Prije sam čitao većinom strane i hr portale. Neki srbi s kojima sam u kontaktu i neki muslimani sa kojima sam još više u kontaktu čitaju portale u "regionu". To me ponukalo da i ja malo čitam stvari iz "regiona". Sa srbima je sve jasno. Zna se naš odnos i to je to. Bar se zna. I to je fer. Nema skrivenih karata, nema prevrtljivosti, nema ništo nepoznato...
Zapravo me iznenadila, čitajući sve ove postove, forume, portale... u "regionu" muslimanska priča.
Za vrijeme rata u Bosni, moja ulica je bila puna imena tipa Almir, Ferid, Fahrudin... Ti ljudi su bili vojno sposobni ljudi sa svojim ženama i djecom. Stanovali su kod ljudi koji su se hranili u Caritasu i koji su djelili komad kruha sa njima. Sjećam se punih hotela, djece, žena i vojno sposobnih muslimana koji su ljetovali na jadranu. Sjećam se tih istih hotela porušenih nakon njihovog odlaska. Nitko nije ni riječi rekao.
Ovi postovi, pri tom mislim na svim komentarima po portalima u "regionu" su pravo otkriće za mene! Nevjerovatna količina mržnje prema hrvatima. Spominju se klanja i mogućnost novog rata gdje bi "hrvati brzo popušili". Poklani bi bili brzo itd.
Kao hrvati nikada nisu dobro u bosni donijeli, niti su ikada pomogli... Dobro. Neka nisu.
Zapravo, od nedvno drugačije gledam na muslimane. Nekoliko različitih korisnika foruma može biti slučajnost, ali 99% istog razmišljanja već ne može. Srbi mi se nekako više sviđaju. Jasniji su. Ajmo reć- pošteni neprijatelj.
ALI Bošnjaci- muslimani su mi nekako poput zmije koja ti upravo prolazi ispod nogu i čeka pogodan trenutak da te ugrize.
A sad da se bar malo dotaknem teme. Bošnjaci ili ti ga muslimani nisu svjesni koliko bi oni trebali voljeti Bill Clintona. Skidam kapu svim čestitim muslimanskim borcima i hordama hrabrih muslimanskih vojnika, ali zapravo moram reći istinu. Svi bi oni bili pod zemljom da nije bilo USA- Clinton. Srbi bi ih zgromili već davno. Hrvati su za to vrijeme primali i hranili horde izbjeglica + dopustili prijevoz oružja za muslimane kroz Hrvatsku.
Da su Hrvati htjeli, mogli su apsolutno izolirati Bosnu. Srbi su to već uradili. Crnogorci sa treće strane. Hrane ne bi bilo. Oružja ne bi bilo. Ničega ne bi bilo. Situacija u Bosni je već bila "ne zna se tko pije, a tko plaća".
Zapravo, nevjerovatna je količina mržnje prema hrvatima, sagledajući realnu situaciju kakva je bila. Jebem mater svim hrvatima zločincima i budalama, ali muslimansko generaliziranje svega hrvatskog je nevjerovatno. Čovjek se stvarno zaželi popiti kavu sa svojim starim, poštenim neprijateljom srbinom, pa ono po naški stavit sve karte na stol i jedan drugome jebat mater do mile volje. Sve to uz bevandu ili rakijicu