Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

laik1981

#18301 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by laik1981 »

Sanjarko wrote: 05/06/2020 10:20
laik1981 wrote: 05/06/2020 09:54 Svi policajci tamo su gamad sve dok se javno i zvanicnim dokumentom ne ograde od psihopata u svojim redovima..
Bivsi vojnici mnogi. Mnogi iskompleksirani, cak neki sa psihopatskim osobinama. A neki su se i pokajali pa zavrsili zatvora kad su razvezali o korupciji medzu policijom. Ima i dobrih policajaca medzu njima koji su sklanjali velike zvjerke, tipa glavesina narko kartela.

Neznam kako je kod nas. Mislim da i ovdje stanje je lose dosta. Ali kazem ima i dobrih pravo medzu njima, i ovdje i u Americi pretpostavljam.
I kod nas su svi korumpirano smece sve dok se vrh policije zvanicno ne ogradi od takvih.. To je institucionalno od vrha na krivo nasadjeno i u praksi nikakve koristi niko nema od cinjenice da medju njima ima dobrih i postenih ljudi..
Sanjarko

#18302 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

laik1981 wrote: 05/06/2020 10:28
laik1981 wrote: 05/06/2020 09:54 Svi policajci tamo su gamad sve dok se javno i zvanicnim dokumentom ne ograde od psihopata u svojim redovima..
Bivsi vojnici mnogi. Mnogi iskompleksirani, cak neki sa psihopatskim osobinama. A neki su se i pokajali pa zavrsili zatvora kad su razvezali o korupciji medzu policijom. Ima i dobrih policajaca medzu njima koji su sklanjali velike zvjerke, tipa glavesina narko kartela.

Neznam kako je kod nas. Mislim da i ovdje stanje je lose dosta. Ali kazem ima i dobrih pravo medzu njima, i ovdje i u Americi pretpostavljam.
I kod nas su svi korumpirano smece sve dok se vrh policije zvanicno ne ogradi od takvih.. To je institucionalno od vrha na krivo nasadjeno i u praksi nikakve koristi niko nema od cinjenice da medju njima ima dobrih i postenih ljudi..
Najgore u svemu je sto ja nevidim rjesenje ovog problema. Cisto sumnjam da i neko drugi vidi rjesenje tog problema. Ali opet policajci i policija vise dobra urade za zivota nego politicari, cast izuzetaka naravno i kod jednih i drugih. Barem tako ja nekako to vidim ali mozda mi je vidzenje pogresno.
CikCikCikPogodi

#18303 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CikCikCikPogodi »

Ma samo mu smeta sto ne moze policajca kupiti za cvaju ili zvrk pite.
Sanjarko

#18304 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

CikCikCikPogodi wrote: 05/06/2020 10:36

Kazem ja opet vise dobra za zivota urade nego politicari. Barem ja tako vidim. A rjesenje problema sa ovima u njihovim redovima koji su korumpirani i slicno, nevidim.
CikCikCikPogodi

#18305 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Sanjarko wrote: 05/06/2020 10:41
CikCikCikPogodi wrote: 05/06/2020 10:36

Kazem ja opet vise dobra za zivota urade nego politicari. Barem ja tako vidim. A rjesenje problema sa ovima u njihovim redovima koji su korumpirani i slicno, nevidim.
Ma ovdje svi generalizuju policajce. Jest da im kratko traje obuka u odnosu na Europu, ali opet je jako slicno, jer ljudi ne racunaju probni period koji traje najmanje godinu dana svugdje u svijetu. Cak i kod onih gdje traje akademija ko fakultet, vrlo brzo nabiju ljude nogom na ulicu sa iskusnim policajcem-
laik1981

#18306 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by laik1981 »

U tom probnom periodu nauce kako uzeti cvaju, kako se ogrebati za cevape i provesti pola dana u kladionici.. Policajci se i trebaju generalizovati jer oni ne nastupaju kao pojedinci i u svoje ime, vec kao predstavnici institucije.. Sve dok posten policajac zmiri dok mu kolega pretjeruje sa silom i uzima cvaju za mene su obojica isti..
Point.

#18307 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Kaligrafija wrote: 05/06/2020 04:46
jeza u ledja wrote: 05/06/2020 04:17
Kaligrafija wrote: 05/06/2020 03:17 Tik tok je trenutno najbolji medij za pracenje protesta, valjda zbog svoje trenutne popularnosti, za razliku od zvanicnih medija i tv kuca, gdje ne vidis 0,1% onoga sta se desava u stvarnosti...!
Dovoljno je kucati protesti u Americi i izbacice vam hiljade rezultata... Evo ja pratim danima, po dva, tri sata gledam brojne klipove, moj zakljucak poslije vidjenog, da je na ulici vecinom lopovska stoka, koju ne interesuju ni Floyd, ni borba za prava manjinskih zajednica, niti ista drugo... Vec vidjeno u Beogradu i Srbiji, samo u manjem obliku, "Kosovo je Srbija", pljacka do iznemoglosti... Sta se radi sa policijom to je strasno, super se suzdrzavaju kakva je stoka na ulici... Brojni napadi na obicne ljude u njihovim vozilima, na ulicama, prebijanje protestanata koji nisu za pljacke, napadi na policiju, firme, radnje, ratno stanje... Na hajr ovo sve, puno sirotinje poslije korone, a bice je jos i vise poslije protesta... Brojna radna mjesta su dodatno unistena, cini mi se da je ovo odgovaralo i demokratama i republikancima, svakom na svoj nacin, pred izbore, do jednog momenta... Po meni Trump ako izvede vojsku na ulice, uvede pravo vojno stanje, bez izlazaka na ulice, definitivno ce dobiti izbore, jer ce iza njega stati bjelacka vecina...! Demokratama je odgovaralo stanje sa protestima, do jedne granice, sad im ovo sigurnu ne odgovara, jer se bas otelo kontroli... Totalna anarhija...! Definitivno vise nece biti nista isto u USA poslije ovog... Kriminal ce jos vise porasti, a policija ce biti jos represivnija...! A sto se tice spremnosti policije, ne opremljenosti, nego fizicke spreme i obuke, nasi policajci za njihove su Ninje...! :D
Nema sta, ako Tik Tok kaze, onda mora da je tako. :oops:

Cuj na ulici vecinom lopovska stoka. :lol: Jebote zivot kako se ovako moze bezocno lagat? Ili tebe lazu, ili, sto je navjerovatnije, gledas jedne te iste stvari od jednih te istih izvora koji zele pokazati jedno te isto.

Al pazi, vecinom lopovska stoka. Mora da sam bio na nekom pogresnom protestu. :? Jer na ovom je bilo male djece, studentarije, finih bakica, obrazovanih, svakakvih ljudi. Vecinom lopovska stoka. :-)
I tako ovdje, tako na skoro svakoj slici sa skoro svakog protesta kojeg sam vidio.

Fuj. Ma vama treba diktatura fino. Vama ne treba nista za sta je neko digo guzicu i protestovao nekad davno. Sjedi u kuci i snebivaj se.

Prosto nevjerovatno jebote, da ti neko dodje i kaze da je vidio na internetu da je nebo zeleno. Zna bolje od ociju tvojih.
Samo sam tebe cekao da se javis...! Haj Antifa ne kenjaj zivota ti, ti bio na jednom protestu, a ja pogledao bar hiljadu videa iz citave USA, za par dana... I ti meni sad kazes, kome vjerujes, svojim ocima ili tebi...! Da, stoka lopovska, vecinom...! Eno i glavni mediji su objavili veceras da policija u NY gubi bitku sa divljacima i traze pomoc od vlade...! Ko ne vjeruje neka sam gleda, a ti tvoje lazi ostavi za sebe...! Mladi ljudi vecinom koriste Tik Tok pa im je furka da snimaju, pa haman da mozes naci desavanja iz minute, u minutu iz raznih gradova u Americi, sve razliciti izvori... Al bukvalno hiljadu videa sam pogledao, sve razliciti useri... Uzmi sam pa pogledaj, nemoj mi laznog snebivanja i omalovazavanja, jao tik tok... Instaliraj, kucaj protesti u Americi i listaj videa... Pa se sam uvjeri, ali znas ti to, samo volis da lazes...! Kao gdje ce on iz BiH biti informisan, kao da smo mi neobrazovana stoka ovde, ne gledamo i ne citamo vijesti, jok ti bio na jednom mjestu i odatle sve zmas, nisi Bog svevideci da sve znas... Znas iz svoje perapektive i tvog mikrosvijeta, globalno i makro ti nista vise ne vidis od mene ili bilo koga drugog na zemaljskoj kugli...! Dosta vise i tvog preseravanja ja bio, ja vidio...!
Kakvi su ovo dupli arsini, kad dijaspora komentarise zbivanja u BiH onda ide prica sta vi znate iz Njemacke, Skandinavije kako je u BiH a sad ti liku koji zivi u USA iz Bosne govoris sta on zna, znas ti iz Tuzle, Travnika, odakle si vec. Eto ti gledao par hiljada videa za par dana pa sve u bobu znas. :-)
CikCikCikPogodi

#18308 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

laik1981 wrote: 05/06/2020 11:05 U tom probnom periodu nauce kako uzeti cvaju, kako se ogrebati za cevape i provesti pola dana u kladionici.. Policajci se i trebaju generalizovati jer oni ne nastupaju kao pojedinci i u svoje ime, vec kao predstavnici institucije.. Sve dok posten policajac zmiri dok mu kolega pretjeruje sa silom i uzima cvaju za mene su obojica isti..
To sto ti spominjes je vjesticarenje. Uvedes fino bodycam koji snima cijelo vrijeme rijesen problem, ali da neko pravilno napravi a ne ko vecina da je slika ko da je kantom snimano.
Ja npr. nikada ne bi mogu u BiH biti policajac jer nisam karakter ko ostala vecina, a neke stvari bi radio i mimo pravila jer mislim da su bolja i sigurnija za moje zdravlje i zivot.
The 51st State

#18309 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

jeli tacna ova statistika?

inace rjesenje problema je vrlo jednostavno, ukinuti pravo na nosenje oruzja i masovna konfiskacija licnog naourzanja, to je dugorocno jedino smisleno kada je u pitanju kontrola policijske brutalnosti, bice i policija opustenija znajuci da ih pri obavljanju svog posla nece bas svaka budala roknuti.
piupiu

#18310 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by piupiu »

ultima_palabra wrote: 05/06/2020 01:16
TheMule wrote: 05/06/2020 00:45
TomANDJerry wrote: 04/06/2020 23:59
Kada crni Lamar razbije prozor Nike i uzme patike od 100$ zasluzuje metak. :thumbup:
Ili kad crni Lamar ubije Bosanca dok njegova zena gleda, a covjek - logoras - pobjego da svojoj porodici obezbjedi bolji zivot.

https://www.wsbtv.com/news/local/gwinne ... 816924223/

hiphop, rap, bling, kultura svjetske klase je to... samo to treba batinati dok ne dodju u 21. stoljece kao narod, a kad izvade pistolj, citav sarzer isprazniti. Sve po propisima.

Ne smije se mjesati u rad policije, politicari demokrate se samo boje da ne izgube glasove na izborima, pa dopustaju da nevini stradaju.
Ako ovo nije rasizam, ne znam sta je...
Podsjeti me ovo na jedan razgovor s jednom ženom na moru, iznajmljivačica soba, koja se žalila da joj Bosanci stalno ostavljaju mokar WC. I drvlje i kamenje, kako oni peru guzicu, i šta oni peru guzicu, i kako je to primitivno, to su donijeli iz Azije... I na kraju ostavila poruku napisanu na WC-u da se unaprijed zahvaljuje guzopercima ako bi osušili WC za sobom, i potpisala sa guzobrisači. :lol:

Izgleda bezazleno, a zapravo je plodno tlo za demonizaciju, etnička čišćenja, itd... a ovo gore... :-)
Last edited by piupiu on 05/06/2020 12:44, edited 1 time in total.
alijagoro

#18311 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

piupiu wrote: 05/06/2020 04:45 Koji fašisti, boktemazo.

:run:
The 51st State

#18312 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

piupiu wrote: 05/06/2020 12:43
ultima_palabra wrote: 05/06/2020 01:16
TheMule wrote: 05/06/2020 00:45

Ili kad crni Lamar ubije Bosanca dok njegova zena gleda, a covjek - logoras - pobjego da svojoj porodici obezbjedi bolji zivot.

https://www.wsbtv.com/news/local/gwinne ... 816924223/

hiphop, rap, bling, kultura svjetske klase je to... samo to treba batinati dok ne dodju u 21. stoljece kao narod, a kad izvade pistolj, citav sarzer isprazniti. Sve po propisima.

Ne smije se mjesati u rad policije, politicari demokrate se samo boje da ne izgube glasove na izborima, pa dopustaju da nevini stradaju.
Ako ovo nije rasizam, ne znam sta je...
Podsjeti me ovo na jedan razgovor s jednom ženom na moru, iznajmljivačica soba, koja se žalila da joj Bosanci stalno ostavljaju mokar WC. I drvlje i kamenje, kako oni peru guzicu, i šta oni peru guzicu, i kako je to primitivno, to su donijeli iz Azije... I na kraju ostavila poruku napisanu na WC-u da se unaprijed zahvaljuje guzopercima ako bi osušili WC za sobom, i potpisala sa guzobrisači. :lol:

Izgleda bezazleno, a zapravo je plodno tlo za demonizaciju, etnička čišćenja, itd... a ovo gore... :-)
nadam se da su gosti bili vispreni toliko da ostave u knjigu utisaka nesto kao "u cilju poboljsanja usluge nadamo se da ce te iduce sezone imati instaliran bide u svhu sprjecavanja eventualnih nesporazuma" :D
piupiu

#18313 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by piupiu »

The 51st State wrote: 05/06/2020 12:48 nadam se da su gosti bili vispreni toliko da ostave u knjigu utisaka nesto kao "u cilju poboljsanja usluge nadamo se da ce te iduce sezone imati instaliran bide u svhu sprjecavanja eventualnih nesporazuma" :D
Ne znam, nisam bila gost kod gospodje Guzobrisačice. :D
piupiu

#18314 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by piupiu »

Amerikanci imaju ozbiljan problem s militarističkom kulturom. :roll:

Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#18315 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger_ »

Prije više od 50 godina, M. L. King je dao dijagnozu američkom društvu: Rasizam, ekstremni materijalizam i militarizam.

Image

Malo se ili ni malo stvar promjenila od tada do danas.
omar little

#18316 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

maze je i paze decenijama. sad je samo dosla kuci kroz policiju.
Challenger_

#18317 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger_ »

Tamo gdje nestane sistem vrijednosti, odnosno interes postane dominatna ili isključiva vrijednost, onda je sve moguće i sve dozvoljeno, kako vani tako i unutra.

Aktuelna kriza unutar USA je upravo posljedica trijumfa prizemnog interesa nad univerzalnim sistemom vrijednosti.
Challenger_

#18318 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger_ »

Onda, na ruševinama svih vrijednosti, pojavi se (prethodna) administracija koja je obučavala i nahuškala bijesne pse (franšize AQ i neonaciste) na goloruki i blagorodni narod Sirije i Ukrajine, da ostalo ne pominjem. Sve to sa pozicija neonacističke samoproklamovane ideologije izuzetnosti. Misliti da ti psi, te nakazne ljudske kreature jesu dio rješenja je ne cinizam, već banditska drskost, gigantska glupost ili i jedno i drugo.
The 51st State

#18319 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by The 51st State »

dobro si kreno, a onda usra i sefa i stanciu, dobrocudni i goloruki assadov rezim :-) :lol:
ultima_palabra

#18320 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

The 51st State wrote: 05/06/2020 13:56 dobro si kreno, a onda usra i sefa i stanciu, dobrocudni i goloruki assadov rezim :-) :lol:
I blagorodni Janukovic :mrgreen:
CikCikCikPogodi

#18321 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Evo, Tucker Carlson nije nista pogrijesio u ovom govoru, samo je jedan od vrlo rijetki novinara koji ima muda da otvoreno kaze kako stoje stvari, i nije ga strah da pljune bilo koga.
https://youtu.be/gjvVMTUHUuc

Zato Bosanci koji zivite i imate pravo glasa u Americi, NABIJETE NA ONU STVAR DEMOKRATE.
Puna su im usta bila Bosne 90-tih, ali to je proslo vrijeme, sada zivite u vremenu kada Demokrate rade sve kako bi narusili vasa ustavna prava i sigurnost, samo zato sto ne mogu preboliti sto je Trump predsjednik. Nek se neki zale na ove rijeci ali u BiH su isto reality zvijezde i starlete u politici i jos vode drzavu i to ih narod otvoreno bira i botuje za njih.
Tamo barem vas glas znaci nesto jer nece mrtvi ko u BiH glasati, isto ko u Gotham seriji kad Dr.Strange ozivljava mrtve.
Izrazite svoj revolt glasajuci za drugu stranu. Pa neka vas komisija gleda preko oka koliko god hoce sto bi glasali za Republikanca do mile volje. Pa onda otidite na okupljanja gradana u gradskim vijecnicama i recite otvoreno da ste glasali za Republikance jer su ovi plavi cisti govnojedi. Ja bi to rekao i evo sad da zivim u Americi i imam pravo glasa, glaso bi za Republikance.

Zamislite Demokrate podrzale rezanje budzeta za NYPD.
Vi ako hocete iz prve ruke da vidite uzivo kako je izgledao New Yorku 70-tih i 80-tih slobodno podržite tu glupost. Ali to ce vam se odbiti od glavu vrlo brzo.

Otisliste tamo zivjeti jer vjerujete toj drzavi i njenom sistemu. Niste sigurno otisli tamo da vam neki koje boli poraz ko dijete od pet godina, da vam uvedu divlji zapad.
Last edited by CikCikCikPogodi on 05/06/2020 15:05, edited 1 time in total.
Maxxtro

#18322 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

CikCikCikPogodi wrote: 05/06/2020 14:45 Evo, Tucker Carlson nije nista pogrijesio u ovom govoru, samo je jedan od vrlo rijetki novinara koji ima muda da otvoreno kaze kako stoje stvari, i nije ga strah da pljune bilo koga.
S obzirom da sam nekoliko puta ovdje morao ispravljati lazi koje si iznosio sto si naravno totalno izignorisao, ne cudi da imas ekstremno niske standarde po pitanju izvora svojih (dez)informacija, pa mozes ovakve imbecile ozbiljno shvatati.
Horcrux

#18323 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Horcrux »

CikCikCikPogodi wrote: 05/06/2020 14:45 Evo, Tucker Carlson nije nista pogrijesio u ovom govoru, samo je jedan od vrlo rijetki novinara koji ima muda da otvoreno kaze kako stoje stvari, i nije ga strah da pljune bilo koga.

Zato Bosanci koji zivite i imate pravo glasa u Americi, NABIJETE NA ONU STVAR DEMOKRATE.
Puna su im usta bila Bosne 90-tih, ali to je proslo vrijeme, sada zivite u vremenu kada Demokrate rade sve kako bi narusili vasa ustavna prava i sigurnost, samo zato sto ne mogu preboliti sto je Trump predsjednik. Nek se neki zale na ove rijeci ali u BiH su isto reality zvijezde i starlete u politici i jos vode drzavu i to ih narod otvoreno bira i botuje za njih.
Tamo barem vas glas znaci nesto jer nece mrtvi ko u BiH glasati, isto ko u Gotham seriji kad Dr.Strange ozivljava mrtve.
Izrazite svoj revolt glasajuci za drugu stranu. Pa neka vas komisija gleda preko oka koliko god hoce sto bi glasali za Republikanca do mile volje. Pa onda otidite na okupljanja gradana u gradskim vijecnicama i recite otvoreno da ste glasali za Republikance jer su ovi plavi cisti govnojedi. Ja bi to rekao i evo sad da zivim u Americi i imam pravo glasa, glaso bi za Republikance.

Zamislite Demokrate podrzale rezanje budzeta za NYPD.
Vi ako hocete iz prve ruke da vidite uzivo kako je izgledao New Yorku 70-tih i 80-tih slobodno podržite tu glupost. Ali to ce vam se odbiti od glavu vrlo brzo.

Otisliste tamo zivjeti jer vjerujete toj drzavi i njenom sistemu. Niste sigurno otisli tamo da vam neki koje boli poraz ko dijete od pet godina, da vam uvedu divlji zapad.
:lol: Nemas ti pojma, dijete. :lol:
oaza85

#18324 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

Ojjjj,
Nezaposlenost se prepolovila za mjesec dana,
Stock skocio opet u nebesa,
Ovaj pokret za justice ispade gomila pljackasa,
Hajvan je neunistiv :lol:
CikCikCikPogodi

#18325 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

oaza85 wrote: 05/06/2020 16:34 Ojjjj,
Nezaposlenost se prepolovila za mjesec dana,
Stock skocio opet u nebesa,
Ovaj pokret za justice ispade gomila pljackasa,
Hajvan je neunistiv :lol:
Dali bi ovdje svi guzice da imaju takvog covjeka na vlasti, koji bi im barem obezbijedio hljeb, pritiskom na kompanije da proizovde u svojoj drzavi i grade nova postrojenja za proizvodnju.
Ali to je Trump uradio, pa zato to nije uredu, da su Demokrate to uspjele onda bi to bilo uredu. :izet:
Post Reply