iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
lozze

#18276 Re: iPhone - All about

Post by lozze »

Upravo skidam ios9.3.5 i vracam se na stari. Nije razlog sto se nesto rusi ili stopa bas naprotiv. Ali slide to unlock i blured notifikacije mi fale pravo. Sad za sad cu ostati na ios 9 pa ako bas bude neka ekstremna promjena na 10 vracam se opet naravno. Ali ovi widgeti i ova bijela podloga je bas estetski meni losa. Al da telefon nekako legi na ios 10, bas se osjeti neka brzina i sve nekako glatko ide. Ali estetika je isto bitna :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nogatrans

#18277 Re: iPhone - All about

Post by Nogatrans »

.
adincebic

#18278 Re: iPhone - All about

Post by adincebic »

Raja da me pogrešno ne shvatite, meni jednostavno ne ide u glavu šta vam znači toliko što odma imamo update, mislim nemam ništa protiv, pa ja sam na beti još od pete iOS bete, ali mislim da u slučaju iOSa 10 sav hipe nije potreban.
Najveći fokus je na lock screenu i na porukama. Lock screen hajd ok neka se izmijenio, al što se tiče poruka, u svi novim opcijama će te moći uživati samo sa onima koji koriste iPhone kao i vi, a takvih nije puno kod nas.
Redizajn foto aplikacije nije bog zna šta, tačno je da ima nove smart funkcije, al ništa revolucionarno.
Raise to wake je super stvar, pogotovo u kombinaciji sa opcijom rest to open.
Sat ima novi fazon alarma za spavanje i buđenje što i nije loše.
Ko ima 6s ili 6s plus, napokon je 3D touch dobio više pažnje i sada je baš koristan.
Kontrolni centar sad ima dvije odnosno tri stranice, ali sumnjam da će neko od nas u skorije vrijeme biti u mogućnosti da ugleda treću stranicu jer nemamo home kit kompatibilnih uređaja.
Apple karte imaju novi dizajn al većina nas ionako koristi Google Maps il neki drugi servis.
Notifikacije odnosno bogate notifikacije su super stvar koju ćemo svi koristiti na dnevnoj osnovi sigurno.
Widgeti na lijevoj strani spring boarda lično meni ne predstavljaju ništa, al eto valjda ima raje koja će koristiti.
Također jako korisna stvar jest što će sad VoIP aplikacije tipa: viber, whatsapp i skype moć koristiti API telefona pa ćemo se moć javljati kao i na normalan poziv.

Eto toliko od mene, ovo gore jest možda puno texta al u suštini promjene su minimalne.
golfiista

#18279 Re: iPhone - All about

Post by golfiista »

Kome ne znaci neka ga ne koristi, jednostavno. Eto ne znaci sto je telefon osjetno brzi, te sto je trajanje baterije osjetno duže. Meni znaci. Znaci mi i to sto imam godinu dana star telefon, pa ovako malo vizualne promjene godi, čisto da ne razmišljam o novom uređaju.
Nogatrans

#18280 Re: iPhone - All about

Post by Nogatrans »

golfiista wrote:Kome ne znaci neka ga ne koristi, jednostavno. Eto ne znaci sto je telefon osjetno brzi, te sto je trajanje baterije osjetno duže. Meni znaci. Znaci mi i to sto imam godinu dana star telefon, pa ovako malo vizualne promjene godi, čisto da ne razmišljam o novom uređaju.
:thumbup: :thumbup:
Dr Kova

#18281 Re: iPhone - All about

Post by Dr Kova »

adincebic wrote: Evo opet kazem: vi svršavate na update! I sta cemo sad? I po 100 puta cu reci da koristim iPhone, da ne bude da sam neki fanboy.
Dobro je sve
arnes_king

#18282 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Ali_G wrote:Ja vala nigdje ne procitah da se ljudi za novog iOS updatea vracaju na stari jer nesto nije kako treba. I to nesto govori

Btw, jel se mora prvo dici na 9.3.5 pa onda na 10ku?

Kada je izasao mislim ili IOS 6 ili je IOS 7 (ili cak sa oba) mnoge iPhone 4-ke su imale problema, tako i kod mene u rodjaka, nakon update-a mu wifi nikad vise nije proradio. A zar se uopste moze na Iphone uraditi downgrade softvera? (Ja svakako nikad nisam imao potrebu to da radim tako da me zbunila ta izjava)
mO k3

#18283 Re: iPhone - All about

Post by mO k3 »

Diskusija oko upadte :=) :mrgreen:
probook

#18284 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Nogatrans wrote:
golfiista wrote:Kome ne znaci neka ga ne koristi, jednostavno. Eto ne znaci sto je telefon osjetno brzi, te sto je trajanje baterije osjetno duže. Meni znaci. Znaci mi i to sto imam godinu dana star telefon, pa ovako malo vizualne promjene godi, čisto da ne razmišljam o novom uređaju.
:thumbup: :thumbup:
Meni znaci sto je tel star 3 godine (5s) dobio posljednju nadogradnju i dobijace i buduce nadogradnje oko 10-ke :thumbup:
basicm

#18285 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Naravno da je super stvar, nisu te ostavili na livadi da gledas kad ce se nesto ispraviti, minimalno 3 godine imas podrsku.

golfiista

#18286 Re: iPhone - All about

Post by golfiista »

Izašla nadogradnja za Viber...poziv direktno na početnom zaslonu i kada je zaključan, odlično!!! :thumbup: :thumbup:
Nogatrans

#18287 Re: iPhone - All about

Post by Nogatrans »

golfiista wrote:Izašla nadogradnja za Viber...poziv direktno na početnom zaslonu i kada je zaključan, odlično!!! :thumbup: :thumbup:
Siri salje poruke i vrsi pozive preko vibera. Doduse meni na Njemackom radi :)
isx

#18288 iPhone - All about

Post by isx »

Fenomenalan viber sada. Potpuno je integrisan kroz sistem. Moguce je ostvariti viber poziv iz imenika na telefonu. Samo 3D touch na ime kontakta pa viber video/audio/message. Takođe javljanje na poziv je kao na standardni poziv.

Qler

#18289 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

:D ne mogu da vjerujem da je Windows mobile imao nesto prije iOS-.a
isx

#18290 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Jebiga symbian je to imao prije 20 godina. :)

probook

#18291 Re: iPhone - All about

Post by probook »

Jedan problem na IOS 10 - kod mene ne pamti skrivenu mrezu :?

Znaci kuci mi je sakrivena mreza i moram svaki put kada kuci dodjem rucno unjeti mrezu. Na IOS9 nije bilo tih problema, tj jednom dodata mreza uvijek je bila zapamcena.
Qler

#18292 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Ma i danas ima bruku stvari koje je symbian imao a nema niko. Najvise mi smeta ova "prevara" danas sa prostorom na telefonu. Kao 16GB ali sistem pojede 7.... tamo se znalo, 16GB prostora i imas 16GB, system ima svoju particiju i to tebe ne zanima...
Pirija

#18293 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

symbian na n95 8 gb nije mogao zapamtit wifi password, eto sta je ima...
Qler

#18294 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

eto ne moze ni iOS 10 zapamtiti mrezu... iako ja nistam imao taj problem, a vjerujem i dosta ljudi na iPhonu nema ovaj gore navedeni...
dinao

#18295 iPhone - All about

Post by dinao »

Meni vala nista posebno novi iOS
Nadam se samo da manje trosi bateriju, inace ne vidim neku veliku razliku.
Nema Siri na HR jeziku, cak nema ni ona "Predictive" funkcija kad izaberem HR tastaturu. To bi mi bilo korisno.
Last edited by dinao on 15/09/2016 14:50, edited 1 time in total.
quarterback

#18296 Re: iPhone - All about

Post by quarterback »

.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#18297 Re: iPhone - All about

Post by corolla02 »

svaki put kad uzmete telefon u ruke, ekran se pali na momenat; Iwatch fazon integrisan u IOS 10 :-D
azdralovic

#18298 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

adincebic wrote:Raja da me pogrešno ne shvatite, meni jednostavno ne ide u glavu šta vam znači toliko što odma imamo update, mislim nemam ništa protiv, pa ja sam na beti još od pete iOS bete, ali mislim da u slučaju iOSa 10 sav hipe nije potreban.
Najveći fokus je na lock screenu i na porukama. Lock screen hajd ok neka se izmijenio, al što se tiče poruka, u svi novim opcijama će te moći uživati samo sa onima koji koriste iPhone kao i vi, a takvih nije puno kod nas.
Redizajn foto aplikacije nije bog zna šta, tačno je da ima nove smart funkcije, al ništa revolucionarno.
Raise to wake je super stvar, pogotovo u kombinaciji sa opcijom rest to open.
Sat ima novi fazon alarma za spavanje i buđenje što i nije loše.
Ko ima 6s ili 6s plus, napokon je 3D touch dobio više pažnje i sada je baš koristan.
Kontrolni centar sad ima dvije odnosno tri stranice, ali sumnjam da će neko od nas u skorije vrijeme biti u mogućnosti da ugleda treću stranicu jer nemamo home kit kompatibilnih uređaja.
Apple karte imaju novi dizajn al većina nas ionako koristi Google Maps il neki drugi servis.
Notifikacije odnosno bogate notifikacije su super stvar koju ćemo svi koristiti na dnevnoj osnovi sigurno.
Widgeti na lijevoj strani spring boarda lično meni ne predstavljaju ništa, al eto valjda ima raje koja će koristiti.
Također jako korisna stvar jest što će sad VoIP aplikacije tipa: viber, whatsapp i skype moć koristiti API telefona pa ćemo se moć javljati kao i na normalan poziv.

Eto toliko od mene, ovo gore jest možda puno texta al u suštini promjene su minimalne.
Ne druzis se sa pravim ljudima 8)
korisnik.1

#18299 Re: iPhone - All about

Post by korisnik.1 »

Sinoc uradio update na 5s, bez problema je sve.
Što se sistema tiče, ovo što imam dostupno na 5s lijepo izgleda, ništa previše posebno.
Obavještenja mi se sviđaju te u Messengeru što npr. ne moram otvarati neki link da bi pogledao video, otvara ga u mess.
Bezze mi je što su ubacilo ovo sa homebutton, ali eto i to se da isključiti pa može samo fingerprint.
Isto, ne znam da li sam utripovao ili ne, čini mi se da prilikom punjenja i korištenja telefon se dosta zagrijava u odnosu na ranije.
golfiista

#18300 iPhone - All about

Post by golfiista »

Image

Vrh :thumbup:
Post Reply