Ali evo novih uputa za vas od još jednog idola i odgojitelja Kremlja, gospodina Prokhanova.
Časni ideolog režima otkrio je način borbe protiv bespilotnih letjelica Oružanih snaga Ukrajine i danas ga službeno objavio.
citiram doslovno:
"Učimo otkriti i oboriti ove podmukle nevidljive. Vjeruje se da će zvona Pskovsko-pečerskog samostana, ako redovnici zazvone sva odjednom, ta zvona stvoriti vibraciju od koje će neprijateljske bespilotne letjelice skrenuti s kursa i pasti na mnogostradalnoj pskovskoj zemlji.
Naučite izbjegavati dronove. Ako iznad sebe vidite dron, nemojte bježati. Ili se sakrij u sklonište, ili ga obori dobro naciljanim hicem iz prijenosnog protuzračnog raketnog sustava ili se pretvaraj da si mrtva buba. Da biste to učinili, lezite na leđa i podignite noge i ruke. Možete početi vibrirati, pogađajući val na kojem radi dron, i tako ga spustiti i spustiti na tlo." A. Prokhanov.
Ukrajina
- drug_profi
#182501 Re: Ukrajina
Koji level ludila je ovo?
- drug_profi
- karanana
#182503 Re: Ukrajina
Pa ne, ti kazes da oruzja sada ima. Ako krenu s brda dobices pusku i komplet, ali neces znati sta raditi s time.drug_profi wrote: ↑05/09/2023 01:41Jel nebitno to bogati jel uvjezban ako je na tebe krenuo puskom i nozem. Eto nadaj se da ce se posjec i iskrvariti na smrt.
Zato ja pitam jel kod njih nema problema sa neznanjem i oni su spremniji i uvjezbaniji i rade na tome tako da kad krenu s brda znace sta rade.
- Čitalac
#182504 Re: Ukrajina
Pilot Maksim Kuzminov otkriva još detalja: sa ukrajinskom službom bio je u kontaktu pola godine, a njegova majka ranije je prebačena u Kijev.

Kuzminov je rekao da je let u Ukrajinu bio njegova vlastita inicijativa, a glavni razlog za ovaj čin je njegova želja da “odbije sudjelovanje u ratnim zločinima”.
- Pripreme za specijalnu operaciju počele su u veljači-ožujku 2023. U to vrijeme, moja majka već je bila u Kijevu. Do dana odlaska stalno sam bio u kontaktu s ukrajinskom obavještajnom službom. Već smo raspravili sve moguće detalje i rute. Najprofitabilniji let bio je iz Kurska. Prvo, bio je blizu, a drugo, nije bilo drugih faktora koji bi ometali operaciju – rekao je Kuzminov.
On je objasnio da će mu, po dogovoru, biti isplaćeno 500.000 dolara te da će u sklopu državnog programa dobiti i nove dokumente.
-
kluz franjo
#182505 Re: Ukrajina
Paradoks tolerancije.
Samo i uvijek imati na umu da je koalicija četo-rutaljska, mula-talibanska i trampovsko-ravnozemljaška čvrsta u zajedničkom i agresivnom oponiranju i trolanju svemu slobodnom, činjeničnom i pluralnom.
Teritorij slobodne, demokratske razmjene ČINJENICA je za njih "subverzivni teritorij", koji se mora suzbiti, okupirati. Svim sredstvima. Laganjem, podvalama, falsifikatima...
Obaveza slobodoumnih je takve trolove identificirati i ne dozvoliti im bilo kakvu promociju u slobodnom prostoru.
Ukratko. Za putinove idiote ne važe pravila demokratske diskusije. Sami su se smjestili izvan istih.
Samo i uvijek imati na umu da je koalicija četo-rutaljska, mula-talibanska i trampovsko-ravnozemljaška čvrsta u zajedničkom i agresivnom oponiranju i trolanju svemu slobodnom, činjeničnom i pluralnom.
Teritorij slobodne, demokratske razmjene ČINJENICA je za njih "subverzivni teritorij", koji se mora suzbiti, okupirati. Svim sredstvima. Laganjem, podvalama, falsifikatima...
Obaveza slobodoumnih je takve trolove identificirati i ne dozvoliti im bilo kakvu promociju u slobodnom prostoru.
Ukratko. Za putinove idiote ne važe pravila demokratske diskusije. Sami su se smjestili izvan istih.
- karanana
#182506 Re: Ukrajina
Prica je toliko fascinantna da je skoro nevjerovatna.
Ali opet mi nije jasno zasto bi frajer otkrivo lice i identifikovo se.
Ali opet mi nije jasno zasto bi frajer otkrivo lice i identifikovo se.
-
kluz franjo
#182507 Re: Ukrajina
Identifikovati i izolovati.
Bez promocije putinovim idiotima.
Bez promocije putinovim idiotima.
- karanana
#182508 Re: Ukrajina
Ustvari, ja sam repliciro na post citaoca i pricu o ovom pilotu. Trebo sam ga mozda kvotati da izbjegnemo konfuziju, ali kontam posto su me mnogi blokirali na ovoj temi, reko necu nikog da kvotam.
-
kluz franjo
#182509 Re: Ukrajina
kluz franjo wrote: ↑05/09/2023 02:10 Paradoks tolerancije.
-
zilog
#182510 Re: Ukrajina
Kada je neciji cilj, u konacnici, suzbiti i oduzeti slobodu govora, nisu bas na vrhu prioriteta za ostvarivanje istog.kluz franjo wrote: ↑05/09/2023 02:10 Paradoks tolerancije.
Tolerisu, ili cak opravdavaju, Putlerove metode, da bi, dva posta kasnije, kmecali o forumskom "jednoumlju"...
-
kluz franjo
#182511 Re: Ukrajina
O tome se radi.zilog wrote: ↑05/09/2023 02:40Kada je neciji cilj, u konacnici, suzbiti i oduzeti slobodu govora, nisu bas na vrhu prioriteta za ostvarivanje istog.kluz franjo wrote: ↑05/09/2023 02:10 Paradoks tolerancije.
Tolerisu, ili cak opravdavaju, Putlerove metode, da bi, dva posta kasnije, kmecali o forumskom "jednoumlju"...![]()
Falsifikuju, krive i negiraju činjenice, a onda se žale "kako ih se izoluje iz činjenične diskusije".
¡No pasarán!
Ako se držimo ČINJENICA, svaka diskusija je dozvoljena.
Svako napuštanje činjenica automatski izlazi iz demokratske zaštite.
I ne samo da izlazi. Već da ponovim.
-
Bernardinac
- 512MB
#182513 Re: Ukrajina
-
Bernardinac
#182514 Re: Ukrajina
- karanana
#182515 Re: Ukrajina
Pa da, mi vjezbamo, oni vezbaju.
Omaklo mi se, vino me dotuklo, otkriven sam. Kako me jeftino skontase. Oci sokolove.
Zeleni ste vi djeco da skontate "vezbamo".
Na temu:
video kod perpetue a i drugi preuzimaju, sa prvim potvrdjenim gubitkom challija izgleda.
Omaklo mi se, vino me dotuklo, otkriven sam. Kako me jeftino skontase. Oci sokolove.
Zeleni ste vi djeco da skontate "vezbamo".
Na temu:
video kod perpetue a i drugi preuzimaju, sa prvim potvrdjenim gubitkom challija izgleda.
-
zilog
-
sumirprimus
#182517 Re: Ukrajina
Sto se ti e chelija.
Last edited by sumirprimus on 05/09/2023 06:39, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#182518 Re: Ukrajina
Kazu ako je i unisten, to bi bio prvi chell2 unisten u borbama.
- SanskiBiser
- Čitalac
#182520 Re: Ukrajina
Ukrajinski parlament nije bez razloga najomraženija institucija u državi. Poslanici se već sedmicama grčevito bore da njihovi imovinski kartoni – „iz sigurnosnih razloga“ - ostanu skriveni od javnosti još godinu dana. Vitalij Šabunjin iz Centra za borbu protiv korupcije:
Zastupnici ponovno pokušavaju „ubiti“ izvještaje o imovini. Ključni međunarodni partneri zahtijevaju od nas da nakon brojnih korupcijskih afera u ratu nastavimo s podnošenjem imovinskih prijava. To su u prvom redu MMF o kojem ovisi značajan dio našeg proračuna i EU – od ulaska u koju ovisi cjelokupna budućnost naše države. Veleposlanici G7 su 3. rujna javno pozvali vlasti da „bez rupa“ nastave sa objavljivanjem podataka o imovini, osim u slučajevima kada bi to moglo naštetiti vojsci.
Kako je ranije upozoravao Centar za borbu protiv korupcije, proruske snage i stare elite u parlamentu nastavit će s pokušajima ubijanja suštine. A upravo su jučer za to ponovno poduzeli dva prezira vrijedna koraka. Na sjednici antikorupcijskog odbora zastupnici su odlučili ostaviti izjave dužnosnika zatvorenima još godinu dana. Istodobno, ove će ih godine biti moguće otvoriti samo uz suglasnost samog deklaranta.
Tijekom cijele sage, ukrajinske su vlasti pokušale uvjeriti međunarodne stručnjake da bi otvaranje deklaracija o imovini naštetilo njihovoj sigurnosti. Navodno će Rusi otkriti gdje stanuju narodni zastupnici i odmah ih gađati kindžalima i dronovima po kućama. A FSB će odmah krenuti u lov na djecu narodnih zastupnika, koja nepoznatim novcem žive u inozemstvu. No, nakon svih korupcijskih skandala s putovanjem narodnog zastupnika Aristova na Maldive, Torokhtiyjevih stanova u Bugarskoj i skandala s luksuznim automobilima, svi takvi argumenti izgledaju, blago rečeno, apsurdno. Točnije, kao pljuvanje društvu u lice. Društvu koje je tokom godina, zahvaljujući otvorenom pristupu deklaracijama, naučilo razotkriti korumpirane dužnosnike. Društvu u kojem 91,7% želi vidjeti "ratno" bogatstvo dužnosnika. Društvu čije se glasove ova vlast nada dobiti na sljedećim izborima. Za otprilike godinu dana. Neposredno PRIJE nego dužnosnici pokažu svoje izjave.
-
sarajlija_11
#182521 Re: Ukrajina
Jel ima neko informaciju za onog junaka iz rova, puca iz različitog oružja a onaj stariji vojnik mu dodaje i puni? Negdje je bio njegov profil na twitteru, neko nešto? 
-
sumirprimus
#182522 Re: Ukrajina
Dnevna doza bubova
- drndalo
#182523 Re: Ukrajina
De ba, stvarno postajes naporan sa tim ZalosnoSovskim kukanjem... Jel cilj da dokazes tezu od prije godinu dana, pa da nam mozes napisati:"Jesam li vam rekao?"?
Vidis li ikakve naznake Ukrajinskog posrtanja, malodusnosti, predaje, kumljenja i moljenja da se stane i potpise "pa makar bila avlija"?
Ja ne vidim. Cesce vidim kako "zabrinutost" guraju po RU instrukcijama razni "objektivci", ne bi li se spasilo sto se spasiti da...
Gdje im je tih 13 mil. vojnika pa da vise pobjede, i u Kijev udju za 3 dana...?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#182524 Re: Ukrajina
reinkarnacija Omera Behmenadrug_profi wrote: ↑05/09/2023 01:39 Koji level ludila je ovo?
Ali evo novih uputa za vas od još jednog idola i odgojitelja Kremlja, gospodina Prokhanova.
Časni ideolog režima otkrio je način borbe protiv bespilotnih letjelica Oružanih snaga Ukrajine i danas ga službeno objavio.
citiram doslovno:
"Učimo otkriti i oboriti ove podmukle nevidljive. Vjeruje se da će zvona Pskovsko-pečerskog samostana, ako redovnici zazvone sva odjednom, ta zvona stvoriti vibraciju od koje će neprijateljske bespilotne letjelice skrenuti s kursa i pasti na mnogostradalnoj pskovskoj zemlji.
Naučite izbjegavati dronove. Ako iznad sebe vidite dron, nemojte bježati. Ili se sakrij u sklonište, ili ga obori dobro naciljanim hicem iz prijenosnog protuzračnog raketnog sustava ili se pretvaraj da si mrtva buba. Da biste to učinili, lezite na leđa i podignite noge i ruke. Možete početi vibrirati, pogađajući val na kojem radi dron, i tako ga spustiti i spustiti na tlo." A. Prokhanov.
- drug_profi
#182525 Re: Ukrajina
Poslace ti npr. profesionalce i sta ces onda? De ne pilaj naopako matereti.karanana wrote: ↑05/09/2023 01:44Pa ne, ti kazes da oruzja sada ima. Ako krenu s brda dobices pusku i komplet, ali neces znati sta raditi s time.drug_profi wrote: ↑05/09/2023 01:41
Jel nebitno to bogati jel uvjezban ako je na tebe krenuo puskom i nozem. Eto nadaj se da ce se posjec i iskrvariti na smrt.
Zato ja pitam jel kod njih nema problema sa neznanjem i oni su spremniji i uvjezbaniji i rade na tome tako da kad krenu s brda znace sta rade.