Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
-
hercegovac_pravi
#1826 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ma hoće li taj "stoni" više...
DŽe zapelo..
-
skuterista
#1827 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
kad ces doci da mi okopas vinograd ?hercegovac_pravi wrote:Ma hoće li taj "stoni" više...![]()
DŽe zapelo..
-
hercegovac_pravi
#1828 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
kmeeeeeeeeeeeee ..zle balije prcajuskuterista wrote:kad ces doci da mi okopas vinograd ?hercegovac_pravi wrote:Ma hoće li taj "stoni" više...![]()
DŽe zapelo..
![]()
tebi bum dal 5 markica na kaVu jer si toliki saljividjija
dodatak;
a ja vam lijepo govorio prihvatite bola ovo što vam SDP nudi..a vi jok..e pa sad nećeš ništa majčin sine
-
skuterista
#1829 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
kme kme zle balije traže posla za ručak u Čitluku i okolici ...jesi ti onaj mali žuti klempavi , jutros skičiš na raskrižju ja sam hercegovac_pravi , uzmi mene , uzmi mene , nemoj ove bosance iz Zavidovića , sorry , ne skontah da si to ti forumaš ,uzeo bi tebe da mi kopaš danas njivu ,hajd sutra ćemo...Ž
- vaučer
#1830 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Vatrogascima isključeni telefoni.
Sumrak civiliziranog života u Mostaru se zahuktava.
-
hercegovac_pravi
#1831 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
skuterista wrote:kme kme zle balije traže posla za ručak u Čitluku i okolici ...jesi ti onaj mali žuti klempavi , jutros skičiš na raskrižju ja sam hercegovac_pravi , uzmi mene , uzmi mene , nemoj ove bosance iz Zavidovića , sorry , ne skontah da si to ti forumaš ,uzeo bi tebe da mi kopaš danas njivu ,hajd sutra ćemo...Ž
Muka jelde
..kad dođem da ti "uskopam njivu", mogu ti usput izabrat i "hrvatskog" Ćlana Predsjedništva. Ili bi ti radije da ti dam TV kanal ? A ako hoćeš mogu te poslije odvesti i da vidiš Stari Most. Sramota je bola da živiš u Mostaru a ne smiješ viĐet Stari Most... A šta misliš da ti barem dadnem "krugovalnu postaju" ...nije beg cicija nikad bio..
-
hercegovac_pravi
#1832 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Kome bola trebaju vatrogasci ikako. Pa vidi Neretve kolika je..malo šlaufa i rješen problemvaučer wrote:Vatrogascima isključeni telefoni.
- vaučer
#1833 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Pfff..hercegovac_pravi wrote:Kome bola trebaju vatrogasci ikako. Pa vidi Neretve kolika je..malo šlaufa i rješen problemvaučer wrote:Vatrogascima isključeni telefoni.
Nije mi nekako do šale.
Htio bih znati da barem osnovne stvari funkcioniraju ali eto, s policijom sam se pomirio da je nizašta iz iskustva, na sreću nisam prečesto po bolnicama iako znam šta bi me čekalo tamo ali znati da vatrogasci ne funkcioniraju i da se kao od nas očekuje uzeti to zdravo za gotovo - ne znam baš. Fotelje ispred svega, ispred svačijeg života i imovine.
- ravno
#1834 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
ma neka su oni veceras u Mostaru docekali i ugostili svoga Dacica - lako cemo za sve ostalo. Isto kao kad je pred rat dolazio Milosevic da obiljezi sta ce Srbi pokupiti iz "Sokola" i Aluminija. Do zemlje mu se saginju svi "sabornici"..... stigo Valter!
Bosnjaci su valjda bili zastupljeni sa Rasimom Ljajicem. Bosnjacima je najveci problem sto im u prestonici ne vozaju tramvaji....vitalni nacionalni interes.....sarajevski gradonacelnik nece da se mijesa u sarajevske probleme...i sto nisu sigurni jesu li vise Bosanci ili Bosnjaci ili Medjedi......pa tako i u propalom eksperimentu, mrtvom gradu u kojem eto gradjani spavaju. Proljece svakako kasni, moze se jos malo odrijemati....dok u Mostaru ne provozaju tramvaji.....
Bosnjaci su valjda bili zastupljeni sa Rasimom Ljajicem. Bosnjacima je najveci problem sto im u prestonici ne vozaju tramvaji....vitalni nacionalni interes.....sarajevski gradonacelnik nece da se mijesa u sarajevske probleme...i sto nisu sigurni jesu li vise Bosanci ili Bosnjaci ili Medjedi......pa tako i u propalom eksperimentu, mrtvom gradu u kojem eto gradjani spavaju. Proljece svakako kasni, moze se jos malo odrijemati....dok u Mostaru ne provozaju tramvaji.....
-
sredoje
#1835 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Otkud "bosanci", zar nije aktualna kampanja "bitno je biti Bošnjak"?skuterista wrote:nemoj ove bosance iz Zavidovića
-
sredoje
#1836 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Neke tješi da je toku upravo zadnja faza "poklapanja"...32874t5ut8u38u wrote:mostarom istočnim vlada narko mafija safeta oručevića i bakira izetbegovića kroz satelite iz stranaka kao i lokalne mafijaše, ćemaloviće, oručeviće, demiroviće, dumpore, kojima niko ne smije ništa, tal imaju murat čorić, ljubo bešlić, zijad hadžiomerović, salem bubalo, salko sokolović svi iz sda sem poznatog hrvatskog PTSP cigana ljube bešlića i to je jedina istina o mostaru, ta banda je napravila palestinu u srcu mostara,jad beznađe i tuga vladaju djelom kojima upravlja sda i narko mafija
-
Barbarez
#1837 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ja ne kontam kako se ljudi cude da Mostar ne funcionise. kako bi to Sarajevo funkcionisalo danas da su cetnici i nakon rata ostali na Grbavici, Ilidzi itd. , da Zeljo danas igra na Dobrinji,... Eto sve se "nasi" pitaju u Sarajevskoj kotlini pa su opet uspjeli za 21 godinu da naprave nista. Ni Vijecnicu nisu uspjeli obnoviti a ne sta drugo.
Mostar je i danas super, kakva mu je sudbina namijenjena od okupatora iz hrvatske i izdajnika iz sda.
Mostar je i danas super, kakva mu je sudbina namijenjena od okupatora iz hrvatske i izdajnika iz sda.
- ravno
#1838 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Barbarez wrote:Ja ne kontam kako se ljudi cude da Mostar ne funcionise. kako bi to Sarajevo funkcionisalo danas da su cetnici i nakon rata ostali na Grbavici, Ilidzi itd. , da Zeljo danas igra na Dobrinji,... Eto sve se "nasi" pitaju u Sarajevskoj kotlini pa su opet uspjeli za 21 godinu da naprave nista. Ni Vijecnicu nisu uspjeli obnoviti a ne sta drugo.
Svaka ti dala! A naglasak na ovo "izdajnika iz sda" - najvece zlo koje je snaslo Bosnjake poslije Mice Latasa. Bez njih okupator iz hrvatske ne bi puno postigao. Zar nije najveci poraz da sada kazu: "da smo znali da ste tako jeftini, ne bi s vama ratovali".....i sve tako dok ne krenu tramvaji...
-
ui3z875tr3275t723tu8
#1839 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
već napisah da sda narko kartel vlada mostarom i državom
mostarom istočnim vlada narko mafija safeta oručevića i bakira izetbegovića kroz satelite iz stranaka kao i lokalne mafijaše, ćemaloviće, oručeviće, demiroviće, dumpore, kojima niko ne smije ništa, tal imaju murat čorić, ljubo bešlić, zijad hadžiomerović, salem bubalo, salko sokolović svi iz sda sem poznatog hrvatskog PTSP cigana ljube bešlića i to je jedina istina o mostaru, ta banda je napravila palestinu u srcu mostara,jad beznađe i tuga vladaju djelom kojima upravlja sda i narko mafija
mostarom istočnim vlada narko mafija safeta oručevića i bakira izetbegovića kroz satelite iz stranaka kao i lokalne mafijaše, ćemaloviće, oručeviće, demiroviće, dumpore, kojima niko ne smije ništa, tal imaju murat čorić, ljubo bešlić, zijad hadžiomerović, salem bubalo, salko sokolović svi iz sda sem poznatog hrvatskog PTSP cigana ljube bešlića i to je jedina istina o mostaru, ta banda je napravila palestinu u srcu mostara,jad beznađe i tuga vladaju djelom kojima upravlja sda i narko mafija
-
Barbarez
#1840 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ne, ne slazem se. Mostar je prevenstveno unistila velikohrvatska politika i otvorena agresija drzave Republike Hrvatske na drzavu Republiku Bosnu i Hercegovinu. SDA je pokrala. Ljudi su uvijek ispred para za mene.ravno wrote:Barbarez wrote:Ja ne kontam kako se ljudi cude da Mostar ne funcionise. kako bi to Sarajevo funkcionisalo danas da su cetnici i nakon rata ostali na Grbavici, Ilidzi itd. , da Zeljo danas igra na Dobrinji,... Eto sve se "nasi" pitaju u Sarajevskoj kotlini pa su opet uspjeli za 21 godinu da naprave nista. Ni Vijecnicu nisu uspjeli obnoviti a ne sta drugo.
Svaka ti dala! A naglasak na ovo "izdajnika iz sda" - najvece zlo koje je snaslo Bosnjake poslije Mice Latasa. Bez njih okupator iz hrvatske ne bi puno postigao. Zar nije najveci poraz da sada kazu: "da smo znali da ste tako jeftini, ne bi s vama ratovali".....i sve tako dok ne krenu tramvaji...
-
hercegovac_pravi
#1841 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
pošto smo u napetom išĆekivanju sveĆnog "obznanjivanja stonog grada", predlažem da pokretač teme postavi anketu (Ćisto da ubijemo dosadu
) koja će izgledati ovako:
Pitanje: Šta će se desiti prije već što Mostar postane "stonogni grad"?
1) BiH će lansirati svoj prvi svemirski brod koji će imati posadu od najmanje 15 "tisućarki"?
2) "srbijica" će vratiti Kosovo?
3) U SBK-u će ponovo biti 40% Hrvata?
4) HNK Če bidnut "hrvaCki stonogni kanton"?
5) Škutori Če se izjašnjavat kao etniĆki Bosanci ?
dodatak: Ćvrsto sam odluĆio da je nakon ovolikog kmečanja, "osnutak stonog grada" zaista premalo. Zato sam odluĆio da vam dadnem "stonogni" grad. 'ta će "stoni grad" prema "stonognom"? To ti je moj rodJak ko sto obiĆnih "stonih" gradova
Pitanje: Šta će se desiti prije već što Mostar postane "stonogni grad"?
1) BiH će lansirati svoj prvi svemirski brod koji će imati posadu od najmanje 15 "tisućarki"?
2) "srbijica" će vratiti Kosovo?
3) U SBK-u će ponovo biti 40% Hrvata?
4) HNK Če bidnut "hrvaCki stonogni kanton"?
5) Škutori Če se izjašnjavat kao etniĆki Bosanci ?
dodatak: Ćvrsto sam odluĆio da je nakon ovolikog kmečanja, "osnutak stonog grada" zaista premalo. Zato sam odluĆio da vam dadnem "stonogni" grad. 'ta će "stoni grad" prema "stonognom"? To ti je moj rodJak ko sto obiĆnih "stonih" gradova
-
hercegovac_pravi
#1842 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Vego ima li šta od ovog ćuvenog "hrvatskog" pitanja"?
Pošto je očigledno da HDZ-ova namjera podjele Mostara nije uspjela, postavlja se pitanje, šta dalje?
Po mome skromnom mišljenju najbolje je Mostar proglasiti Bošnjačkim glavnim gradom, a sarajevo proglasiti BiH distriktom. Hrvatima dati sva manjinska prava a škutore svakako niko ništa i ne pita. Jednostavno dodatak koji će biloškim porcesima sam odpasti od zdravog tkiva
Ipak smatram da protjeranim srdnjobosanskim Hrvatima treba dati da odlučuju o svojoj sudbini, osobito nakon hude sudbine i progona koji su doživjeli od strane škutora. Ali ne sekirajte se Hrvati, sad će presuda vašim Đelatima i ustaškim katilima
Pošto je očigledno da HDZ-ova namjera podjele Mostara nije uspjela, postavlja se pitanje, šta dalje?
Po mome skromnom mišljenju najbolje je Mostar proglasiti Bošnjačkim glavnim gradom, a sarajevo proglasiti BiH distriktom. Hrvatima dati sva manjinska prava a škutore svakako niko ništa i ne pita. Jednostavno dodatak koji će biloškim porcesima sam odpasti od zdravog tkiva
Ipak smatram da protjeranim srdnjobosanskim Hrvatima treba dati da odlučuju o svojoj sudbini, osobito nakon hude sudbine i progona koji su doživjeli od strane škutora. Ali ne sekirajte se Hrvati, sad će presuda vašim Đelatima i ustaškim katilima
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1843 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Reagovanje
Čin rušenja spomenika NOB-a u Širokom Brijegu je znak da fašizam nije poražen
Najoštrije osuđujemo rušenje spomenika antifašistima u Širokom Brijegu. Rušenjem ovog spomenika zapravo je podignut spomenik ljudskoj gluposti i još jednom potvrđeno da fašizam na ovim prostorima nije poražen. Nažalost, on živi u glavama onih koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da je BiH država nastala na tekovinama borbe protiv fašizma i to ne samo u toku NOB-a već i proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata.
Najoštrije osuđujemo rušenje spomenika antifašistima u Širokom Brijegu. Rušenjem ovog spomenika zapravo je podignut spomenik ljudskoj gluposti i još jednom potvrđeno da fašizam na ovim prostorima nije poražen. Nažalost, on živi u glavama onih koji ne mogu da se pomire sa činjenicom da je BiH država nastala na tekovinama borbe protiv fašizma i to ne samo u toku NOB-a već i proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata.
Mi u SDP-u još jednom pozivamo sve antifašiste u BiH da se odupru nasilnom i rušilačkom nastojanu da se prekraja povijest naše zemlje. Ovaj čin u Širokom Brijegu je neprihvatljiv sa aspekta evropskih vrijednosti kojima stremimo i stoga očekujemo da se predstavnici vlasti u ovom gradu, kao i od stranaka iz kojih dolaze, jasno odrede prema ovom vandalskom aktu koji se ničim ne može opravdati.
Ovo je još jedan dokaz potrebe da se u BiH donese zakon kojim će se zabraniti djelovanje svih fašističkih organizacija i veličanje takvih ideologija koje nažalost još uvijek imaju svoje simpatizere u raznim državnim institucijama.
(Centar za informisanje SDP BiH)
Mi u SDP-u još jednom pozivamo sve antifašiste u BiH da se odupru nasilnom i rušilačkom nastojanu da se prekraja povijest naše zemlje. Ovaj čin u Širokom Brijegu je neprihvatljiv sa aspekta evropskih vrijednosti kojima stremimo i stoga očekujemo da se predstavnici vlasti u ovom gradu, kao i od stranaka iz kojih dolaze, jasno odrede prema ovom vandalskom aktu koji se ničim ne može opravdati.
Ovo je još jedan dokaz potrebe da se u BiH donese zakon kojim će se zabraniti djelovanje svih fašističkih organizacija i veličanje takvih ideologija koje nažalost još uvijek imaju svoje simpatizere u raznim državnim institucijama.
(Centar za informisanje SDP BiH)
#1844 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
U Mostaru pretukli mladiće zbog naglaska, jedan teže ozlijeđen
Nakon udarca je pao, zbog težine ozljeda nalazi se u umjetnoj komi.
Melvid Bajraktarević, 33- godišnjak iz Sarajeva, brutalno je pretučen jučer u 3.20 sati u prolazu između benzinske crpke Centrum i stambene zgrade u mostarskom naselju Centra 2.
Udarac u glavu
Nesretni mladić, inače djelatnik tvornice VW u Vogošći, završio je u komi u mostarskoj bolnici, nakon što ga je jedan od dvojice još nepoznatih napadača silovito udario u glavu dok je u pratnji dvojice prijatelja išao kupovati cigarete na ovu crpku. Tom prilikom mu je slomio čeljust, a Bajraktarević je nakon toga pao i glavom udario u zid. - Pacijent ima prijelom lubanje i čeljusti i trenutačno se nalazi u umjetnoj komi na Odjelu intenzivne njege SKB Mostar. Još je prerano bilo što prognozirati - navode iz ove bolnice.
Napali ih bez riječi
Prema kazivanju njegovog prijatelja, oni su prethodno bili u kafiću pokraj parka Zrinjevac te su prije odlaska u stan Bajraktarevićeve djevojke u zgradi Orca htjeli kupiti cigarete na obližnjoj crpki. -Odjednom su se stvorili ispred nas. Obojica su jače tjelesne građe, kratko ošišana i starosti između 25 i 28 godina. Bez riječi su nas napali, vjerojatno samo zbog sarajevskog naglaska. Ranije ih nikad nisam vidio. U prolazu su odjednom udarili Melvida, koji je nakon toga ostao nepomično ležati. Jedan od napadača je potom počeo udarati Domagoja, a drugi mene. Vikao sam: policija, policija! Napadači su nakon toga pobjegli. Ne znam zbog čega sve ovo. Nikada se nismo tukli, niti ikoga izazivali - kaže nam Bajraktarevićev radni kolega, koji je dan ranije došao s njim iz Sarajeva. Policija je ispitala i Bajraktarevićevu djevojku Almu te trenutačno pregledava videonadzore okolnih zgrada. Policija radi na rasvjetljavanju, identificiranju i evidentiranju osoba koje su, kako sada stvari stoje, bez nekog izričitog motiva izvršili brutalni napad na mladiće, teško ozlijedivši jednoga od njih.
http://www.vecernji.ba/vijesti/u-mostar ... nak-552663
Nakon udarca je pao, zbog težine ozljeda nalazi se u umjetnoj komi.
Melvid Bajraktarević, 33- godišnjak iz Sarajeva, brutalno je pretučen jučer u 3.20 sati u prolazu između benzinske crpke Centrum i stambene zgrade u mostarskom naselju Centra 2.
Udarac u glavu
Nesretni mladić, inače djelatnik tvornice VW u Vogošći, završio je u komi u mostarskoj bolnici, nakon što ga je jedan od dvojice još nepoznatih napadača silovito udario u glavu dok je u pratnji dvojice prijatelja išao kupovati cigarete na ovu crpku. Tom prilikom mu je slomio čeljust, a Bajraktarević je nakon toga pao i glavom udario u zid. - Pacijent ima prijelom lubanje i čeljusti i trenutačno se nalazi u umjetnoj komi na Odjelu intenzivne njege SKB Mostar. Još je prerano bilo što prognozirati - navode iz ove bolnice.
Napali ih bez riječi
Prema kazivanju njegovog prijatelja, oni su prethodno bili u kafiću pokraj parka Zrinjevac te su prije odlaska u stan Bajraktarevićeve djevojke u zgradi Orca htjeli kupiti cigarete na obližnjoj crpki. -Odjednom su se stvorili ispred nas. Obojica su jače tjelesne građe, kratko ošišana i starosti između 25 i 28 godina. Bez riječi su nas napali, vjerojatno samo zbog sarajevskog naglaska. Ranije ih nikad nisam vidio. U prolazu su odjednom udarili Melvida, koji je nakon toga ostao nepomično ležati. Jedan od napadača je potom počeo udarati Domagoja, a drugi mene. Vikao sam: policija, policija! Napadači su nakon toga pobjegli. Ne znam zbog čega sve ovo. Nikada se nismo tukli, niti ikoga izazivali - kaže nam Bajraktarevićev radni kolega, koji je dan ranije došao s njim iz Sarajeva. Policija je ispitala i Bajraktarevićevu djevojku Almu te trenutačno pregledava videonadzore okolnih zgrada. Policija radi na rasvjetljavanju, identificiranju i evidentiranju osoba koje su, kako sada stvari stoje, bez nekog izričitog motiva izvršili brutalni napad na mladiće, teško ozlijedivši jednoga od njih.
http://www.vecernji.ba/vijesti/u-mostar ... nak-552663
-
155_mm
#1845 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
duh devedesetih izgleda i dalje vlada mostarom. neko se izgleda pozelio nekog pretuci do smrti kao sto se nekad radilo po koncentracionim logorima po hercegovini.
- vazi
#1846 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
na fb je u toku osnivanje grupe gradjana MM - Mostar Mostarcima
-
olympus76
#1847 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Žalosno je sto se desava u Mostaru,ali mi nije jasno da su Bosnjaci dopustili da ih se maltretira u vlastitoj zemlji
Ja sam Hrvat,ali bi htio da malo te hercegovce dovedete u red
-
Micaha
#1848 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Mislim da taj projekat ima buducnostvazi wrote:na fb je u toku osnivanje grupe gradjana MM - Mostar Mostarcima
-
andy_mo
#1849 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Evo jos jednog "hrvata"olympus76 wrote:Žalosno je sto se desava u Mostaru,ali mi nije jasno da su Bosnjaci dopustili da ih se maltretira u vlastitoj zemlji
-
olympus76
#1850 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
andy_mo wrote:Evo jos jednog "hrvata"olympus76 wrote:Žalosno je sto se desava u Mostaru,ali mi nije jasno da su Bosnjaci dopustili da ih se maltretira u vlastitoj zemlji
Ja sam Hrvat,ali bi htio da malo te hercegovce dovedete u redo boze ,kako te nije stid em pozivas opet na nasilje em se lažno predstavljas
.
Gdje ja to pozivam na nasilje?
Jesam Hrvat iz Hrvatske i ne sviđa mi se bas sto moji sunarodnjaci rade u Hercegovini,smatram da bi vise trebali postivati zemlju u kojoj su rođeni i u kojoj zive