Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#18251 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Od svih strana u sukobu režim je daleko najbrutalniji prema zarobljenicima. Ne samo prema zarobljenicima već prema civilima općenito. Oni su u miru mučili Sirijce bio je onaj tekst o zatvoru u Tedmuru/Palmiri.

Jedna posebna vrsta ljudi sa životinjskim nagonom za ubijanjem i iživljavanjem. Džihadističke vojne formacije poput Nusra fronta su prema ovim borcima Hezbollaha koji su zarobljeni u južnoj okolini Haleba korektno postupali. Sve zarobljene libanonske vojnike su oslobodili i od početka zarobljavanja su se prema njima korektno odnosili.

Ti što ih je SDF zarobio koliko znam tu nije ni bilo nekih borbi. Dariju 5 godina napadaju ništa joj ne mogu, ovi jedan napad i sve zauzmu i uredno stanu šta ja znam tamo negdje na pola puta :-) vjerovatno sve ranije dogovoreno. Omladinu gurnuli u smrt a ovamo kao nedamo mi Kurdima nešto što ni sami Kurdi ne žele uzeti.
Kojim borcima Hezbolaha?
Zar se nije radilo o libanskim vojnicima?

NUSRA u Abu Duharu

Image
Ponavljam režim je u miru mučio Sirijce. Klanje zarobljenika, likvidacije, meni puno više govori o mentalitetu jednog naroda koji decenijama živi u jednoj diktaturi. Sve što opozicija radi prema zarobljenicima ili civilima općenito režim je milion puta brutalniji. Nema to veze sa islamistima. Imaš onaj video snimak gdje džihadistički Ahrar Šam one Isilove zarobljenike pred samu likvidaciju
odustaje i na kraju video završava sa "nismo kriminalci" itd.
Kikibombona

#18252 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Ponavljam režim je u miru mučio Sirijce. Klanje zarobljenika, likvidacije, meni puno više govori o mentalitetu jednog naroda koji decenijama živi u jednoj diktaturi. Sve što opozicija radi prema zarobljenicima ili civilima općenito režim je milion puta brutalniji. Nema to veze sa islamistima. Imaš onaj video snimak gdje džihadistički Ahrar Šam one Isilove zarobljenike pred samu likvidaciju
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
Kaligula I

#18253 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

vivaldi wrote:evo sad gledam naslovnice britnaskih novina..na skoro svakoj novini isti naslov

4 drzave istocne evrope (visegradska grupa) protiv ustupaka britaniji sto je neki dan dogovoreno.

mislim wtf. cesi, poljaci, madjari...tjeraju britance iz eu.. :-) :-) :-)

pa jebote ne mogu da vjerujem
...Eu je 'sataraš' u kojoj su svi 'sastojci' podejdnako vrijedni...u budućnosti je za očekivat formiranje slavenskog kluba, kao npr pri glasanju na za Eurosong, koji bi mogao izvršit puč unutar EU... :D...
von_admir

#18254 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Od svih strana u sukobu režim je daleko najbrutalniji prema zarobljenicima. Ne samo prema zarobljenicima već prema civilima općenito. Oni su u miru mučili Sirijce bio je onaj tekst o zatvoru u Tedmuru/Palmiri.

Jedna posebna vrsta ljudi sa životinjskim nagonom za ubijanjem i iživljavanjem. Džihadističke vojne formacije poput Nusra fronta su prema ovim borcima Hezbollaha koji su zarobljeni u južnoj okolini Haleba korektno postupali. Sve zarobljene libanonske vojnike su oslobodili i od početka zarobljavanja su se prema njima korektno odnosili.

Ti što ih je SDF zarobio koliko znam tu nije ni bilo nekih borbi. Dariju 5 godina napadaju ništa joj ne mogu, ovi jedan napad i sve zauzmu i uredno stanu šta ja znam tamo negdje na pola puta :-) vjerovatno sve ranije dogovoreno. Omladinu gurnuli u smrt a ovamo kao nedamo mi Kurdima nešto što ni sami Kurdi ne žele uzeti.
Kojim borcima Hezbolaha?
Zar se nije radilo o libanskim vojnicima?

NUSRA u Abu Duharu

Image

Aha odobravas ovo klanje vojnih zarobljenika i snimanje sto rade ovi tvoji borci ISILA i kako poziraju na svakom snimku?? fuj!
Idi u kalifat pa uzivaj dole sa njima zajedno.Lako ti je prdit odatle gdje zivis i pisat sta hoces.Cuj nije to nista sto ovi kolju svaki dan u kanibalatu :-) :-)
sarajevoxxxx

#18255 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Radilo se o performansu, željeli su poslati poruku da su mučenje i likvidacije zarobljenika kriminal i da islam nema nista sa time.
dragma
Vozim: Pješe

#18256 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Logično, gdje će brat na brata...

Ahrar Šam, ISIL, Nusra and Co. Sve u pet deka.
sarajevoxxxx

#18257 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

dragma wrote:
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Logično, gdje će brat na brata...

Ahrar Šam, ISIL, Nusra and Co. Sve u pet deka.
Režim je daleko najbrutalniji. Isil i jeste nastao dijelom od bivše bagdadske muslimanske elite poput ove u Damasku.
dragma

#18258 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

.
nixon69

#18259 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

General War wrote: Jasta je, :lol:
Uaaa lafina, stari video, i nije TOW nit sirija a ni T 90
Vec sam prije par stranica postao,ali niko ne cita. :D

http://forum.klix.ba/sirija-vol-2-p1225 ... #p12257956
dragma

#18260 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

nixon69 wrote:
General War wrote: Jasta je, :lol:
Uaaa lafina, stari video, i nije TOW nit sirija a ni T 90
Vec sam prije par stranica postao,ali niko ne cita. :D

http://forum.klix.ba/sirija-vol-2-p1225 ... #p12257956
:thumbup:

Mora da si im se debelo zamjerio pa te ignorišu :D
Zgoljo

#18261 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

U pocetku rata u Siriji sam bio na strani rezima ali dvije stvari su me opredjelile da promijenim stranu:

1.Brutalni zlocini rezima nad neduznim civilnim stanovnistvom.

2.Proglasavanje islamistima,ma sta to znacilo,i dzihadistima sve one koji drze do svoje vjere islama,sve one koji je nisu spremni prodati i sve one kojima su vazna i njihova vjerska prava.

Ovo pod 2 me odmah podsjetilo na BiH,i tu je isti princip na snazi,svaki dostojanstveni musliman koji drzi do svojih vjerskih principa,koji ni po koju cijenu nije spreman na poltronstvo,koji jasno kaze,u svom-na svom,ko je i sta je takodje se proglasava islamistom,ma sta to znacilo,vehabitom,zaostalim i sta sve ne.
Na zalost,mnogi poltroni iz muslimanskih redova nisu svjesni da to krece iz kuhinja koje zele nas nestanak ili makar nase odricanje od islama i to vec par vjekova.Takodje nisu svjesni da ih njihovo poltronstvo,pljuvanje vlastitih svetinja,vlastitih sunarodnjaka,vlastitih obicaja,vlastite kulture,vlastite tradicije,pa i vlastite domovine,nece spasiti masovnih grobnica samo ako ti kojima poltronisu dobiju sansu i osjete da su oni slabi.

Kao primjer ilustrujem 92-95 kad je medju nama bilo najvise poltrona,ni jednom kao olaksavajuca okolnost nije uzeto to sto nije bio zglave vjernik,naprotiv ismijavao je to,sto je jeo svinjetinu,sto je pio alkohol,sto je pljuvao svoje,nego je i takav bacen u masovnu grobnicu.

Pametan bi naucio nesto iz toga,ne samo iz toga nego iz nekoliko ponavljanja toga.

Dakle,i ovdje i u Siriji problem je islam.

Ja nisam vjernik praktikant,ono obican sam Bosnjo,vjerujem u Boga ali volim trebe,volim i popit nekad koju,dakle prosjecan Bosnjo.
Ali nisam i nikad necu biti poltron,nikad se necu odreci svoga,nikad necu popljuvati svoje da bi se nekome dodvorio.

I ako je to kriterij za islamistu,ma sta to znacilo,da,ja sam islamista.Sta kanis poduzeti glede toga,o ti koji me ocima gledat ne mozes?
Last edited by Zgoljo on 17/02/2016 01:36, edited 1 time in total.
nixon69

#18262 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

dragma wrote:Mora da si im se debelo zamjerio pa te ignorišu :D
Koliko se ja sjecam,nisam niti jednog forumasa licno uvrijedio.(da jesam,vec bi imao bananu) :D
Nisam takav tip da vrijedjam i da mrzim,a za ostalo me nije briga,niti ko sta misli o mojim upisima.
dragma

#18263 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sarajevoxxxx wrote: Režim je daleko najbrutalniji. Isil i jeste nastao dijelom od bivše bagdadske muslimanske elite poput ove u Damasku.
Jašta radi, i FSA je nastala dijelom od dezertera iz SAA što logično znači da nije manje gora i brutalnija od nje.
Last edited by dragma on 17/02/2016 01:50, edited 1 time in total.
dragma

#18264 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

nixon69 wrote:
dragma wrote:Mora da si im se debelo zamjerio pa te ignorišu :D
Koliko se ja sjecam,nisam niti jednog forumasa licno uvrijedio.(da jesam,vec bi imao bananu) :D
Nisam takav tip da vrijedjam i da mrzim,a za ostalo me nije briga,niti ko sta misli o mojim upisima.
:thumbup:
sarajevoxxxx

#18265 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

dragma wrote:
sarajevoxxxx wrote: Režim je daleko najbrutalniji. Isil i jeste nastao dijelom od bivše bagdadske muslimanske elite poput ove u Damasku.
Jašta radi, i FSA je nastala dijelom od dezertera iz SAA što logično znači da nije manje gora i brutalnija od nje.
Svi su oni odrasli u jednom totalitarizmu, naravno da su povukli sa sobom mentalitet i navike tog društva.

Asadov režim je posebna priča. Smiješno je uopšte bilo koju vojnu formaciju porediti sa SAA.
Kareem Abdul

#18266 Re: Sirija vol. 2

Post by Kareem Abdul »

Zgoljo wrote:U pocetku rata u Siriji sam bio na strani rezima ali dvije stvari su me opredjelile da promijenim stranu:

2.Proglasavanje islamistima,ma sta to znacilo,i dzihadistima sve one koji drze do svoje vjere islama,sve one koji je nisu spremni prodati i sve one kojima su vazna i njihova vjerska prava.

Ovo pod 2 me odmah podsjetilo na BiH,i tu je isti princip na snazi,svaki dostojanstveni musliman koji drzi do svojih vjerskih principa,koji ni po koju cijenu nije spreman na poltronstvo,koji jasno kaze,u svom-na svom,ko je i sta je takodje se proglasava islamistom,ma sta to znacilo,vehabitom,zaostalim i sta sve ne.
Na zalost,mnogi poltroni iz muslimanskih redova nisu svjesni da to krece iz kuhinja koje zele nas nestanak ili makar nase odricanje od islama i to vec par vjekova.Takodje nisu svjesni da ih njihovo poltronstvo,pljuvanje vlastitih svetinja,vlastitih sunarodnjaka,vlastitih obicaja,vlastite kulture,vlastite tradicije,pa i vlastite domovine,nece spasiti masovnih grobnica samo ako ti kojima poltronisu dobiju sansu i osjete da su oni slabi.

Kao primjer ilustrujem 92-95 kad je medju nama bilo najvise poltrona,ni jednom kao olaksavajuca okolnost nije uzeto to sto nije bio zglave vjernik,naprotiv ismijavao je to,sto je jeo svinjetinu,sto je pio alkohol,sto je pljuvao svoje,nego je i takav bacen u masovnu grobnicu.

Pametan bi naucio nesto iz toga,ne samo iz toga nego iz nekoliko ponavljanja toga.

Ja nisam vjernik praktikant,ono obican sam Bosnjo,vjerujem u Boga ali volim trebe,volim i popit nekad koju,dakle prosjecan Bosnjo.
Ali nisam i nikad necu biti poltron,nikad se necu odreci svoga,nikad necu popljuvati svoje da bi se nekome dodvorio.

I ako je to kriterij za islamistu,ma sta to znacilo,da,ja sam islamista.Sta kanis poduzeti glede toga,o ti koji me ocima gledat ne mozes?
Ti nisi islamista već najobičniji munafik, murted, mušrik, tagut....Nastavi niz.

Takve kao ti pravi islamisti jedu za doručak. Doslovno.
exliberal-ex

#18267 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

sarajevoxxxx wrote:Radilo se o performansu, željeli su poslati poruku da su mučenje i likvidacije zarobljenika kriminal i da islam nema nista sa time.

JAVNO KLANJE ZAROBLJENIKA JE PERFORMAS KOJIM SE POKAZUJE DA ISLAM NEMA NISTA SA TIM !!!!!!!

tebi treba medicinska pomoc....pod hitno
Ja_Ja

#18268 Re: Sirija vol. 2

Post by Ja_Ja »

Kareem Abdul wrote:
Zgoljo wrote:U pocetku rata u Siriji sam bio na strani rezima ali dvije stvari su me opredjelile da promijenim stranu:

Ti nisi islamista već najobičniji munafik, murted, mušrik, tagut....Nastavi niz.

Takve kao ti pravi islamisti jedu za doručak. Doslovno.
:izet: :izet:
sarajevoxxxx

#18269 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Egipatski ministar vanjskih poslova i zamjenik generalog sekretara Arapske lige: : Odbijamo vojnu intervenciju u Siriji
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#18270 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Mlohavi wrote:
Maystor wrote:
vivaldi wrote:sta je ovo? na kojem principu radi?
E jebi ga, Vivaldi, sad i ti počeo trolat. 864 puta smo diskutovali o tome ovdje. Prelistaj malo.
Jel' samo do mene il' je Maystor postao bas iritantno bezobrazan? :oops:
vazda je bio taki
Maystor

#18271 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Dobro jutro, normalni svijete :)

Neki fanatici ovdje ne znaju da ima i drugih životnih aktivnosti :lol
Letimično sam bacio pogled na sinoćnje orgijanje vehabija na temi ... gluho bilo, ono se ne da čitat
Mlohavi

#18272 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

YPG presjekao posljednju rutu snabdijevanja pobunjenickog dijela Aleppa.

Jao sto cu da budem radostan kad im sve ovo stigne na naplatu. :oops:
Maystor

#18273 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Mlohavi, sinoć si bio opsjednut analizom mog forumskog djela, a sad pokazuješ veoma loše karakterne crte ;)
Maystor

#18274 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Elijah J. Magnier ‏@EjmAlrai Feb 15
9 groups in #Aleppo agreed on Hisham al-Sheikh, aka Abu Jaber (fought the #US in #Iraq) , as their leader n Aleppo.

Većina ljudi nema pojma o značaju Sirije, ne znaju do koje mjere je, upravo u Siriji, raskrinkana paradigma "zapada" (cionističkog establišmenta). Umjereni u Alepu ućeranu u suru, izjavili lojalnost teroristi kojeg vam je Elijah ukratko predstavio.
Maystor

#18275 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

#Nasrallah: If the #Saudis and the #Turks do NOT come to #Syria, it is good. And if they come to #Syria, it is also good.

Kralj 8-)
Locked