Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mehemed wrote:Ja još nisam naišao na plinaša koji ne smrdi. Kažu namjerno se doda taj smrad da se osjeti prisustvo plina(ako počne curiti da se osjeti), tako da mora smrditi i na izduvu.
Tukne malo, ali ko i plinski sporet. Plin je isti u oba slucaja.
I sto je najvaznije, taj miris je samo estetski dozivljaj, ne truje ko dizel ili benzin.
Mehemed wrote:Ja još nisam naišao na plinaša koji ne smrdi. Kažu namjerno se doda taj smrad da se osjeti prisustvo plina(ako počne curiti da se osjeti), tako da mora smrditi i na izduvu.
I sto je najvaznije, taj miris je samo estetski dozivljaj, ne truje ko dizel ili benzin.
Najviše se osjeti na starim ragama sa karburatorom. Valjda smjesu vise ni Tito ustimati ne moze pa smrdi uzas.
Na novijim autima skoro da nema razlike. Možda je cak i manje osjetno na plin nego na benzin.
konektovan wrote:Nedavno kolega isjeko dpf na octaviji 1.9 tdi, uzas kako smrdi na auspuhu. Ne pomaze ni snijeg koji pada vani, ništa, ono tukne li tukne....
Najviše se osjeti na starim ragama sa karburatorom. Valjda smjesu vise ni Tito ustimati ne moze pa smrdi uzas.
Na novijim autima skoro da nema razlike. Možda je cak i manje osjetno na plin nego na benzin.
Sad salu na stranu, ali na mom autu fakat nikakvog mirisa nema. Ko da na vodonik ide
konektovan wrote:Nedavno kolega isjeko dpf na octaviji 1.9 tdi, uzas kako smrdi na auspuhu. Ne pomaze ni snijeg koji pada vani, ništa, ono tukne li tukne....
Mehemed wrote:Taj "zakon" hahahaha. Možeš ti zagađivati koliko hoćeš sve dokle god imaš "4" ili jaču naljepnicu na šoferšajbi
mehmede, elementarna stvar koju bi trebao shvatiti za kontekst price jeste da je ekotest u ovom obilku prelazan i nije eliminatoran do 2020 godine.
sta znaci eliminatoran znaci ta oktavija koja usput nije euro 4 sa dpfom nego euro 5 imati ce problem onoga trenutka kada isti bude eliminatoran, jer ukoliko vozilo ne bude moglo zadovoljiti normu koja mu je dodjeljena pada eko test. svi bi ste preko noci da se sve rijesi pa bi palili auto ko po srbiji
Mehemed wrote:Taj "zakon" hahahaha. Možeš ti zagađivati koliko hoćeš sve dokle god imaš "4" ili jaču naljepnicu na šoferšajbi
mehmede, elementarna stvar koju bi trebao shvatiti za kontekst price jeste da je ekotest u ovom obilku prelazan i nije eliminatoran do 2020 godine.
sta znaci eliminatoran znaci ta oktavija koja usput nije euro 4 sa dpfom nego euro 5 imati ce problem onoga trenutka kada isti bude eliminatoran, jer ukoliko vozilo ne bude moglo zadovoljiti normu koja mu je dodjeljena pada eko test. svi bi ste preko noci da se sve rijesi pa bi palili auto ko po srbiji
Mehemed*
Zakon je takav da "uzmi po 30KM dodatno i pukni priču o eko testu koji nema nikakve veze, ali bitno je da im uzmemo pare uz neki izgovor". Samo punjenje džepova lopovima.
Imao sam taj slučaj da sam se potrefio zajedno sa jednim benzincem u osiguravajućoj kući kada sam registrovao auto i gledam one njihove papire od eko testa i skoro svi rezultati veći nego u mene na dizelu, a u mene dizel star ko grčka a taj benzinac je bio nekako 2001-2002 i imao je Euro 3 naljepnicu.
Last edited by Mehemed on 22/01/2019 14:38, edited 3 times in total.
Zivim za dan kad ce se to desiti. Ali ova "drzava za roDžaka" ce zarad socijalnog mira i prihoda od registracije to prolongirati koliko god bude mogla.
Izvinjavam se mehemede, nacin razmišljanja te odaje u smislu da si malo zelen.
Kome ja da se obratim za tri godine placanja kn i kgz po 110 KM koja je od kraja prošle godine neustavna?
I opet kroz taj edit ne razumiješ uopste o cemu se radi....
Bakir1 wrote:Izvinjavam se mehemede, nacin razmišljanja te odaje u smislu da si malo zelen.
Kome ja da se obratim za tri godine placanja kn i kgz po 110 KM koja je od kraja prošle godine neustavna?
Kroz edit govorim da je to samo obična otimačina jer lijepe naljepnicu od eko norme koju je taj automobil imao fabrički a to što je on kasnije s**ban, izvađeni katalizatori i dpf/fap filteri, to njih ne interesuje, bitno im je samo da imaju otimačinu po dodatno 30KM i to je to.