A to,znaci da jesam kontra od boldanog bio bi islamista,potencijalna opasnost,spavac i to?Kareem Abdul wrote:Ti nisi islamista već najobičniji munafik, murted, mušrik, tagut....Nastavi niz.Zgoljo wrote:U pocetku rata u Siriji sam bio na strani rezima ali dvije stvari su me opredjelile da promijenim stranu:
1.Brutalni zlocini rezima nad neduznim civilnim stanovnistvom.
2.Proglasavanje islamistima,ma sta to znacilo,i dzihadistima sve one koji drze do svoje vjere islama,sve one koji je nisu spremni prodati i sve one kojima su vazna i njihova vjerska prava.
Ovo pod 2 me odmah podsjetilo na BiH,i tu je isti princip na snazi,svaki dostojanstveni musliman koji drzi do svojih vjerskih principa,koji ni po koju cijenu nije spreman na poltronstvo,koji jasno kaze,u svom-na svom,ko je i sta je takodje se proglasava islamistom,ma sta to znacilo,vehabitom,zaostalim i sta sve ne.
Na zalost,mnogi poltroni iz muslimanskih redova nisu svjesni da to krece iz kuhinja koje zele nas nestanak ili makar nase odricanje od islama i to vec par vjekova.Takodje nisu svjesni da ih njihovo poltronstvo,pljuvanje vlastitih svetinja,vlastitih sunarodnjaka,vlastitih obicaja,vlastite kulture,vlastite tradicije,pa i vlastite domovine,nece spasiti masovnih grobnica samo ako ti kojima poltronisu dobiju sansu i osjete da su oni slabi.
Kao primjer ilustrujem 92-95 kad je medju nama bilo najvise poltrona,ni jednom kao olaksavajuca okolnost nije uzeto to sto nije bio zglave vjernik,naprotiv ismijavao je to,sto je jeo svinjetinu,sto je pio alkohol,sto je pljuvao svoje,nego je i takav bacen u masovnu grobnicu.
Pametan bi naucio nesto iz toga,ne samo iz toga nego iz nekoliko ponavljanja toga.
Dakle,i ovdje i u Siriji problem je islam.
Ja nisam vjernik praktikant,ono obican sam Bosnjo,vjerujem u Boga ali volim trebe,volim i popit nekad koju,dakle prosjecan Bosnjo.
Ali nisam i nikad necu biti poltron,nikad se necu odreci svoga,nikad necu popljuvati svoje da bi se nekome dodvorio.
I ako je to kriterij za islamistu,ma sta to znacilo,da,ja sam islamista.Sta kanis poduzeti glede toga,o ti koji me ocima gledat ne mozes?
Takve kao ti pravi islamisti jedu za doručak. Doslovno.
Pa upravo o tome ti i pisem,o principu,o ljudskom dostojanstvu,ne znam kako je moguce da ne razumijes.
A sto se tice tog plasenja islamistima i kako bi me oni pojeli za dorucak kao murteda i slicne termine samo cu reci da meni oni nikad nisu ucinili neko zlo za razliku od opisanih u gornjem postu.Ta zamjena teza,de facto neprijateljska propaganda, kod mene nece proci.