Ponavljam režim je u miru mučio Sirijce. Klanje zarobljenika, likvidacije, meni puno više govori o mentalitetu jednog naroda koji decenijama živi u jednoj diktaturi. Sve što opozicija radi prema zarobljenicima ili civilima općenito režim je milion puta brutalniji. Nema to veze sa islamistima. Imaš onaj video snimak gdje džihadistički Ahrar Šam one Isilove zarobljenike pred samu likvidacijuKikibombona wrote:Kojim borcima Hezbolaha?sarajevoxxxx wrote:Od svih strana u sukobu režim je daleko najbrutalniji prema zarobljenicima. Ne samo prema zarobljenicima već prema civilima općenito. Oni su u miru mučili Sirijce bio je onaj tekst o zatvoru u Tedmuru/Palmiri.
Jedna posebna vrsta ljudi sa životinjskim nagonom za ubijanjem i iživljavanjem. Džihadističke vojne formacije poput Nusra fronta su prema ovim borcima Hezbollaha koji su zarobljeni u južnoj okolini Haleba korektno postupali. Sve zarobljene libanonske vojnike su oslobodili i od početka zarobljavanja su se prema njima korektno odnosili.
Ti što ih je SDF zarobio koliko znam tu nije ni bilo nekih borbi. Dariju 5 godina napadaju ništa joj ne mogu, ovi jedan napad i sve zauzmu i uredno stanu šta ja znam tamo negdje na pola putavjerovatno sve ranije dogovoreno. Omladinu gurnuli u smrt a ovamo kao nedamo mi Kurdima nešto što ni sami Kurdi ne žele uzeti.
Zar se nije radilo o libanskim vojnicima?
NUSRA u Abu Duharu
odustaje i na kraju video završava sa "nismo kriminalci" itd.