Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
BarbaDue

#18251 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by BarbaDue »

Lakat Jebić wrote:ovu seriju moze spasit samo da se ned stark probudi uoči robertovog dolaska i da ispadne da je sve sanjao...

edit: vidim ima već i meme :D
...ili da se odnekud sa zapada Khal Drogo pojavi :mrgreen:
Juliuscezar

#18252 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Kako je bilo lijepo vidjeti stjegove Starkova pod KL, neka poetska pravda nakon svega, i uništenje Lanistera
asker

#18253 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Gledam reprizu, Grey Worm opasno kurcevit djecko.
Prvo se isprsi pred Jona kad je ovaj dosao kod Daneris da razgovaraju, ona mu rece da izadje. Druga scena kad Lanisteri u onoj ulici pobacaju oruzje, pa Daneris prosvira i ide klaonica, Jon zaustavlja vojnike i govori im da se vrate, a mali bezmudas se okrece kao spreman da rokne Jona.
Nalijece jedan Lanister i Jon ga ovjeri, tek tad bezmudas nastavlja dalje, a kao bio je spreman da ga rokne.

Kurcevit, bezobrazan.............Arja, koje boje su njegove oci?
cassius

#18254 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

asker wrote:Gledam reprizu, Grey Worm opasno kurcevit djecko.
Prvo se isprsi pred Jona kad je ovaj dosao kod Daneris da razgovaraju, ona mu rece da izadje. Druga scena kad Lanisteri u onoj ulici pobacaju oruzje, pa Daneris prosvira i ide klaonica, Jon zaustavlja vojnike i govori im da se vrate, a mali bezmudas se okrece kao spreman da rokne Jona.
Nalijece jedan Lanister i Jon ga ovjeri, tek tad bezmudas nastavlja dalje, a kao bio je spreman da ga rokne.

bar je ostao dosljedan karakter :D
MarlboroGold

#18255 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Image
AleksoMKD

#18256 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Jedina kritika mi je sto nije ispunjeno prorocanstvo za Cersei. Inace skroz dobra epizoda, cak mi je kul deo sa Aryom i Houndom.

Nego onaj razgovor Varisa sa onom devojcicom i komentarom da Deny ne jede, jel je pokusavaju otrovati?
Juliuscezar

#18257 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Nego spominjao se prijedlog da cekaju neko pojacanje, odakle je moglo doci
alibaba_i_30_godina

#18258 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibaba_i_30_godina »

tuzlak1212 wrote:Dracarys je za razliku ona 2 zmaja odrasto sam u divljini, ona 2 zmaja su pitoma al Dracarys je divlja zvjer sa instiktima na svakom maksimumu i veći i snažniji od njih... Ista strijela koja neki dan ubi onog zmaja je Dracarysa pogodila onda kad je palio Lanistare i nije ga ubila, tek neka osrednja povreda to njemu dođe.
Zmaj se zove Drogon, dracarys je u suštini glagol sa značenjem zmajeva vatra, tj. Dracarys = Dragonfire.

Pa to su već osnove u seriji. :oops:
alibaba_i_30_godina

#18259 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

AleksoMKD wrote:Jedina kritika mi je sto nije ispunjeno prorocanstvo za Cersei. Inace skroz dobra epizoda, cak mi je kul deo sa Aryom i Houndom.

Nego onaj razgovor Varisa sa onom devojcicom i komentarom da Deny ne jede, jel je pokusavaju otrovati?
Mislim da ljudi nisu dobro razumjeli reakciju Arye. Mislim da je u suštini Hound vidio da se ona ipak na neki način prepala, tj. da je opet samo djevojčica. Zato ju je i ''zagrlio'' onako a njoj je bilo jasno šta joj je htio poručiti onim da ide. Kada ga je nazvala pravim imenom htjela mu je dati do znanja da mu je oprostila i da mu je izrazito zahvalna na onom što je upravo učinio za nju.
bingov buraz

#18260 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bingov buraz »

Neko se dobro ugradio na gradnji Kings Landinga :mrgreen: gore kameni zidovi i eksplodiraju,jaranski tender bio :mrgreen:
Zmajev dah jer laseri su za pičke.
Dosadno mii

#18261 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Dosadno mii »

Dobra epizoda
Ne znam sta se ljudi zale
:bih:
AleksoMKD

#18262 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

alibaba_i_30_godina wrote:
AleksoMKD wrote:Jedina kritika mi je sto nije ispunjeno prorocanstvo za Cersei. Inace skroz dobra epizoda, cak mi je kul deo sa Aryom i Houndom.

Mislim da ljudi nisu dobro razumjeli reakciju Arye. Mislim da je u suštini Hound vidio da se ona ipak na neki način prepala, tj. da je opet samo djevojčica. Zato ju je i ''zagrlio'' onako a njoj je bilo jasno šta joj je htio poručiti onim da ide. Kada ga je nazvala pravim imenom htjela mu je dati do znanja da mu je oprostila i da mu je izrazito zahvalna na onom što je upravo učinio za nju.
Tacno. I mislim da mu je draga kao i Sansa i da zeli da obe zive svoj zivot. Koliko mogu.
freelancerusk

#18263 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by freelancerusk »

bingov buraz wrote:Neko se dobro ugradio na gradnji Kings Landinga :mrgreen: gore kameni zidovi i eksplodiraju,jaranski tender bio :mrgreen:
Zmajev dah jer laseri su za pičke.
SDA gradila Dubrovnik :lol:
MarlboroGold

#18264 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Image

Ne znam da sam ikad vidio bolju i ljepšu scenu u GoT od ove. Što bi rekli pravi masterpiece.
Juliuscezar

#18265 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

AleksoMKD wrote:

Tacno. I mislim da mu je draga kao i Sansa i da zeli da obe zive svoj zivot. Koliko mogu.
Ili u pravcu da potraga sa osvetom uniišti čovjeka, da je Houdna njegova osveta učinila onako ogorčenim i dovela do toga da ide svjesno u smrt zbog nje.
bingov buraz

#18266 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bingov buraz »

SanskiBiser wrote:Image

Trenutno ima titulu najbeskorisnijeg lika u seriji (s obzirom na ocekivanja) :lol:
Kakav zapovjednik takva i vojska,vidi im obleke,šalvare neke :lol: :lol:
alibaba_i_30_godina

#18267 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

AleksoMKD wrote:

On je u suštini pokazao prave emocije prema njoj kao da joj je otac, a u neku ruku i bio je upravo to.
Optimus09

#18268 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Optimus09 »

Najgledanija epizoda u Srbiji,sad znaju sta im je falilo.
Optimus09

#18269 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Optimus09 »

MarlboroGold wrote:Image

Ne znam da sam ikad vidio bolju i ljepšu scenu u GoT od ove. Što bi rekli pravi masterpiece.
Svidila mi se zadnja scena takodje s Aryom i onim konjem.
Dugo ocekivani sukob :-D
ferratilis

#18270 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

Ako neko zasluzuje da njegovu karijeru lansira ova serija, onda je to Miguel Sapochnik. Ima samo jedan film dosad, valjda ce se to promijeniti. :thumbup:
Juliuscezar

#18271 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

bingov buraz wrote:
SanskiBiser wrote:Image

Trenutno ima titulu najbeskorisnijeg lika u seriji (s obzirom na ocekivanja) :lol:
Kakav zapovjednik takva i vojska,vidi im obleke,šalvare neke :lol: :lol:
Je li on imao 2 reda teksta u svojoj kratkoj karijeri na GoTu
Idemedosumom

#18272 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

alibaba_i_30_godina wrote: A zašto ti jednostavno ne prestaneš dolaziti na ovu temu i tako spasiš i sebe i nas?
Zašto? Zbog par čobana koji se ne žele pridržavati pravila kao većina?
MarlboroGold

#18273 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

ferratilis wrote:Ako neko zasluzuje da njegovu karijeru lansira ova serija, onda je to Miguel Sapochnik. Ima samo jedan film dosad, valjda ce se to promijeniti. :thumbup:
:thumbup:
Čovjek je odradio savršen posao.
drogon2

#18274 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Ma Deneris i Grey Worm su imali dogovor. Kad ona krene tamo da i ovi dole krenu u opsti pokolj samo sto ocigledno Jona nije niko uputio :lol: Oboje u sustini nemaju sta vise izgubit pa su si dali oduska. Inace jedva cekam da vidim kako ce se novopeceni Egon Targerijen oprat od ucestvovanja u genocidnoj armiji :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#18275 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

drogon2 wrote:

Ma Deneris i Grey Worm su imali dogovor. Kad ona krene tamo da i ovi dole krenu u opsti pokolj samo sto ocigledno Jona nije niko uputio :lol: Oboje u sustini nemaju sta vise izgubit pa su si dali oduska. Inace jedva cekam da vidim kako ce se novopeceni Egon Targerijen oprat od ucestvovanja u genocidnoj armiji :lol:
Bio logisticar.

Prodavo cigarete.
Post Reply