EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

Ambrozija

#1826 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

opa22 wrote:ajme meni je Massimo odlican :D
Ma ima on super pjesme, ali nacin na koji ih pjeva....meni je nekako iritantan...a da je talentovan u to nema sumnje
opa22

#1827 Re: EUROSONG

Post by opa22 »

:lol: :lol: meni je on sav cool ex.narkoman
ova mi je pjesma božanstvena
Lex77

#1828 Re: EUROSONG

Post by Lex77 »

Tek sam jučer čuo Majinu pjesmu i što reči? Bezveze. U Hrvatskoj svi pljuju po Nini kako je očajna pjesma ali meni je Mayina puno gora. Cura je simpa ali pjesma je :zzzz:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1829 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

+1

dodje mi da im okacim one dvije pjesme-Dodirni me slucajno i Idi, idi
pomeo bi Eurosong :D
ivan_ch

#1830 Re: EUROSONG

Post by ivan_ch »

Naprijed Bosno i Hercegovino!
dale cooper

#1831 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

Dovraga, ova Švedska pjesma je fenomenalna. Dobro, ja sam inače obožavatelj Skandinavskog
popa pa sam možda malo subjektivan, ali fakat sjajna pop pjesma. :-D

We’re going up-up-up-up-up-up-up
SanskiBiser

#1832 Re: EUROSONG

Post by SanskiBiser »

Mayina haljina :lol: :bih: :

Vodja uvale

#1833 Re: EUROSONG

Post by Vodja uvale »

Sutra pobjeda protiv Iraca, pa onda pobjeda na Eurosongu.
opa22

#1834 Re: EUROSONG

Post by opa22 »

plain vanilla wrote:
+1

dodje mi da im okacim one dvije pjesme-Dodirni me slucajno i Idi, idi
pomeo bi Eurosong :D

ma pusti ih 'ta oni znaju :lol: :lol: :lol: nemaju sluha :lol:
Ambrozija

#1835 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

Probe pred finale:

opa22

#1836 Re: EUROSONG

Post by opa22 »

:lol: :lol: :lol: kolika su usta u ove albanke :lol: :lol:
p206

#1837 Re: EUROSONG

Post by p206 »

dale cooper wrote:Dovraga, ova Švedska pjesma je fenomenalna. Dobro, ja sam inače obožavatelj Skandinavskog

još kad bi razumjeli šta pjeva... nema mi ništa gore nego kad neko pjeva na engleskom, a pola slova proguta, nešto mrmlja... jedino što se razumije je to što si napisao i riječ euforija
plain vanilla

#1838 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

Plačimo, braćo Hrvati, dogodilo se najgore! Nismo prošli u finale Eursonga, a Srbi i Bosanci jesu! Što ćemo sada, kukala nam majka?! Tradicionalna je praksa smišljanje teorija urote i zbrajnje svih zlih regionalnih i svjetskih silnica koje odbijaju prepoznati hrvatsku kvalitetu u glazbi, a u novije je vrijeme popularno pričati i o tome kako je Eurosonog (paj’sadovo) postao totalno seljačka priredba na kojoj prolazi samo kič i, nakon integracije bivših sovjetskih republika, orijentalni narodnjak. Pri čemu je radna hipoteza valjda to da je izbor za pjesmu Eurovizije prije bio jedna gospodska i pristojna priredba na kojoj nikada nisu pobjeđivali bezveznjaci. I na kojoj nikada nije bilo neukusa. Aha. Mo’š mislit.

Prava je istina, naravno, to da je Eurosong oduvijek bio seljačka priredba prepuna kiča, samo što to obično malo više primjećuju oni koji na njemu gube. Prava je istina i to da za dobar prolaz na Eurosongu treba prokužiti trenutačni trend, a ne nužno kvalitetu, samo što Hrvati obično trend prokuže tri godine nakon što se prvi put pojavio. Ima i još jedna prava istina – Ninina je pjesma očajna, ali joj je zato nastup bio još gori.

Prvo i prvo, kada će se već jedanput face koje se brinu o stajlingu i osmišljavanju nastupa odmaknuti od prastare i glupe fore s poluskidanjem usred pjesme? Prvi su put to izveli s Danijelom Martinović 1998. godine, dakle, prije samo petnaest godina. Za Ninu smišljena stopedeset osma varijanta skidanja na pozornici, u kojoj drži pet kila haljine pred nogovljem, a onda ga u nadasve šokantnom momentu ispusti i pokaže batke već je, dakle, malo dosadna. Za sljedeću bi Euroviziju fakat mogli smisliti nešto novo, kao, recimo, osobu koja normalno odjevena stoji na pozornici i pjeva.

Drugo i drugo, jest da je – primijetih po drugim nastupima – u điru koreografija koju bi mnogi ljudi nazvali simptomom ozbiljnog neurološkog poremećaja, ali u Nininu slučaju takvo je plesačko batrganje uz pjevačicu bilo tim bizarnije jer nije bila popraćeno tehno zvukom u kojem su Eurosongovci zapeli još tamo negdje od 2001. Nina je, naime, pjevala baladu, sentiš, stiskavac, kako god da ga već želimo nazvati, a oko nje su se u grčevitim trzajima bacakala dvojica momaka još začudnijeg stylinga od njezina. Osobno su mi izgledali kao izbjeglice iz Montažstroja koje u fušu rade kao konobari, ali ih je ponio beat pa, eto, moraju bacit par plesnih figura po bini. No za gledatelje s pamćenjem koje ne seže do Montažstroja, objasnit ću: bila su to dva kršna mladića u crnim mrežastim majicama, midi-pregačama i radničkim gležnjačama u stilu marta. Uz Ninu su njihova pojava i ples pasali otprilike kao Oliverov ‘Galeb’ uz vožnju na hali-galiju.

Sve u svemu, loša pjesma + loš nastup + loše scenske doskočice s haljinama + loše hvatanje trenutačnog đira = neprolazak u finale. Sasvim logičan ishod. I sasvim nevažna stvar. No naša se uzdanica Nina Badrić toliko uzrujala zbog poraza da se, nije mogla javiti u Dnevnik 3 s dojmovima, iako je obećala. Prava je tragedija tek tada nastupila. Umjesto nje u program se javio Aleksandar Kostadinov i gledateljima stao objašnjavati zašto ‘nismo prošli dalje’. Mudri Aco rekao je da, eto, ni Slovenija nije prošla, te zaključio sljedećim sofizmom: ‘U polufinalu Eurosonga publika prepozna otprilike polovicu pjesama, a polovicu ne’. Bez ikakve sumnje, bio je to aforizam koji smo svakako morali čuti na početku zadnjega sinoćnjeg Dnevnika.
plejka2

#1839 Re: EUROSONG

Post by plejka2 »

Ko li je to tako razocaran? :roll:
Mislim iskreno ni ja nesto extra ne gotivim taj eurosong al je cinjenica da hrvati neznaju napravit pjesmu za prolaza.
dale cooper

#1840 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

p206 wrote:
dale cooper wrote:Dovraga, ova Švedska pjesma je fenomenalna. Dobro, ja sam inače obožavatelj Skandinavskog

još kad bi razumjeli šta pjeva... nema mi ništa gore nego kad neko pjeva na engleskom, a pola slova proguta, nešto mrmlja... jedino što se razumije je to što si napisao i riječ euforija
Mislim da je to baš slatko. Image

Ja je sasvim dobro razumijem, pa nije jebeni Dino Merlin. :lol:

Osim toga moć pjesme leži u melodiji, koja je baš ono euforična i samo se diže i diže.
plain vanilla

#1841 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

plejka2 wrote:Ko li je to tako razocaran? :roll:
Mislim iskreno ni ja nesto extra ne gotivim taj eurosong al je cinjenica da hrvati neznaju napravit pjesmu za prolaza.
ta pjesma je jednostavno losa i Nina nije imala sansi
jednostavno pjesmi fali ono nesto

meni je zao zbog Nine jer je ona fina dama, zivi i pjeva, talentirana je..ali los odabir pjesme apsolutno
Ambrozija

#1842 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

a dobro i ovo je sad pretjerano...do jucer je sve bilo divno i krasno, danas vise nista ne valja, ni eurosong, ni nista a svi na njemu su kic i neukus....Pretjerase....Mislim ko gubi ima pravo da se ljuti...ali opet...
dale cooper

#1843 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

Ambrozija wrote:a dobro i ovo je sad pretjerano...do jucer je sve bilo divno i krasno, danas vise nista ne valja, ni eurosong, ni nista a svi na njemu su kic i neukus....Pretjerase....Mislim ko gubi ima pravo da se ljuti...ali opet...
Pa onaj što je napisao članak koji je vanilla citirala je u pravu, Eurosong je uvijek bio opštenarodno
Evropsko veselje i kao takav sklon toj dozi kiča koju mase vole. Objektivno svih ovih godina jedina
istinski sjajna stvar koja je proizašla iz Eurosonga je ABBA i zato možemo vječno biti zahvalni.
plejka2

#1844 Re: EUROSONG

Post by plejka2 »

plain vanilla wrote:
plejka2 wrote:Ko li je to tako razocaran? :roll:
ta pjesma je jednostavno losa i Nina nije imala sansi
jednostavno pjesmi fali ono nesto

meni je zao zbog Nine jer je ona fina dama, zivi i pjeva, talentirana je..ali los odabir pjesme apsolutno
pa jest.tako su sjebali i dadu topica.u buduce bez obzira koga da posalju tamo ako ne naprave pjesmu kako valja mogu se do sutra zalit.ta njihova dora(koliko se sjecam da se tako zove) je cisti promasaj.
Ambrozija

#1845 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

dale cooper wrote:
Ambrozija wrote:a dobro i ovo je sad pretjerano...do jucer je sve bilo divno i krasno, danas vise nista ne valja, ni eurosong, ni nista a svi na njemu su kic i neukus....Pretjerase....Mislim ko gubi ima pravo da se ljuti...ali opet...
Pa onaj što je napisao članak koji je vanilla citirala je u pravu, Eurosong je uvijek bio opštenarodno
Evropsko veselje i kao takav sklon toj dozi kiča koju mase vole. Objektivno svih ovih godina jedina
istinski sjajna stvar koja je proizašla iz Eurosonga je ABBA i zato možemo vječno biti zahvalni.
Slazem se, ali se ipak mora priznati da je bilo i jako puno kvalitetnih pjesama tokom svih ovih godina!
Ambrozija

#1846 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

Ambrozija wrote:
dale cooper wrote:
Slazem se, ali se ipak mora priznati da je bilo i jako puno kvalitetnih pjesama tokom svih ovih godina!
I zaboravih napisati da je Nina prosla dalje, ovaj tekst naravno nikad ne bi nastao
plain vanilla

#1847 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

dale cooper wrote:
da, narocito da taj kic zasmeta onima koji lose prodju :mrgreen:
dale cooper

#1848 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

Ambrozija wrote:
dale cooper wrote:
Svakako da je bilo, ja sam ovdje više govorio o tome kakav je tip predstave Eurosong i da često
kvalitet pjesme nije u prvom planu.

ABBA ostaje jedina grupa koju je Evrovizija lansirala i koja je ostvarila mega karijeru poslije.
dale cooper

#1849 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

plain vanilla wrote:
dale cooper wrote:
da, narocito da taj kic zasmeta onima koji lose prodju :mrgreen:
Ah čuj, ko gubi ima se pravo i ljutiti. :D
plain vanilla

#1850 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

plejka2 wrote: pa jest.tako su sjebali i dadu topica.u buduce bez obzira koga da posalju tamo ako ne naprave pjesmu kako valja mogu se do sutra zalit.ta njihova dora(koliko se sjecam da se tako zove) je cisti promasaj.
ove godine prvi put nije bilo Dore, nego su odabrali Ninu, a ona je objavila album, i onda s tog albuma odabrala pjesmu :?
Locked