Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
graditelj

#1826 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by graditelj »

DaffyDuck wrote:Ja nisam "tibras", pa nije ni moj Tihomir :wink:
Najbolje da se svaka travka u gradu pokrije betonom :? I kojim ba, tudjim parama?? O cemu pricas? Jesu li se ti "investitori" rodili na toj zemlji ili je mozda kao djedovinu naslijedili?? Oni sa svojim novcem nek rade sta hoce, samo bi ja sve odgovorne, za ekspresna mijenjanja dozvola i urbanistickih planova u zatvor zatvorila.

Karikirao sam naravno, i ovo za vjerske objekte i sve ostalo, al to uvijek upali ove dežurne pacijente....

Naravno da sam protiv divljih gradnji, podmićivanja radi promjene urbanističkih planova, previsokih zgrada....

Nažalost živimo na prostorima koji su siromašni i uvijek su takvi i bili, u gradu u kojem gotovo ne postoji javni prevoz, nezaposlenost, tuga, jad i čemer... I u onda ovdje drže dersove ljudi kojima smetaju bilo kakvi investitori, Rusi, Arapi, Tihomiri iz Kiseljaka, Srbi, Al-Šidiji, Uniprometi, Radončići, Sandžaklije, Maleziac Tan, Amerikanaci... Niko im neodgovara, jer pravi selo od njihovog rodnog grada...
Opet kažem, ne podržavam divljačku izgradnju nitii bilo kakve mućke koje su evidentne, ali nažalost mi smo osuđeni na te i takve investitore, i bolji nam neće doći jer postoji milion boljih mjesta na svijetu da se uloži svoj novac.
nosara

#1827 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

graditelj wrote:
DaffyDuck wrote:Ja nisam "tibras", pa nije ni moj Tihomir :wink:
Najbolje da se svaka travka u gradu pokrije betonom :? I kojim ba, tudjim parama?? O cemu pricas? Jesu li se ti "investitori" rodili na toj zemlji ili je mozda kao djedovinu naslijedili?? Oni sa svojim novcem nek rade sta hoce, samo bi ja sve odgovorne, za ekspresna mijenjanja dozvola i urbanistickih planova u zatvor zatvorila.

Karikirao sam naravno, i ovo za vjerske objekte i sve ostalo, al to uvijek upali ove dežurne pacijente....

Naravno da sam protiv divljih gradnji, podmićivanja radi promjene urbanističkih planova, previsokih zgrada....

Nažalost živimo na prostorima koji su siromašni i uvijek su takvi i bili, u gradu u kojem gotovo ne postoji javni prevoz, nezaposlenost, tuga, jad i čemer... I u onda ovdje drže dersove ljudi kojima smetaju bilo kakvi investitori, Rusi, Arapi, Tihomiri iz Kiseljaka, Srbi, Al-Šidiji, Uniprometi, Radončići, Sandžaklije, Maleziac Tan, Amerikanaci... Niko im neodgovara, jer pravi selo od njihovog rodnog grada...
Opet kažem, ne podržavam divljačku izgradnju nitii bilo kakve mućke koje su evidentne, ali nažalost mi smo osuđeni na te i takve investitore, i bolji nam neće doći jer postoji milion boljih mjesta na svijetu da se uloži svoj novac.
Dakle, podrzavas sve ovo sto, kao, ne podrzavas... :D
pop_corn

#1828 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pop_corn »

Komšije iz Tibre (Stup) molim za pomoć: koju kablovsku, internet i telefon imate?
Moja TV nije moguća jer kako kažu nisu potpisali ugovor sa Tibrom :roll:
macmoodan

#1829 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by macmoodan »

pop_corn wrote:Komšije iz Tibre (Stup) molim za pomoć: koju kablovsku, internet i telefon imate?
Nemaju šta potpisivati ugovor, ako si u nekoj od novijih zgrada strpi se (ako možeš) par mjeseci dok ne završe radove na infrastrukturi. Ja u B1 imam MojaTV ;-)
hoćeli_ko_rasol

#1830 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by hoćeli_ko_rasol »

Slike objekta "C2" - Tibra 2 Stup na dan 11.01.2014.:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

SPO "C3" - Tibra 2 Stup:

Image

by http://www.Tibra-Pacific.com
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1831 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

extra
ne bih se žalio 8)
StupskaBitanga

#1832 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

sta su ono tamo kod Mercatora ono sve sruđili i ogradili
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1833 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

na socijalnom?

sad baš bio tamo i sliko nešto kad staje audi i neki mladić pita jel na prodaju :lol: :lol: :lol: :lol:

ledinu su davno ogradili a sad su srušili onu ćevabdžinicu i salon šta god je to već bilo
vjerovatno će neke zgrade praviti trebali su još prije 14 godina bile su i reklame u novinama o prodaji stanova

još da mi urede pijacu pored
Naslovnica

#1834 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Naslovnica »

Black swan wrote:na socijalnom?

sad baš bio tamo i sliko nešto kad staje audi i neki mladić pita jel na prodaju :lol: :lol: :lol: :lol:

ledinu su davno ogradili a sad su srušili onu ćevabdžinicu i salon šta god je to već bilo
vjerovatno će neke zgrade praviti trebali su još prije 14 godina bile su i reklame u novinama o prodaji stanova

još da mi urede pijacu pored
Nije odavno neka džamija niknula, a tamo je baš deficitarno...
8-)
nosara

#1835 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

Image

Opet ruglo... :-)
Di Canio

#1836 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Di Canio »

Nosara, ozbiljno hajd malo popusti...stvarno svaku temu pokvaris, nema smisla fakat ;-) :roll:
nosara

#1837 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

Di Canio wrote:Nosara, ozbiljno hajd malo popusti...stvarno svaku temu pokvaris, nema smisla fakat ;-) :roll:
Imas admina, pa prijavi...

Kako se prodaju ovi stanovi u cosku, pod visoki podrum, ili...?
nosara

#1838 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

Genije wrote:ja kolko znam, cca milja i po
Milja i po za neposredan dozivljaj komsiluka... :D

Bez zezanja, ne mogu da vjerujem da ce neko kupit stan bez dnevnog svjetla... Neki novi trend u savremenoj arhitekturi...? Ili je cijeli dan jeftina struja...!? :-)
Rajvosa84

#1839 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Rajvosa84 »

Komunistički mentalitet podebljan kapitalističkom pohlepom. Stari moto u novom ruhu. Nastavljamo sa gradnjom golubarnika. Ovi betonski blokovi (Tibra Nedžarići & Stup) predstavljaju savršenu dijagnozu BH društva. Za početak podmitilo općinske službenike da aminuju izgradnju ovih rugla, te natjeralo arhitektu da pogazi profesionalni integritet i postulate svoje profesije... još kad bi negdje priheftali izvještaj opštinske komisije za prijem objekata... kakve li se tu rečenične akrobacije upotrebljavaju da bi se došlo do pozitivnog nalaza :)

Počelo je sa Šipom i "boračkim stanovima"... beton beton samo beton. Da su se makar zadržali "urbanistički standardi" Alipašina ili Dobrinje, da ne kažem Grbavice :wink:

Park, igralište, parking... hebo to! Samo nek ima blizu granap i kladionica, za ostalo ćemo lako!

A ti Tibraš... postavljaš ovu sliku kao nešto pozitivno? :cry:

Image

Ovako nešto ne bi isprojektovao ni student prve godine arhitekture koji je zalutao na fax. Ovo je ispod ljudskog dostojanstva. Ovo su spavaone, a ne stanovi dostojni čovjeka.
LosaKopija

#1840 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by LosaKopija »

Vama covjek da sada da milion maraka vi bi propali ko saht za 15 minuta.
Covjek gradi i pravi ono sto je trazeno.Vec sam napisao da je Tiho sam rekao kada ljudi budu trazili zlatne solje ja cu ih ugradjivati,dok god ljudi samo traze krov nad glavom ja cu im to napraviti. :thumbup:

Potraznja ogromna i covjek pametan nudi sto ljudi traze.Nikakvo sminkanje nikakvo nista.
Sto se tice tima ljudi koji rade u Tibri,pa mogu ti reci da od kad je krenulo gore u Buca potoku (1 arhitekta i 1 pomocnik) doslo se sada do toga da je citav tim iz Hidrogradnje presao u Tibru :thumbup:
Svicko

#1841 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

Rajvosa84 wrote:Komunistički mentalitet podebljan kapitalističkom pohlepom. Stari moto u novom ruhu. Nastavljamo sa gradnjom golubarnika. Ovi betonski blokovi (Tibra Nedžarići & Stup) predstavljaju savršenu dijagnozu BH društva. Za početak podmitilo općinske službenike da aminuju izgradnju ovih rugla, te natjeralo arhitektu da pogazi profesionalni integritet i postulate svoje profesije... još kad bi negdje priheftali izvještaj opštinske komisije za prijem objekata... kakve li se tu rečenične akrobacije upotrebljavaju da bi se došlo do pozitivnog nalaza :)

Počelo je sa Šipom i "boračkim stanovima"... beton beton samo beton. Da su se makar zadržali "urbanistički standardi" Alipašina ili Dobrinje, da ne kažem Grbavice :wink:

Park, igralište, parking... hebo to! Samo nek ima blizu granap i kladionica, za ostalo ćemo lako!

A ti Tibraš... postavljaš ovu sliku kao nešto pozitivno? :cry:

Image

Ovako nešto ne bi isprojektovao ni student prve godine arhitekture koji je zalutao na fax. Ovo je ispod ljudskog dostojanstva. Ovo su spavaone, a ne stanovi dostojni čovjeka.
I šta je sad poenta, ti to zabrinut za nekoga ko živi u tim stanovima, ne možeš da spavaš? :?: :?: :?:
Rajvosa84

#1842 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Rajvosa84 »

Fulio si poentu mog posta. Naglasak je na nepostojećem urbanizmu koji za posljedicu ima arhitektonsko ruglo na ulazu u grad. To je moguće jer su opštinske službe korumpirane od načelnika, planera, inspektora pa sve do komisije za tehnički prijem.

Umjesto da raskrstimo sa komunistkičkom arhitekturom i praksom građenja golubarnika, današnje vlasti idu još i korak dalje kad dozvoljavaju ove abominacije tipa Tibre na Stupu, a naročito u Nedžarićima.
Alipašino, kakvo god da je, imalo je neki urbanizam i plan (prije nego što su nasadili one staklene zgrade ispred), Dobrinja također. Imaš park, imaš šetalište, imaš igralište za djecu, imaš logički i funkckionalno organizovan prostor za život.

Ali yok... kad je profit i tal u pitanju, sve ostalo je u drugom planu.
Rajvosa84

#1843 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Rajvosa84 »

LosaKopija wrote:Vama covjek da sada da milion maraka vi bi propali ko saht za 15 minuta.
Covjek gradi i pravi ono sto je trazeno.Vec sam napisao da je Tiho sam rekao kada ljudi budu trazili zlatne solje ja cu ih ugradjivati,dok god ljudi samo traze krov nad glavom ja cu im to napraviti. :thumbup:

Potraznja ogromna i covjek pametan nudi sto ljudi traze.Nikakvo sminkanje nikakvo nista.
Sto se tice tima ljudi koji rade u Tibri,pa mogu ti reci da od kad je krenulo gore u Buca potoku (1 arhitekta i 1 pomocnik) doslo se sada do toga da je citav tim iz Hidrogradnje presao u Tibru :thumbup:
Ima nešto što se zove urbanizam. Inače je karakteristično za gradove. Izučava se kroz niz predmeta na arhitekturi, a postoje službe pri opštinama i gradu koje se tim bave. Njihov posao je da infrastruktura u gradu bude funkcionalna, pogodna za život ljudi, da zadovoljava saobraćajne, ekološke, estetske standarde i potrebe i još mnogo toga.

U prevodu, da ne može svaki lola sa koferom para zidat nebodere kako mu se ćefne, po principu: "šest ili trinaest spratova, ha sha ima veze... zgrade 3 metra udaljene jedna od druge, ha sha ima veze... sve dok je kinta dobra."

I na selu se zna neki red, a kamoli u gradu. Doduše, očito ne u Sarajevu.
LosaKopija

#1844 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by LosaKopija »

Pa sta oces ti od Tibre ili bilo koje druge firme?Da one prave parkove?One plate porez pa nek opstina pravi sta joj je volja.
A imas igraliste tamo iza Avaza i sta ti ga jos znam sta oces.a sada jel se tebi zgrada svidja ili ne,to je najmanje vazno.
Jarane pare u ruke pa pravi zlatne kuce,kad onda to sve zavrsis prodajes kvadrat po 4 milje.kad vidis da ne mozes prodat bankrotiras- :thumbup:
smasma

#1845 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by smasma »

vasa procjena, koliko u tibri ima slobodnih stanova ? :-D meni izgleda da je 90% stanova prazno jbte.
pop_corn

#1846 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pop_corn »

macmoodan wrote:
pop_corn wrote:Komšije iz Tibre (Stup) molim za pomoć: koju kablovsku, internet i telefon imate?
Nemaju šta potpisivati ugovor, ako si u nekoj od novijih zgrada strpi se (ako možeš) par mjeseci dok ne završe radove na infrastrukturi. Ja u B1 imam MojaTV ;-)
Hvala ti.
Kažu iz Tibre da ih čekaju i da je sve do njih.
pop_corn

#1847 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pop_corn »

smasma wrote:vasa procjena, koliko u tibri ima slobodnih stanova ? :-D meni izgleda da je 90% stanova prazno jbte.

Mi smo počeli useljavati u C2 i zgrada je skoro prazna. Reče mi predstavnik stanara da je više od 90% stanova prodato ali da je u pitanju dijaspora i ljudi iz drugih BH gradova koji su, vjerovatno, kupili stan po principu "nek' se nađe".

Stan je super! Poseban + ide za zvučnu izolaciju: zgrada do se pravi, kad se zatvore prozori ne čuješ apsolutno ništa :razz: Ovo mi je bilo jako bitno.
dustaban

#1848 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dustaban »

Moram reci jednu stvar, kad pogledam one Tibrine komplekse, te kako su primakli zgrade, stvarno i mene obuzme neka nelagoda. A onda pomislim koliko je zapravo pogled sa prozora uopce bitan? Ja imam prelijep park ispred kuce, ali mi je prozor tako zastrt da bukvalno zaboravim i da ga imam. Pa onda se sjetim onih dalmatinskih gradica, svo zudimo za kucom na stradunu, a tamo su kuce na metar jedna od druge. Konacno ovi stanovi u elitnom dijelu sarajeva, u Titovoj, fakat imaju lokaciju samo taku (mada im ne bih bio u kozi po pitanju parkinga) ali posebno im ne bih zavidio na pogledu sa prozora, buci i ostalim pizdarijama.
Hocu reci sve je relativno, a vec sam ranije rekao - zayebi svu pricu, Tibra proda sve te stanove i tu sva prica prestaje.
Svicko

#1849 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

smasma wrote:vasa procjena, koliko u tibri ima slobodnih stanova ? :-D meni izgleda da je 90% stanova prazno jbte.
Prilično ti je loša procjena.
Svicko

#1850 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

dustaban wrote:Moram reci jednu stvar, kad pogledam one Tibrine komplekse, te kako su primakli zgrade, stvarno i mene obuzme neka nelagoda. A onda pomislim koliko je zapravo pogled sa prozora uopce bitan? Ja imam prelijep park ispred kuce, ali mi je prozor tako zastrt da bukvalno zaboravim i da ga imam. Pa onda se sjetim onih dalmatinskih gradica, svo zudimo za kucom na stradunu, a tamo su kuce na metar jedna od druge. Konacno ovi stanovi u elitnom dijelu sarajeva, u Titovoj, fakat imaju lokaciju samo taku (mada im ne bih bio u kozi po pitanju parkinga) ali posebno im ne bih zavidio na pogledu sa prozora, buci i ostalim pizdarijama.
Hocu reci sve je relativno, a vec sam ranije rekao - zayebi svu pricu, Tibra proda sve te stanove i tu sva prica prestaje.
Ti pametno zboriš.
Post Reply