Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drug_profi

#18276 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Tek kad budes imao adekvatnu alternativu prolaska kroz centar grada: Sadasnji tranzit to nije, a istok i sjever nisu povezani nikako osim kroz centar.
tempuser

#18277 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Da bi kupio glanc nov tramvaj i da bi ostao takav moras ispuniti dva uslova, prvi da vlast promjeni nacin upravljanja Grasom uz istovremene i intervencije radi smanjenja broja automobila, a drugi da Gras promjeni inpooostri sistem naplate i eliminise sveranje. Prvi uslov je nemoguce ispuniti jer vlastima upravo odgovara ovako stanje, a drugi uslov bi izazvao seljacku bunu!
ranger

#18278 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ranger »

aa ne moze placanje tramvaja pa bio je rat
beni-bu-man

#18279 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

ranger wrote:aa ne moze placanje tramvaja pa bio je rat
zar se traNvaj placa :lol: :lol: :lol:
arslanica

#18280 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by arslanica »

tempuser wrote:
Citam ovo "uputstvo" koje si postavila koje je onako generalno pa me interesuje kako bi se to pravilo posmatralo u slucaju sudara u Hrasnom. Nekako gledajuci sobr. propise, ako si iz pravca Zeljinog i Aenxa napravio 3/4 kruga vanjskom onda si se po horiznotalnoj signalizaciji nepropisno prestrojio i u slucaju sudara sa nekim ko je postovao signalizaciju i ko se iz vanjske iskljucuje bi trebao biti kriv, al ajd dokazi gdje si se ukljucio.
ne znam za taj kružni .. još me put nije tamo vodio ... ali ću prvom prilikom pogledati "šta je u pitanju" :D
tempuser

#18281 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

ranger wrote:aa ne moze placanje tramvaja pa bio je rat
Znas kao procjeni bosnjo rezonuje, nece da placa kartu je satro nezadovoljan uslugom koju uredno koristi svaki dan.
shandrprcSA

#18282 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

arslanica wrote: i jel se to poštuje?

pričam više od dijelu B.potok - Otoka ... dva kružna toka ... i na oba je krkljanac

drugi dio priče je vezan za žmigavce ili pokazivače pravca ... zar je problem, ako ja želim da se uključim u kružni tok, pa gledam sa svoje lijeve strane dal' šta dolazi, upaliti to "čudno svjetlo" da vidim na koju stranu će lola otići ...

i još milion stvari .... uh ... već sam se iznervirala kad skontam šta me kasnije čeka :twisted: :twisted:
samo se drzi dva pravila :)

1. saob znak
2. ako nema saob znak, pravilo desne strane
arslanica

#18283 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by arslanica »

shandrprcSA wrote:

1. saob znak
držim se ja, ali se ne drže oni ...
min 80% vozača u gradu ne daje žmigavac ... to je sekunda i vrlo je bitno
shandrprcSA

#18284 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

arslanica wrote:
shandrprcSA wrote:

1. saob znak
držim se ja, ali se ne drže oni ...
min 80% vozača u gradu ne daje žmigavac ... to je sekunda i vrlo je bitno
bitno je da se ti drzis :D a oni ce placati kazne i stetu :D
arslanica

#18285 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by arslanica »

shandrprcSA wrote:
bitno je da se ti drzis :D a oni ce placati kazne i stetu :D
jel' to ono "šuti, klimaj glavom i samo govori jes, jes" :mrgreen: :lol:
shandrprcSA

#18286 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

sve znas :D
arslanica

#18287 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by arslanica »

:oops: :D
BadBoy

#18288 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

tempuser wrote:
BadBoy wrote:
To je to.

Širenje cestovne infrastrukture nigdje u svijetu ne dovodi do smanjenja gužvi nego do, paradoksalno, povećanja cestovnog saobraćaja. Veće, šire i bolje ceste = veći broj ljudi koji se odluči na korištenje privatnog automobila.

Sarajevo ima tu dodatnu nesreću što je geografski jako ograničeno, pa u većini slučajeva ni nemamo opciju širenja cestovne infrastrukture. Jedini spas za Sarajevo leži u apsolutonm favoriziranju i potenciranju javnog gradskog saobraćaja.

To treba biti transportna politika i strategija Kantona za narednih 10, 20 i 50 godina.
To je svakome ko ima dvije ciste u glavi odavno jasno.
Jedini nacin je demotivacija koristenja auta u korist gradskog i alternativnih prevoza, a to se moze samo ako koristenje auta postavis u realne okvire s obzirom nagradske kapacitete, zagadjenost, troskove. Sve dok imamo sindikalne cijene registracije, labave tehnicke preglede i dzabne parkinge van centra grada do tad cemo sabotirati razvoj gradskog prevoza, stvarati guzve i gusti se u smogu, ali ova situacija odgovara vlastima jer je to klasina kupovina socijalnog mira. Sve dok moze autom na posao bosnjo mislim da mu je bolje nego onome jadi u Berlinu sto se vozika javnim prevozom.
Dodao bih još i tome opći mentalitet da Bošnju ne možeš odvojiti od volana pa makar mu zlatne tramvaje ponudio.
tempuser

#18289 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

BadBoy wrote:
tempuser wrote:
To je svakome ko ima dvije ciste u glavi odavno jasno.
Jedini nacin je demotivacija koristenja auta u korist gradskog i alternativnih prevoza, a to se moze samo ako koristenje auta postavis u realne okvire s obzirom nagradske kapacitete, zagadjenost, troskove. Sve dok imamo sindikalne cijene registracije, labave tehnicke preglede i dzabne parkinge van centra grada do tad cemo sabotirati razvoj gradskog prevoza, stvarati guzve i gusti se u smogu, ali ova situacija odgovara vlastima jer je to klasina kupovina socijalnog mira. Sve dok moze autom na posao bosnjo mislim da mu je bolje nego onome jadi u Berlinu sto se vozika javnim prevozom.
Dodao bih još i tome opći mentalitet da Bošnju ne možeš odvojiti od volana pa makar mu zlatne tramvaje ponudio.
Sto vlast obilato koristi, daj bosnji vrti volan, a zato ga mozes trovat, krast i hebavat kako hoces!
Sodom1

#18290 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:i jos kroz centar prolazi magistralni put koji povezuje Krajinu sa ostatkom BiH...
jestel razmisljali da neke barikade postavite :lol:
Za migrante :izet:
condy

#18291 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Koliko ste u Sarajevu dobili donacija i para poslije rata mogli ste napraviti novu putnu infrastrukturu. Spiskali pare u privatne džepove i talove, preko noći nastaju privatne milionske firme i bogati tajkuni, prave se zgradurine, hoteli.... i sl., a gradsku zaobilaznicu za toliko godina teško uradili. I sad problem vozači. :-) :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#18292 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ja sam najvise tih para potrosio u kafani :D
condy

#18293 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

To može, kafana je nešto drugo :D
zdruzdjo

#18294 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:ja sam najvise tih para potrosio u kafani :D
Ja bogami na kurve. sve do zadnje marke I svajcarskog franka.
Zlato sam sacuvao ali je dosta vec otislo za lanac zlatni oko vrata I narukvicu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#18295 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

condy wrote:Koliko ste u Sarajevu dobili donacija i para poslije rata mogli ste napraviti novu putnu infrastrukturu. Spiskali pare u privatne džepove i talove, preko noći nastaju privatne milionske firme i bogati tajkuni, prave se zgradurine, hoteli.... i sl., a gradsku zaobilaznicu za toliko godina teško uradili. I sad problem vozači. :-) :)
Joj spike, kontam da nije jean moj kolega iz ZeDo kantona ovo napisao, kad vidim ono condy. Fakat, vidim da vam se razmisljanje ne razlikuje ni sekunde, samo što je ovaj bio u svojim komentarima i radikalniji, predlagao odcjepljenje Zenice. :-) :lol:
Throttle

#18296 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Od čega bi se to mi odcijepili :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#18297 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Throttle wrote:Od čega bi se to mi odcijepili :lol:
Pa od Sarajeva, Federacije, drzave.... :mrgreen: . Sad ga zovemo separatista, cudo jedno koliko mrznje prema Sarajevu ima.... :-)
Throttle

#18298 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Dobro, ima logike :lol: Pošto nam je sve razvijeno, možemo sami opstat :lol:
sale07

#18299 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sale07 »

Throttle wrote:Dobro, ima logike :lol: Pošto nam je sve razvijeno, možemo sami opstat :lol:
Knezevina Zenica :lol:
condy

#18300 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Kad treba ostavit lovu u Sarajvu za gume onda ne mrzis Sarajevo a vako.... :twisted: :twisted:

Toliko donacija, investicija, ulaganja, stranaca....a sta si dobio od toga u Sa ???? Automafiju, narkomafiju, narodnjake, Turkovice, Gasije, Cele, Bakire Dzaferovice i njegove bradonje, arape i migrante koje saljete i zatrpavate sa njima krajinu...vozite se u starim tramvajima, trolejbusima, grad vam zagadjen, pretrpan, nesiguran, jedino sto vam valja su sarajke sve drugo vam je trulo... :| :mrgreen:
Post Reply