Ukrajina
-
sumirprimus
#182526 Re: Ukrajina
u tom slucaju skupo placas lekcije.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#182527 Re: Ukrajina
Spoiler
Show
Kazu da je Beganu pomoglo pravo.Hame_ wrote: ↑05/09/2023 00:42Meni ovo ništa nije pomoglo u ratu + vježbe gađanja i pucanja u srednjoj nema šanse, toga nije ni bilo. Nije mi pomoglo ni u JNA što sam bio - glupost žešća, gledaš i vidiš da je glupost ali svi šute pa i ja.drug_profi wrote: ↑04/09/2023 23:13 Trebalo je uvesti srednjoškolcima časove kao ONO i DSZ.
Vježbe gađanja i rukovanja automatskim i lakim oružjem.
Ništa mi to nije pomoglo kad je zapucalo pravo.
- drndalo
#182528 Re: Ukrajina
Vala, meni je pomoglo, nisam ubio nikoga svog u neznanju, a znam za slucajeve koji jesu... Ubili ili ranili covjeka do sebe, a neprijatelja jos ni vidjeli nisu...
Sto se mene tice, a i svakoga ko je ista logicno skontao od Kalasha, meni ni AR-15 nece biti neupotrebljiv, logikom znam sta gdje ide, i za sta sluzi. Detalje rasklapanja i ciscenja mi neko moze pokazati nakon 5 dana...
-
Honda Rajvosa
#182529 Re: Ukrajina
nesto razmisljam, da li su airsoft puske toliko vjerne kopije i unutra kao i original?? ako jesu, i ako ima mogucnost da se airsoft puska cisti, onda imas nacin da skontas kako i sta se radi.drndalo wrote: ↑05/09/2023 08:51Vala, meni je pomoglo, nisam ubio nikoga svog u neznanju, a znam za slucajeve koji jesu... Ubili ili ranili covjeka do sebe, a neprijatelja jos ni vidjeli nisu...
Sto se mene tice, a i svakoga ko je ista logicno skontao od Kalasha, meni ni AR-15 nece biti neupotrebljiv, logikom znam sta gdje ide, i za sta sluzi. Detalje rasklapanja i ciscenja mi neko moze pokazati nakon 5 dana...
- drndalo
#182530 Re: Ukrajina
Ne bih rekao da su po principu rada ni slicne, samo po izgledu.
-
Honda Rajvosa
#182531 Re: Ukrajina
Ruski blogeri izvjestavaju u ponovnom aktiviranju jedinica AFu u ovom dijelu
-
lavic
#182532 Re: Ukrajina
hvaladrug_profi wrote: ↑04/09/2023 23:48Ova je vijest izvor TASS, i svi drugi koji je prenose, pozivaju se na TASS.
Naravno nikakav snimak da to potvrdi.
- madner
#182533 Re: Ukrajina
Treceligas se bas upalio kako nema argumente.
-
Honda Rajvosa
#182534 Re: Ukrajina
Ono o cemu smo pricali u periodu kada su gadjani chogar i krimski most prije mjesec odprilike.
Otezan dotur municije i ljudstva u ovom dijelu kherson oblasti.
takodjer i Belgija salje zemlja zrak rakete
Otezan dotur municije i ljudstva u ovom dijelu kherson oblasti.
takodjer i Belgija salje zemlja zrak rakete
-
lajkujMe
#182535 Re: Ukrajina
Ukrajinski terminatorsarajlija_11 wrote: ↑05/09/2023 07:46 Jel ima neko informaciju za onog junaka iz rova, puca iz različitog oružja a onaj stariji vojnik mu dodaje i puni? Negdje je bio njegov profil na twitteru, neko nešto?![]()
Ranjen od tada 2 puta zadnji put prije 2-3 sedmice mislim da je sad na oporavku
- Čitalac
#182536 Re: Ukrajina
New Voice izdvaja neke reakcije zapadnih medija na odlazak Reznikova.
Reuters naziva zamjenu ministra obrane "najvećim potresom u ukrajinskom obrambenom establišmentu" od početka ruske invazije u veljači 2022. Sažimajući rad Oleksija Reznikova u jednom paragrafu, agencija podsjeća da je on "pomogao osigurati milijarde dolara u zapadnoj vojnoj pomoći" kako bi podržao obrambene napore Ukrajine, ali da su njegovo ministarstvo mučile optužbe za korupciju koje je sam Reznikov smatrao klevetničkim. Agencija navodi da se Reznikovljevom smjenom "čini da je stavljena točka na višemjesečni interni medijski pritisak koji je započeo u siječnju, kada je ministarstvo optuženo za nabavu hrane po prenapuhanim cijenama". Reuters podsjeća da Reznikov nije osobno bio uključen u potpisivanje ugovora, ali su "neki ukrajinski komentatori" rekli da on treba preuzeti političku odgovornost.
New York Times također naglašava da Reznikov "osobno nije bio uključen u sve opsežnije istrage o zlouporabi vojnih ugovora" u Ministarstvu obrane, iako je sudbina ministra nedavno postala predmetom "sve više spekulacija". I NYT ovu kadrovsku rotaciju naziva "najvećim šokom" u ukrajinskoj vladi tijekom sveobuhvatnog rata. Publikacija naglašava da je odluka o zamjeni Reznikova "donesena u trenu kada je Ukrajina usred velike protuofenzive u kojoj polako vraća teritorij na jugu i istoku." Prema izvoru NYT-a u Uredu predsjednika, kombinacija nekoliko čimbenika dovela je do Reznikovljeve smjene: razumijevanje da će Ukrajini trebati nov čovjek u ministarstvu kako rat bude odmicao, galama kritičara, aktivista civilnog društva i medija u Ukrajini u vezi sa skandalima s vojnim ugovorima, kao i Reznikovljev vlastiti zahtjev za ostavkom. Istodobno, čini se da Washington nije očekivao da će Reznikov biti smijenjen. Reznikov je ovog tjedna trebao posjetiti Pentagon kako bi se sastao s ministrom obrane Lloydom Austinom. NYT naglašava da je unatoč značaju Reznikovljeve ostavke Ukrajina nakon ruske invazije pokazala mnogo veću stabilnost od Rusije. U više od 550 dana rata, Moskva je izvršila brojna preslagivanja u svom vojnom vodstvu i preživjela pobunu Jevgenija Prigožina.
The Washington Post skrenuo je pozornost na riječi Volodimira Zelenskog da su Ministarstvu obrane potrebni "novi pristupi i drugi formati interakcije kako s vojskom tako i s društvom u cjelini". Stoga se smjena Reznikova i rekonstrukcija Ministarstva obrane odvijaju "u pozadini šire antikorupcijske kampanje u kojoj vlast nastoji eliminirati podmićivanje i uvjeriti strane donatore da se njihov novac ne gubi zlouporabom”, navodi WP. Publikacija naglašava da Reznikov osobno nije optužen za korupciju.
Politico Reznikova naziva "jednim od najistaknutijih lica ukrajinskog vodstva od starta ruske invazije". "Putovao je Europom, sudjelovao na sastancima s predstavnicima NATO-a i uvjeravao partnere da osiguraju više oružja i isporuče obećanu pomoć brže". U razgovorima sa kolegama iz zemalja NATO-a tijekom proteklih 18 mjeseci, razvio je bliske kontakte sa šefovima ministarstava obrane Saveza, uključujući američkog ministra obrane Lloyda Austina.
- SanskiBiser
#182537 Re: Ukrajina
azuriranje Kenneth Gregga "sponsored by AZOV&SBU"
Kenneth Gregg
05.09.2023 ažuriranje
Sada počinjemo vidjeti rezultate posljednja 2 dana rada naših oružanih snaga.
Turisti su poslali pravo pojačanje u Verbove i Novoprokopivku. Ovo nije uplašilo naše dečke, jer smo stavili kamikaze dronove i preciznu artiljeriju.
Rezultat je bio da je došlo do značajnog prorjeđivanja turističkih konvoja i materijala (i posade i opreme). Zatim smo poslali naše pješaštvo nakon što su naše male vodeće skupine izvršile izviđanje i neutralisale neke turističke bunkere. Na kopnu smo napredovali na pravcima obje Novoprokopivke, gdje smo se sada borili u sjevernim dijelovima naselja, kao i do ruba Verbove.
Prema Verbovima smo oslobodili područje 2 km x 3,5 km i također proširili sivu zonu za 600 m. Udaljenost do Verboe sada je samo 2 km. Nakon Verbova sve turističke obrambene crte su probijene i cesta je slobodna za vožnju turista u pozadini i sjeverno i južno.
Čak iu Bakhmutu imamo uspjeha. Ahmat Sila pojačanja turista počinju biti mrzovoljna, gube ljudstvo i opremu. Osim toga, naše bespilotne letjelice sada rade unutar samog Bakhmuta, a za nekoliko dana vjerojatno ćemo vidjeti dodatno probijanje kroz Klishchiivku s okolicom.
- drndalo
#182538 Re: Ukrajina
Jedan mnogo dobar pogodak...
Za udzbenike...
Za udzbenike...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#182539 Re: Ukrajina
Mogla bi zamjena Reznikova Rustemom Umerovim, tatarskim muslimanom, imati drugi razlog...mozda da muslimanske zemlje priblize vise Urajini?Čitalac wrote: ↑05/09/2023 10:14 New Voice izdvaja neke reakcije zapadnih medija na odlazak Reznikova.
Reuters naziva zamjenu ministra obrane "najvećim potresom u ukrajinskom obrambenom establišmentu" od početka ruske invazije u veljači 2022. Sažimajući rad Oleksija Reznikova u jednom paragrafu, agencija podsjeća da je on "pomogao osigurati milijarde dolara u zapadnoj vojnoj pomoći" kako bi podržao obrambene napore Ukrajine, ali da su njegovo ministarstvo mučile optužbe za korupciju koje je sam Reznikov smatrao klevetničkim. Agencija navodi da se Reznikovljevom smjenom "čini da je stavljena točka na višemjesečni interni medijski pritisak koji je započeo u siječnju, kada je ministarstvo optuženo za nabavu hrane po prenapuhanim cijenama". Reuters podsjeća da Reznikov nije osobno bio uključen u potpisivanje ugovora, ali su "neki ukrajinski komentatori" rekli da on treba preuzeti političku odgovornost.
New York Times također naglašava da Reznikov "osobno nije bio uključen u sve opsežnije istrage o zlouporabi vojnih ugovora" u Ministarstvu obrane, iako je sudbina ministra nedavno postala predmetom "sve više spekulacija". I NYT ovu kadrovsku rotaciju naziva "najvećim šokom" u ukrajinskoj vladi tijekom sveobuhvatnog rata. Publikacija naglašava da je odluka o zamjeni Reznikova "donesena u trenu kada je Ukrajina usred velike protuofenzive u kojoj polako vraća teritorij na jugu i istoku." Prema izvoru NYT-a u Uredu predsjednika, kombinacija nekoliko čimbenika dovela je do Reznikovljeve smjene: razumijevanje da će Ukrajini trebati nov čovjek u ministarstvu kako rat bude odmicao, galama kritičara, aktivista civilnog društva i medija u Ukrajini u vezi sa skandalima s vojnim ugovorima, kao i Reznikovljev vlastiti zahtjev za ostavkom. Istodobno, čini se da Washington nije očekivao da će Reznikov biti smijenjen. Reznikov je ovog tjedna trebao posjetiti Pentagon kako bi se sastao s ministrom obrane Lloydom Austinom. NYT naglašava da je unatoč značaju Reznikovljeve ostavke Ukrajina nakon ruske invazije pokazala mnogo veću stabilnost od Rusije. U više od 550 dana rata, Moskva je izvršila brojna preslagivanja u svom vojnom vodstvu i preživjela pobunu Jevgenija Prigožina.
The Washington Post skrenuo je pozornost na riječi Volodimira Zelenskog da su Ministarstvu obrane potrebni "novi pristupi i drugi formati interakcije kako s vojskom tako i s društvom u cjelini". Stoga se smjena Reznikova i rekonstrukcija Ministarstva obrane odvijaju "u pozadini šire antikorupcijske kampanje u kojoj vlast nastoji eliminirati podmićivanje i uvjeriti strane donatore da se njihov novac ne gubi zlouporabom”, navodi WP. Publikacija naglašava da Reznikov osobno nije optužen za korupciju.
Politico Reznikova naziva "jednim od najistaknutijih lica ukrajinskog vodstva od starta ruske invazije". "Putovao je Europom, sudjelovao na sastancima s predstavnicima NATO-a i uvjeravao partnere da osiguraju više oružja i isporuče obećanu pomoć brže". U razgovorima sa kolegama iz zemalja NATO-a tijekom proteklih 18 mjeseci, razvio je bliske kontakte sa šefovima ministarstava obrane Saveza, uključujući američkog ministra obrane Lloyda Austina.
- drndalo
#182540 Re: Ukrajina
Rekao bih da to moze biti jedan od razloga, ne i odlucujuci.
Ta ostavka odavno "visi", dok nisu sve sredili za zamjenu.
Posto ide za Ambasadora u UK, ne bojim se za njegov dalji doprinos Ukrajini...
Evo Belgija salje jos hedija:

Ta ostavka odavno "visi", dok nisu sve sredili za zamjenu.
Posto ide za Ambasadora u UK, ne bojim se za njegov dalji doprinos Ukrajini...
Evo Belgija salje jos hedija:

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- SanskiBiser
#182542 Re: Ukrajina
evo i Julian je optimista
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- drug_profi
#182544 Re: Ukrajina
Čuo sam da se raduju Volvo kamionima više nego ovom ostalom. I njima je logistika napregnuta i fali vozila sposobnih da izdrže zahtjeve.
-
sumirprimus
#182545 Re: Ukrajina
dvije livade juzno od verbova je selo romanivske, nize od njega je ono selo koje su vec spominjali očeretuvate kako vec. to je taj put ka tokmaku.okolo kole...SanskiBiser wrote: ↑05/09/2023 10:40 azuriranje Kenneth Gregga "sponsored by AZOV&SBU"![]()
Kenneth Gregg
05.09.2023 ažuriranje
Sada počinjemo vidjeti rezultate posljednja 2 dana rada naših oružanih snaga.
Turisti su poslali pravo pojačanje u Verbove i Novoprokopivku. Ovo nije uplašilo naše dečke, jer smo stavili kamikaze dronove i preciznu artiljeriju.
Rezultat je bio da je došlo do značajnog prorjeđivanja turističkih konvoja i materijala (i posade i opreme). Zatim smo poslali naše pješaštvo nakon što su naše male vodeće skupine izvršile izviđanje i neutralisale neke turističke bunkere. Na kopnu smo napredovali na pravcima obje Novoprokopivke, gdje smo se sada borili u sjevernim dijelovima naselja, kao i do ruba Verbove.
Prema Verbovima smo oslobodili područje 2 km x 3,5 km i također proširili sivu zonu za 600 m. Udaljenost do Verboe sada je samo 2 km. Nakon Verbova sve turističke obrambene crte su probijene i cesta je slobodna za vožnju turista u pozadini i sjeverno i južno.
Čak iu Bakhmutu imamo uspjeha. Ahmat Sila pojačanja turista počinju biti mrzovoljna, gube ljudstvo i opremu. Osim toga, naše bespilotne letjelice sada rade unutar samog Bakhmuta, a za nekoliko dana vjerojatno ćemo vidjeti dodatno probijanje kroz Klishchiivku s okolicom.
-
sumirprimus
#182546 Re: Ukrajina
strahota
Last edited by sumirprimus on 05/09/2023 14:51, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#182548 Re: Ukrajina
JOS MALO BUBOVA
- drug_profi
#182549 Re: Ukrajina
Vjerujem da su mislili da je ovo neosvojivo.
Sad kad čuju da je izgubljeno, i moral će biti klimaviji.
Sad kad čuju da je izgubljeno, i moral će biti klimaviji.
-
sumirprimus
#182550 Re: Ukrajina
juznije bi trebalo ici lakse i gladje...