Sjecam se prvi put kad sam bijeli luk jeo,nisam znao mjeru.skafiskafsnjak wrote:Napravila majka burek... ja bijelog luka ogulio..malo jogurta...i na burek.
Uhhh
Spucao dvije glavice
Kad se nisam slagirao
Sjecam se prvi put kad sam bijeli luk jeo,nisam znao mjeru.skafiskafsnjak wrote:Napravila majka burek... ja bijelog luka ogulio..malo jogurta...i na burek.
Uhhh
Lukovica koja se sastoji od česni.arzuhal wrote:Ne kaže se "glavica" bijelog luka, nije on kao crveni koji ima glavicuTo se kaže, valjda, "bruka/svežanj/guta onih čenni/čehni/češni, itd."
Kraljevske, butik badem.noviclan wrote:Koje hurme konzumirate za vrijeme iftara i gdje ste kupili
Optimus09 wrote:Sve sto si nabrojala nikad nisam cuo da neko koristi.Jesmo mi u istoj drzavi
skafiskafsnjak wrote:Napravila majka burek... ja bijelog luka ogulio..malo jogurta...i na burek.
Uhhh
Livin' on the edgearzuhal wrote:Volim uzet kutiju iranskih hurmi "Bam", sjednem na stepenice džamije Kralj Fahd pola sata pred teraviju, žvačem hurme i gledam svakog brata u oči. I mljackam.
Skorovazi wrote:skafiskafsnjak wrote:Napravila majka burek... ja bijelog luka ogulio..malo jogurta...i na burek.
Uhhh
To su ti vec skoro pa buredzici
Komšija?arzuhal wrote:Volim uzet kutiju iranskih hurmi "Bam", sjednem na stepenice džamije Kralj Fahd pola sata pred teraviju, žvačem hurme i gledam svakog brata u oči. I mljackam.
Ne, no bi mi lijepa, bosanska slika da bih je izbjegaoEuridika wrote:Komšija?arzuhal wrote:Volim uzet kutiju iranskih hurmi "Bam", sjednem na stepenice džamije Kralj Fahd pola sata pred teraviju, žvačem hurme i gledam svakog brata u oči. I mljackam.
arzuhal wrote:Ne, no bi mi lijepa, bosanska slika da bih je izbjegaoEuridika wrote:Komšija?arzuhal wrote:Volim uzet kutiju iranskih hurmi "Bam", sjednem na stepenice džamije Kralj Fahd pola sata pred teraviju, žvačem hurme i gledam svakog brata u oči. I mljackam.
Razlika: U buredzike ne ide crveni luk i preliju se topli buredzici smjesom od vrhnja, jogurta i bijelog luka.skafiskafsnjak wrote:Skorovazi wrote:skafiskafsnjak wrote:Napravila majka burek... ja bijelog luka ogulio..malo jogurta...i na burek.
Uhhh
To su ti vec skoro pa buredzici
very wellEl_comadante wrote:sellam cijenjeni postači. kako ide kod vas?
Sellam hadzija, dobro Bh , hairli...El_comadante wrote:sellam cijenjeni postači. kako ide kod vas?
dobro je sve. zadovoljan sam polaganovazi wrote:Sellam hadzija, dobro Bh , hairli...El_comadante wrote:sellam cijenjeni postači. kako ide kod vas?
Kod tebe ?
MasAllah, masAllah, da tako i nastavi aBd .El_comadante wrote:dobro je sve. zadovoljan sam polaganovazi wrote:Sellam hadzija, dobro Bh , hairli...El_comadante wrote:sellam cijenjeni postači. kako ide kod vas?
Kod tebe ?
Priča mi danas čovjek u nevjerici. Pozvao majstora po preporuci da dogovori da mu lijepi pločice, a nije znao da je sa braćom i veli, posvađasmo se oko cijene. Ovaj njemu davao 12 KM po kvadratnom metru, a brat veli da je to puno i da on radi za 6 KM. Veli taj meni, nikad se nisam ubjeđivao da mi jeftino.arzuhal wrote:Volim uzet kutiju iranskih hurmi "Bam", sjednem na stepenice džamije Kralj Fahd pola sata pred teraviju, žvačem hurme i gledam svakog brata u oči. I mljackam.
Ja bih tom keramičaru ponudio 12 KM/m2, pa ho'š ne'š, sve gledajući ga u oči dok žavakoljim iranske hurme. I mljackam.vatrogasac wrote:Priča mi danas čovjek u nevjerici. Pozvao majstora po preporuci da dogovori da mu lijepi pločice, a nije znao da je sa braćom i veli, posvađasmo se oko cijene. Ovaj njemu davao 12 KM po kvadratnom metru, a brat veli da je to puno i da on radi za 6 KM. Veli taj meni, nikad se nisam ubjeđivao da mi jeftino.arzuhal wrote:Volim uzet kutiju iranskih hurmi "Bam", sjednem na stepenice džamije Kralj Fahd pola sata pred teraviju, žvačem hurme i gledam svakog brata u oči. I mljackam.![]()
Kod mene krčka bosanski lonac i u njemu glavica bijelog luka. Lepine vruće i umotane. Tu je i flaša domaćeg sirupa od zove na razmutu. Pravo osvježava. Čeka se još ovo malo.