Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
male_okice

#18301 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by male_okice »

jedan moj kolega ima toliki telefon da ne moze stati ni u jedan dzep :D :-)
Hakiz

#18302 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

male_okice wrote:jedan moj kolega ima toliki telefon da ne moze stati ni u jedan dzep :D :-)
Kompenzuje, jadan...
Hakiz

#18303 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

sherbett wrote:
Hakiz wrote:
Nema veze. Kada hetero žena uđe u gej klub u kojem su lezbejke, bilo da je isključivo ženski klub ili miješani, ušla je da se provede. Žena je ušla tamo jer ne želi da joj dosađuju muškarci.

Kada hetero muškarac uđe u isključivo ženski gej klub, provocira. Šta muškarac traži među tolikim ženama? Ženu, naravno.
Al sta je najbolje.. slabo se sjecam zena da ih je i bilo.. bili su uglavnom muski. I bas su bili prijatni :lol:

Ovo u Parizu je bilo fakat super :lol:
Naravno. Bio muški gae klub. Te malobrojne žene su sigurno bile tamo iz sličnih razloga iz kojih si i ti bila. Barem da mogu na miru družiti se a da im se muškarci ne nabacuju. Da su ušle u ženski ili miješani gej klub, nabacivale bi im se žene. Zato je pravo rješenje muški gej klub.
CPT

#18304 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by CPT »

Hakiz wrote:
male_okice wrote:jedan moj kolega ima toliki telefon da ne moze stati ni u jedan dzep :D :-)
Kompenzuje, jadan...
Kako je krenulo... Jos malo pa ce neki ovako okolo hodati.
Image

Prije desetak godina svima dovoljna mala Nokia a sad telefoni pocinju sa 5"..... :run: :run:
Hakiz

#18305 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

Ako pogledaš istoriju mobitela, krug je zatvoren. Počelo je sa velikim "ciglama" pa se išlo na što manje mobitele tako da su postali nepraktični (tipke na tastaturama postale neupotrebljive koliko su bile male) i sada se opet ide na što veće (kako surfati na 2 inčnom ekranu).
male_okice

#18306 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by male_okice »

sta ces kad smo svi postali coravi pa nam trebaju veci ekrani da bolje vidimo :lol:
Warashii

#18307 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Warashii »

male_okice wrote:sta ces kad smo svi postali coravi pa nam trebaju veci ekrani da bolje vidimo :lol:
A jest, SMS se mogao citati u jednoj liniji, al danas malo teze pregledati slike, citati mail, kotistiti navigaciju, editovati raznorazne stvari na telefonu, slikati, slati raznorazne stvari.
Jednostavno tih nekih 5" je nuzno zlo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18308 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Hakiz wrote:Ako pogledaš istoriju mobitela, krug je zatvoren. Počelo je sa velikim "ciglama" pa se išlo na što manje mobitele tako da su postali nepraktični (tipke na tastaturama postale neupotrebljive koliko su bile male) i sada se opet ide na što veće (kako surfati na 2 inčnom ekranu).
Al je bilo jedno vrijeme fora nositi što manji telefon, ja na kraju imao onu gumenu Nokiu 5210, mislim da je samo jedna manja od nje bila.
Sramota bilo te cigle nosati.
Hakiz

#18309 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

Mislim da će se ići u jednom od slijedeća dva pravca (dok ne dođe vrijeme da svi imamo kompjutere ugrađene u glavu):

1. Nešto kao google glass.
2. Minijaturni projektori koji će osim što prikazuju sliku projektovanu na primjer na stol u kafani ili list papira, takođe moći "čitati" pokrete pa čitati kucanja na projektovanoj tastaturi.

Kao korisnik i smartphonea i tableta i laptopa, za bilo šta ozbiljnije od kucanja 10 riječi na forumu ili facebooku, laptop 10-13 inča (veći su teški) je ipak još nezamjenjiv ako neko želi udoban rad a da nosi sa sobom kompjuter neke vrste. Neke stvari su bolje na telefonu ili tabletu (mape kada se putuje i slično) ali nema još tableta ili telefona koji može ozbiljno zamijeniti laptop za bilo šta ozbiljnije od kucanja teksta, i to malo teksta. I za dugo kucanje teksta treba fizička tastatura, a onda je lakše nositi laptop nego mobitel/tablet i tastaturu i eksterni disk i adaptere za mogućnost priključivanja USB uređaja (makar bili to USB C ili Appleove varijante portova) itd.
Heller

#18310 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Heller »

sherbett wrote:
Hakiz wrote:
Naravno. Bio muški gae klub. Te malobrojne žene su sigurno bile tamo iz sličnih razloga iz kojih si i ti bila. Barem da mogu na miru družiti se a da im se muškarci ne nabacuju. Da su ušle u ženski ili miješani gej klub, nabacivale bi im se žene. Zato je pravo rješenje muški gej klub.
Imal takav klub u Sa? :lol:
Ima Željezničar
Hakiz

#18311 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

sherbett wrote:
Hakiz wrote:
Hoćeš glavu da izgubimo i ja i ti?... :evil:
Hakiz

#18312 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

sherbett wrote:
Hakiz wrote:
sherbett wrote:
Hoćeš glavu da izgubimo i ja i ti?... :evil:
A sto i ja? :mrgreen: :lol:
Gej klub u Sa? Samo što si pomislila da imaš pravo da pitaš o mogućnosti postoji li to u Sa kvalifikuje te za rečeno...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#18313 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

postoji pussy galore :mrgreen:
Hakiz

#18314 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

sherbett wrote:
Hakiz wrote:
Gej klub u Sa? Samo što si pomislila da imaš pravo da pitaš o mogućnosti postoji li to u Sa kvalifikuje te za rečeno...
O dzizz pitala sam ja i Gore stvari :lol:
Valjda se sazale ono kao ova.nije cista pa sam tako ostala ziva :mrgreen:

A sad ozbiljno.. bilo je i kod nas tako.. pa vise nije. Danas ih mos vidjet kako setaju Ilicom i drze se za ruke. I to klinci.. vec znaju sta su.. jos jedna od popularnih stvari koje ne kontam. Dal je in biti gay? Neki kao dzir, imidz.. ono u stilu revolucije ili protesta.. ili je to fakat unutarnji zov.
Mislim da je đir u početku, pogotovo nakon tek osvojene slobode. Euforija, malo osvete, malo svega.

Poslije sve to dođe na normalu.

Mislim da mi to više primjećujemo jer nam je neobično nego što to oni forsiraju. Drže se za ruke kao i hetero parovi. Kao sa svime neobičnim, više obratimo pažnju pa nam se čini da ga je više nego što realno jeste.

A ako to neobično uz to nekome smeta, eto recepta za frku.
Heller

#18315 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Heller »

Joj i meni te torbice idu na kurac. Novčanik, ključ, sluše, mobitel, čakija u čizmu i haj :mrgreen:
medvjed23

#18316 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by medvjed23 »

Velkoski wrote:postoji pussy galore :mrgreen:
dobar za isplesati se, ako je čovjek mlad i ima kuveta
vjesticanametli

#18317 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjesticanametli »

Tomahawk11 wrote:naže mi bila nabavila tu neku torbicu, bilo je :twisted:
Uglavnom, sve nosim po džepovima.
Ključevi, jedni, drugi, treći, telefon, novčanik.
jes pa neces torbu a onda sve privalite zenama il kolegicama u tasnu na pauzi. Ima da svi nosite one DZiberske torbice s onom pufnom :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#18318 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

vjesticanametli wrote:
Tomahawk11 wrote:naže mi bila nabavila tu neku torbicu, bilo je :twisted:
Uglavnom, sve nosim po džepovima.
Ključevi, jedni, drugi, treći, telefon, novčanik.
jes pa neces torbu a onda sve privalite zenama il kolegicama u tasnu na pauzi. Ima da svi nosite one DZiberske torbice s onom pufnom :mrgreen:
Zato sam ja njoj kupio veliku torbu :hmpf:
MarlboroGold

#18319 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

Doda ti torbu i veli de sebi nađi ili de meni nađi nešto... bolje da kaže idi na drugi kraj grada da mi nešto uzmeš :|
vjesticanametli

#18320 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjesticanametli »

Znam :-? Mozes mislit kako je nama kad nesto trazimo :sad:
Fudo387

#18321 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Fudo387 »

CPT wrote:
sherbett wrote:
Point. wrote:Joj kad vidim ove pederuše u našeg naroda zlo mi bude. Šta će muškarcu torba koji kurac, ove torbice pravo džiberske izgledaju.
Jel ti znas kako je opasno nosit mobitel u dzepu?
nista opasnije od mobitela pored dzepa...
Sto?
Kakva je opasnost u pitanju?
MyTao

#18322 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MyTao »

Nikakva.
Fudo387

#18323 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Fudo387 »

sherbett wrote:Mobitel zraci, nike to neko otkrice tople vode
Ne kontam, jel cuna mutira od toga?
triconja

#18324 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Pa zrace i wifi modemi pa niko da se po gujci pocese, a more bit da je i opasnije vego mobitel :D
Ne Kockam

#18325 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ne Kockam »

ako ti se čovjeku ne diže nije mobitel kriv jebo ga ti vidi joj izgovora za potencije :lol:
Post Reply