Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
drogon2
#18276 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
E sad ce bit fazon. Bivsi otac Eddard mu je uvijek osudjivao Jamiea jer je ubio Aerysa bez obzira sto je Aerys vec godinama bio lud. Zakletva je zakletva, a Jon se zakleo Daenerys. Iako mislim da ce ju ipak ubit, interesantan i bitersvit kraj bi bio i da Jon i Daenerys vladaju nakon sto su na diskutabilan nacin dosli do trona.
- Kal El
#18277 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nece Arya ubiti Dany, leakeri su pogodili sve iz 5te epizode, tako su i 6tu epizodu odali..
- tuzlak1212
#18278 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nisam o tome ni razmišljao, al upravu sialibaba_i_30_godina wrote:Zmaj se zove Drogon, dracarys je u suštini glagol sa značenjem zmajeva vatra, tj. Dracarys = Dragonfire.tuzlak1212 wrote:Dracarys je za razliku ona 2 zmaja odrasto sam u divljini, ona 2 zmaja su pitoma al Dracarys je divlja zvjer sa instiktima na svakom maksimumu i veći i snažniji od njih... Ista strijela koja neki dan ubi onog zmaja je Dracarysa pogodila onda kad je palio Lanistare i nije ga ubila, tek neka osrednja povreda to njemu dođe.
Pa to su već osnove u seriji.
-
mali_balon
#18279 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Poslje epizode d&d objasnjavaju epizodu. Navodno Denerys nije planirala sve spalit tek kad je vidnel Red keep, koji joj predstavlja svo zlo koje joj se desilo, prevrne i napravi haos.
-
drogon2
#18280 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci budalastinamali_balon wrote:Poslje epizode d&d objasnjavaju epizodu. Navodno Denerys nije planirala sve spalit tek kad je vidnel Red keep, koji joj predstavlja svo zlo koje joj se desilo, prevrne i napravi haos.
- Artest
#18281 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Odron sezona. Moja emotivna investiranost cca 2%. Ne osjecam potrebu da vidim kraj.
Valja citat knjige..
Valja citat knjige..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#18282 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
freelancerusk wrote:SDA gradila Dubrovnikbingov buraz wrote:Neko se dobro ugradio na gradnji Kings Landingagore kameni zidovi i eksplodiraju,jaranski tender bio
![]()
Zmajev dah jer laseri su za pičke.
- pici
#18283 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kal El wrote:Nece Arya ubiti Dany, leakeri su pogodili sve iz 5te epizode, tako su i 6tu epizodu odali..
en sad idi kopaj dragonglass
- pici
#18284 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Chmoljo wrote:Bio logisticar.drogon2 wrote:Ma Deneris i Grey Worm su imali dogovor. Kad ona krene tamo da i ovi dole krenu u opsti pokolj samo sto ocigledno Jona nije niko uputioasker wrote:Gledam reprizu, Grey Worm opasno kurcevit djecko.
Prvo se isprsi pred Jona kad je ovaj dosao kod Daneris da razgovaraju, ona mu rece da izadje. Druga scena kad Lanisteri u onoj ulici pobacaju oruzje, pa Daneris prosvira i ide klaonica, Jon zaustavlja vojnike i govori im da se vrate, a mali bezmudas se okrece kao spreman da rokne Jona.
Nalijece jedan Lanister i Jon ga ovjeri, tek tad bezmudas nastavlja dalje, a kao bio je spreman da ga rokne.
Kurcevit, bezobrazan.............Arja, koje boje su njegove oci?Oboje u sustini nemaju sta vise izgubit pa su si dali oduska. Inace jedva cekam da vidim kako ce se novopeceni Egon Targerijen oprat od ucestvovanja u genocidnoj armiji
Prodavo cigarete.
kuHar
- pici
#18285 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
da ovo je jedina svijetla tacka u epizodi, ovo ostalo sHund ko mica trofrtaljka i kalesijske loleMarlboroGold wrote:
Ne znam da sam ikad vidio bolju i ljepšu scenu u GoT od ove. Što bi rekli pravi masterpiece.
-
Concord
#18286 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Odlicna epizoda. Ima svojih nelogicnosti (kao i svaka do sad) ali je odlicna, muzika takodjer dobra 
Apsolutno opravdavam Deny i Worma sto su krenuli u pokolj, u ocima im se vidjeo bijes i osveta.
Kako Dothraki uletise i poklase GC, cista uzivancija.
I zmaj kad dodje sa ledja i probi ona vrata, zemlja se trese kad sila dolazi.
Za Cersei sam ocekivao da je bar Jamie ubije nakon sto mu je Euron rekao da ju je taslacio. Sta je sve kurva uradila tokom serije ova smrt joj dodje kao nagrada.
Hound ispunio cilj.
Arya da je krenula ubila bi kuju ali bi i ona platila glavom. Ovako ostala ziva.
Davos u nevjerici.
Jon u nevjerici.
Tyrion jos vise.
Deny umire za kraj, sad je vec ocigledno. Na teaseru je s mrznjom gledaju.
Apsolutno opravdavam Deny i Worma sto su krenuli u pokolj, u ocima im se vidjeo bijes i osveta.
Kako Dothraki uletise i poklase GC, cista uzivancija.
I zmaj kad dodje sa ledja i probi ona vrata, zemlja se trese kad sila dolazi.
Za Cersei sam ocekivao da je bar Jamie ubije nakon sto mu je Euron rekao da ju je taslacio. Sta je sve kurva uradila tokom serije ova smrt joj dodje kao nagrada.
Hound ispunio cilj.
Arya da je krenula ubila bi kuju ali bi i ona platila glavom. Ovako ostala ziva.
Davos u nevjerici.
Jon u nevjerici.
Tyrion jos vise.
Deny umire za kraj, sad je vec ocigledno. Na teaseru je s mrznjom gledaju.
- Dinostula
#18287 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U zadnjoj epizodi ce Deny da izgubi razum nece je niko ubiti.Garant ce zavrsiti kao i otac bice luda i to je to.A prije jedno 3-4 sezone se znalo da ce Snow biti kralj na kraju.Ofirno je sve ovo do bola.
- Capajebo
#18288 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ko ce imati muda, mimo Jona, da joj bilo sta kaze?
Kontam, ona naredi Drogonu da spali Jona, on odbije i onda Jon nju ubije
Kontam, ona naredi Drogonu da spali Jona, on odbije i onda Jon nju ubije
- dinao
#18289 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I meni ovo sve vise izgleda da ce Jon/Aegon na kraju biti kralj. Jest da je nekakv mutav ovu zadnju sezonu..
Kako ono rekose nekad u seriji, Varis a.r. cini mi se, da bez podrske sa sjevera nema ni kraljevstva.
A on je eto polu Stark polu Targ. I ko ce normalan u 7 kraljevstva podrzati genocidnu Deni?
A to mi nije bittersweet kraj nego je pravi klisej.
Nek se vala zavrsi, da ne gledamo vise sta D&D uradise od dobre serije..
Kako ono rekose nekad u seriji, Varis a.r. cini mi se, da bez podrske sa sjevera nema ni kraljevstva.
A on je eto polu Stark polu Targ. I ko ce normalan u 7 kraljevstva podrzati genocidnu Deni?
A to mi nije bittersweet kraj nego je pravi klisej.
Nek se vala zavrsi, da ne gledamo vise sta D&D uradise od dobre serije..
-
mrgreen
#18290 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I svi cemo biti sokirani sto vise niko nece umrijeti. To sigurno niko nije očekivao.
- dinao
#18291 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
.
Last edited by dinao on 14/05/2019 00:44, edited 1 time in total.
- Lakat Jebić
#18293 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sansa, kao istinski šegrt littlefingera koji je ovo sve i zakuhao, na kraju sjeda na tron
-
brain bubbles
#18294 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A nasi se bune sto Ajnadzic renovira opcinu Centarfreelancerusk wrote:SDA gradila Dubrovnikbingov buraz wrote:Neko se dobro ugradio na gradnji Kings Landingagore kameni zidovi i eksplodiraju,jaranski tender bio
![]()
Zmajev dah jer laseri su za pičke.
-
Juliuscezar
#18295 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma nije luda, nezavisnost sjevera i registruje doo Sam svoj gazda nit je ko remeti nit sta. Odes u KL imas milion mocnih porodica za kontrolisati, zajebavat se sa 6 kraljevstava non stop neki kandidati za prijestolje. Ovako lagano Sjever kontroliše, može se udat za ongo malog retardiranog pa uzeti i Valley i sta ce joj više. Na Sjeveru ima sada Free Folk u dobrim odnosima i laganoLakat Jebić wrote:sansa, kao istinski šegrt littlefingera koji je ovo sve i zakuhao, na kraju sjeda na tron
-
brain bubbles
#18296 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Treba naseliti sad sve ove dvorce po sjeveru. Bijela kuga zavladala (WW sindrom), pa se mora raditi na djecijem doplatku
- pici
#18297 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mali_balon wrote:Poslje epizode d&d objasnjavaju epizodu. Navodno Denerys nije planirala sve spalit tek kad je vidnel Red keep, koji joj predstavlja svo zlo koje joj se desilo, prevrne i napravi haos.
ja niHa dvojicu nemrem slusat i gledat isto opravdavaju ko ridji i fadilj sto treba uvest akcize...
- pici
#18298 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

sto je najtuznije ovu zadnju reziraju njiHa dvojica... koji ce to odron biti
- cvrčak_na_hedonizmu
#18299 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ukratko,
sranje kroz gusto granje
Bas sjebase seriju, al hajde, vidjelo se nakon pete sezone gdje to sve ide.
Iskreno se nadam da ce debeli zavrsiti knjige
sranje kroz gusto granje
Bas sjebase seriju, al hajde, vidjelo se nakon pete sezone gdje to sve ide.
Iskreno se nadam da ce debeli zavrsiti knjige
- ZyzzSar
#18300 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
istina, nazalost po meni mnogo los krajKal El wrote:Nece Arya ubiti Dany, leakeri su pogodili sve iz 5te epizode, tako su i 6tu epizodu odali..
nece Jon biti kralj, imaju spojleri onile za one koje interesuje kako se zavrsavaDinostula wrote:U zadnjoj epizodi ce Deny da izgubi razum nece je niko ubiti.Garant ce zavrsiti kao i otac bice luda i to je to.A prije jedno 3-4 sezone se znalo da ce Snow biti kralj na kraju.Ofirno je sve ovo do bola.