time sto je sve sam uradio da ne moze igrati za nas?da mu e svi naguzimo,da mu se navijaci izvinu mozda???,da s musa,nurkic povedu njegovim primjerom?
pa kako ti gledas na to sto je on vec dao za reprezentaciju, mislim njegove igre dosad, a eto i taj novac, hocemo to sve popisati zato sto je uzeo njemacko drzavljanstvo iz nekih razloga sigurno, sigurno ne zato sto mrzi repku i BiH? Koji su to tvoji kriteriji za reprezentaciju? Mora se naguziti i cekati cjelu karijeru od cega zivi, da profunkcionise repka i svi papani u savezu? Mnogi nisu izrazili zelju da igraju za reprezentaciju pa su pozvani na osnovu kvalitete. On je vise dao za repku, nego ja i ti zajedno..
Igrao je za repku svoje drzave,mislim vauuuu,on i niko drugi to nikad nije uradio

Ako cemo na to sta je on uradio gledati kao on je to uradio zbog novca,to mu je posao onda nas jebi,nije igrao za 800 maraka mjesecno pa se odlucio na tozbog vece zarade,ako su mu u klubu rekli moras biti stranac ako hoces ostati u klubu mogao je da je htio, ocito je da nije,otici u bilo koji drugi euroligaski klub,ali nije,odlucio je odteci se naseg,uzeti.njemacko drzavljanstvo,ok njegov izbor,ali zbog cega izmislja,laze,optuzuje neke druge osobe za situaciju u kojoj se nasao,nije se dogovarao sa savezom oko toga,sve je sam uradio,ko ga jebe,i sad opet nista on ne radi da stekne pravo da igra za nas nego savez s kojim se nije dogovarao kad je radio sta je vec radio prije 4 godine

Obicno osobe kojeigraju za neki klub,repku urade vise za njih nego osobe koje ne igraju,ovde je situacija da se posrao po ttoj reprezentaciji i po tome sto jeigrao
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 01/12/2018 13:07, edited 2 times in total.
Thorgerson

#18323 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

Reprezentativna kosarka je jednostavno sjebana...uleb, fiba su toliko nesposobni da nije normalno. Covjece sta UEFA radi, sta god da urade pogode. Jeste fudbal popularniji, ali ne bi bio toliko da nisu i ovi sposobni da naprave pare.

Koliki moras biti konj da doneses odluku da se kvalifikacije igraju evo novembru, decembru. Da se namjerno kacic sa euroligaskim terminima. Halo. I to nakon sto je sve vise i vise evropskih igraca u NBA. Dovest ce reprezentacije majke mi na amaterski nivo. Mozda im to i jeste cilj.
kakavdanakneiskustvu

#18324 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Thorgerson wrote:Reprezentativna kosarka je jednostavno sjebana...uleb, fiba su toliko nesposobni da nije normalno. Covjece sta UEFA radi, sta god da urade pogode. Jeste fudbal popularniji, ali ne bi bio toliko da nisu i ovi sposobni da naprave pare.

Koliki moras biti konj da doneses odluku da se kvalifikacije igraju evo novembru, decembru. Da se namjerno kacic sa euroligaskim terminima. Halo. I to nakon sto je sve vise i vise evropskih igraca u NBA. Dovest ce reprezentacije majke mi na amaterski nivo. Mozda im to i jeste cilj.

Da,ovo je katastrofa
El_comadante

#18325 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

slaba Bugarska ali eto mi još gori, trebali smo ovo dobiti
Post Reply