Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#18301 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote:
Duljevic (ili Rustem) je imao slobodan put prema naprijed.
Otvoren put prema golu? :lol:
Nije mi jasno koji dio od "otvoren put prema naprijed" si shvatio kao "otvoren put prema golu"? :-)
Poenta je da je imao kontrolu nad loptom i Bekrica sa strane/iza sebe, slicno kao Benko u duelu sa Kosoricem. Znaci jedino sto je Bekric mogao uraditi da ga uhvati i zadrzi, tj. nepropisno zaustavi, ili da ga pretrci. Sudija je mogao ranije tu svirati faul ali nije, pustio je igru i samo zbog toga, mescini, je na kraju dao Bekricu zuti jer ovaj nije popustao. :-)
Ja nisam imao priliku gledati usporeni snimak, ili iz drugog ugla, tako da moguce da je neko to vidio bolje.
LSD

#18302 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Dobro, zna li se koliko je danas bilo raje na koševu :?

moje mišljenje oko 15 milja
relativno84

#18303 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

Tomahawk11 wrote:Ali je pravilo da kad ides djonom bar zuti karton. Ne znam da li si vidio, ali je i Stevanovic odmah otisao, nije ni protestvovao, jer je ocekivao da bi mogao dobiti karton.
A rekoh i na drugoj temi, nebitno vise. Ali da je pogrijesio, pogrijesio je.
Svako pravilo ima izuzetak, vidis i sam. Stevanovic odlazi na svoju poziciju, jer trener ga uci da nema potrebe da se vrti oko sudije, sto nije slucaj s drugom stranom kod svakog prekida al dobro svako ima svoj stil. Ocito je bilo slobodno sudijsko uvjerenje o namjeri da se povrijedi protivnik, tako je presudio boze moj. Ako je pogrijesio pa dobro, i on je covjek svi grijesimo, bitno da nije s namjerom.
Daryl Dixon

#18304 Re: Sarajevski derbi

Post by Daryl Dixon »

Tomahawk11 wrote:Bambino, kakva sad Sloboda?! Pricamo li o derbiju ili?!
Duljevic nije odigrao neku strasnu utakmicu, ali priznaces da je od pocetka svaki prijem na njemu bio faul. Logicno da se igrac iziritira i pogubi nakon toga. I opet je pogodio precku. Tacno je da nije u nekoj formi.
Ne znam koliko je svirano. Evo i trener vam kaze da ste igrali agresivno, u kost sto bi se reklo. Ne znam sto se onda buniti kad kaze covjek koji vodi ekipu. Recept koji je koristio u proslom derbiju primjenio je i na ovaj. I upalilo mu. Ko te pita, pobjeda je pobjeda. Pogotovo na derbiju i u ovakvom momentu, gdje ova pobjeda vise od same pobjede, borba za Evropu i udaljavanje protivnika od iste.
+1
batara

#18305 Re: Sarajevski derbi

Post by batara »

gold'n'brown wrote:Sad je bila analiza sudjenja na BHT, kazu da je Stevanovic morao dobiti drugi zuti. Ne treba ni reci sta bi znacilo za utakmicu da je Zeljo sredinom prvog poluvremena ostao sa 10 igraca. Za Kosoricevu ruku su rekli da je prirodan polozaj, pa hajde vjerovat cemo. Takodjer, morao je biti indirekt kod one egzibicije Zeljinog golmna na koju su Manijaci dozivljavali ekstazu. Ono sto su po meni propustili je penal na Benki, evo jedva cekam snimak da ponovo vidim tu situaciju, mislim da je bio.

http://playreplay.me/video/9l021.397624 ... ed934e93c4

Crveni karton cist ko suza!
Bambino Blu

#18306 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

gold'n'brown wrote:Sad je bila analiza sudjenja na BHT, kazu da je Stevanovic morao dobiti drugi zuti. Ne treba ni reci sta bi znacilo za utakmicu da je Zeljo sredinom prvog poluvremena ostao sa 10 igraca. Za Kosoricevu ruku su rekli da je prirodan polozaj, pa hajde vjerovat cemo. Takodjer, morao je biti indirekt kod one egzibicije Zeljinog golmna na koju su Manijaci dozivljavali ekstazu. Ono sto su po meni propustili je penal na Benki, evo jedva cekam snimak da ponovo vidim tu situaciju, mislim da je bio.

Pogledaj opet mozda ovaj put pobjedite ili vam svira penal HAHAHAH
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18307 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Bambino Blu wrote:Ako je ono u 30 minuti bio crveni za stevanovica, onda je onaj start na thiagu bio za dozivotnu zabranu igranja fudbala ;)
Jeste start Stevanovica na zalost je bio za crveni kao i start nad Tiagom....ali davljenik uvijek trazi bilo kakvu slamku spasa. Da su oni dobili 1:0 taj start ne bi spomenuli niti bilo sta sto je neregularno a ide u korist Zelje. Isto tako Jakupovic je mogao podjeliti i par zutih igracima Sarajeva radi simuliranja koje se vidjelo iz aviona ali jebi ga derbi je. Ja sam cestitao uvijek Sarajevu kada je pobjedilo i srao sam samo ako su bili u pitanju nedosudjeni penali kao sto sam cestitiao i Slobodi i u jednoj i u drugoj utakmici mada su na Grbavici radi izlezavanja isto tako trebali dobiti zuticu. Bezobrazno je reci da ti je sudija kriv kad ti utakmicu produzi 6 minuta. Zeljo je odigrao muski a balerine kao i na Grbavici se zale na tu muskost....mozda bi im trebalo reci da je fudbal muski sport!!!!
Tomahawk11
Globalni moderator

#18308 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:Dobro, zna li se koliko je danas bilo raje na koševu :?

Mozda par milja vise. Bilo je dosta na zapadu.
Distortion

#18309 Re: Sarajevski derbi

Post by Distortion »

Duljevic nije odigrao neku strasnu utakmicu, ali priznaces da je od pocetka svaki prijem na njemu bio faul. Logicno da se igrac iziritira i pogubi nakon toga. I opet je pogodio precku. Tacno je da nije u nekoj formi.
Ne znam koliko je svirano. Evo i trener vam kaze da ste igrali agresivno, u kost sto bi se reklo. Ne znam sto se onda buniti kad kaze covjek koji vodi ekipu. Recept koji je koristio u proslom derbiju primjenio je i na ovaj. I upalilo mu. Ko te pita, pobjeda je pobjeda. Pogotovo na derbiju i u ovakvom momentu, gdje ova pobjeda vise od same pobjede, borba za Evropu i udaljavanje protivnika od iste.
Sustina je da pri takvoj gruboj igri i u takvom mecu sudija na startu ne pokaze zuti za prvi ostriji start. Od pocetka je dozvolio takvu igru i onda to ode daleko. Ljudi su zeljni dobre i aktivne igre a sudija je taj koji mora da obezbjedi uslove. Jakupovic to nije odradio. Ja sam neutralan u ovom slucaju pa je vjerovatno ovo vidjenje i mjerodavnije.
Kinaski

#18310 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

Tomahawk11 wrote:

14.000 u zvanicnom zapisniku sa utakmice
Bambino Blu

#18311 Re: Sarajevski derbi

Post by Bambino Blu »

hrasno38 wrote:
Bambino Blu wrote:Ako je ono u 30 minuti bio crveni za stevanovica, onda je onaj start na thiagu bio za dozivotnu zabranu igranja fudbala ;)
Jeste start Stevanovica na zalost je bio za crveni kao i start nad Tiagom....ali davljenik uvijek trazi bilo kakvu slamku spasa. Da su oni dobili 1:0 taj start ne bi spomenuli niti bilo sta sto je neregularno a ide u korist Zelje. Isto tako Jakupovic je mogao podjeliti i par zutih igracima Sarajeva radi simuliranja koje se vidjelo iz aviona ali jebi ga derbi je. Ja sam cestitao uvijek Sarajevu kada je pobjedilo i srao sam samo ako su bili u pitanju nedosudjeni penali kao sto sam cestitiao i Slobodi i u jednoj i u drugoj utakmici mada su na Grbavici radi izlezavanja isto tako trebali dobiti zuticu. Bezobrazno je reci da ti je sudija kriv kad ti utakmicu produzi 6 minuta. Zeljo je odigrao muski a balerine kao i na Grbavici se zale na tu muskost....mozda bi im trebalo reci da je fudbal muski sport!!!!
Pa upravo govorim to ako je ono crveni gdje je igrac isao na loptu al' nazalost fulio je loptu za metar i udario njihovog igraca. To je crveni ? uredu jeste onda je i ono na thiagom direktan znaci ban i jos suspenzija. Ja koliko sam vidio sa ledja sa 2 noge ulijetanje je bilo. Momku su noge sjebane totalno znaci ne moze da hoda. A sto kazes ne samo za simuliranje bilo je faulova gdje duljevic trci nas ga igrac dotakne on sam sebi zapne padne i dobije faul pa onda do simuliranja gdje ih niko nije dotakao oni su padali ko klade. Upravo to sto kazes sada izmisljaju i vade neka pravila iz naftalina a da su oni kojim slucajem pobjedili izjava bi bila Rezultat se pise i 3 boda ko ih ne zna...

Fudbal muska igra....duljevic jedna velika balerina ono ako je a reprezentativac onda je i stevanovic koji je po meni za klasu bolji..
Ricken

#18312 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

jeza u ledja wrote:
Dead Man Walking wrote:
Duljevic (ili Rustem) je imao slobodan put prema naprijed.
Otvoren put prema golu? :lol:
Nije mi jasno koji dio od "otvoren put prema naprijed" si shvatio kao "otvoren put prema golu"? :-)
Poenta je da je imao kontrolu nad loptom i Bekrica sa strane/iza sebe, slicno kao Benko u duelu sa Kosoricem. Znaci jedino sto je Bekric mogao uraditi da ga uhvati i zadrzi, tj. nepropisno zaustavi, ili da ga pretrci. Sudija je mogao ranije tu svirati faul ali nije, pustio je igru i samo zbog toga, mescini, je na kraju dao Bekricu zuti jer ovaj nije popustao. :-)
Ja nisam imao priliku gledati usporeni snimak, ili iz drugog ugla, tako da moguce da je neko to vidio bolje.
E pa oni koji su pogledali usporeni mogli su vidjeti da su jedan drugog povlačili. U onoj situaciji nije trebao ništa svirati, a kamoli dati Bekriću žuti. Niko ne kaže da je Jakupović dobar sudija, i vjerovatno će nas već prvom prilikom odraditi, ali nakon toliko golova iz offside i sudijskog guranja plačete zbog 1 žutog kartona. I da smo ga dobili ne znači da bi ste dali gol. Koliko ste koncentracije pokazali, čisto sumnjam.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18313 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Distortion wrote:
Sustina je da pri takvoj gruboj igri i u takvom mecu sudija na startu ne pokaze zuti za prvi ostriji start. Od pocetka je dozvolio takvu igru i onda to ode daleko. Ljudi su zeljni dobre i aktivne igre a sudija je taj koji mora da obezbjedi uslove. Jakupovic to nije odradio. Ja sam neutralan u ovom slucaju pa je vjerovatno ovo vidjenje i mjerodavnije.
Nacekacemo se mi da u sarajevskom derbiju vidimo neku veliku ljepotu.
Sto se tice sudjenja, u ovim jacim ligama kad ekipa krene ostro igrati, sudija ih smiri sa par kartona. Uglavnom to ide tako.
hrasno38

#18314 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Image
mirza_15

#18315 Re: Sarajevski derbi

Post by mirza_15 »

Interesantno je i to da je nakon niza grubih prekrsaja zeljinih igraca prvi zuti dao nama. Pogledati zuti kovacevica, a onda pogledati koliko puta je, prije toga i gore od toga napravio kosoric. Recimo kad rusi benku kod one kontre.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18316 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Kinaski wrote:
Tomahawk11 wrote:

14.000 u zvanicnom zapisniku sa utakmice
Pih....malo to. Da li tu pikaju i ove zvanice?
ganjeta

#18317 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Evo do 8. minuta isti dva starta Kosorića i Rustemovića, obojica za žuti nije dao ni jednom.
hrasno38

#18318 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

mirza_15 wrote:Interesantno je i to da je nakon niza grubih prekrsaja zeljinih igraca prvi zuti dao nama. Pogledati zuti kovacevica, a onda pogledati koliko puta je, prije toga i gore od toga napravio kosoric. Recimo kad rusi benku kod one kontre.
Aha ili recimo start sa ledja na Stevanovicu u 7 minuti.......
Daryl Dixon

#18319 Re: Sarajevski derbi

Post by Daryl Dixon »

Ricken wrote:
Druže, džaba braniš Dulju, ona prečka je stvar kvaliteta. Da je isprve opalio bio bi gol, jer je isti bio prazan. Ali nije, namješto se čoek. Na tv-u se neke stvari bolje vide, ali vaš kapiten je jedva čekao da padne svaki put kad je osjetio našeg igrača na sebi. Neki vaši igrači itekako kalkulišu. Nije tu bilo neke posebne grubosti. Čak defanzivno smo bili lošiji u odnosu na jesen. Vama očigledno treba pravi vođa, jer trenutni kapiten to nije.
Ma Sarajevo je naivno bilo u par situacija.. Nema te borbenosti i odlučnosti.. Da su ozbiljnije danas izgledali od Želje - jesu ali opet kažem naivni su i to nije dovoljno, moraju se koristiti šanse a ne u kljucnim momentima zakazivati.. Pogotovo kod onog prekršaja oko 25m od gola ona jedna prilika u drugom poluvremenu kad je čini mi se Stevanović sa lijeve strane naletio na postavljenu nogu i sviran prekršaj tj slobodni udarac za Želju. Odlaskom Velkoskog i Puzigaće još se oni "traže".. Kao što to biva u fudbalu, napadaš veći dio poluvremena, stvaraš prilike i fulaš - ne znaš dati gol, logično je da ćeš primiti gol kakav god da je jbg.. Idemo dalje, šta je tu je :) A ovo za Duljevića fakat, svaki kontakt sa loptom faul, dobro nije sad baš svaki start bio grub ali ipak moram priznati dobru taktiku su spremili u plavom taboru.. Izudarati glavne igrače i golove davati na kontre.. Sudija je tu malo zglajzao, ipak imaju neka pravila kojih se on očito nije držao.. Al' otom-potom, nisam zadovoljan današnjim derbijem po igri, bilo je kvalitetnijih derbija prije sa više prilika i akcija za obje ekipe..
relativno84

#18320 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

batara wrote:Crveni karton cist ko suza!
Image
Crveni :shock: Pa nece mu dati karton samo zato jer je najblizi igracu koji se valja iz njemu poznatih razloga :roll: boze svasta :lol:
Melbourne_Australia

#18321 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

Evo iskreno cu ti reci nesto kao bivsi fudbaler..Ne pamtim kad sam vidio igraca da ima brzi prvi korak od Duljevica u nasoj ligi ali isto vrijeme da ima slabiju zavrsnicu..Nazalost nema fudbalsku inteligenciju a sa tim se rodis na tome ne mozes raditi..Pa covjece on sa onakvim korakom je uvjek u prednosti u nasoj ligi ali decko semafor ne moze pogoditi ..Halo 2 gola dati u ovakvoj ligi je bruka...
ganjeta

#18322 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Penal na Benki :lol: :lol: :lol:
LSD

#18323 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:

Sarajevo - Željezničar 0:1

Stadion "Asim Ferhatović Hase". Gledalaca: 18.000. Sudija: Edin Jakupović (Bihać), pomoćnici: Sreten Udovičić (Prijedor) i Haris Baković (Sarajevo). Strijelac: 0:1 M. Stevanović (45). Žuti kartoni: Al. Bekić, Rustemović, Benko, Kovačević (Sarajevo), S. Stevanović, Bekrić, Kosorić, Blagojević (Željezničar). Crveni karton: Am. Bekić (Sarajevo).
http://scsport.ba/vijesti/eljeznicar-na ... ad-image-0

Ovdje piše 18.000....nije ni bitno toliko, nego me jaran danas ubjeđuje da je bilo preko 20 milja....u šta cisto sumnjam.
Radi toga sam pitao.
ganjeta

#18324 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Kakav start Mihojevića na Memiju bez kartona :shock:
Korisničkoime

#18325 Re: Sarajevski derbi

Post by Korisničkoime »

Samprotivsviju wrote:Jebiga sta je tu je

Zeljo iskoristio svoje sanse mi nismo...zivot ide dalje

Sto se tice igre, mislim da je Zeljo danas bio borbeniji nego inace...mada i dalje skripi na sve strane, kolektiv izvlace 2 3 pojdinca, ja nista nisam promjenio misljenje o Mulalicu kao fudbalskom strucnjaku....nije za Zelje, jest za derbije...ali strateski debelo manjka, nemoj da ova pobjeda zamaze oci

Sto se tice Sarajeva...

Hurtic je lose postavio ekipu...losa postavka igre, koja pogotovo na ovom terenu ne funkcionise nije bilo ni srece..sve jasno ko dan
Odović je profesor doktor fudbala za Mulalića, međutim čovjek ima jeben niz i evo nastavio ga je, da nešto zna to mu se zbog rezultata ne može sporiti, međutim kada nalete na kvalitetnu ekipu onda se osjeti taj njego manjak - primjer Soloboda sa Musemićem. Husref ga nadmudrio, znao je da će ovaj pokušati na snagu, Zolotić i Zahirović u prvih 11, pustio Husref da ganjaju loptu ko mameni. Vidi se tu da Mulalić nije neki trenerski vrh međutim da je čovjek tuta nije.
Drugo ja bih Hurtića da sam na mjestu FKS-a ostavio na miru, kad god gdje zapne trener kriv, tako i sa Musemićem bilo a realno čovjek kvalitetniji i od svih skorašnjih trenera FKS.
Treba dati FKS nekom iskusnom treneru i pustiti čovjeka da radi na miru, u ekipi ima kvalitete možda ne koliko neki misle ali dovoljno da se u ligi barem bolje stoji od tenutačnog stanja.
Post Reply