853 i 854 su promijenili tačno: 16 reklama.nlt wrote:istina, a od solo manova ja mislim da 854 mijenja reklame ko ljudi čarape xdman_464 wrote:Prije su reklame bile puno bolje. Obavezno su se lakirala vozila pa onda naljepnice. Sad samo naljepnica. Pa kad se skine užas i pakao od lijepka i prljavštine. Tako npr na vozilu 416 posada ne dozvoljava da se skine reklama (Merka), bilo je još takvih primjera. Japanac plavi 823 turkish airlines vozio je do rashoda sa tom reklamom jer posada nije dozvoljavala da se reklama odguli. Jer kad se skine ostane pakao i lak se uništi.
Trenutno najtrajnija je Merka zaista. MOžda je čak i maksimalno produžavana, ali mislim da je do posade jer je naporedo bio Coly jufka 418 a to je kompanija HOŠE i ta je odavno skinuta. Onda Unior reklama je par put prekrivana drugim reklamama pa opet kad se skine ona dođe na vidjelo. Na SATRA-ma najdugotrajnija je na 501 Bijela Sarajevo Osiguranje, nedavno je repariran i ponovo lakiran ali u identičnu shemu i reklamu. Ostale se manje više beskonačno vrte, sad ove folije čine čuda. neki od solo MAN autobusa 850-854 su promijenili i preko 20 reklama unazad nekoliko godina.
Nedavno su oblijepili i najnoviju 604 žuto-plavu satru.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- man_464
#18251 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- trambusek88
#18252 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Prije 2010 su vozila bila dugo prepoznatljiva po reklamama.
210 Pili Lijanović
215 Zebra BH osiguranje
217 Thomy majoneza
222 Krug za Sarajevo
238 Saudijac
240 bivši 213 Unior, 90-tih tvin
258 Euroherc osiguranje
267 Beneton (Bilo je poslije dosta tramvaja i autobusa sa Beneton reklamom, ali svi su kratko imali tu reklamu, a 267)
277 Preminger
284 Bosnia Hoteli
289 Fuji film
Što se tiče trolejbusa, Sarajevo Osiguranje je godinama imalo identičnu reklamu sa stažom od 1999-2010, a promjenila su je dva Sanosa 4107 i 4113 i na kraju MAN 4125
210 Pili Lijanović
215 Zebra BH osiguranje
217 Thomy majoneza
222 Krug za Sarajevo
238 Saudijac
240 bivši 213 Unior, 90-tih tvin
258 Euroherc osiguranje
267 Beneton (Bilo je poslije dosta tramvaja i autobusa sa Beneton reklamom, ali svi su kratko imali tu reklamu, a 267)
277 Preminger
284 Bosnia Hoteli
289 Fuji film
Što se tiče trolejbusa, Sarajevo Osiguranje je godinama imalo identičnu reklamu sa stažom od 1999-2010, a promjenila su je dva Sanosa 4107 i 4113 i na kraju MAN 4125
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18253 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sa je ovo nema karti za 10 voznji u tramvaju
kaze prodavacica da ih beze ne trazim povukli su ih prije mjesec ne zna zasto
ima od 5
7,1
ima od 5
7,1
- man_464
#18254 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vrlo je moguće da su određene karte povučene iz prodaje radi skore korekcije i poskupljenja cijene karata.
- trambusek88
#18255 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Prema zadnjim informacijama neće pojedinačne poskupljivati osim MOŽDA komercijale.
Bilo je u Oslobođenju, felerična serija. Valjda će se ubrzo štampati nove.
- vješalica
#18256 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zar ti kupuješ karteBlack swan wrote:sa je ovo nema karti za 10 voznji u tramvaju
ima od 5
7,1
- Truba
#18257 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa kupujem mjesečnu
ali u sedmom mjesecu moj izvor ne dobija kartu u školi koju dobijem za 35
a kod švercera mi se ne isplati davati 45 jer se vozim samo pola mjeseca...nekih 10 radnih dana... 2-3 puta se vratim s kolegama i eto
ima li još šta nejasno
ali u sedmom mjesecu moj izvor ne dobija kartu u školi koju dobijem za 35
a kod švercera mi se ne isplati davati 45 jer se vozim samo pola mjeseca...nekih 10 radnih dana... 2-3 puta se vratim s kolegama i eto
ima li još šta nejasno
- man_464
#18258 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Fala na info. Nisam ovo znao.trambusek88 wrote:Prema zadnjim informacijama neće pojedinačne poskupljivati osim MOŽDA komercijale.
-
emmir1
#18259 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gledam juče na stanici kod SCC se revizori pobiše sa putnikom
Putnik je bio bez karte i plus je prvi napao, revizora je bilo 6 mislim.
Revizori su stariji i njihova reakcija je bila neprimjerena, nedostaje im tu profesionalizma.
Putnik jest prvi zamahnuo i vidilo se da onda odmiče, onda se dvojica revizora zaletilo na njega.
Užasno ružna scena
Putnik je bio bez karte i plus je prvi napao, revizora je bilo 6 mislim.
Revizori su stariji i njihova reakcija je bila neprimjerena, nedostaje im tu profesionalizma.
Putnik jest prvi zamahnuo i vidilo se da onda odmiče, onda se dvojica revizora zaletilo na njega.
Užasno ružna scena
- Truba
#18260 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
čuj zamahnuo
trebali su mu ruku slomit
- man_464
#18261 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I tako se ponašaju ugledni građani Sarajeva.
Sreca pa nije osvanuo naslov BAHATI REVIZORI TUKU NEVINE PUTNIKE.
-
upsy_daisy
#18262 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa ruku na srce, mogli su postupiti profesionalno kao npr, nazvati policiju, odmaknuti se itd.al jok, lole su to, opletiderman_464 wrote:I tako se ponašaju ugledni građani Sarajeva.
- man_464
#18263 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dok policija dođe - isto LOLE, ovaj uteče.
Svakako nisam za fizički kontakt.
Svakako nisam za fizički kontakt.
-
peepeep
#18264 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja jadna majko, a vi, srca naša mala jadna, svi protiv vas.man_464 wrote:I tako se ponašaju ugledni građani Sarajeva.
Isto kao i na taksiste iz sarajevo taksija. Oni ako ne pričaju o pušenju i jebanju, onda kukaju na to kako ih svi potkradaju, počev od mušterija pa do vlasti. A Audi se voza.
Kme mentalitet, 25 vam je godina trebalo da operete vozila, stoko jedna! Nataknem i vas i njih na čiviluk.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18265 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Black swan wrote:čuj zamahnuo
- man_464
#18266 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Trebalo je 25 godina da se vozila operu kome?peepeep wrote:Ja jadna majko, a vi, srca naša mala jadna, svi protiv vas.man_464 wrote:I tako se ponašaju ugledni građani Sarajeva.
Isto kao i na taksiste iz sarajevo taksija. Oni ako ne pričaju o pušenju i jebanju, onda kukaju na to kako ih svi potkradaju, počev od mušterija pa do vlasti. A Audi se voza.
Kme mentalitet, 25 vam je godina trebalo da operete vozila, stoko jedna! Nataknem i vas i njih na čiviluk.
Stoka od putnika je već ponovo išarala u uništila očišćena vozila
Zaključak: Vozila su i dalje trebala biti prljava jer stoka ne zaslužuje bolje.
Bahato ponašanje putnika koji prvi zamahne pesnicom na čovjeka koji zarađuje hljeb i koji je na radnom mjestu treba najstrožije osuditi.
Kazna je jednostavna - očistiti sve što su ugledni građani opet za 7 dana išarali.
-
peepeep
#18267 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja eto, vi stoko pribojska, vi ste gospoda! Čovjek iz Londona još ima traume od vas od prije 2 godine i vašeg tventi juros no pesport na poništenu kartu! I NIJE JEDINI! Vidi ti se po načinu pisanja da si ljubomoran na GRAĐANE pa svako malo uzimaš Sarajevo i Sarajlije u usta.man_464 wrote:Trebalo je 25 godina da se vozila operu kome?peepeep wrote:Ja jadna majko, a vi, srca naša mala jadna, svi protiv vas.man_464 wrote:I tako se ponašaju ugledni građani Sarajeva.
Stoka od putnika je već ponovo išarala u uništila očišćena vozila![]()
Zaključak: Vozila su i dalje trebala biti prljava jer stoka ne zaslužuje bolje.![]()
Bahato ponašanje putnika koji prvi zamahne pesnicom na čovjeka koji zarađuje hljeb i koji je na radnom mjestu treba najstrožije osuditi.
Kazna je jednostavna - očistiti sve što su ugledni građani opet za 7 dana išarali.
- Truba
#18268 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
gospodo ako vam ne valjaju tramvaji i revizori idite pješke ili taksijem
ili se vratite u svoje parize bečeve i londone
-
dust71000
#18269 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jao logike kod Grasovaca, zasto da peremo tramvaje kad ce se ponovo uprljati
Vrh.
Vrh.
- man_464
#18270 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Prvo.
Potpisujem. Kome ne odgovara nek se ne vozi.
Drugo.
Moj rodni list je načinjen 1995 godine u Sarajevu. Opština Centar. Sa ponosom kazem da sam Sarajlija kao i moja mati koja potice iz stare Sarajevske porodice. Sa ponosom i kažem da mi je i otac iz Višegrada.
Sa ponosom bi rekao da sam i iz Priboja.
Dakle logika je ta. Nije u pitanju prasina i prljavština. Vec pisanje grafita i unistavanje enterijera. Prasina blato i ostalo se treba čistiti... Grafiti... Pa sad ih očiste sutradan opet novi. Kome onda čistiti.?
Drugo.
Moj rodni list je načinjen 1995 godine u Sarajevu. Opština Centar. Sa ponosom kazem da sam Sarajlija kao i moja mati koja potice iz stare Sarajevske porodice. Sa ponosom i kažem da mi je i otac iz Višegrada.
Dakle logika je ta. Nije u pitanju prasina i prljavština. Vec pisanje grafita i unistavanje enterijera. Prasina blato i ostalo se treba čistiti... Grafiti... Pa sad ih očiste sutradan opet novi. Kome onda čistiti.?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#18271 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
takoeBlack swan wrote:gospodo ako vam ne valjaju tramvaji i revizori idite pješke ili taksijem
- Maharadza
#18272 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Black swan wrote:gospodo ako vam ne valjaju tramvaji i revizori idite pješke ili taksijem

- Streptokok
#18273 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Preuvelicavas. Grafiti po tramvajima su se akumulirali desetcima godina. Naravno da ih treba cistiti. Po tvojoj nakaradnoj gras logicisve sto se opet zaprlja ne bi trebalo ni cistiti. Primjeni ovu logiku i na vlastiti stan pa ces vidjeti koliku glupost si izvalio.man_464 wrote:Prvo.
Drugo.
- man_464
#18274 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Potpisi su se vec nagomilali. Pogledaj po vozilima pa ces shvatiti kakve si ti gluposti izvalio.
U roku od 7 dana u svakom od vozila se opet pojavilo 10 do 20 grafita. Jos kad djeca krenu u školu ... Cirkus.
Ja nikad ne bi očistio grafite jer oni su "djelo i poklon" uglednih građana Sarajeva. Ostala prljavstina se treba očistiti jer logicno i kuci očistiš. Grafite ne pises po zidovima kuci jel tako?
U roku od 7 dana u svakom od vozila se opet pojavilo 10 do 20 grafita. Jos kad djeca krenu u školu ... Cirkus.
Ja nikad ne bi očistio grafite jer oni su "djelo i poklon" uglednih građana Sarajeva. Ostala prljavstina se treba očistiti jer logicno i kuci očistiš. Grafite ne pises po zidovima kuci jel tako?
-
HomeArt
#18275 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako radiš u GRASU i ovako razmišljaj onda mi je jasno žašto su vozila onako išarana. Uvijek će biti djece koja šaraju, uvijek je i bilo ali se i čistilo. Zamisli da se ne metu ulice i ne čiste parkovi. Da je sreće ta djeca koja šaruju bi se kaznila da sami moraju očistiti komplet vozilo ili da im roditelji plate kaznu ili oni očiste pa neka biraju šta im je lakše. Nebi nestali svi grafiti ali bi sigurno bilo puno češće. Da je bilo volje i kod GRASA i Policije ovo se moglo davno napraviti.man_464 wrote:Potpisi su se vec nagomilali. Pogledaj po vozilima pa ces shvatiti kakve si ti gluposti izvalio.