Sirija vol. 2

Locked
Zgoljo

#18301 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Kareem Abdul wrote:
Zgoljo wrote:U pocetku rata u Siriji sam bio na strani rezima ali dvije stvari su me opredjelile da promijenim stranu:

1.Brutalni zlocini rezima nad neduznim civilnim stanovnistvom.

2.Proglasavanje islamistima,ma sta to znacilo,i dzihadistima sve one koji drze do svoje vjere islama,sve one koji je nisu spremni prodati i sve one kojima su vazna i njihova vjerska prava.

Ovo pod 2 me odmah podsjetilo na BiH,i tu je isti princip na snazi,svaki dostojanstveni musliman koji drzi do svojih vjerskih principa,koji ni po koju cijenu nije spreman na poltronstvo,koji jasno kaze,u svom-na svom,ko je i sta je takodje se proglasava islamistom,ma sta to znacilo,vehabitom,zaostalim i sta sve ne.
Na zalost,mnogi poltroni iz muslimanskih redova nisu svjesni da to krece iz kuhinja koje zele nas nestanak ili makar nase odricanje od islama i to vec par vjekova.Takodje nisu svjesni da ih njihovo poltronstvo,pljuvanje vlastitih svetinja,vlastitih sunarodnjaka,vlastitih obicaja,vlastite kulture,vlastite tradicije,pa i vlastite domovine,nece spasiti masovnih grobnica samo ako ti kojima poltronisu dobiju sansu i osjete da su oni slabi.

Kao primjer ilustrujem 92-95 kad je medju nama bilo najvise poltrona,ni jednom kao olaksavajuca okolnost nije uzeto to sto nije bio zglave vjernik,naprotiv ismijavao je to,sto je jeo svinjetinu,sto je pio alkohol,sto je pljuvao svoje,nego je i takav bacen u masovnu grobnicu.

Pametan bi naucio nesto iz toga,ne samo iz toga nego iz nekoliko ponavljanja toga.

Dakle,i ovdje i u Siriji problem je islam.

Ja nisam vjernik praktikant,ono obican sam Bosnjo,vjerujem u Boga ali volim trebe,volim i popit nekad koju,dakle prosjecan Bosnjo.
Ali nisam i nikad necu biti poltron,nikad se necu odreci svoga,nikad necu popljuvati svoje da bi se nekome dodvorio.

I ako je to kriterij za islamistu,ma sta to znacilo,da,ja sam islamista.Sta kanis poduzeti glede toga,o ti koji me ocima gledat ne mozes?
Ti nisi islamista već najobičniji munafik, murted, mušrik, tagut....Nastavi niz.

Takve kao ti pravi islamisti jedu za doručak. Doslovno.
A to,znaci da jesam kontra od boldanog bio bi islamista,potencijalna opasnost,spavac i to?
Pa upravo o tome ti i pisem,o principu,o ljudskom dostojanstvu,ne znam kako je moguce da ne razumijes.

A sto se tice tog plasenja islamistima i kako bi me oni pojeli za dorucak kao murteda i slicne termine samo cu reci da meni oni nikad nisu ucinili neko zlo za razliku od opisanih u gornjem postu.Ta zamjena teza,de facto neprijateljska propaganda, kod mene nece proci.
Last edited by Zgoljo on 17/02/2016 12:06, edited 2 times in total.
Kikibombona

#18302 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:YPG presjekao posljednju rutu snabdijevanja pobunjenickog dijela Aleppa.

Jao sto cu da budem radostan kad im sve ovo stigne na naplatu. :oops:
Nije istina. Jesu napredovali, napreduju, ali nisu zatvorili Alep.

Zasto to rade, pojma nemam!

Imaju problem sa dzihadistima koji svako malo granatiraju Sejh Maksud. Najbolje bi bilo da u Alepu miruju i cekaju kraj rata.

Al' ko moze reci da Tel Rifat nije oslobodjen?
"Democracy is craziness of century"
"Shaving beards forbidn"
"Democracy is western religion"
Image

I ovako u svakoj vukojebini koju kontrolisu pobunjenici. Necemo se zavaravati, ovi momci zele talibanizaciju Sirije.

Inace, SDF gazi po ISILu i ide prema Shadadiju! Padaju sela jedno za drugim.
sarajevoxxxx

#18303 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Uništen jedan režimski tenk T-72 na liniji Eš-Šejh Miskin.
- Civilna zaštita završila sa uklanjanjem ostataka bolnice i vađenjem tijela. Ukupan broj pronađenih mrtvih tijela je 27. Od toga 9 je uposlenika organizacije Ljekari bez granica. Bolnica koja se nalazi u mjestu El-Hamidije u okolini Idliba bombardovali su Rusi i sirijski režim prije dva dana.
- 16 kamiona humanitarne pomoći iz Kaleah El- Mudik krenulo prema šiitskim enklavama Kafraya i Fuah nakon sto su konvoji pomoći krenuli prema mjestima koja Asadove snage drže u okruženju.
- Odbijen napad YPG-a na putnu komunikaciju Kastelo u Halebu.
- Amerika sumnja da će prekid vatre nastupiti ove sedmice.
- Od jutros 5 zračnih udara na Dera Al Balad gdje se trenutno vode žestoke borbe.
von_admir

#18304 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

To avenge #Turkey shelling on #Afrin #Kurds, #YPG cut #Jihadis' last supply line (Castello Rd) into #Aleppo
#Turkey still wanting a 10km deep no-fly-zone inside #Syria, including #Azaz & #Russia said "No to no-fly-zone w/o #UN and #Syria approval"
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#18305 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

DuckZz

#18306 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

nixon69

#18307 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

sarajevoxxxx wrote:Bolnica koja se nalazi u mjestu El-Hamidije u okolini Idliba bombardovali su Rusi i sirijski režim prije dva dana.
:lol:
Savo,jarane,jesi ti mozda studirao zurnalistiku? :D
Kad se navali na nesto,ni Bog mu misljenje i stav nebi promijenio. :)
nixon69

#18308 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Patak jel to tvoj posao? :D
Nekidan si govorio da nesto znas i da bi prijavio.
(Samo razmisljam na glas) :D
Kikibombona

#18309 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kako je Baath rezim mijenjao imena kurdskih gradova i sela u Siriji!

Image

Image

Image
Mlohavi

#18310 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Maystor wrote: Nickname: Mlohavi
Najčešće korištene riječi: balon, kurčić, probušiti

Neki dan je Patak pitao kome prijaviti potencijalnog teroristu?
No, pravo pitanje je: kome prijaviti seksualnog degenerika?
Ne smijes problem posmatrati kroz paradigmu zapada, tog cionistickog establismenta. :lol:
Dok ja sam pacenik o svom trosku, ti siru forumsku populaciju zaduzi svojim glupostima.
Challenger__

#18311 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Image
Challenger__

#18312 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Egipatski ministar vanjskih poslova i zamjenik generalog sekretara Arapske lige: : Odbijamo vojnu intervenciju u Siriji
"Saudijski" Sisi.
sarajevoxxxx wrote:- SAD od PYD-a traži da napusti Meng.
Vlada opšte mišljenje da je vanska politika USA na BI potpuno kolapsirala, da se svela na kratkoročnu improvizaciju bez vizije i cilja. Svojim mešetarenjem samo produbljuju haos. Ako je, pak, stvaranja haosa i razbuktavanje sukoba njihova politika, onda im ide, definitivno.
sarajevoxxxx

#18313 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Borci opozicije zauzeli režimski vojni punkt El Meddženeh u južnoj okolini Hame u blizini sela Er-Remileh. 15 režimskih vojnika poginulo.
Challenger__

#18314 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- u međuvremenu...

Image
Reports on #Turkey deploying air defence system KORKUT to Hatay and Kilis border towns with #Syria"
Kilis se nalazi sjeverno od Azaza. Znači, ako je vijest tačna, pokrili su prostor od Mediterana do Azaza.
DaysleepeR

#18315 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Kikibombona wrote: Al' ko moze reci da Tel Rifat nije oslobodjen?
"Democracy is craziness of century"
"Shaving beards forbidn"
"Democracy is western religion"
Image

I ovako u svakoj vukojebini koju kontrolisu pobunjenici. Necemo se zavaravati, ovi momci zele talibanizaciju Sirije.

Inace, SDF gazi po ISILu i ide prema Shadadiju! Padaju sela jedno za drugim.
i onda se javljaju naki kuleri koji kažu nije nusra i FSA isto...
Kikibombona

#18316 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:- SAD od PYD-a traži da napusti Meng.
Vlada opšte mišljenje da je vanska politika USA na BI potpuno kolapsirala, da se svela na kratkoročnu improvizaciju bez vizije i cilja. Svojim mešetarenjem samo produbljuju haos. Ako je, pak, stvaranja haosa i razbuktavanje sukoba njihova politika, onda im ide, definitivno.
Ja ovo nisam uspio izguglati. Niko osim Saxxxa za sada nije objavio! :D

Ne vjerujem da je tacno :D :D
Aleppo Kurdish #YPG rename former #SAA regime airbase "Menagh" to "Serok Apo" base
Challenger__

#18317 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kaligula I wrote:
Challenger__ wrote:
Naslovnica wrote:Čuj Erdogana debila, poziva NATO na rat sa Rusijom zato što se snage sirijske vojske približavaju legitimnim granicama svoje države?!
Kada je isilovska teroristička stoka masakrirala Kobane, Turci su to gledali preko ograde, čak su i puštali terorističku stoku da uđe u Kobane sa turske strane, ali sada, kada se sirijska armija vraća na granice svoje države, to je problem?!
Čovjek je skroz izgubio kompas!
Nije.

Paćenik je samo histerični spiker cionističkih krugova kojima pripada i koji su ga (u projektu "AKP") lansirali u političku orbitu, a koje ovih dana javno ugošćava. Njegova javna histerija je izraz njihovog dubokog unutrašnjeg nezadovoljstva i bijesa zbog propalog projekta u Siriji.
...da, ali nije sve do cionističkih krugova...obnova neoosmannlijskog carstva je prvi motiv koji pokreće njegovo biće...cionističke potrebe su iza...
Ne budi naivan i lakovjeran. To "neoosmansko carstvo" je upravo tzv. "Islamska" nazovi-država. Osmišljena u anglocionističkim krugovima, data Ankari na upravljanje.
jefff

#18318 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

skyper wrote:Raport iz oslobodjenog Tel Rifata :D

Niđe nikoga, znači etničko čišćenje izvršeno. To su ti nevini Kurdi?
zigson

#18319 Re: Sirija vol. 2

Post by zigson »

https://www.youtube.com/watch?v=7UJlU2_wzwk
jel ovo na 5:00 "crna strela" ?
Challenger__

#18320 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Deklasifkovani američki dokumenti iz davne 2012 godine pokazuju da su američki zvaničnici procjenili da bi u slučaju pobjede tzv. "FSA" uslijedio masakr nad alavitima:
US officials speculating on massacre of Alawis in case of FSA victory [declassified document, 2012]
:arrow: LINK

_____

To je nas nekoliko pisalo još od početka. To je bilo jasno svima osim licemjerima i lažovima tipa Sa'voxa i tzv. "Coola" koji ovdje godinama prodaju muda (genocidne razbojnike) pod bubrege (sanjare koji, eto, samo žele "promjene").
Ironmen

#18321 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Reakcija na granatiranje sjeverne Sirije: UN Vijeće Sigurnosti pozvalo Tursku da se pridržava međunarodnog prava.
asurbanipal

#18322 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Kikibombona wrote:
Naslovnica wrote:Još da se Rusi dosjete da prebace nešto helikoptera, tenkova i artiljerije na Menagh aerodrom, ja mislim da bi se Erdo rokn'o.
E to ako ga ne bi ubilo, prekucao bi stotku! :thumbup: :lol:

Ne mogu ni zamisliti rekaciju... Svake dvije minute bi davao novu izjavu! :D :lol:

Sultan muslimana! :evil: :izet: :D :lol:

:lol: :lol: :lol:

Image
husein_kapetan

#18323 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:- u međuvremenu...

Image
Reports on #Turkey deploying air defence system KORKUT to Hatay and Kilis border towns with #Syria"
Kilis se nalazi sjeverno od Azaza. Znači, ako je vijest tačna, pokrili su prostor od Mediterana do Azaza.
Ne beri brigu.. ipak su par koraka unazad..
Pozdrav prijatelju
Challenger__

#18324 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Prođe mjesec! Dobro došao nazad, Kapetane!

:thumbup:

p.s.

Čitamo se nešto kasnije, aBd. Poz!
jefff

#18325 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Pa što Iran šalje vojsku?
Locked