Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
nevzad

#1826 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nevzad »

pridearijana wrote:Imam jedno pitanje...Imam trajni nalog za snimanje jedne emisije i u zadnje vrijeme mi prikazuje da se ce ta ista emisija biti snimljena na RTL 2 HR kanalu koji ne postoji jer ima samo RTL HR.A u navedeno vrijeme kad se emituje emisija na RTL 2 HR kanalu u snimalici nista ne ostane snimljeno....Sta je sad to?Da navedem da emisija koju snimam se emituje na Novoj TV.
To je zato što se RTL2 testira pa vjerovatno ima emisija sa istim nazivom i onda se malo snimalica zbunila. Jedino je problem što ga ti nomožeš pogledati. Inače rado bih ga vidio u listi kanala.
Ljuska_u_BaklaFi

#1827 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Nije problem ako odredjeni sadrzaj na zeljenom kanalu i niste uspjeli da snimite, u momentu kada se sjetite da ste propustili nesto ili ste culi da se emitovalo a rado biste i sami pogledali to, dovoljno je da na tom istom kanalu (naravno pod uslovom da kanal ima opciju snimanja) snimite bilo sta od svega nekoliko minuta, idete na snimalicu i uzmete opciju "reproduciraj od". Prilikom odabira "reproduciraj od" imate mogucnost da podesite datum i vrijeme kada je emisija/film emitovana i da to isto gledate. To je moguce uraditi sa svim sadrzajem unazad par dana (mislim 5-6 dana) ali provjerit cu Vam tacno koliko. Cesto nisam u mogucnosti da nesto gledam ili zaboravim da stavim da se snima, i obavezno se tri dana poslije toga sjetim ali pogledam bez problema :)
karanana

#1828 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

super....tv.
nisam ovo znao ljuskice, super.
Ljuska_u_BaklaFi

#1829 Re: Logosoft ALL ABOUT

karanana wrote:super....tv.
nisam ovo znao ljuskice, super.
Koristim to redovno jer sam aljkava i tek kad nesto prodje, sjetim se da je bilo :)
bankok

#1830 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Na Spotr Klubu + je ubacena opcija promijene audio postavki,tako da sada imaju pored Srpskih i Hrvatski i Slovenacki komentatori,ne znam otkad je ta opcija al sam je ja primjetio prije par dana tek,ako neko ne znam eto jos jedna
fina novost :)
karanana

#1831 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

a bosanski?

polako oni rade na ushminkavanju super tv-a. nadam se da ce uraditi nesto po pitanju teleteksta na ovom airties stb-u. kad kliknem na teletekst pojavi mi se ali kao mala kocka u sredini ekrana i nemam opciju da gledam i teletekst i tv.
afannedim

#1832 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

AirTies je super mana jedina ne mogu da namjestim na 16:9 rezoluciju
pridearijana

#1833 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by pridearijana »

nevzad wrote:
pridearijana wrote:Imam jedno pitanje...Imam trajni nalog za snimanje jedne emisije i u zadnje vrijeme mi prikazuje da se ce ta ista emisija biti snimljena na RTL 2 HR kanalu koji ne postoji jer ima samo RTL HR.A u navedeno vrijeme kad se emituje emisija na RTL 2 HR kanalu u snimalici nista ne ostane snimljeno....Sta je sad to?Da navedem da emisija koju snimam se emituje na Novoj TV.
To je zato što se RTL2 testira pa vjerovatno ima emisija sa istim nazivom i onda se malo snimalica zbunila. Jedino je problem što ga ti nomožeš pogledati. Inače rado bih ga vidio u listi kanala.

Hvala na odgovoru...Super bi bilo da ima i RTL 2 HR :-D
chuchumbamayumbe

#1834 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Lud i ponosan wrote:Od danas u programskoj ponudi Super TV-a možete pratiti kanal TLC koji je uvršten kao zamjena za Discover Travel & Living – kanal koji od jeseni prošle godine više nije lokalizovan za našu regiju i koji će u narednom periodu u potpunosti biti ugašen na Balkanu.
TLC također pripada porodici Discovery Networks kanala i u potpunosti je lokalizovan. Ima isto programsko usmjerenje kao njegov prethodnik i prvenstveno je namijenjen ženskoj populaciji.

Moze, moze.... Bravisima. :D :thumbup:
Oduvijek sam znao da postoji i moja ženska strana...
8-)
novi.dan.nova.nafaka

#1835 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Jel neko upratio na kojem kanalu prenose Formulu 1 ? :roll:
ArrisModem

#1836 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ArrisModem »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Jel neko upratio na kojem kanalu prenose Formulu 1 ? :roll:
Sport Klub Prime i K1
novi.dan.nova.nafaka

#1837 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

ArrisModem wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Jel neko upratio na kojem kanalu prenose Formulu 1 ? :roll:
Sport Klub Prime i K1
Mislio sam na kanale koji imaju u ponudi Super TV-a.
afannedim

#1838 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

ima li ko problema sa HD kanalima evo teći dan nema šanse gledat samo kockice i smetnje AirTies STB
plejka2

#1839 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by plejka2 »

sto je download sa rapidšera i slicnih katastrofa ima vec mjesec a prije je pičilo normala?
oldschool

#1840 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by oldschool »

plejka2 wrote:sto je download sa rapidšera i slicnih katastrofa ima vec mjesec a prije je pičilo normala?
Boje se, moraju svakodnevno provjeravati sadržaj, tako da je maksimum 30 kbps, mislim.
plejka2

#1841 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by plejka2 »

e jebiga.
htjedoh skinut ovaj novi srpski film parada al kitić :razz:

da ga hoce ko na torent turit da se ne patim :-)
karanana

#1842 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

kako sat pomjeriti unaprijed na supertv-u?
zar to ne bi trebalo samo da se pomjeri?
chuchumbamayumbe

#1843 Re: Logosoft ALL ABOUT

Kod mene je poništio sve naloge na snimalici, i obrisao mi sve sadržaje koje sam imao snimljene da ih pregledam!
Baš sam GRRRR!!!
:x :x :x
Ljuska_u_BaklaFi

#1844 Re: Logosoft ALL ABOUT

karanana wrote:kako sat pomjeriti unaprijed na supertv-u?
@karanana koliko ja vidim, sat je pomjeren :o
Ljuska_u_BaklaFi

#1845 Re: Logosoft ALL ABOUT

chuchumbamayumbe wrote:Kod mene je poništio sve naloge na snimalici, i obrisao mi sve sadržaje koje sam imao snimljene da ih pregledam!
Baš sam GRRRR!!!
@Chuchu...... pokusaj sa "reproduciraj od" na nacin koji sam opisala u prvom postu na ovoj stranici da pogledas ono sto si htio.
chuchumbamayumbe

#1846 Re: Logosoft ALL ABOUT

Ljuska_u_BaklaFi wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Kod mene je poništio sve naloge na snimalici, i obrisao mi sve sadržaje koje sam imao snimljene da ih pregledam!
Baš sam GRRRR!!!
@Chuchu...... pokusaj sa "reproduciraj od" na nacin koji sam opisala u prvom postu na ovoj stranici da pogledas ono sto si htio.
Ma, veze nemam kada je, bubam, prije 3 dana i u koja tačno doba bila Bones ili Air Crash Investigations...

:roll: 8-)
false

#1847 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by false »

karanana wrote:kako sat pomjeriti unaprijed na supertv-u?
Koji ti je stb? Kod mene je Amino 130 i sve je automatski pomjereno, ne vidim razloga zasto kod tebe ne bi bilo. U krajnjem slucaju jesi li probao reload?
Baš sam GRRRR!!!
Ovo nema veze ni sa cime, posebno ne sa pomjeranjem sata. Brisanje iz snimalice moze se desiti samo nakon isteka broja dana od zavrsetka snimljenog sadrzaja, ili ako ti odes i rucno obrises sadrzaj odnosno ukines trajni nalog. Upravo sam gledao i u snimalici imam sve ono sto sam imao i jucer :?
chuchumbamayumbe

#1848 Re: Logosoft ALL ABOUT

Ne znam sa čim ima veze, ali je kod mene zadnji snimljeni sadržaj od 24.03. u 03:00.
Prije toga je sve izbrisano, a imao sam sadržaja od prije nekoliko dana koje nisam pogledao i koji još nisu trebali biti obrisani.
Također, svi nalozi izbrisani.
MISTERI!
:shock:
false

#1849 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by false »

chuchumbamayumbe wrote:Ne znam sa čim ima veze, ali je kod mene zadnji snimljeni sadržaj od 24.03. u 03:00.
Prije toga je sve izbrisano, a imao sam sadržaja od prije nekoliko dana koje nisam pogledao i koji još nisu trebali biti obrisani.
Također, svi nalozi izbrisani.
MISTERI!
:shock:
Jedino logicno sto mi pada na pamet je da ti se neko igrao sa daljinskim pa mozda slucajno izbrisao.
Kako god, biti ce serija, nadoknadit ces ti to brzo ne sumnjam :)
karanana

#1850 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

kod mene je airties i evo sad gledam i pise 20:46, a 21:46 je. gasio sam ga i odozada ali nema promjene.
Post Reply