SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dječak sa šibicama

#1826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dječak sa šibicama »

chuchumbamayumbe wrote:Koliko vidim, ovaj lik koji se sumnjiči da je zaklao čovjeka je poznat policiji kao veoma opasan, itd...
Evo, policija će ga, nadam se, privesti u najskorije vrijeme. I šta će se onda desiti. Ako ga ne puste u roku od 48 sati, pljuni me gdje sam najtanji. Ili će ga osuditi na 3 godine, izači će nakon 18 mjeseci, a do tada regularno izlaziti preko vikenda, pljačkati, klati... :roll: Draga USA, za ovo bi mu tamo pustili 20k V preko tjemena kroz organizam, pa da mu izađe na stopalu, da ga prži 15 minuta, da cvrći i umre u mukama.
Očito je opet da su tužilaštvo i sudstvo ti koji su krivi što nas ubice zasreću na ulicama slobodno hodajući i terorizirajući narod. Tužioci i sudije imaju pratnju, imaju državne limuzine, imaju stražare ispred haustora.
A za raju ih zaboli.
I to sto kazes.

Ne znam zasto je u BiH pravosudni sistem tako blag, valjda su to dzuvegije sebi nastimali, ko biva ako ikad budu na klupi za optuzenike, da ne robijaju vise od godinu, dvije... ono, ako koljac dobije 3, sto bi lopov dobio vise od 2, pa ja.
JoeyTribbiani

#1827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JoeyTribbiani »

chuchumbamayumbe wrote:Koliko vidim, ovaj lik koji se sumnjiči da je zaklao čovjeka je poznat policiji kao veoma opasan, itd...
Evo, policija će ga, nadam se, privesti u najskorije vrijeme. I šta će se onda desiti. Ako ga ne puste u roku od 48 sati, pljuni me gdje sam najtanji. Ili će ga osuditi na 3 godine, izači će nakon 18 mjeseci, a do tada regularno izlaziti preko vikenda, pljačkati, klati... :roll: Draga USA, za ovo bi mu tamo pustili 20k V preko tjemena kroz organizam, pa da mu izađe na stopalu, da ga prži 15 minuta, da cvrći i umre u mukama.
Očito je opet da su tužilaštvo i sudstvo ti koji su krivi što nas ubice zasreću na ulicama slobodno hodajući i terorizirajući narod. Tužioci i sudije imaju pratnju, imaju državne limuzine, imaju stražare ispred haustora.
A za raju ih zaboli.

:thumbup:
E jebi me ako je iko javno progovorio o ovome. Ne sjećam se da je ijedan medij pokrenuo bar neku priču o ovome. Šupci sjede, dozvoljavaju ološu da ih ismijava u njihovoj sudnici i na kraju se nagađaju do mile volje s njima. Pičke.
chuchumbamayumbe

#1828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

Iz sudstva će ti reći da je kriv zakon koji ide na ruku osumnjičenima i da su im svezane ruke.
Šampi se ja na ove naše zakone.
Ali ti iz sudstva neće objasniti i reći zašto se, u najvećem broju slučajeva, dodjeljuju najmanje zakonom propisane mjere i zašto se uvijek ide na "zaštitu" osuđenika, kao da su oni ti koji su žrtve.
gilbert

#1829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gilbert »

Na kojim je drogama ovo "Radioaktivno dijete" ? :-)
Klotzina

#1830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Klotzina »

Maloprije mi jaran govori da je ovaj lik Koro iz Vogosce i da je nekad u ratu ili prije rata ubio svog oca,majku i sestru.Ako je to taj lik Boze sacuvaj otkud on na slobodi..
chuchumbamayumbe

#1831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Još gore, proglasiće ga ludim, neće iću u tvorza, reći će da nema ustanove koja je adekvatna za liječenje i eto ti njega na slobodi.
nikimostar

#1832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nikimostar »

despina wrote:
nikimostar wrote:Jeste to je ta cura :sad:

ne znam zašto osjećaš žaljenje prema nekome ko je svjesno umješan u ubistvo?
gdje joj je pamet? odgovornost prema svom djetetu?

Kao prvo nije ona pocinila ubistvo,a on je poznat od prije kao manijak,ovo mu nije prva scena nasilja,nasilan je bio i prema njoj..

Zao mi je upravo njihovog malog sina,a njih 2 mi nije nikako zao,cak sto vise dozivotni zatvor za ovakav zlocin bi bio malo,ali jednostavno sam u soku,znam joj citavu familiju,oca,majku,brata,i svi su jako normalni i prisebni ljudi,zao mi je tih ljudi jer su ovo docekali od svog dijeteta,a nje mi iskreno nije nimalo zao
Comrad

#1833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Klasika...od ranije poznat. Bilo je samo pitanje ko i kada ce stradati.

Ovih 'od ranije poznatih' ima barem 500-600 i normalno setaju gradom i maltretiraju gradjane. Sad ovisno o njihovom raspolozenju i raspolozenju zrtve, pitanje je ko ce biti sljedeci.

Za Sud, pa zna se da rade sve u dogovoru. Pa sta bi radili advokati da nema ovih klosarcica, gdje bi kupili te silne novce. Ko da bi Omar zaradjivao na rjesavanju nekih tamo imovinskih i slicnih sporova, sporova izmedju firmi i sl., bi djavola. Ovi slucajevi puno brze idu, nagodba, tamo, vamo, dobro advokatima, dobro sudijama, nek se ima posla, narod ko jebe ionako se nista ne pitaju. Korupcija samo takva.
Mikado

#1834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mikado »

A za raju ih zaboli.
Image

LINK: http://www.usbih.ba/saop/1/?cid=52,2,1

Evo ima na forumu otvorena tema http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=74851
chuchumbamayumbe

#1835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Ma ja, radili bi drugačije da imaju platu veću od 2400km?!
Grohotom se smijem!
Koliko im para treba da bi počeli raditi svoj posao?!
Neka se onda ne bave tim poslom ako im nije dovoljno 2400km + "ta trane" što legne od "klijentele".
ccc
Treba i njih i ove što ih oni "osuđuju" u zatvor, a dovesti sposobne i odlučne ljude.
Što se tiče pratnji, straža - slagao sam samo to što ne napisah da ih imaju pojedine sudije, a to su upravo oni koji bi trebali da rade na najtežim slučajevima.
Ako im se ne sviđa njihovo posao i ako neće da ga rade za 2400km, neka puste mene, ja ću za 2400km mjesečno poslati sve kriminalce tamo gdje im je mjesto, na duži vremenski period, bez problema. 8-)
Mikado

#1836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mikado »

chuchumbamayumbe wrote:Ma ja, radili bi drugačije da imaju platu veću od 2400km?!
Grohotom se smijem!
Neka se onda ne bave tim poslom ako im nije dovoljno 2400km + "ta trane" što legne od "klijentele".
ccc
Treba i njih i ove što ih oni "osuđuju" u zatvor, a dovesti sposobne i odlučne ljude.
Što se tiče pratnji, straža - slagao sam samo to što ne napisah da ih imaju pojedine sudije, a to su upravo oni koji bi trebali da rade na najtežim slučajevima.
Ako im se ne sviđa njihovo posao i ako neće da ga rade za 2400km, neka puste mene, ja ću za 2400km mjesečno poslati sve kriminalce tamo gdje im je mjesto, na duži vremenski period, bez problema. 8-)
Pa to baš i nije jednostavno. Evo za primjer cu uzet recimo da je neko pocinio krivicno djelo teške krađe iz člana 287. stav 1. tačka a) KZ FBiH (provala u vozilo radi krađe neke stvar). Utvrdis da svi dokazi ukazuju da je kriv i oglasis ga krivim i izreknes mu maksimalnu kaznu recimo od 5 godina zatvora, ali moras imati u vidu da kod odmjeravanja kazne te zakon obavezuje da imaš u vidu sve olakšavajuće i otezavajuci okolnosti. On ulozi zalbu i visi sud (u ovom slucaju Kantonalni u vijeću od 3 sudija) mu smanji kaznu na 1 godinu zatvora.

Kad se postupak okocna onda slijedi druga faza sa kojoM sudija nema veze, a to je upućivanje na izdržavanje kazn, a evo kakvo je tu stanje: http://www.oss.ba/dokumenti/bilteni/OSS ... n%2017.pdf (strana 18)
chuchumbamayumbe

#1837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Mikado wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ma ja, radili bi drugačije da imaju platu veću od 2400km?!
Grohotom se smijem!
ccc
Pa to baš i nije jednostavno. Evo za primjer cu uzet recimo da je neko pocinio krivicno djelo teške krađe iz člana 287. stav 1. tačka a) KZ FBiH (provala u vozilo radi krađe neke stvar). Utvrdis da svi dokazi ukazuju da je kriv i oglasis ga krivim i izreknes mu maksimalnu kaznu recimo od 5 godina zatvora, ali moras imati u vidu da kod odmjeravanja kazne te zakon obavezuje da imaš u vidu sve olakšavajuće i otezavajuci okolnosti. On ulozi zalbu i visi sud (u ovom slucaju Kantonalni u vijeću od 3 sudija) mu smanji kaznu na 1 godinu zatvora.

Kad se postupak okocna onda slijedi druga faza sa kojoM sudija nema veze, a to je upućivanje na izdržavanje kazn, a evo kakvo je tu stanje: http://www.oss.ba/dokumenti/bilteni/OSS ... n%2017.pdf (strana 18)
Ne pričam o krađama autokasetofona iz auta. BTW, rahmetli Miso je mom jaranu odrezo godinu dana, upravo zbog takvog djela. 8-) Ima tome ja mislim desetak godina.
Poenta je da kriminalci imaju 25 teških krađa, 3 pokušaja ubistva, nelegalno držanje oružja...i dobiju 4 godine. :shock:
Žali se, smanje mu na 3 godine, izađe za dvije i opet sve po starom.
Jebo lud zbunjenog.
jesaha

#1838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by jesaha »

Klotzina wrote:Maloprije mi jaran govori da je ovaj lik Koro iz Vogosce i da je nekad u ratu ili prije rata ubio svog oca,majku i sestru.Ako je to taj lik Boze sacuvaj otkud on na slobodi..
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
poznanik

#1839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

Grohotom se smijem!
ccc
Pa imali su plaću 3.000 KM i više, pa su u to vrijeme nakamarali i najviše predmeta :-) Pola pravosuđa treba rastjerati, "nogom u guzicu" nabiti i pročistiti sudnice poštenim i nekorumpiranim, ima ih takvih sigurno još mnogo.

Da, da ne zaboravim - i pola advokata takođe treba nogom rastjerati, oni su i tajna i javna sprega i značajna karika u korumpiranom lancu pravosuđa u BiH :x
Mikado

#1840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mikado »

Nama treba Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) koji ima Hrvatska, da bude totalno nezavisan pa da pročešlja sve stubove vlasti. Bez toga nema nade za ovu drzavu.
chuchumbamayumbe

#1841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Mikado wrote:Nama treba Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) koji ima Hrvatska, da bude totalno nezavisan pa da pročešlja sve stubove vlasti. Bez toga nema nade za ovu drzavu.
Šta misliš, da cijeli državni aparat mogu smjestiti u tvorza?!
:-)
dječak sa šibicama

#1842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Mikado wrote:Nama treba Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) koji ima Hrvatska, da bude totalno nezavisan pa da pročešlja sve stubove vlasti. Bez toga nema nade za ovu drzavu.
Upravo tako.

Pa ljudi boziji, ko god je imao posla sa advokatima, dakle ganjao neke svoje interese, zna koliko je korupcija ukorijenjena u svim institucijama. Odes kod advokata, kazes mu sta trebas, i on ti u tren oka na papiru napise nezvanicnu tarifu, koliko treba za podmazati tog sluzbenika, koliko za ovog, koliko za onog, da ne povjerujes. Svi znaju, svi rade po tim nezvanicnim tarifama, i svi se prave ludi.

Daj ba vise, do kada cemo biti nojevi? dok se ima u djepu za dati mito? :-)
poznanik

#1843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

dječak sa šibicama wrote:
Upravo tako.

Imamo SIPU
dječak sa šibicama

#1844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

poznanik wrote:
Upravo tako.

Imamo SIPU
Grohotom se smijem :D
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#1845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by enko 1964 »

Upravo tako.

Pa ljudi boziji, ko god je imao posla sa advokatima, dakle ganjao neke svoje interese, zna koliko je korupcija ukorijenjena u svim institucijama. Odes kod advokata, kazes mu sta trebas, i on ti u tren oka na papiru napise nezvanicnu tarifu, koliko treba za podmazati tog sluzbenika, koliko za ovog, koliko za onog, da ne povjerujes. Svi znaju, svi rade po tim nezvanicnim tarifama, i svi se prave ludi.

Daj ba vise, do kada cemo biti nojevi? dok se ima u djepu za dati mito? :-)
Nema potrebe davati mito. Daš pare ali ne kao mito nego sebi lijepo "kupiš" slobodu. :skoljka:

http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... -36-500-km
poznanik

#1846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

poznanik wrote:
Imamo SIPU
Grohotom se smijem :D
Pišem o pravnom okviru djelovanja i nadležnosti već postojeće policijske organizacije u BiH, poredeći je s predloženom, kakva je hrvatska USKOK, ne pišem o pojedincima u SIPI, odgovornim za njeno ispravno djelovanje. Naši propisi su dosta dobri, ali pojedinci na funkcijama nisu, najčešće su korumpirani radi sopstvenog interesa, a često i udruženi u druge interesne grupe, najčešće - političke. Pojedince - odgovorne nosioce funkcija treba "zanogetati" :x
bosanski.tornjak

#1847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bosanski.tornjak »

Koro zivi na Dobrinji i tacno je da je ubio sve clanove porodice i cuku,kako on rece da nebude svijedoka.Drzao ih je u podrumu polivene krecom ako se dobro sjecam.Da ga citiram sta je reko prije koju godinu "Joj jarane imam novu furku" koju Koro? "Pa sad ti se vozim u troli i mentalno ubijam raju"
i jel ga on sada ubio il sta?
Frooteky

#1848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Frooteky »

A jedan wrote:
zlajapravaraja wrote:Nadjoh nesto pukim slucajem:

150.000 potpisa od strane "animal lovers" koji zahtijevaju pravdu za onog psa kojem su stavili petardu u njusku.

http://www.thepetitionsite.com/441/peti ... and-later/

Procitajte neke od komentara :roll: - ima da vam se sledi krv u zilama sta ovi ljudi sada misle o BiH, a uopste ne znaju sta se desava u nasem glavnom gradu.

Ovo je katastrofa !!! Dzaba nam Andjin film i sve...
vidjeli smo sta su mislili o nama 92-95, to jest nisu mislili.
jeste tuzno i mucno ubijanje pasa, stomak mi se okrenuo, ali vala nije neocekivano, cak je ovo i malo kakvi sve bolidi hodaju gradom i plase nam majke i sestre.
a pitanje za sve ljubitelje lutalica: sta vi ocekujete, kakvo rjesenje situacije??
ako mislite na izdvajanje novca za neke azile, pored toliko sugradjana koji bukvalno umiru od gladi, onda ja vama zelim da docekate da nemate hljeba, a mi kao evropski ljudi, jelte, da dajemo novce za lutalice.

ne znam jeli se iko od vas zadesio u 5 ujutro u tramvaju? mirise na golu egzistenciju, na neimastinu, a to su oni sretnici koji imaju gdje otici da zarade crkavicu. lako je pametovati kad imas novca da pored porodice hranis i psa, neki nemaju ni djecu da nahrane :(
usmjerite svoju energiju na borbu za prava radnika i sl. , samo u ekonomski boljestojecim drustvima se ovakve stvari daju rjesiti ljudski :!:
od svih ljudi koje poznajem, mozda njih 20-ak posjeduje psa, svi redom nekog rasnog, kojeg su platili finom svotom.
nikad nisam vidio da neko vodi nekog mjesanca "ulicara" fino uredjenog i na povodcu. to mozda najbolje govori o vama, ljubiteljima zivotinja. hipokrizija.
Imaš Evropske fondacije daju pare, al opštine trebaju ustupiti zemljište i sve dozvole i priključke da bi bilo po standardima imaš nekoliko primjra u Srbiji ako nađem linkove staviću ovdje
dječak sa šibicama

#1849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

bosanski.tornjak wrote:Koro zivi na Dobrinji i tacno je da je ubio sve clanove porodice i cuku,kako on rece da nebude svijedoka.Drzao ih je u podrumu polivene krecom ako se dobro sjecam.Da ga citiram sta je reko prije koju godinu "Joj jarane imam novu furku" koju Koro? "Pa sad ti se vozim u troli i mentalno ubijam raju"
A kako je moguce da ovakav covjek slobodno seta gradom?

Mislim, meni je jasno, mi smo propalo drustvo, ali zanima me sluzbena verzija.

Masovni ubica hoda slobodno :-) u Americi bi ovaj odavno bio sprzen na stolici. Ali Ameri su glupi, a mi smo pametni :roll:
despina

#1850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by despina »

bosanski.tornjak wrote:Koro zivi na Dobrinji i tacno je da je ubio sve clanove porodice i cuku,kako on rece da nebude svijedoka.Drzao ih je u podrumu polivene krecom ako se dobro sjecam.Da ga citiram sta je reko prije koju godinu "Joj jarane imam novu furku" koju Koro? "Pa sad ti se vozim u troli i mentalno ubijam raju"
A kako je moguce da ovakav covjek slobodno seta gradom?

Mislim, meni je jasno, mi smo propalo drustvo, ali zanima me sluzbena verzija.

Masovni ubica hoda slobodno :-) u Americi bi ovaj odavno bio sprzen na stolici. Ali Ameri su glupi, a mi smo pametni :roll:

a kada je ubio svoju porodicu?koje godine?
Locked