SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#18251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

karanana wrote:ko zna koliko je tako djece frknuto u kontejner a da niko nije ni primjetio ni nasao. mada bi se kad tad postavilo pitanje...pa bila si trudna, sad nisi, gdje je dijete. ili kazu izgubile ga pri porodjaju.

a bogami iz onih tv izvjestaja i razgovora sa nekim tamo ekspertima, izgleda da su vrata za povrat ove bebe ovoj majci ostala otvorena. kao najgora opcija za bebu je kolektivni dom. ili famelija ili usvajanje. ona jedna meni se cini naginje na fameliju.
komšija li komšija :-)

koji to eksperti preporucuju vracanje bebe majki monstrumu :?
karanana

#18252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

muha_sa wrote:
karanana wrote:ko zna koliko je tako djece frknuto u kontejner a da niko nije ni primjetio ni nasao. mada bi se kad tad postavilo pitanje...pa bila si trudna, sad nisi, gdje je dijete. ili kazu izgubile ga pri porodjaju.

a bogami iz onih tv izvjestaja i razgovora sa nekim tamo ekspertima, izgleda da su vrata za povrat ove bebe ovoj majci ostala otvorena. kao najgora opcija za bebu je kolektivni dom. ili famelija ili usvajanje. ona jedna meni se cini naginje na fameliju.
komšija li komšija :-)

koji to eksperti preporucuju vracanje bebe majki monstrumu :?
kako sam izmedju redova skonto nekakvu na tvsa. da li je psihologinja, psihijatrica, socijalna radnica...sad se ne sjecam.
sto? jel mislis da nije moguce da ce beba biti vracena majci? institucijalizacija, terapije, ovo, ono...rijesen problem, majka psihicki izlijecena i spremna da prihvati nazad novorodjence?
muha_sa

#18253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

ne znam ko je ta socijalna radnica i koje je ona škole završila :-)
navest cu jedan primjer iz ŠveCke--primjer koji znam 100% i znam o kojoj se djeci radi a i roditelje sam vidjo(nismo se upoznali neg samo onako u prolazu)--mada je ŠveCka od nas svjetlosnim godinama udaljena po svemu. Trebaju naši socijalno radnici-ala ta sa tvsa--malo otic i protabirit kako se to tamo radi.
Elem, naši ljudi imaju dvoje djece koje sam ja svakodnevno vidjo u parku ispred zgrade u kojoj žive--djeca po vas dan u parku--roditelji provire sa balkona, zovnu ih da jedu il im uvale krišku hljeba i trk ponovo u park :-)
to je valjda neko upratio i pljus---socijalni rad jedan dan dodju i oduzmu oboje djece roditeljima :-) djeca su imala oko 5-6 godina(moja procjena)
Ljudi se o jadu zabavili da vrate djecu :-) borba je trajala haman 2 mjeseca--cijeli komšiluk se nadigo i išli svjedocit da su roditelji brižni i šta ti ja znam.................
karanana

#18254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

muha_sa wrote:ne znam ko je ta socijalna radnica i koje je ona škole završila :-)
navest cu jedan primjer iz ŠveCke--primjer koji znam 100% i znam o kojoj se djeci radi a i roditelje sam vidjo(nismo se upoznali neg samo onako u prolazu)--mada je ŠveCka od nas svjetlosnim godinama udaljena po svemu. Trebaju naši socijalno radnici-ala ta sa tvsa--malo otic i protabirit kako se to tamo radi.
Elem, naši ljudi imaju dvoje djece koje sam ja svakodnevno vidjo u parku ispred zgrade u kojoj žive--djeca po vas dan u parku--roditelji provire sa balkona, zovnu ih da jedu il im uvale krišku hljeba i trk ponovo u park :-)
to je valjda neko upratio i pljus---socijalni rad jedan dan dodju i oduzmu oboje djece roditeljima :-) djeca su imala oko 5-6 godina(moja procjena)
Ljudi se o jadu zabavili da vrate djecu :-) borba je trajala haman 2 mjeseca--cijeli komšiluk se nadigo i išli svjedocit da su roditelji brižni i šta ti ja znam.................
pa jel to valja sto svecka radi? to je druga krajnost.
pa gdje smo mi bili sta smo radili i sta smo jeli sa 6-7 godina? sigurno nismo pred ipadima sjedili citav dan u kuci. pa svi nasi roditelji su trebali ostat bez djece.
bingov buraz

#18255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bingov buraz »

basicm wrote:Cedomorstva se desavaju, i uvijek su, ali ova je pomakla granicu, jer je zivu bebu ostavila da umre na - sad vi zamisljajte koje sve nacine. Da je htjela da zivi, ostavila bi je ispred binga dzamije crkve kladionice...ali ne, isla je da beba umre uzasnom smrcu.
Drugo, dosla kuci rekla im, niko mrdnuo nije.
Sto se mene tice, sve najgore im zelim, a vi toleranciju ostavite sebi, ja im opravdanje ne mogu naci.
:thumbup:
muha_sa

#18256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

karanana wrote:
muha_sa wrote:ne znam ko je ta socijalna radnica i koje je ona škole završila :-)
pa jel to valja sto svecka radi? to je druga krajnost.
pa gdje smo mi bili sta smo radili i sta smo jeli sa 6-7 godina? sigurno nismo pred ipadima sjedili citav dan u kuci. pa svi nasi roditelji su trebali ostat bez djece.
nije bilo druge djece vec samo ovo dvoje---samo sam njih vidjo u parku, ponekad još neko dijete al uz prisustvo nekog starijeg
Drugaciji vakat moj karanana :-) ja se po vas dan u avliji igro, moja djeca u ovom parku ispred zgrade--bilo kamara djecurlije---sad ne možeš djete vidjet da se sa roditeljem sanka ispred zgrade gdje su se moja djeca sankala a kamli samo dijete :-)

baš juce kontam kad cu moc svoju unuku samu poslat u granap :-)
bingov buraz

#18257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bingov buraz »

Nisam jednom preskakao preko švedčadi u trgovinama,legnu i ni makac,roditelji jadni ne smiju ni zagalamiti,sjede pored i čekaju da se mali princ/princeza udostoje ustati :mrgreen:

Kod Arapa su djeca raspuštena ali vidi se kad majka presječe pogledom da je priča višak,ono što bi stari rekli lijepa motka.

Sad glupost je reći da koliko god bio čudan prosječnom balkancu švedski sistem ne valja a ta djeca odrastu u normalne ljude koji sutra isto tako u trgovini sjede pored svoje plačuće djece dok Arapa više u zatvoru nego na slobodi dočeka 21.rođendan.
muha_sa

#18258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

veze nemam kako je jer ja tamo odem i boravim desetak dana a znao sam kad je trebalo bit i par puta po 3 mjeseca u komadu.
samo se nadovezah na ovo da bi se moglo vratit djete monstrumu koja ju je bacila živu u kontejner :(

ženska pukla--što se u nabujalu Miljacku nije bacila i rješila problem neg jadnu bebu u kotejner živu frcnula :-) :-)
20 godina murije--ako je bolesna onda kaznu odležat u ustanovi zatvorenog tipa, al........................................... :-)
bingov buraz

#18259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bingov buraz »

I ja samo kao turista odem,svakako nije tema.

Što se tiče konkretnog slučaja ta bi žena morala krivično odgovarati slažem se.
sunceKOtepsija

#18260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

JThomas wrote:
sunceKOtepsija wrote:vazno je utvrdit sve cinjenice-jer se ipak radi o izuzetno osjetljivom predmetu i slucaju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sudjenj ... /180105056
treba podržati temeljitost i studioznost rada na ovom slučaju i u uslovima teške medijske hajke, harange i linča, kako prema institucijama tako i prema osumnjičenom :thumbup:
:thumbup:
insomnia78

#18261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

bingov buraz wrote:Nisam jednom preskakao preko švedčadi u trgovinama,legnu i ni makac,roditelji jadni ne smiju ni zagalamiti,sjede pored i čekaju da se mali princ/princeza udostoje ustati :mrgreen:

Kod Arapa su djeca raspuštena ali vidi se kad majka presječe pogledom da je priča višak,ono što bi stari rekli lijepa motka.

Sad glupost je reći da koliko god bio čudan prosječnom balkancu švedski sistem ne valja a ta djeca odrastu u normalne ljude koji sutra isto tako u trgovini sjede pored svoje plačuće djece dok Arapa više u zatvoru nego na slobodi dočeka 21.rođendan.
:lol: :lol:
Neki dan crnče ispade iz onih kolica za kupovinu direkt na glavu. Mati ga ufati za jednu ruku pa kad ga stade šamarati drugom :lol:
Matzan

#18262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Matzan »

insomnia78 wrote:
bingov buraz wrote:Nisam jednom preskakao preko švedčadi u trgovinama,legnu i ni makac,roditelji jadni ne smiju ni zagalamiti,sjede pored i čekaju da se mali princ/princeza udostoje ustati :mrgreen:

:lol: :lol:
Neki dan crnče ispade iz onih kolica za kupovinu direkt na glavu. Mati ga ufati za jednu ruku pa kad ga stade šamarati drugom :lol:

To da ga vrati u vinklo. :mrgreen:
insomnia78

#18263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

:lol:
Zoya

#18264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zoya »

E to se može u francuskoj, Luxembourgu, Belgiji vidjeti. Mislim na ono šamaranje u javnosti. Ovdje bi recimo toj ženi socijalna služba oduzela svu djecu a njoj bi bila pružena pomoć.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#18265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Zato i jesu djeca umišljena do Boga i bezobrazna ko nikad do sad. Čuj ne smiju mu ništa kad legne u šopingu na pod i vrišti, mene stari rahmetli ili stara samo pogledaju, ja znam da ću zvijezde brojat kući kad dođem, dobijem degenek 15 dana štrecam kad trepne neko :lol: :lol:
BadBoy

#18266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

liaar wrote:Zato i jesu djeca umišljena do Boga i bezobrazna ko nikad do sad. Čuj ne smiju mu ništa kad legne u šopingu na pod i vrišti, mene stari rahmetli ili stara samo pogledaju, ja znam da ću zvijezde brojat kući kad dođem, dobijem degenek 15 dana štrecam kad trepne neko :lol: :lol:
Jest I zato mi imamo govno od države i ovakve ljude a ti isti debilni Švedi koji sjede pored djece su 100 godina ispred nas i svi bi mi odavde rado živjeli u Švedskoj.

Ko ispade upravu?
dlfo

#18267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dlfo »

BadBoy wrote:
liaar wrote:Zato i jesu djeca umišljena do Boga i bezobrazna ko nikad do sad. Čuj ne smiju mu ništa kad legne u šopingu na pod i vrišti, mene stari rahmetli ili stara samo pogledaju, ja znam da ću zvijezde brojat kući kad dođem, dobijem degenek 15 dana štrecam kad trepne neko :lol: :lol:
Jest I zato mi imamo govno od države i ovakve ljude a ti isti debilni Švedi koji sjede pored djece su 100 godina ispred nas i svi bi mi odavde rado živjeli u Švedskoj.

Ko ispade upravu?
A kad smo imali Jugoslaviju i 'onakve ljude', roditelji su sjedili pored djece koja placu? Aha, kako da ne.
O'zone
Globalni moderator

#18268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Odlutaste od teme.
Matzan

#18269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Matzan »

Nadam se da je ovo u skladu s temom.

Zbog čega ljude toliko privlači "Crna hronika"?
Gotovo da nema portala kojem ova rubrika nije u top 5, a ista je uvijek sa "svježom krvi".
Ako se kojim slučajem desi da u BiH ne bude bar lakša saobraćajna nesreća ili neka čak i banalna tuča,
onda se kopa od susjednih zemalja sve do Australije.

Nesreća, (samo)ubistava i svega onog što spada u crnu hroniku uvijek je bilo i biće,
ali mi se čini da prije nekih 20+ godina nije ovoliko forsiralo.
Očito je da ljudi iz nekog razloga vole čitati takve stvari, a još ako imaju priliku dati svoje "stručno" mišljenje sreća je neizmjerna.
archi_a

#18270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Naravno da je svega bilo i prije, samo je informacija sporije putovala a neke nikad nisu ni došle do vaših ušiju. Imao si dnevne novine i centralni dnevnik na prvom kanalu ili radiju i to bi bilo to. Šta ti plasiraju, to se i desilo. Ono što ne spomenu, nije se ni desilo. I prije se raspravljalo i raspredalo o nekom događaju ali u užem društvu a danas si jednim klikom "viralan" i o svemu imaš mišljenje nakon samo par šturih informacija, a sankcije za pogrešno tumačenje ili vrijeđanje nekoga skoro da i nema. Ako ikako može, daj nam saobraćajnu nesreću, samoubistvo ili ubistvo, pljačku..... Daj nam je sa prenosom uživo. To se traži!!!! :oops:
O'zone
Globalni moderator

#18271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Nekad se novine čitale odzada zbog crne hronika sad imaš portale i forume i tu su udarne rubrike upravo te sa tom tematikom.

Vole ljudi to. Treba negdje izbaciti sav bijes koji se skuplja danima, mjesecima, godinama, u nama i onda naleti ovakav neki slučaj i onda se u svoj našoj nemoći da išta drugo uradimo ili promijenimo u potpunosti psovećujemo kritici, planiranju odmazde i kazne. Nalazimo olakšanje u tome, osjećamo kako se oslobađamo od pritiska dok izbacujemo izljeve bijesa kroz tastaturu a drugi nam lajkaju pa se još nadovezuju sa svojim načinima odmazde..... pa recimo da je to svojevrstna psiho terapija.

Nas da prostiš jbe naša nemoć i strah i iz toga smo proizašli u ovakve kakvi već jesmo.
Cherry-Cherry

#18272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Ljudi vole da čitaju o nesrećama. Ima nešto u svemu tome, što privlači ljude... :skoljka:
Kad se desi nešto loše, svi će više pričati o tome, nego o nečem lijepom. Isto kao što se više pamte knjige i filmovi sa tužnim krajem.
BadBoy

#18273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

O'zone wrote:Odlutaste od teme.
Izvini Ozone ali ovo je jedna od tema koja me uvijek izbaci iz cipela jer jednostavno ne mogu na rende kora. Sve Nijemci, Amerikanci, Skandinavci debili, a kod nas redovi ispred ambasada i konzulata da idemo živjeti i raditi u tim zemljama. Ljudi očito rade ispravno i to je fakt.
O'zone
Globalni moderator

#18274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

BadBoy wrote:
O'zone wrote:Odlutaste od teme.
Izvini Ozone ali ovo je jedna od tema koja me uvijek izbaci iz cipela jer jednostavno ne mogu na rende kora. Sve Nijemci, Amerikanci, Skandinavci debili, a kod nas redovi ispred ambasada i konzulata da idemo živjeti i raditi u tim zemljama. Ljudi očito rade ispravno i to je fakt.
A drug nama su svi debili samo smo mi uber :mrgreen:

Neko je na drugoj temi pomenuo Duuning-Krugerov sindrom.....eh taj nas večinom handri
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Pa u nekim stvarima jesu debili i ambasade tu nisu nikakav pokazatelj.
Post Reply