topcam wrote:emko1234 wrote:topcam wrote:kakvi su motori 1.8 TFSI, benzinci, ima ih u raznim automobilima. Pitam za za kombinovanu potrosnju, da su startni vec sam cuo.
Nemoj se šaliti sa tim 1.8tfsi motorima. Ne znam koje auto gledaš ali ni verziija od 160ks koja je išla u oktaviju i superba a ni ova od 180ks što ide u leona, novu tricu i novu oktaviju nisu auta za naše uslove.
Odmah se pomiri s potrošnjom od 11-12 po gradu normalne vožnje do 14-15 s gužvama i klimom. I na otvorenom taj motor popije bez problema 8 litara. A ne ide toliko dobro.
Po meni je 1.4tsi puno bolja opcija u autima od 2010 pa na ovamo.
Audi A4 1.8 TFSI 2011... kupljen nov, sad ce mu 60k, samo redovni servisi i nikakvih problema nije bilo... ide ko zmaj, za potrosnju nisam relevantan jer se voza samo van grada... znam da je bio momenat da pokazuje 3l na autoputu u 6-oj na nekih 90-100
Znaci, kod tebe trenutno nesto priblizno slicno ovome (mene inace samo avant, karavan ili kako se vec kod koje marke zove interesuje)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... Radius=100
@emko1234, azdralovic vozi auto koje sam gledao, i onako malo "guglo", negdje sam naletio na test (porede benzinca i dizel A4)
i zakljucak je da se dizel vec od 6.000 km godisnje isplati. Ja sam isao od 30.000 minimum.
Polovni su dosta skuplji (dizel) i imaju puno vise kilometara na satu. I mislim da su skuplji u odrzavanju. Brat mi vozi vw (sharan dizel),
i stalno neki popravci, zamjene, obnove. Svjestan sam devize, kupiti je lahko, drzati "odrzavati" zahtjeva vise.
A i kod kolege sam primjetio A6 3.0 tdi, skoro ful oprema (nema webasto, pa ja ne pikam pod ful), nije mu lahko, stalno mu nesta
frcne, dobro i on je mozak bio pa kupio auto sa 340.000 km na satu, sad je mislim na nekih 380.000.
Hajd´bar nema straha da je neko vracao sat..
Samo primjer, nista sto mi se svidja (prvi rezultati pretrage)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... els=DIESEL
Sta ce se meni na kraju svidjeti i u datom momentu biti pravi odabir to ne znam, mozda nesto skroz lijevo. Ne zurim,
samo se informisem. Ovaj 1.8 tfsi mi je bas interesantan, prosto jer ne prelazim vise od sigurnih 15.000 do nekih 25.000 godsnje maksimalno.[/quote]
ovaj kod mene je 118kw ali to je to u sustini... racunaj da ti ni odrzavanje nece biti jeftino na TFSI, ipak nije to klasicni benzinac a i nece ti ga svaki majstor u avliji gledati...
ponavljam da nije bilo losih iskustava sa njim do sada... auto se vozi iskljucivo na putovanja,a iz Bugojna kad krenes na koju god stranu ceka te neki prevoj