Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#18276 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Matijevic_Vlado »

Gledaj ih ko one babe u cekaonici sto se naviju i takmice se koja ce vece sranje izgovoriti protiv doktora, a onda kad ih prozove da udju umile se ne mozes ih prepoznati, jer valja im guzicu zalijeciti.
Cookie85

#18277 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Cookie85 »

Matijevic_Vlado wrote:Gledaj ih ko one babe u cekaonici sto se naviju i takmice se koja ce vece sranje izgovoriti protiv doktora, a onda kad ih prozove da udju umile se ne mozes ih prepoznati, jer valja im guzicu zalijeciti.
Ne znam ko je gori, doktori ili med. sestre ? ali nema veze, ionako jos malo pa nece biti njih u BiH, bar onih sto iole su dobri :)
The 51st State

#18278 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

pun kurac raje sto misle da zivot staje samo zato sto se oni isparili, egotrip nivo himalaji.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#18280 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Cookie85 wrote:
Matijevic_Vlado wrote:Gledaj ih ko one babe u cekaonici sto se naviju i takmice se koja ce vece sranje izgovoriti protiv doktora, a onda kad ih prozove da udju umile se ne mozes ih prepoznati, jer valja im guzicu zalijeciti.
Ne znam ko je gori, doktori ili med. sestre ? ali nema veze, ionako jos malo pa nece biti njih u BiH, bar onih sto iole su dobri :)
Pa boli tebe briga, vani si, bolnica ko hotel.
Nije doktor kriv sto danas u smjeni ima 40 pacijenata da primi. Al jok sistem nije truho, ne fali doktora, nego ovi nece da rade i sporo rade, cekam 2 sata itd. A kad udje u ordinaciju, trazi da im doktor pogleda i mjesto gdje su se u djetinjstvu udarili i sl gluposti, nije ih briga hoce li zadrzati doktora 20 minuta ili pola sata, jer ja sam usao boli me briga za druge, neka cekaju. Pogan smo narod i ostat cemo i bez ovo malo drzave.
uglavnomja

#18281 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

ne ijeci bolnica nego ljudi
to sto bolnica izgleda kao hotel ne znaci da ce neko ozdraviti

isti ljudi svugdje rade, mozda ovi sa nepoderanim carsafima imaju ugradjen cip da imaju kez citav dan, ali rezultat je tu negdje

ako mi sta ozbijno zatreba kod doktora - avion i sarajevo, ili nedje u blizini

od prijatelja dijete sa slomljenom rukom vraceno iz hitne nakon x sati cekanja, kao nije mu nista, dijete ponovo u hitnu ponovo x sati cekanja ... na kraju u privatnu kliniku pkatili x hijada kruna da saznaju da dijete ima napuknutu kost

prica iz novina - dijete, skroz malo, sa slomljenom rukom saltano citavu noc iz komune (kantona) u komunu jer su se nedavno preselili, niko nece da ih primi, zima, - 20, djetetu godina dvije ...

tuzbi raznih, propusta ...

moja iskustva :run: i opsti dojam :cry:
mali jomu

#18282 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

... znam coeka koji mi prico da ima coek nekog uhljebljena coeka u pekari, hitna dolazi bez problema, kaze da je cuo da jos oni njega zovu trebaju li doci, vozaju ga svukud u svaka doba, u bolnici svi skacu oko njega, pa ga vrate, pa ga odvezu...

i sad vi pisete nesto ovo ono... a ljudi odmah skacu u svaka doba
Ommadawn

#18283 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

Ko je tebi drm’o kavez, sine?
espn

#18284 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Sjećate se kad je Fadil Novalić govorio da će pare od akciza iskoristiti za pravljenje autoputa, za to vrijeme u susjedstvu vec dobili nov novcat autoput.

https://www.klix.ba/biznis/srbija-danas ... /190818014

Gdje su i kome otišle 2 milijarde uplaćenih od građana BiH?
Last edited by espn on 18/08/2019 18:39, edited 1 time in total.
pirmin

#18285 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pirmin »

Toliko o zdravstvenim, evo malo o obrazovnim ustanovama

https://youtu.be/WUgUfte6kLA

:D
Rugafet

#18286 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rugafet »

Aaaaaa čuj što se ide iz BiH. Pa je li stvarno neko ozbiljno postavlja to pitanje nakon svega što nam se izdešavalo i što nam se dešava :lol:

Da evo ja pitam, šta to 20 godina poslije rata u BiH funkcioniše kako bi trebalo? Šta jedan mladi bračni par čeka u BiH, šta čeka njihovu djecu? Rad u bingu od jutra do sutra za 200 eura je li to?
Šta je motiv za ostanak? Fora je što se u BiH generalno slabo živi, to što se pojedinac snašao ne znači ništa kad sljedeći 10 hiljada ljudi do njega jedva preživljava, pa onda opet jedan se snašao pa 10h. nije i tako u krug. A vrijeme prolazi, godine motaju kao lude, ne postoji repriza života pa drugi put ću drugačije. Tako da svi koji imate bilo kakvu priliku bježite bilo gdje zbog vas i zbog djece, na kraju krajeva opcija povratka je uvijek otvorena.
Matijevic_Vlado

#18287 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Ommadawn wrote:
Ko je tebi drm’o kavez, sine?
To pitaj onoga ko te izbacio, sine.
Kakva ti je to seljacka prica?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18288 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Da ne pukne var od zvucnih vibracija :cry:

https://www.klix.ba/magazin/muzika/u-jg ... /190818085
zubi

#18289 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zubi »

uglavnomja wrote:ne ijeci bolnica nego ljudi
to sto bolnica izgleda kao hotel ne znaci da ce neko ozdraviti

isti ljudi svugdje rade, mozda ovi sa nepoderanim carsafima imaju ugradjen cip da imaju kez citav dan, ali rezultat je tu negdje

ako mi sta ozbijno zatreba kod doktora - avion i sarajevo, ili nedje u blizini

od prijatelja dijete sa slomljenom rukom vraceno iz hitne nakon x sati cekanja, kao nije mu nista, dijete ponovo u hitnu ponovo x sati cekanja ... na kraju u privatnu kliniku pkatili x hijada kruna da saznaju da dijete ima napuknutu kost

prica iz novina - dijete, skroz malo, sa slomljenom rukom saltano citavu noc iz komune (kantona) u komunu jer su se nedavno preselili, niko nece da ih primi, zima, - 20, djetetu godina dvije ...

tuzbi raznih, propusta ...

moja iskustva :run: i opsti dojam :cry:
Ovo.

Dzabe kraljevski tretman ako ti fule dijagnozu. Nisi na ljetovanju pa da je jedino bitno kakav je ugodjaj, valjda je kvalitet zdravstvene skrbi presudan...
mali jomu

#18290 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

... sta je ovo svi bolesni
kloniran

#18291 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kloniran »

Ispade kod nas vrhunsko zdravstvo, a malo teza bolest se salje vani na lijecenje :-)
Kod nas imas odlican tretman u bolnicama i ne moras nimalo podmazati za to, ne moras cekati po par sati na uputnicu iako se prvi pojavis na salteru itd, itd.
paladinka

#18292 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

kloniran wrote:Ispade kod nas vrhunsko zdravstvo, a malo teza bolest se salje vani na lijecenje :-)
Kod nas imas odlican tretman u bolnicama i ne moras nimalo podmazati za to, ne moras cekati po par sati na uputnicu iako se prvi pojavis na salteru itd, itd.
A niko ne dolazi na lijecenje ?
konjislav

#18293 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

mali jomu wrote:... sta je ovo svi bolesni
Zna se za šta se ide u ili zove hitna, za hitne slučajeve.
Padneš odnekle slomiješ ruku, ideš u hitnu, sasječeš se, ideš u hitnu, itd.
Dešava se skroz zdravim ljudima, ne znači da su bolesni.
paladinka

#18294 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

konjislav wrote:
Recimo u Svicarskoj placas hitnu do 500 chf , ako nije nezgoda, upravo radi toga da se taj sistem ne podje iskoristvati, na hitnoj radi svake sitnice su ljudi na hitnoj , i naravno da je to opterecenje.
sha_ba

#18295 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?p

Post by sha_ba »

paladinka wrote:
konjislav wrote:
Recimo u Svicarskoj placas hitnu do 500 chf , ako nije nezgoda, upravo radi toga da se taj sistem ne podje iskoristvati, na hitnoj radi svake sitnice su ljudi na hitnoj , i naravno da je to opterecenje.
Da si živa i zdrava ovo je bilo prije 10tak godina....
Skoro 800 je sad
paladinka

#18296 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Nije ja sam prosle godine imala slucaj, mozda zavisi od kantona do kantona.
sha_ba

#18297 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sha_ba »

paladinka wrote:Nije ja sam prosle godine imala slucaj, mozda zavisi od kantona do kantona.
Da, to je moguće... svakako se slažem upravo šta rade izbjegavaju da se zovi za ne hitne slučajeve
paladinka

#18298 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

sha_ba wrote:
paladinka wrote:Nije ja sam prosle godine imala slucaj, mozda zavisi od kantona do kantona.
Da, to je moguće... svakako se slažem upravo šta rade izbjegavaju da se zovi za ne hitne slučajeve
Jer hitna pomoc kosta duplo vise nego sto ides recimo kod kucnog ljekara , i mnoge osobe momentalno nemaju kucnog ljekara nego za svaku sitnicu idu u hitnu.
muha_sa

#18299 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

imal šta novo--jel se ko od forumaša friško ispalio :?
animals

#18300 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Svi su ispalili, ostalo jos par ljudi u Bosni, i ti si jedan od njih..
prijeti vam izumiranje..
Post Reply