E to ces pitat ove sto pljuju i pisu peticijeWarashii wrote:Ma sta je bolan Huso renovir`o?
Nemoj me da lajem. Koja je poveznica uopste Huse i ovog slucaja?
Huso je uradio neke stvari i za to mu hvala, al jbte nije svojim parama plac`o, nemojte brkat babe i zabe.
Sta sad treba sve ulice preimenovat u Huso1, Huso2, Huso3 itd. , kao i onaj Obalni u Ezu ( ga Ezo ) .
Nemam ja nista protiv Huse, neka ga, i zaslugom mog glasa je tu, neka ga, al nemojte mi ga idolizirat.
Opet kazem kakve veze imaju dzamija i Huso?
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kamen spoticanja
#1826 Re: Zeničani
- kamen spoticanja
#1827 Re: Zeničani
Dakle uvakufiti znaci pokloniti imovinu za potrebe IZ...motorola01 wrote:Imam ja jedno pitanje i molim upucene da objasne pojam "uvakufiti", pa cemo onda dalje?
I sta cemo sad dalje
-
kakavdanakneiskustvu
#1828 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:Dakle uvakufiti znaci pokloniti imovinu za potrebe IZ...motorola01 wrote:Imam ja jedno pitanje i molim upucene da objasne pojam "uvakufiti", pa cemo onda dalje?
I sta cemo sad dalje
napraviti džamiju na crkvičkom brdu,kamberovića polju?
-
motorola01
#1829 Re: Zeničani
To sam i mislio, ali sam takodjer mislio da postoji malo sire objasnjenje u kojem se kaze sta se moze sve raditi sa takvom zemljom! Pitam da li i to postoji, ako nije problem da i to objasnis ako se ima sta objasnjavati?kamen spoticanja wrote:Dakle uvakufiti znaci pokloniti imovinu za potrebe IZ...motorola01 wrote:Imam ja jedno pitanje i molim upucene da objasne pojam "uvakufiti", pa cemo onda dalje?
I sta cemo sad dalje
Last edited by motorola01 on 09/05/2013 18:23, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#1830 Re: Zeničani
Tema potrebe...nema talibana dovoljno kojima bi trebala dzamija...kakavdanakneiskustvu wrote:kamen spoticanja wrote:Dakle uvakufiti znaci pokloniti imovinu za potrebe IZ...motorola01 wrote:Imam ja jedno pitanje i molim upucene da objasne pojam "uvakufiti", pa cemo onda dalje?
I sta cemo sad dalje
Btw lose ti ide sarkazam
-
kakavdanakneiskustvu
#1831 Re: Zeničani
zamišljam situaciju da je neko kupio tu istu zemlju i poklonio katoličkoj crkvi da napravi novu crkvu
-
motorola01
#1832 Re: Zeničani
Ovdje nije doslo do kupovine zemljista, nego zamjene i tu nesto ne stima. Zato pitam za pojam uvakufiti.kakavdanakneiskustvu wrote:zamišljam situaciju da je neko kupio tu istu zemlju i poklonio katoličkoj crkvi da napravi novu crkvu
- kamen spoticanja
#1833 Re: Zeničani
Dakle vlasnik pokloni nesto na koristenje , upotrebu i ostale potrebe islamske zajednice...i s tim onda suvereno upravlja IZmotorola01 wrote:To sam i mislio, ali sam toakodjer mislio da postoji malo sire objasnjenje u kojem se kaze sta se moze sve raditi sa takvom zemljom! Pitam da li i to postoji, ako nije problem da i to objasnis ako se ima sta objasnjavati?kamen spoticanja wrote:Dakle uvakufiti znaci pokloniti imovinu za potrebe IZ...motorola01 wrote:Imam ja jedno pitanje i molim upucene da objasne pojam "uvakufiti", pa cemo onda dalje?
I sta cemo sad dalje
- kamen spoticanja
#1834 Re: Zeničani
Sta bi bilo?kakavdanakneiskustvu wrote:zamišljam situaciju da je neko kupio tu istu zemlju i poklonio katoličkoj crkvi da napravi novu crkvu
-
kakavdanakneiskustvu
#1835 Re: Zeničani
Tema potrebe...nema talibana dovoljno kojima bi trebala dzamija...kakavdanakneiskustvu wrote:kamen spoticanja wrote:Dakle uvakufiti znaci pokloniti imovinu za potrebe IZ...motorola01 wrote:Imam ja jedno pitanje i molim upucene da objasne pojam "uvakufiti", pa cemo onda dalje?
I sta cemo sad dalje
Btw lose ti ide sarkazam[/quote]
u crkvicama da nema dovoljno muslimana,nešto ne vjerujem
- kamen spoticanja
#1836 Re: Zeničani
Sta je nejasno? IZ zamjenila nesto svoje za nesto drugomotorola01 wrote:Ovdje nije doslo do kupovine zemljista, nego zamjene i tu nesto ne stima. Zato pitam za pojam uvakufiti.kakavdanakneiskustvu wrote:zamišljam situaciju da je neko kupio tu istu zemlju i poklonio katoličkoj crkvi da napravi novu crkvu
-
kakavdanakneiskustvu
#1837 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:Sta bi bilo?kakavdanakneiskustvu wrote:zamišljam situaciju da je neko kupio tu istu zemlju i poklonio katoličkoj crkvi da napravi novu crkvu
kažem da zamišljam situaciju,otkud znam šta bi bilo,nisam vidovit
- Warashii
#1838 Re: Zeničani
Mah nekad imadosmo manje dzamija al puno vise vjernika, a danas haman nikad vise dzamija a jako malo pravih vjernika.
- kamen spoticanja
#1839 Re: Zeničani
U crkvicama je napravljen Ensar koji je dovoljan...a iste su price isle i tad...kao i kad se gradilo u radakovu...kakavdanakneiskustvu wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
Zelene povrsine i fabrike...
- kamen spoticanja
#1840 Re: Zeničani
Ne vidim onda potrebu glasnog razmišljanja. ..ili zapocni gradnju pa cemo vidjeti..kakavdanakneiskustvu wrote:kamen spoticanja wrote:Sta bi bilo?kakavdanakneiskustvu wrote:zamišljam situaciju da je neko kupio tu istu zemlju i poklonio katoličkoj crkvi da napravi novu crkvu
A dobro znas sta bi bilo...tacnije sta ne bi bilo
-
kakavdanakneiskustvu
#1841 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:U crkvicama je napravljen Ensar koji je dovoljan...a iste su price isle i tad...kao i kad se gradilo u radakovu...kakavdanakneiskustvu wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
Zelene povrsine i fabrike...
postoji razlika,ovdje će svu zelenu površinu zauzeti džamija i bukvalno zagraditi ljudima pogled sa prozora
-
kakavdanakneiskustvu
#1842 Re: Zeničani
Ne vidim onda potrebu glasnog razmišljanja. ..ili zapocni gradnju pa cemo vidjeti..kakavdanakneiskustvu wrote:kamen spoticanja wrote:Sta bi bilo?kakavdanakneiskustvu wrote:zamišljam situaciju da je neko kupio tu istu zemlju i poklonio katoličkoj crkvi da napravi novu crkvu
A dobro znas sta bi bilo...tacnije sta ne bi bilo
možda ti ne vidiš ali te niko nije ni pitao vidiiš li
ne znam,vjeruj mi da ne znam
-
motorola01
#1843 Re: Zeničani
Ok i hvala na pojasnjenju.kamen spoticanja wrote:Dakle vlasnik pokloni nesto na koristenje , upotrebu i ostale potrebe islamske zajednice...i s tim onda suvereno upravlja IZmotorola01 wrote:To sam i mislio, ali sam toakodjer mislio da postoji malo sire objasnjenje u kojem se kaze sta se moze sve raditi sa takvom zemljom! Pitam da li i to postoji, ako nije problem da i to objasnis ako se ima sta objasnjavati?kamen spoticanja wrote:Imam ja jedno pitanje i molim upucene da objasne pojam "uvakufiti", pa cemo onda dalje?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dakle uvakufiti znaci pokloniti imovinu za potrebe IZ...
I sta cemo sad dalje
Avdic(vlasnik Fantazija) je rekao da je zamijenio neko svoje zemljiste za ovo kod socijalnog. Ja sam mislio da je u nekoj pripizdini(izvinjavam se na izrazu), ali eto ispade da je to zemljiste kod MUP-a u samom centru grada.
Ja znam koje je to zemljiste kod MUP-a i to zemljiste ni pomocu filmskih trikova ne moze biti njegovo. To zemljiste kod MUP-a je takodjer uvakufljeno i sa njim znaci raspolaze Islamska zajednica. Otkud sad ovaj Avdic izroni i uleti u pricu to vjerovatno znaju ovi iz IZ, odnosno to moze samo znati Huso Smajlovic(jbg znam da je vise izlizan i da ce reci opet po Husi, ali jbg kad covjeka ima na sve strane) jer on vedri i oblaci u IZ, kao i u opstini Zenica. Znaci ovdje nesto zestoko smrdi i nije kako se prikazuje gradjanima Zenice
- kamen spoticanja
#1844 Re: Zeničani
S tim se slazem...bilo je boljih lokacija i zbog same dzamije...al to je vec izbor investitora
- kamen spoticanja
#1845 Re: Zeničani
Amaaaan...IZ dala zemlju a lik pravi dzamiju...kakve veze huso ima s timmotorola01 wrote: Ok i hvala na pojasnjenju.
Avdic(vlasnik Fantazija) je rekao da je zamijenio neko svoje zemljiste za ovo kod socijalnog. Ja sam mislio da je u nekoj pripizdini(izvinjavam se na izrazu), ali eto ispade da je to zemljiste kod MUP-a u samom centru grada.
Ja znam koje je to zemljiste kod MUP-a i to zemljiste ni pomocu filmskih trikova ne moze biti njegovo. To zemljiste kod MUP-a je takodjer uvakufljeno i sa njim znaci raspolaze Islamska zajednica. Otkud sad ovaj Avdic izroni i uleti u pricu to vjerovatno znaju ovi iz IZ, odnosno to moze samo znati Huso Smajlovic(jbg znam da je vise izlizan i da ce reci opet po Husi, ali jbg kad covjeka ima na sve strane) jer on vedri i oblaci u IZ, kao i u opstini Zenica. Znaci ovdje nesto zestoko smrdi i nije kako se prikazuje gradjanima Zenice
-
motorola01
#1846 Re: Zeničani
Znaci IZ je sa Opstinom izvrsila zamjenu zemljista, a ne Avdic kako oni govore!
Znaci nije njegova zemlja, nego je zemlja IZ i zasto onda spominju njega da je njegova zemlja i da je on nesto mijenjao?
Jel to IZ prodaje uvakufljena imanja?
Znaci nije njegova zemlja, nego je zemlja IZ i zasto onda spominju njega da je njegova zemlja i da je on nesto mijenjao?
Last edited by motorola01 on 09/05/2013 18:41, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#1847 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:Amaaaan...IZ dala zemlju a lik pravi dzamiju...kakve veze huso ima s timmotorola01 wrote: Ok i hvala na pojasnjenju.
možda ima veze s tim kad znaš da je huso bio dvije i po godine predsjednik sabora iz-e?
- kamen spoticanja
#1848 Re: Zeničani
Sta je znam ko sta govorimotorola01 wrote:Znaci IZ je sa Opstinom izvrsila zamjenu zemljista, a ne Avdic kako oni govore!
Znaci nije njegova zemlja, nego je zemlja IZ i izasto onda spominju njega da je njegova zemlja i da je on nesto mijenjao?
IZ ima pravo i da proda vakuf ako vakif ne trazi suprotno...mada ovde nije doslo do prodaje...zamjena za nesto korisnije
- kamen spoticanja
#1849 Re: Zeničani
Pa?kakavdanakneiskustvu wrote:kamen spoticanja wrote:Amaaaan...IZ dala zemlju a lik pravi dzamiju...kakve veze huso ima s timmotorola01 wrote: Ok i hvala na pojasnjenju.
možda ima veze s tim kad znaš da je huso bio dvije i po godine predsjednik sabora iz-e?
-
motorola01
#1850 Re: Zeničani
Moralo je doci do prodaje jer sam gledao prilog gdje Avdic govori da je on zamijenio svoje zemljiste za ovo kod socijalnog. Ako je ovo zemljiste kod MUP-a zamijenjeno, ono ponavljam opet ne moze biti njegovo ni pomocu filmskih trikova.kamen spoticanja wrote:Sta je znam ko sta govorimotorola01 wrote:Znaci IZ je sa Opstinom izvrsila zamjenu zemljista, a ne Avdic kako oni govore!
Znaci nije njegova zemlja, nego je zemlja IZ i izasto onda spominju njega da je njegova zemlja i da je on nesto mijenjao?
Jel to IZ prodaje uvakufljena imanja?![]()
IZ ima pravo i da proda vakuf ako vakif ne trazi suprotno...mada ovde nije doslo do prodaje...zamjena za nesto korisnije