I ja imam Shisheido u crnoj tubici, dosta ga dodje, i dovoljna je jako mala kolicina, s tim da ja imam ljubicaste podocnjake, al opet odradi svoj posao, super je.Krizzia wrote:Meni je ova Catrice kamuflaza horor! Presuha, nakon tjedan dana koristenja koza oko ociju me je toliko peckala, zatezala i svrbila. Uglavnom, uzasNisrin wrote:Lilyen wrote:Zamoliću za nekoliko prijedloga za slijedeće:
-krema da vlaži a ne masti kožu (kombinovana koža..normalno-masno)
-kremica za podočnjake (ima i borica)
-korektor za podočnjake
Prijedloge samo za kupovinu u Sa i to ove pristupačne drogerijske brendove.
Hvala![]()
p.s.koju kremu za sunčanje (za lice) koristite
Kamuflazna-CATRICE, puno bolja od Artdeco i jeftinija i vise je dodje, savrseno pokriva podocnjake, ne izaziva iritacije i ne uvlaci se u pore...
Ja imam dosta izrazene podocnjake i meni ih je najbolje kamuflirao ysl puder touche eclat i shiseidov korektor u crnoj tubici, a od jefrinijih She u olovci samo sto jse jako brzo trosio.
Bjb, cekam by terry cover expert. Nadam se da cu i ja biti zadovoljna
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
AAmilaAA
#18251 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
-
_Mila_
#18252 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gdje kupujete by Terry proizvode.
Zanima me sheer expert puder, ako neko moze da napise par stvari o njemu (prekrivanje, nijanse, cijena).
Trazim puder koji ce samo blago ujednaciti ten. Ako neko ima prijedlog za bb kremu, moze i to.
Zanima me sheer expert puder, ako neko moze da napise par stvari o njemu (prekrivanje, nijanse, cijena).
Trazim puder koji ce samo blago ujednaciti ten. Ako neko ima prijedlog za bb kremu, moze i to.
- Nisrin
#18253 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 03:01, edited 1 time in total.
-
MissD
#18254 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Trebam pomoć žene
Narudžba sa feelunique-a od 15.5. mi još nije došla, to mi se sa feelunique-om nikad nije dogodilo. I danas je prošao poštar i ništa. Šta da radim? Jeste li vi imale iskustva s tim?

Narudžba sa feelunique-a od 15.5. mi još nije došla, to mi se sa feelunique-om nikad nije dogodilo. I danas je prošao poštar i ništa. Šta da radim? Jeste li vi imale iskustva s tim?
-
saga
#18255 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ou, ni meni od 20.5 jos nije dosla. Uglavnom dodje u roku od 10-12 dana. Sad me vec nervira, sve iscekujem a nikako da dodje.
- galamdzinica
#18256 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja trošim sheer expert već drugu tubicu, upravo za prekrivanje. Sad ljeti doduše ne trebam, jer sam malo pocrnila, pa težim da se ne trackam previše. Iako prije nikad nisam koristila pudere (imala sam osjećaj zatezanja, kao da me neko namalteriše), samo bb ili cc kreme, moram reći da za lice nisam još ništa bolje nisam imala. Lagan je, prozračan, boja se čak malo i prilagodi boji tvog lica, i ima "dewy" finish. Kupila sam ga u Beču na putovanju, online znam da ima feelunique by Terry, ali ne znam imaju li sheer expert. BJ bi trebala da zna, kao i da da više informacija_Mila_ wrote:Gdje kupujete by Terry proizvode.
- galamdzinica
#18257 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kad prođe 35 dana, zovi ih i vrate pare ili pošalju opet. Tako se meni desilo dva put. Jednom paket nikad nije stigao, drugi put došao naknadno i ja im vratila pare.MissD wrote:Trebam pomoć žene![]()
Narudžba sa feelunique-a od 15.5. mi još nije došla, to mi se sa feelunique-om nikad nije dogodilo. I danas je prošao poštar i ništa. Šta da radim? Jeste li vi imale iskustva s tim?![]()
-
MissD
#18258 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala na pomoći. Sačekat ću još onda 4-5 dana. 
-
BJB
#18259 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni se isto to desilo..Poslali mi zamjenski, u medjuvremenu dosao prvi paket, poslala im e-mail da im platim ovaj drugi nisu htjeli..Kazu to je poklon zato sto ste predugo cekali.galamdzinica wrote:Kad prođe 35 dana, zovi ih i vrate pare ili pošalju opet. Tako se meni desilo dva put. Jednom paket nikad nije stigao, drugi put došao naknadno i ja im vratila pare.MissD wrote:Trebam pomoć žene![]()
Narudžba sa feelunique-a od 15.5. mi još nije došla, to mi se sa feelunique-om nikad nije dogodilo. I danas je prošao poštar i ništa. Šta da radim? Jeste li vi imale iskustva s tim?![]()
-
BJB
#18260 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nemaju..Istraumirana narudzbom sa iherba koje je kostala 68 dolara (za koju su mi nasi izracunali 47KM carine+poreza+taksa+priznanice), ne usudjujem se naruciti sa fragrancex.com By terry koji kosta 71 dolar i vrijedi svake marke..galamdzinica wrote:Ja trošim sheer expert već drugu tubicu, upravo za prekrivanje. Sad ljeti doduše ne trebam, jer sam malo pocrnila, pa težim da se ne trackam previše. Iako prije nikad nisam koristila pudere (imala sam osjećaj zatezanja, kao da me neko namalteriše), samo bb ili cc kreme, moram reći da za lice nisam još ništa bolje nisam imala. Lagan je, prozračan, boja se čak malo i prilagodi boji tvog lica, i ima "dewy" finish. Kupila sam ga u Beču na putovanju, online znam da ima feelunique by Terry, ali ne znam imaju li sheer expert. BJ bi trebala da zna, kao i da da više informacija_Mila_ wrote:Gdje kupujete by Terry proizvode.
Trazim puder koji ce samo blago ujednaciti ten. Ako neko ima prijedlog za bb kremu, moze i to.od bb mi je bila dobra Misha (koreanska), a najboljom mi se pokazala cc od bourjois, samo im je ograničen broj tonova.
Predivan je, samo budi pazljiva pri izboru nijanse. Ja sam trosila vanilla beige #7, jer sam vidjela slike nijansi na blogovima i video tutorialima bbloggerica..

Na feelunique imaju samo onu novu verziju, tri nijanse, Sheer experta i Cover experta nema jos.
Zene, narucila sam sa beautynetkorea Etude cushion foundation..Jedva cekam kad ce doci..Pazila sam da bude ispod 30 dolara
- galamdzinica
#18261 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Da li se nekoj desilo da joj se susi koza na kapku? Evo ima 5 dana kako mi je kapak crven i koza suha. Kako da se lijecim?
- MedenoSrce
#18262 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mazi pantegalom
- Partizzanka
#18263 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja imam pitanje koje nije bas samo sminka ali ovdje ste najaktivnije
sta radite sa proslogodisnjim kremama za suncanje?
evo recimo imam eucerin nov novcat mozda par puta prsnuto proslog ljeta. na njemu stoji oznaka 12mj od prvog koristenja, i sta sada???
evo recimo imam eucerin nov novcat mozda par puta prsnuto proslog ljeta. na njemu stoji oznaka 12mj od prvog koristenja, i sta sada???
-
vjetropirka
#18264 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja to regularno koristimPartizzanka wrote:ja imam pitanje koje nije bas samo sminka ali ovdje ste najaktivnije
- Mis mekinjas
#18265 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Elizabeth Arden, eight hour cream. Mene je spasila, od tad je stalno trackam.galamdzinica wrote:Da li se nekoj desilo da joj se susi koza na kapku? Evo ima 5 dana kako mi je kapak crven i koza suha. Kako da se lijecim?
-
BJB
#18266 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imam Vichyijevu kremu za lice, LRP toniranu kremu i LRP ulje sa SPF50-imam namjeru nastaviti trositi dok ne potrosim..Partizzanka wrote:ja imam pitanje koje nije bas samo sminka ali ovdje ste najaktivnije
Istina ove godine cu se malo vise i izlagati suncu i mackati.
Nije ti krema otvorena bila pa da se pokvari.. Ostavis je na hladnom i tamnom mjestu i mislim da se moze koristiti..
Nije hrana
- Partizzanka
#18267 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mah krema je na pumpicu tj sprej ... ne vidim mogucnost da bude pokvarena zbog cinjenice da je u dodiru sa zrakom
stajala je u ladici gdje mi stoji sminka ... nije mi se tu do sada nista pokvarilo
moze se barem koristiti za noge
stajala je u ladici gdje mi stoji sminka ... nije mi se tu do sada nista pokvarilo
moze se barem koristiti za noge
-
NoaLada
#18268 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I meni kasni narudzba sa feelunique, a i knjige sa Amazona, tako da mislim da je to do nase poste :/
Htjela sam pitati da li je ijedna od vas gledala Inglot o2 lakove za nokte ovdje u SCC-u i koja je cijena.
Htjela sam pitati da li je ijedna od vas gledala Inglot o2 lakove za nokte ovdje u SCC-u i koja je cijena.
-
AAmilaAA
#18269 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja takve kreme drzim u frizideru
(nemojte se smijti) imam 3 eucerin kreme, one sa srebrenim poklopcima, sa hylronskom kiselinom, al sporo ih trosim, pa fino lijepo svi tonici kreme, losioni, su kod mene smjesteni u onu posljednju korpu u frizideru 
- galamdzinica
#18270 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Amila, uzela sam nedavno zoevu cocoa blend - bez imalo pretjerivanja da kažem da je apsolutno najbolja paleta koju imam. Ujutro nanijela sjene (ona pink je predobra), na +30, cijeli dan na poslu, došla kući, sjene stoje kao ujutro. Boje su prave ljetne kad se pocrni 
-
AAmilaAA
#18271 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ajd bjezi tamo, mrzim te sadgalamdzinica wrote:Amila, uzela sam nedavno zoevu cocoa blend - bez imalo pretjerivanja da kažem da je apsolutno najbolja paleta koju imam. Ujutro nanijela sjene (ona pink je predobra), na +30, cijeli dan na poslu, došla kući, sjene stoje kao ujutro. Boje su prave ljetne kad se pocrni
- galamdzinica
#18272 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kupit ćemo i tebi miša muAAmilaAA wrote:Ajd bjezi tamo, mrzim te sadgalamdzinica wrote:Amila, uzela sam nedavno zoevu cocoa blend - bez imalo pretjerivanja da kažem da je apsolutno najbolja paleta koju imam. Ujutro nanijela sjene (ona pink je predobra), na +30, cijeli dan na poslu, došla kući, sjene stoje kao ujutro. Boje su prave ljetne kad se pocrni. Kakva je uzivo, je li lijepa kao na slikama? P.S. Ne mrzim te

pink u sredini u gornjem redu mi je najbolja, prate je zlatna skroz lijevo u donjem redu i lila desno. Jedino ove narandžaste mat još nisam probala, ostale su
-
NoaLada
#18273 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Iz BH Pošte za Klix.ba su sredinom maja rekli da je korisnicima poštanskih usluga koji kupuju proizvode putem interneta važno skrenuti pažnju da je još uvijek na snazi zabrana prijevoza avionskim putem proizvoda koji se smatraju opasnim za prijevoz u zračnom prometu, prvenstveno tečnosti, litijskih baterija, kao i svih proizvoda koji ih sadrže.
S obzirom na to da su DGR-om (Dangerous Goods Regulations) utvrđene veoma stroge procedure sigurnosnih provjera sadržaja pošiljaka to za posljedicu može imati zadržavanje, a time i kašnjenje u prijenosu, odnosno odbijanje prihvata takvih pošiljki za prijevoz avionskim putem te i vraćanje pošiljki pošiljaocu.
http://www.klix.ba/biznis/normaliziran- ... /150617117
Nadam se da će se to srediti :/
S obzirom na to da su DGR-om (Dangerous Goods Regulations) utvrđene veoma stroge procedure sigurnosnih provjera sadržaja pošiljaka to za posljedicu može imati zadržavanje, a time i kašnjenje u prijenosu, odnosno odbijanje prihvata takvih pošiljki za prijevoz avionskim putem te i vraćanje pošiljki pošiljaocu.
http://www.klix.ba/biznis/normaliziran- ... /150617117
Nadam se da će se to srediti :/
-
BJB
#18274 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma sa feelunique i vecine site-ova ne mozes ni kupiti lakove, proizvode poput lakova za kosu/farbe za kosu..Iz istog razloga ne isporucuju LRP Serozinc spray, nazalost. Samo beautybay isporucuje lakove.
Galamdzinice i ja te punoooo volim samo da znas
KAd dolazis kuci 
Galamdzinice i ja te punoooo volim samo da znas
-
AAmilaAA
#18275 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Galamdzince, bas si digla frku, e sad mi pade nesto na pamet, kazes najljepsa koju imas, a kave imas, imas li neku Naked, jel to Zoeva ljepsa od te neke??? 
Ma joj
Ma joj