Demokratska fronta Željko Komšić
- homega
#18301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam dugo bio ovdje... Zar ova stranka (DF) još uvijek postoji?
- Maystor
#18302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rajska koaliciona vrata
18.11.2014. | PIŠE: Svetlana CENIĆ
Znam ja kakvu bih vladu ili vlade volela. Znam i kakve partije. Ali, ne ide. I kad napraviš savršenu partiju, profiltriraš članstvo do iznemoglosti, opet sledi koalicija. Sretna što sam u ovim godinama konačno pošteđena priče o vojsci i porodima, sačekala me priča o koalicijama. Kao nekad o dobrom zastavniku i gadnom kapetanu ili veštoj babici i celodnevnom porodu, sad je uz svaku kafu priča o tome ko ima većinu i je li Željko Bakirov, Mladen probošnjački, a Mićko u neraskidivoj vezi sa Dragčetom. Uzgred, za Željka su prvo govorili da je Zloćkov, onda Fahrin, sad Bakirov. Blago njemu kad je uvek nečiji.
Teško nama ničijima, a svačijima. Ali, mi nismo dobili preko 42.000 ličnih glasova za Parlament BiH u svojoj izbornoj jedinici. Mladen probošnjački onoliko koliko i Mićko, koji je dana 06.11. 2014. izjavio da će SNSD, prema ranijem dogovoru s HDZ-om BiH, osigurati jedno ministarsko mesto ovoj stranci iz kvote SNSD-a, dok će HDZ primeniti reciprocitet u FBiH, a "Ukoliko takva praksa bude moguća i sa SDA, nećemo od toga bježati”. Sad su drugi vuci u Banjoj Luci, odnosno hijene, koje zavijanjem treba da nas upozore da se nadvila nova opasnost nad Republiku Srpsku u vidu manjka Mićkovih koalicionih partnera.
Šta ćemo mi jadni ako ne bude on imao tapiju na razbucavanje svega što je iko ikad predložio na državnom nivou, pa makar i svekoliko srpstvo profitiralo iz toga?! Osim kad je neka podela para i pozicija u pitanju. Valjda nam svima mozak toliko bar radi da premotamo film prethodnih devet godina i podsetimo se svih Dodikovih što teniskih, što reketnih partnera. Devet godina gledanja njegovog prebacivanja loptice u tuđe dvorište i ogromnog mu reketa – malo li je?!
O Mićku i Dragčetu, odnosno toj neraskidivoj vezi svedočiće jednog dana Zloćko i objasniti nam zašto ta vernost nije ispoštovana onomad kad se potpisivao onaj Sporazum i usaglasilo delovanje SNSD-a i SDP-a, posebno oko para. A Dragčeta ni na mapi sporazumnoj! Njega su zaturili u onom kelnerskom APP razlomku (ako prođe, prođe) marta 2011. gde je pet bilo jedna trećina od 17.
I sad je cika. Jedni dreče što se vlast formira bez njih, drugi dreče zbog neprincipijelne koalicije, zaboravljajući da smo u takvima i decu odgojili, a da principa ne videsmo. Naravno da pripitam odmah: "A sa kim bi vi?” Kad dobijem makar jedan jasan odgovor, obavestiću svekoliko pučanstvo diljem države.
Sad je priča o tome kako se potpisalo sa četnicima, možeš misliti. Dobro, hoćete Dodika? Samo njega ne! Viču uglas. E, trećeg nema. Ili opšta halabuka na Komšića. Dobro. Nećete SDA? E, onda, javno i glasno kažite koga bi i nemojte se kriti po facebooku, portalima i pride lažnim imenima, lamentirajući nad svojom sudbinom. Pravo kod Komšića u kancelariju ili partijske kancelarije i iznesite stav, a ne virtuelnu pljuvačku.
Jer, kako rekoh na početku, znam i ja šta bih volela. To me, nažalost, u ovom životu zapasti neće. Onda se, po dobrom starom balkanskom običaju, vratim na ono što ne bih htela i što mi je život ogadilo, pa sve mimo toga dobije prolaz. Valjda činjenica što nisam član nijedne političke partije govori sve, a da pravim svoju partiju, opet bi me čekala koalicija.
Zašto ne bih i ja podlegla opštoj psihozi i u ličnoj paranoji videla da je ovoliko insistiranje na osovini Dodik – Čović upravo u cilju raspakivanja dejtonskog paketa, sa neizvesnim posledicama u rasponu od trećeg entiteta, preko blokiranja svega i svakoga do raspada države, a u tom procesu ću plaćati gorivo jedno 20 KM po litri na Mićkovim ili Dragčetovim pumpama; žaliti što nemam zlatne zube da ih prodam za vreću brašna; vežbati prelet paraglidingom da nekako dođem do rodbine; tražiti ovlašteni kisok da mi izdaju potvrdu o autentičnosti, za čije izdavanje bih morala da prodam nekog od članova rodbine; grejati se zimi od ljubavi prema Vođi, a svoje ubeđivati da se idealna temperatura stana postiže dostizanjem telepatske veze sa Njim(a); sede izrasline pokrivati debelo plaćenom čađu iz dimnjaka onih sretnika koji su došli do drva; prepisivati tintoblajkom (zavladaće moda modrih jezika) recepte kako od govana napraviti pitu, a da je jestiva; prati se opet trofazno: donekle, odnekle i nekle... i sa teškom zebnjom strahovati da se ne pojave čuvene konzerve Ikar.
No neću sa takvom slikom da ležem i osvanem, niti da je prizivam. Dovoljan mi je ovaj konstantni grč da mi se život, zapravo, završio i da je sve ovo samo stalni boravak u čistilištu, iz kojeg se nazire samo slepa ulica.
Kako sam u mlađim godinama gotovo stekla utisak da svaki zastavnik pije, a da je svaki kapetan drčan i nadobudan; da je porod rezervisan samo za odabrane, tako me već hvata teška paranoja od ove silne priče da ta neka savršena koalicija stvarno postoji, tu je, ali nikako da izroni iz magle. Baš kao u onim ružnim snovima kad ne možeš da otvoriš oči, pružiš ruku ili potrčiš, a tu, odmah nadohvat, stoje rajska koaliciona vrata. Probude me Sejdić&Finci, više od pola miliona nezaposlenih, crni dugovi i kriminal do pred vrata. Ništa rajska, hvataj se ovozemaljske koalicije i ostani budan na blatobranu otadžbine.
Preuzeto iz magazina Dani.
Znam ja kakvu bih vladu ili vlade volela. Znam i kakve partije. Ali, ne ide. I kad napraviš savršenu partiju, profiltriraš članstvo do iznemoglosti, opet sledi koalicija. Sretna što sam u ovim godinama konačno pošteđena priče o vojsci i porodima, sačekala me priča o koalicijama. Kao nekad o dobrom zastavniku i gadnom kapetanu ili veštoj babici i celodnevnom porodu, sad je uz svaku kafu priča o tome ko ima većinu i je li Željko Bakirov, Mladen probošnjački, a Mićko u neraskidivoj vezi sa Dragčetom. Uzgred, za Željka su prvo govorili da je Zloćkov, onda Fahrin, sad Bakirov. Blago njemu kad je uvek nečiji.
Teško nama ničijima, a svačijima. Ali, mi nismo dobili preko 42.000 ličnih glasova za Parlament BiH u svojoj izbornoj jedinici. Mladen probošnjački onoliko koliko i Mićko, koji je dana 06.11. 2014. izjavio da će SNSD, prema ranijem dogovoru s HDZ-om BiH, osigurati jedno ministarsko mesto ovoj stranci iz kvote SNSD-a, dok će HDZ primeniti reciprocitet u FBiH, a "Ukoliko takva praksa bude moguća i sa SDA, nećemo od toga bježati”. Sad su drugi vuci u Banjoj Luci, odnosno hijene, koje zavijanjem treba da nas upozore da se nadvila nova opasnost nad Republiku Srpsku u vidu manjka Mićkovih koalicionih partnera.
Šta ćemo mi jadni ako ne bude on imao tapiju na razbucavanje svega što je iko ikad predložio na državnom nivou, pa makar i svekoliko srpstvo profitiralo iz toga?! Osim kad je neka podela para i pozicija u pitanju. Valjda nam svima mozak toliko bar radi da premotamo film prethodnih devet godina i podsetimo se svih Dodikovih što teniskih, što reketnih partnera. Devet godina gledanja njegovog prebacivanja loptice u tuđe dvorište i ogromnog mu reketa – malo li je?!
O Mićku i Dragčetu, odnosno toj neraskidivoj vezi svedočiće jednog dana Zloćko i objasniti nam zašto ta vernost nije ispoštovana onomad kad se potpisivao onaj Sporazum i usaglasilo delovanje SNSD-a i SDP-a, posebno oko para. A Dragčeta ni na mapi sporazumnoj! Njega su zaturili u onom kelnerskom APP razlomku (ako prođe, prođe) marta 2011. gde je pet bilo jedna trećina od 17.
I sad je cika. Jedni dreče što se vlast formira bez njih, drugi dreče zbog neprincipijelne koalicije, zaboravljajući da smo u takvima i decu odgojili, a da principa ne videsmo. Naravno da pripitam odmah: "A sa kim bi vi?” Kad dobijem makar jedan jasan odgovor, obavestiću svekoliko pučanstvo diljem države.
Sad je priča o tome kako se potpisalo sa četnicima, možeš misliti. Dobro, hoćete Dodika? Samo njega ne! Viču uglas. E, trećeg nema. Ili opšta halabuka na Komšića. Dobro. Nećete SDA? E, onda, javno i glasno kažite koga bi i nemojte se kriti po facebooku, portalima i pride lažnim imenima, lamentirajući nad svojom sudbinom. Pravo kod Komšića u kancelariju ili partijske kancelarije i iznesite stav, a ne virtuelnu pljuvačku.
Jer, kako rekoh na početku, znam i ja šta bih volela. To me, nažalost, u ovom životu zapasti neće. Onda se, po dobrom starom balkanskom običaju, vratim na ono što ne bih htela i što mi je život ogadilo, pa sve mimo toga dobije prolaz. Valjda činjenica što nisam član nijedne političke partije govori sve, a da pravim svoju partiju, opet bi me čekala koalicija.
Zašto ne bih i ja podlegla opštoj psihozi i u ličnoj paranoji videla da je ovoliko insistiranje na osovini Dodik – Čović upravo u cilju raspakivanja dejtonskog paketa, sa neizvesnim posledicama u rasponu od trećeg entiteta, preko blokiranja svega i svakoga do raspada države, a u tom procesu ću plaćati gorivo jedno 20 KM po litri na Mićkovim ili Dragčetovim pumpama; žaliti što nemam zlatne zube da ih prodam za vreću brašna; vežbati prelet paraglidingom da nekako dođem do rodbine; tražiti ovlašteni kisok da mi izdaju potvrdu o autentičnosti, za čije izdavanje bih morala da prodam nekog od članova rodbine; grejati se zimi od ljubavi prema Vođi, a svoje ubeđivati da se idealna temperatura stana postiže dostizanjem telepatske veze sa Njim(a); sede izrasline pokrivati debelo plaćenom čađu iz dimnjaka onih sretnika koji su došli do drva; prepisivati tintoblajkom (zavladaće moda modrih jezika) recepte kako od govana napraviti pitu, a da je jestiva; prati se opet trofazno: donekle, odnekle i nekle... i sa teškom zebnjom strahovati da se ne pojave čuvene konzerve Ikar.
No neću sa takvom slikom da ležem i osvanem, niti da je prizivam. Dovoljan mi je ovaj konstantni grč da mi se život, zapravo, završio i da je sve ovo samo stalni boravak u čistilištu, iz kojeg se nazire samo slepa ulica.
Kako sam u mlađim godinama gotovo stekla utisak da svaki zastavnik pije, a da je svaki kapetan drčan i nadobudan; da je porod rezervisan samo za odabrane, tako me već hvata teška paranoja od ove silne priče da ta neka savršena koalicija stvarno postoji, tu je, ali nikako da izroni iz magle. Baš kao u onim ružnim snovima kad ne možeš da otvoriš oči, pružiš ruku ili potrčiš, a tu, odmah nadohvat, stoje rajska koaliciona vrata. Probude me Sejdić&Finci, više od pola miliona nezaposlenih, crni dugovi i kriminal do pred vrata. Ništa rajska, hvataj se ovozemaljske koalicije i ostani budan na blatobranu otadžbine.
- nosara
#18303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koja je svrha df-a...? Ako moze neko iznutra da mi pojasni u par rijeci... Novo ljepilo za demonski klero-naci trojac s pocetka devedesetih...? Ovjera "gradjana" za konacnu podjelu BiH na nacionalne torove...? Neki treci kriminalni razlog...?
-
VjecitiStudent
#18304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svrha ovakvih stranaka smokvinog lista, koje osvoje komad glasova koji ih kvalifikuje za učešće u trgovini, je samo jedna:nosara wrote:Koja je svrha df-a...? Ako moze neko iznutra da mi pojasni u par rijeci... Novo ljepilo za demonski klero-naci trojac s pocetka devedesetih...? Ovjera "gradjana" za konacnu podjelu BiH na nacionalne torove...? Neki treci kriminalni razlog...?
Da se klub uhljebljenih proširi i izvan tradicionalnog nacionalnog kruga.
- Adriatic
#18305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U čije ime se Komšić odrekao Hrvatskih mjesta?
I ako ima ovih iz stranke, da nam objasne na kojem stranačkom organu je to odlučeno i kada?
I ako ima ovih iz stranke, da nam objasne na kojem stranačkom organu je to odlučeno i kada?
- lerdi
#18306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nekad se zaista upitam vide li pojedini dalje od nosa. Vlast bez DF bi bilo jako teško praviti jer SDP je u procesu reforme i nikome tamo ne pada napamet da uradi nešto što bi ga moglo ugroziti na kongresu, SBB i utemeljitelj su previše pljuvali u predizbornoj da bi sa SDA pravili vlast a bez SDA se jednostavno ne može jer je narod tako odlučio. Mislim možemo mi ovdje kuditi narod, kao što to uradiše SDP-ovci koji dan iza izbora, ali koja je svrha toga? Dakle naredne četiri godine je tako jer u demokratskoj državi demos tako oduči.
Ma koliko nekima to teško bilo za skontati ostanak DF-a u opoziciji donio bi ogromnu štetu državi. Ostavilo bi Dodika u državnim institucijama i samim tim ojačalo ga na nivou RS-a, ojačalo osovinu Čović-Dodik, FBiH dovelo u situaciju da trenutna vlada radi u tehničkom mandatu jer SDA i HDZ sigurno ne bi išli na manjinsku vladu koju svako jutro mogu smijeniti i faktički bi ovi nastavili vladati bez ikakve odgovornosti, dok bi se isto dešavalo i na kantonalnom nivou. Dakle dobili bi totalnu nestabilnost na svim niovima u državi i izgubili bi novu EU incijativu, milijarde investicija a mi bi svi bili za četiri godine stariji. Ja fakat ne vidim šta bi smo to mi kao društvo u ovom scenariju dobili. Ako neko zna nek napiše i nek me prosvjetli. Bio bi mu zasita zahvalan.
Ulazak DF-a u vlast državi daje bar neku nadu. Na državnom nivou je kako se čini pokopana osovina Čović-Dodik (mnogim nije ni jasno koliko je ovo bilo bitno), teži se ka EU/NATO integracijama i daje se signal prema vani kako želimo krenuti naprijed. Pokušava se osigurati stabilnost kako bi se privukle investicije te kako bi se natjerali ovi iz EU da nas poguraju kad su već obečali da će to uraditi. Ulazak u EU i NATO je rješenje skoro svih problema BiH. Kada se nađemo tamo htjeli ili ne, mnoge stvari će se morati mjenjati a mi ćemo kao društvo puno bliže biti građanskom nego ovom sada etno-nacionalnom. Drugačije ovdje do napretka neće doći a to su pokazali i ovi izbori.
Kao što rekoh Željko je DF podredio državi, za razliku od nekih drugih, i to se iz poteza u potez pokazuje. Odustajanje od Hrvatskih, Bošnjačkih pozicija je čisti primjer za to. Šta bi dobili da se sad nateže sa Čovićem oko nekog ministarskog mjesta? Samo argument Čoviću da se može izvući iz ovog sporazuma i ništa više. EPP, koji je na vrhuncu u EU, stoji iza Čovića i jako je glupo natezati se sa istim kada želiš da te ta Europa pogura prema naprijed. Jedno, dva ministarska mjesta nije vrijedno zastoja države.
Ma koliko nekima to teško bilo za skontati ostanak DF-a u opoziciji donio bi ogromnu štetu državi. Ostavilo bi Dodika u državnim institucijama i samim tim ojačalo ga na nivou RS-a, ojačalo osovinu Čović-Dodik, FBiH dovelo u situaciju da trenutna vlada radi u tehničkom mandatu jer SDA i HDZ sigurno ne bi išli na manjinsku vladu koju svako jutro mogu smijeniti i faktički bi ovi nastavili vladati bez ikakve odgovornosti, dok bi se isto dešavalo i na kantonalnom nivou. Dakle dobili bi totalnu nestabilnost na svim niovima u državi i izgubili bi novu EU incijativu, milijarde investicija a mi bi svi bili za četiri godine stariji. Ja fakat ne vidim šta bi smo to mi kao društvo u ovom scenariju dobili. Ako neko zna nek napiše i nek me prosvjetli. Bio bi mu zasita zahvalan.
Ulazak DF-a u vlast državi daje bar neku nadu. Na državnom nivou je kako se čini pokopana osovina Čović-Dodik (mnogim nije ni jasno koliko je ovo bilo bitno), teži se ka EU/NATO integracijama i daje se signal prema vani kako želimo krenuti naprijed. Pokušava se osigurati stabilnost kako bi se privukle investicije te kako bi se natjerali ovi iz EU da nas poguraju kad su već obečali da će to uraditi. Ulazak u EU i NATO je rješenje skoro svih problema BiH. Kada se nađemo tamo htjeli ili ne, mnoge stvari će se morati mjenjati a mi ćemo kao društvo puno bliže biti građanskom nego ovom sada etno-nacionalnom. Drugačije ovdje do napretka neće doći a to su pokazali i ovi izbori.
Kao što rekoh Željko je DF podredio državi, za razliku od nekih drugih, i to se iz poteza u potez pokazuje. Odustajanje od Hrvatskih, Bošnjačkih pozicija je čisti primjer za to. Šta bi dobili da se sad nateže sa Čovićem oko nekog ministarskog mjesta? Samo argument Čoviću da se može izvući iz ovog sporazuma i ništa više. EPP, koji je na vrhuncu u EU, stoji iza Čovića i jako je glupo natezati se sa istim kada želiš da te ta Europa pogura prema naprijed. Jedno, dva ministarska mjesta nije vrijedno zastoja države.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#18307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Al najjaci su mi ovi SDAovci koji sada gorljivo, sa notom laznog idealizma
, brane DF i Komsica...a bili prvi, zapravo drugi odmah poslije SDPovaca
, koji su cijelu ovu pricu pljuvali i omalovazavali.
Ali ok, to svakako i jeste ekipica koja bi sve uradila za fotelju vise, i situaciju gdje ostaju u sedlu i na budzetu. Pa bio to Kadic Rasim i Spahic Ibro
....ili Silajdzic Haris....Lagumdzija Zlatko....ili Radeljas i takvi.
Sve se aminuje, opravdava i ima se alibi, samo da ostanem na vlasti.
Kakve politicke platforme, projekti, ideali...tacno bil plako ili se smijao, razmisljam svaki put kada ove SDAovce citam kako DF brane...i Titinu sliku iz Komsicevog kabinet bi nosali na celu kolone, ma sveeeee...kraljevi najveci

Ali ok, to svakako i jeste ekipica koja bi sve uradila za fotelju vise, i situaciju gdje ostaju u sedlu i na budzetu. Pa bio to Kadic Rasim i Spahic Ibro
Sve se aminuje, opravdava i ima se alibi, samo da ostanem na vlasti.
Kakve politicke platforme, projekti, ideali...tacno bil plako ili se smijao, razmisljam svaki put kada ove SDAovce citam kako DF brane...i Titinu sliku iz Komsicevog kabinet bi nosali na celu kolone, ma sveeeee...kraljevi najveci
- volta dzontra
#18308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao što rekoh 7.11.volta dzontra wrote:Ja sam ovdje ismijavao Komšića kad su ga svi veličali. "Pušio" banove da ružnu riječ nisam rekao, a bilo je i hinjskih brisanja accounta. Defoltno i iz dubine duše sam nesklon Komšiću. Ipak me nešto buni u vezi s njim!!
Ne mogu jasno definirati o čemu se radi niti se jasno pozvati na neku njegovu izjavu ali imam neki opći dojam da mu zera fali da postane ozbiljan političar i da bi u nekoj ludoj kombinaciji mogao, strah me reći, čak pozitivno djelovati na stabilizaciju hrvatsko-bošnjačkih odnosa.
Ne čini se uopće sklon manipulacijama, ne pokušava inženjering projekte tipa "Platforma", "Kukić"....
Ne kužim!! Jel stvarno želi djelovati stabilizacijski ili jednostavno nema ideje šta napraviti...![]()
![]()
![]()
Komšić počinje djelovati stabilizacijski u FBIH
- Banksy
#18309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne ponavljam, ja ih napadam, ti braniš.skupljac_zeljeza wrote:Ponavljaš ono što ja rekoh, a to je da smo daleko od idealnih koalicija, ali ne dobih odgovor šta je opcija za ovaj narod? EU je ponudila nešto. Treba li upropastiti svaku šansu. Da li je DF korisniji u opoziciji kada tamo već imamo i Sefera i Radončića kao korektore i samom Komšiću? Unutar vlasti Komšić može biti jači korektor nego kao opozicija. Jedino ako je vama želja da u februaru opet bude februar. U TK smo dobili EXPERTE i Dita je tamo gdje je i bila i prije februara, a i ostale firme. Po mom mišljenju u BiH svakoj vlasti treba dati 6 mjeseci pa onda oplesti po njoj svim mogućim oruđima i oružjima. A do tada.....Banksy wrote:
Zamisli domaćicu koja djeci obeća krompirušu za ručak, a kad ovi stignu iz škole srevira im peglu jer joj je bila pri ruci, a podrum s lukom i kropirom bio predalek da lijena silazi s trećeg sprata.
Čitam zadnjih dana sva ta silna pravdanja zbog ulaska DF-a u etnonacionalističko-kriminalnu vlast, svu tu hrpu traljavih, providinih spinova, pa ne znam je li za smijeh ili suze.
Čekam samo da vidim Dodika kako im uzima vlast na državnom nivou, a guzice im već budu u foteljama, pa da vidim taj cirkus kojim će opravdati ostanak u Federalnoj vlasti jer, da ne zaboravimo, ova vratolomija je pravdana potrebom višeg državnog interesa, da se ''zaustavi Dodika i Ruse''. Jedva čekam.
U Njemačkoj je SPD postao nekakav politički faktor tek poslije koalicije sa CDU. Prije toga niko ih nije uzimao za ozbiljno.
I ne vrijeđajte nam inteligenciju. Ludi jesmo, ali toliko glupi ipak ne. Uvredljivo je očekivati da prevareni glasači progutaju takva traljava, smiješna opravdanja.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#18310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@lerdi, hoces li se javno deklarisati kao ex.clan DFa. i vratiti im clansku, ako DF ne uspije nista uraditi po vecini pitanja koje sada propagiraju kroz ovu novu koaliciju
Hoces li vratiti clansku stranci ako nista ne urade po pitanju borbe protiv sistemske korupcije i politikom podrzanog kriminala, i cijelog paralelnog sistema vezanog uz to
Bez zezancije i ironije te pitam
I koliko im dajes rok da vidis barem prve korake u tom smijeru, da napomenem u sada vec i zvanicnom braku sa SDA korumpiranim feudalcima, i HDZ mafijom.
Hoces li vratiti clansku stranci ako nista ne urade po pitanju borbe protiv sistemske korupcije i politikom podrzanog kriminala, i cijelog paralelnog sistema vezanog uz to
Bez zezancije i ironije te pitam
I koliko im dajes rok da vidis barem prve korake u tom smijeru, da napomenem u sada vec i zvanicnom braku sa SDA korumpiranim feudalcima, i HDZ mafijom.
- Banksy
#18311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj tako, u pitanju je viši državni interes zbog kojeg smo ušli u vlast i postigli ciljeve:VjecitiStudent wrote:Svrha ovakvih stranaka smokvinog lista, koje osvoje komad glasova koji ih kvalifikuje za učešće u trgovini, je samo jedna:nosara wrote:Koja je svrha df-a...? Ako moze neko iznutra da mi pojasni u par rijeci... Novo ljepilo za demonski klero-naci trojac s pocetka devedesetih...? Ovjera "gradjana" za konacnu podjelu BiH na nacionalne torove...? Neki treci kriminalni razlog...?
Da se klub uhljebljenih proširi i izvan tradicionalnog nacionalnog kruga.
Nakon varljive četverogodišnje vlasti ''ljevice'', vraćamo se stabilnoj i sigurnoj desnici, jačamo Bakira i pravimo od njega novog Aliju, čistimo mu SDA od starih, Tihićevih kadrova i donosimo sigurnu pobjedu na predstojećem kongresu, vraćamo Čoviću i HDZ-u pozicije i jačamo mu politički utjecaj, rušimo Dodika, a dovodimo Pandurevićku, Cicka Bjelicu i Sonju Karadžić.
Odlučno u promjene
- Mister Yes
#18312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lerdi wrote:Nekad se zaista upitam vide li pojedini dalje od nosa. Vlast bez DF bi bilo jako teško praviti jer SDP je u procesu reforme i nikome tamo ne pada napamet da uradi nešto što bi ga moglo ugroziti na kongresu, SBB i utemeljitelj su previše pljuvali u predizbornoj da bi sa SDA pravili vlast a bez SDA se jednostavno ne može jer je narod tako odlučio. Mislim možemo mi ovdje kuditi narod, kao što to uradiše SDP-ovci koji dan iza izbora, ali koja je svrha toga? Dakle naredne četiri godine je tako jer u demokratskoj državi demos tako oduči.
-
StupskaBitanga
#18313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Munjevito u promjene
- drug_profi
#18314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam clan. Glasao jesam. Nije mi drago sto su sa SDA ali obzirom da se ukazala prilika da se nesto uradi za dobrobit drzave necu ih pljuvati. Cekacu da vidim sta ce ispasti. Koliko dugo? Pa do izbora. Logicno. Potpuno je nebitno prije toga da li ih podrzavamo ili ne.
- lerdi
#18315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Malo mi je glupo pisati o sebi ali eto pošto si mi dobar drug sa foruma da ti odgovorim.-LIBERO- wrote:@lerdi, hoces li se javno deklarisati kao ex.clan DFa. i vratiti im clansku, ako DF ne uspije nista uraditi po vecini pitanja koje sada propagiraju kroz ovu novu koaliciju![]()
Hoces li vratiti clansku stranci ako nista ne urade po pitanju borbe protiv sistemske korupcije i politikom podrzanog kriminala, i cijelog paralelnog sistema vezanog uz to![]()
Bez zezancije i ironije te pitam![]()
Nisam baš neko ko tako lako odustaje i u činu vračanja članske kartice ne vidim ništa herojsko. Čak šta više mislim da je to više kukavički nego neki herojski čin. Statut DF-a dozvoljava različita mišljenja, kreiranja frakcija pa ne vidim razloga zašto bi iko vračao karticu. Kada već hoćeš nešto konkretno raditi onda kreiraj tu neku frakciju unutar stranke, okupi istomišljenike oko sebe i bori se za svoje stavove. Najlakše je vratiti člansku i otići u Štrosu na kaficu. Neki bi kao mijenjali stvari, bavili se politikom ali eto ako može jednom u mjesec dana maksimalno pola sata-sat da se tome posveti a onda bi dolazili i ljudima solili pamet kako i šta treba raditi. Naravno tu pamet su pokupili na nekoj od silnih kafica. Po meni bi se članska trebala vračati tek kada iscrpiš sve mogučnosti i vidiš da ne ide. Onda fino vratiš člansku i u Štrosu na kaficu.
Sistemska korupcija i kriminal je toliko kod nas zaživio i ja ću iskreno biti zadovoljan sa minimalnim rezultatima u tom segmentu. Kada se otvore pristupna poglavlja vezana za pravno uređenje države tek tada očekujem neke konkretnije rezultate. Do tada naivno je očekivati od bilo koga da uradi nešto konkretno jer jednostavno nema dovoljno političke volje za takvo nešto.
Što se tiče rokova oni će si sami definisati iste. Koliko sam razumio rokovi za implementaciju svega navedenog će biti definisani, nadam se da će biti i javno obznanjeni, pa ćemo vidjeti. Dakle sami su krojači svoje sudbine.
- iPod
#18316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta bi sa onim konkretnim mjerama koje je DF postavio kao minimum svojim potencijalnim koalicionim partnerima? Sve mi se čini da od toga nema ništa.
- Banksy
#18317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A šta, ko sad nije uz DF, taj sjedi u ''Štrosi'' ...lerdi wrote:
Najlakše je vratiti člansku i otići u Štrosu na kaficu...
Naravno tu pamet su pokupili na nekoj od silnih kafica...
Onda fino vratiš člansku i u Štrosu na kaficu.
-
clanstranke
#18318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Maystor wrote:Rajska koaliciona vrata
Revolucija je prošla mimo barikada
Pored onih koji su pjevali o njoj
Nije imala strpljenja
premalo akcije previše refrena
Revolucija je prošla, jebala majku demonstrantima
nije ih vidjela od zastava, nije ih čula od parola
Revolucija je prošla bez reklama i sponzora
išla je za onima koji su bili spremni da plate
revolucija je prošla
rimovala mrtve s onima kojima nije bilo do pjesme
revolucija je prošla
mimo revolucionara otišla s onima koji nisu znali što čine
ali su morali da učine
revolucija je prošla, ostale su barikade
da se slikamo, da se lažemo.
- nosara
#18319 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dakle, df napada sistemsku korupciju tako sto ce roditeljima iste drzat svijecu u naredne 4 godine...!? Odnosno ne, jer je to naivno ocekivat...!?lerdi wrote:
Sistemska korupcija i kriminal je toliko kod nas zaživio i ja ću iskreno biti zadovoljan sa minimalnim rezultatima u tom segmentu. Kada se otvore pristupna poglavlja vezana za pravno uređenje države tek tada očekujem neke konkretnije rezultate. Do tada naivno je očekivati od bilo koga da uradi nešto konkretno jer jednostavno nema dovoljno političke volje za takvo nešto.
Kad je sdp, poslije proslih izbora, na slican nacin pokusavao opravdati svoje kurvanje sa katilima ove drzave, nisam birao rijeci... sdp je, pored svega, ozbiljna politicka partija... Trula, sjebana, zrela za remont, ali PARTIJA...
df je politicki pobacaj stranog faktora u BiH, nema smisla trosit vrijeme, samo cu rec stidi se komsicu, to je sasvim dovoljno...
- no_mani=no_fjučr
#18320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Df i sdp su pokazatelj koliko je lijevo biracko tijelo neuko i nepismeno, to raduje.
- dustaban
#18321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dakle mene uopste ne cudi ovolika kolicina kritike prema DF i ovoj koaliciji... ovdje na FORUMU.
I budimo konacno iskreni prema samima sebi - ovdje zaista ima pametnih komentara i opcenito kvalitetnih pojedinaca, ali forum i forumasi su NAJJALOVIJI dio nacije!
M samo pametujemo i kritikujemo ko oni starci mapetvci na balkonu. I naravno niko nam ne valja.
Evo sad opleli po DF-u ovi navodni i navodno razocarani glasaci za tu stranku. I koliko vidim svi imaju tu nekakvu utopijsku pricu kako sa 10% osvojeni glasova treba promjeniti situaciju... ne petljajuci se ni sa kim!
Ja u ovome sto se dosad desilo vidim ogroman napredak (s obzirom na nase okolnosti) - u pricu je konacno usla CETVRTA grupacija, ali ne na onaj idiotski nacin kako je SDP pokusao vec na nacin respektovanja nacionalne trojke. I ja, koliko vidim, taj respekt se uzvraca tako sto i te stranke konacno pocinju respektovati tu cetvrtu, nadnacionalnu ili anacionalnu skupinu. To je ogroman uspjeh i ko god misli drugacije, odnosno ko god prica pricu kako stvari treba mijenjati ne petljajuci se sa nacionačnim strankama (jos uvijek brojno nadmocnim).... taj dobro yede gowna!
I budimo konacno iskreni prema samima sebi - ovdje zaista ima pametnih komentara i opcenito kvalitetnih pojedinaca, ali forum i forumasi su NAJJALOVIJI dio nacije!
M samo pametujemo i kritikujemo ko oni starci mapetvci na balkonu. I naravno niko nam ne valja.
Evo sad opleli po DF-u ovi navodni i navodno razocarani glasaci za tu stranku. I koliko vidim svi imaju tu nekakvu utopijsku pricu kako sa 10% osvojeni glasova treba promjeniti situaciju... ne petljajuci se ni sa kim!
Ja u ovome sto se dosad desilo vidim ogroman napredak (s obzirom na nase okolnosti) - u pricu je konacno usla CETVRTA grupacija, ali ne na onaj idiotski nacin kako je SDP pokusao vec na nacin respektovanja nacionalne trojke. I ja, koliko vidim, taj respekt se uzvraca tako sto i te stranke konacno pocinju respektovati tu cetvrtu, nadnacionalnu ili anacionalnu skupinu. To je ogroman uspjeh i ko god misli drugacije, odnosno ko god prica pricu kako stvari treba mijenjati ne petljajuci se sa nacionačnim strankama (jos uvijek brojno nadmocnim).... taj dobro yede gowna!
- nosara
#18322 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koga boli kurac sta raduje neko ultradesnicarsko smece...?no_mani=no_fjučr wrote:Df i sdp su pokazatelj koliko je lijevo biracko tijelo neuko i nepismeno, to raduje.
- nosara
#18323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ni nadnacionalna ni anacionalna... Analna nacionalnim, to bi vec pasovalo...dustaban wrote:Dakle mene uopste ne cudi ovolika kolicina kritike prema DF i ovoj koaliciji... ovdje na FORUMU.
- dustaban
#18324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ova ce ti izjava unic u anale foruma!nosara wrote:Ni nadnacionalna ni anacionalna... Analna nacionalnim, to bi vec pasovalo...dustaban wrote:...
- skupljac_zeljeza
#18325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nađi mi rečenicu na bilo kojoj temi da ih branim. Čak ih nazivam lošim materijalom koji nema alternativu. Ili možda ima? SDP - SNSD - SBB - NSRZB - BOSS - A-SDA?Banksy wrote:Ne ponavljam, ja ih napadam, ti braniš.skupljac_zeljeza wrote:Ponavljaš ono što ja rekoh, a to je da smo daleko od idealnih koalicija, ali ne dobih odgovor šta je opcija za ovaj narod? EU je ponudila nešto. Treba li upropastiti svaku šansu. Da li je DF korisniji u opoziciji kada tamo već imamo i Sefera i Radončića kao korektore i samom Komšiću? Unutar vlasti Komšić može biti jači korektor nego kao opozicija. Jedino ako je vama želja da u februaru opet bude februar. U TK smo dobili EXPERTE i Dita je tamo gdje je i bila i prije februara, a i ostale firme. Po mom mišljenju u BiH svakoj vlasti treba dati 6 mjeseci pa onda oplesti po njoj svim mogućim oruđima i oružjima. A do tada.....Banksy wrote:
Zamisli domaćicu koja djeci obeća krompirušu za ručak, a kad ovi stignu iz škole srevira im peglu jer joj je bila pri ruci, a podrum s lukom i kropirom bio predalek da lijena silazi s trećeg sprata.
Čitam zadnjih dana sva ta silna pravdanja zbog ulaska DF-a u etnonacionalističko-kriminalnu vlast, svu tu hrpu traljavih, providinih spinova, pa ne znam je li za smijeh ili suze.
Čekam samo da vidim Dodika kako im uzima vlast na državnom nivou, a guzice im već budu u foteljama, pa da vidim taj cirkus kojim će opravdati ostanak u Federalnoj vlasti jer, da ne zaboravimo, ova vratolomija je pravdana potrebom višeg državnog interesa, da se ''zaustavi Dodika i Ruse''. Jedva čekam.
U Njemačkoj je SPD postao nekakav politički faktor tek poslije koalicije sa CDU. Prije toga niko ih nije uzimao za ozbiljno.
I ne vrijeđajte nam inteligenciju. Ludi jesmo, ali toliko glupi ipak ne. Uvredljivo je očekivati da prevareni glasači progutaju takva traljava, smiješna opravdanja.