Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- seoBIH
#18276 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako si platio 20$ shipping to je onda neka EMS posiljka? Onda to ne dolazi na postu?
Ako ti je seller poslao obicnom postom, onda si dzabe platio shipping, nista ne znaci.
Ako ti je seller poslao obicnom postom, onda si dzabe platio shipping, nista ne znaci.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#18277 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
20ak maraka nije 20$seoBIH wrote:Ako si platio 20$ shipping to je onda neka EMS posiljka?
- ZOB
#18278 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ako je poštarina plaćena 20KM onda to više nije obična pošiljka u smislu samog tracking-a,i zašto ne bi dolazilo poštom ? ja sam imao hrpu Expedited pošiljki,airmail itd koji su dolazili preko pošte,jedino što mi nije došlo poštom je set kvačila koji je išao na carinu i sa carine išao Euroexpressom na dostavu.
-
Dadoooo
#18279 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Postarinu placam tacno 12 funti, sto je skoro 30km. Sve posiljke iz UK idu sa Royal Mailom, oni za dva do tri dana prebace posiljku u BiH i ista se dostavi u roku 3-4 dana, ide BH Postom. Nikada do sada nisam imao posiljku iz UK-a da sam cekao duze od 10 dana (ukljucujuci vikend), ovo je prvi put da cekam ovoliko. Ako se ne dostavi u roku od 20 radnih dana, royal mail namiri posiljaocu odredjeni iznos, ja cu dobiti refund i mirna Bosna ali i dalje smatram da su nasi uhljebi zakazali.
- ZOB
#18280 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I ja imam pozitivno iskustvo sa Royal Mailom sve je na vrijeme dolazilo obično u roku od 5.dana je na adresi,ma da što se mene lično tiče u većini slučajeva mi nije toliko do refund-a koliko do paketa kojeg sam naručio,ma da naravno tražim refund ako ne dobijem,nego znaju naplatiti neki tracking # koji dobijem tek kad dobijem i pošiljku i onda ne znam koja svrha tog broja za praćenje jer mi ne služi za ništa osim da uzmu 1.80KM,možda oni bi mogli preko njega raditi potražnju,ali je nekad nezgodno umjesto da ostavi pošiljku pred vratima on ostavlja obavijest za tu 1.80KM,pa onda moram sutradan ići i ganjati to po pošti.
- seoBIH
#18281 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Joj, poenta je ista. Engleska mi tastatura pa me prebaciMehemed wrote:20ak maraka nije 20$seoBIH wrote:Ako si platio 20$ shipping to je onda neka EMS posiljka?
Ako je na artiklu napisano da je shipping 20KM ili 20$, nebitno, a posiljaoc posalje KLASICNOM postom, to nista nije drugacije od toga kada ja platim 3$ za TN.
Ne mora znaciti. Prodavaci kako bi bili na boljim pozicijama, ili zbog tezine, ili zbog toga sto nismo u EU dignu cijenu postarine.ZOB wrote:Ako je poštarina plaćena 20KM onda to više nije obična pošiljk
Ok, je li tvoj broj tipa RB112278449801GB to je OBICNA standardna posta i ne razlikuje se, kako sam i naveo, od toga kada ja doplatim 3$ za TN broj.Dadoooo wrote:Postarinu placam tacno 12 funti, sto je skoro 30km..
EMS, ili neka druga brza posta ima drugacij format koda za pracenje i tu se mozes zaliti selleru ako ne dodje u roku koji je zadao.
Last edited by seoBIH on 22/03/2019 20:53, edited 1 time in total.
-
Mehemed
#18282 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ali ako je u pitanju teža stvar može biti skupa poštarina i običnom poštom, tako da ne mora značiti da je neka brza pošta ako je skupa poštarina.
- seoBIH
#18283 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A prije svega, moguc je i delay na strani poste koja salje
Evo jednog primjera
https://personal.help.royalmail.com/app ... BnJTIxJTIx
No, roba za nas vecinom ne ide direktno, vec "presjeda" i to vecinom u Italiji koja je zahvacena.
Znam znam, nema nasStart date: 4 March 2019
Expected end date: Ongoing
Incident Extra security checks and customs strike
Implication: Possible disruption to mail services
Extra security checks along with a Customs strike at Calais and Dunkirk since Monday 4 March has significantly extended waiting times at the Tunnel and Port to UK by up to 6 hours.
Update: 19 March 2019
Extended Security Check and French Customs strike at Calais and Dunkirk continues for a 3rd Week with extended waiting time and transit times as result. The delays continue with mail services likely to be delayed for an extra day.
Countries affected are: France, Germany, Netherlands, Belgium, Italy, Spain, Switzerland, Austria, Hungary, Czech Republic, Slovakia, Luxembourg, Poland, Denmark, Norway and Sweden.
- zlo zlo
#18284 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni iz uk nema pošiljke poslane od 26.2. isto cvaja poštarina ali bez tg.Dadoooo wrote:Jest puno kad se plati shipping 20ak maraka i inace se dostavi u roku od 5-7 radnih dana, do sada x puta tako bilo i sad svima stalo, znaci da je nesto do nasih. Nije meni problem cekati ali de ga brate otkucaj da je u BiH, ovako i dalje na trackingu pise da je na putu prema BiH.zlo zlo wrote:pa što je tu problem ako je od 8.3, to nije puno vremena.
Slao sam mail nasoj posti i dobio odgovor kao i ovaj gore, nije evidentirano, pratite tracking broj, pa nismo moroni, prosvijetlila si me.
- amar1994
#18285 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Eh hajd sad budi pametan,ko kad smo mi rupa bolan pa sve preko necega/nekoga,nema sanse da direktno ideseoBIH wrote:A prije svega, moguc je i delay na strani poste koja saljeEvo jednog primjera
Extra security checks along with a Customs strike at Calais and Dunkirk since Monday 4 March has significantly extended waiting times at the Tunnel and Port to UK by up to 6 hours.
Extended Security Check and French Customs strike at Calais and Dunkirk continues for a 3rd Week with extended waiting time and transit times as result. The delays continue with mail services likely to be delayed for an extra day.
Countries affected are: France, Germany, Netherlands, Belgium, Italy, Spain, Switzerland, Austria, Hungary, Czech Republic, Slovakia, Luxembourg, Poland, Denmark, Norway and Sweden.No, roba za nas vecinom ne ide direktno, vec "presjeda" i to vecinom u Italiji koja je zahvacena.
-
freelancerBIH
#18286 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Procitaj sta pise:seoBIH wrote:A prije svega, moguc je i delay na strani poste koja saljeEvo jednog primjera
Countries affected are: France, Germany, Netherlands, Belgium, Italy, Spain, Switzerland, Austria, Hungary, Czech Republic, Slovakia, Luxembourg, Poland, Denmark, Norway and Sweden.No, roba za nas vecinom ne ide direktno, vec "presjeda" i to vecinom u Italiji koja je zahvacena.
"The delays continue with mail services likely to be delayed for an extra day."
Govorimo o jedom danu,a neki ovdje vec cekaju 10-15+ dana, tako da ti ta teorija pada u vodu.
- seoBIH
#18287 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
U redu, poštujem svačije mišljenje. Evo ja nisam u pravu.
Sta ćeš uraditi povodom namjernog zadržavanja pošiljki od strane pošte, osim pisanja na forumu, ili traženja refunda?
Sta ćeš uraditi povodom namjernog zadržavanja pošiljki od strane pošte, osim pisanja na forumu, ili traženja refunda?
-
freelancerBIH
#18288 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Vec sam gore napisao, ne moze se apsolutno nista uraditi. Samo cekati i sjediti. Refund mi nema smisla jer je posiljka poslana, a ako bih trazio refund, a posiljka se kasnije pojavi, u sustini bih ostetio covjeka koji prodaje, trpio bi njemu biznis,a Bosni bi nanio stetu u vidu reputacije, ovamo vise niko nista ne bi slao.seoBIH wrote:U redu, poštujem svačije mišljenje. Evo ja nisam u pravu.
Opet kazem , sjedit i cekat, nema druge
-
passiv
#18289 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozdrav,
Kupio sam nesto preko ebaya ali mi pošiljka nije stigla iako je prošao delivery date. Pisao sam prodavcu i ovo sam dobio:
Please email me back, providing your delivery name and address and confirming that you never received your order. On receipt of your confirmation email we will either re-send your goods or fully refund your purchase - please advise which you prefer.
Nisam isao na onu opciju da mi nije stigla roba pa da se ukljuci ebay vec samo poslao poruku prodavcu. Da li da nastavim kontakt ovako sa njima ili da ukljucim ebay? Sve ove poruke su preko ebay ne preko maila.
Kupio sam nesto preko ebaya ali mi pošiljka nije stigla iako je prošao delivery date. Pisao sam prodavcu i ovo sam dobio:
Please email me back, providing your delivery name and address and confirming that you never received your order. On receipt of your confirmation email we will either re-send your goods or fully refund your purchase - please advise which you prefer.
Nisam isao na onu opciju da mi nije stigla roba pa da se ukljuci ebay vec samo poslao poruku prodavcu. Da li da nastavim kontakt ovako sa njima ili da ukljucim ebay? Sve ove poruke su preko ebay ne preko maila.
-
hali gali halid
#18290 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Naručio sam dvije različite stvari, mislim da su obje iz Kine, kako ovo ide preko NL, a ovo drugo MY? Zar ne bi trebalo na obje da je CN?
Prva:
Number: UD202352266NL
Package status: In transit
Destination: Bosnia and Herzegovina
Origin: Netherlands
2019-03-23 19:30 The item is on transport to the country of destination
2019-03-23 08:11 The item is processed at the PostNL sorting center
2019-03-22 16:20 Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
2019-03-18 02:41 The item is ready for shipment
2019-03-18 01:29 The item is pre-advised
Druga:
Number: UC908765300MY
Origin: Malaysia
2019-03-13 14:03 In Transit, Dispatch PreAlert to Bosnia-Herz.
Prva:
Number: UD202352266NL
Origin: Netherlands
2019-03-23 19:30 The item is on transport to the country of destination
2019-03-23 08:11 The item is processed at the PostNL sorting center
2019-03-22 16:20 Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
2019-03-18 02:41 The item is ready for shipment
2019-03-18 01:29 The item is pre-advised
Druga:
Number: UC908765300MY
Origin: Malaysia
2019-03-13 14:03 In Transit, Dispatch PreAlert to Bosnia-Herz.
-
Mehemed
#18291 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
NL ti je Post NL a MY ti je Malaysia post, u mom iskustvu najgora(najsporija) od svih, zadnja dva slova ovise o kompaniji(pošti) preko koje se šalje. Oba trackinga su ti ona bezveze, tako da ih ne možeš pratiti i to što piše na njima možeš samo okačiti mačku o rep.
- SmoLe
#18292 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
http://prntscr.com/n2o4ez
https://prnt.sc/n2o42d
jel moguce da za 10 dana nije proslo carinu i da nije donio postar? 100% je tacan tracking jer je i sam item skup.
taj drugi link kad idem na tracking preko poste
jel moguce da za 10 dana nije proslo carinu i da nije donio postar? 100% je tacan tracking jer je i sam item skup.
-
Mehemed
#18293 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije to još ni stiglo u BiH.SmoLe wrote:http://prntscr.com/n2o4ez
-
hali gali halid
#18294 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kao sto sam i sumnjao....Mehemed wrote:NL ti je Post NL a MY ti je Malaysia post, u mom iskustvu najgora(najsporija) od svih, zadnja dva slova ovise o kompaniji(pošti) preko koje se šalje. Oba trackinga su ti ona bezveze, tako da ih ne možeš pratiti i to što piše na njima možeš samo okačiti mačku o rep.
-
shandrprcSA
#18295 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jedno vrijeme nisam narucio do nedavno, sve normalno ko i prije
nikakvih zadrzavanja i slicno

- amar1994
#18296 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni jos nista
- ZOB
#18297 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni od 8.paketa ni jedan nije došao,a nisam ni išao provjeravati za nešto što bi sami trebali donjeti.
- zlo zlo
#18298 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni je nakon mjesec dana, došao paket iz Uk, točnije pola paketa jer slali od dvaput da ne promaši 2kg.
Izgleda da je nešto dobro zaštekalo, jer inače dođe za 5 radnih dana.
Izgleda da je nešto dobro zaštekalo, jer inače dođe za 5 radnih dana.
- ZOB
#18299 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sad će netko reći kako sve pošte svijeta ne rade svoj posao samo BiH pošta radi,jer kako smo mogli zaključiti do njih nikad nije.
- amar1994