I to sto kazes.chuchumbamayumbe wrote:Koliko vidim, ovaj lik koji se sumnjiči da je zaklao čovjeka je poznat policiji kao veoma opasan, itd...
Evo, policija će ga, nadam se, privesti u najskorije vrijeme. I šta će se onda desiti. Ako ga ne puste u roku od 48 sati, pljuni me gdje sam najtanji. Ili će ga osuditi na 3 godine, izači će nakon 18 mjeseci, a do tada regularno izlaziti preko vikenda, pljačkati, klati...Draga USA, za ovo bi mu tamo pustili 20k V preko tjemena kroz organizam, pa da mu izađe na stopalu, da ga prži 15 minuta, da cvrći i umre u mukama.
Očito je opet da su tužilaštvo i sudstvo ti koji su krivi što nas ubice zasreću na ulicama slobodno hodajući i terorizirajući narod. Tužioci i sudije imaju pratnju, imaju državne limuzine, imaju stražare ispred haustora.
A za raju ih zaboli.
Ne znam zasto je u BiH pravosudni sistem tako blag, valjda su to dzuvegije sebi nastimali, ko biva ako ikad budu na klupi za optuzenike, da ne robijaju vise od godinu, dvije... ono, ako koljac dobije 3, sto bi lopov dobio vise od 2, pa ja.