OldMayor wrote:Djuro je po meni samo namazanija i naravno puno, puno umjerenija verzija Neleta.todd_smith wrote:Djuro, pa sasvim ok kao sto je rekao covjek ne zivi u 90tim vise, proslo je to, on je prosao sa vremenom, nema hajra od nostalgije
Dakle, uradio je fakticki sve isto sto i Nele, samo nije puno pricao o tome kao ovaj. Djuro je profesionalac, gleda dje lova i jebe mu se za narod, nacionalizam, za sve.
Mi nikad nismo culi sta Djuro misli o ratu u BiH, a to po meni znaci samo jedno da on sigurno misli da su svi krivi za taj rat. I zato uvijek izbjegava dati pitanje na taj odgovor. Dakle jebote moras imati misljenje o ovome, jednostavno moras, svako ga ima...samo je pitanje kako ces, hoces li se hinjski izvuci svaki put i citav zivot izbjegavati i brbljati kako to nije tvoj rat itd.. Jeste, ovaj rat je bio i Djurin i Colin...
Ponavljam meni je Djuro kralj, ali kao covjek, kao bosanac, tu je jbg pao na ispitu.
Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
-
wolf07
#1826 Re: Al Jazeera Balkans
-
todd_smith
#1827 Re: Al Jazeera Balkans
pa sumnjam da bi on uzeo onu ulogu u Nicijoj Zemlji da je imao neka misljenja koja su kontraverzna ili za koje bi iznenadio raju.OldMayor wrote:Djuro je po meni samo namazanija i naravno puno, puno umjerenija verzija Neleta.todd_smith wrote:Djuro, pa sasvim ok kao sto je rekao covjek ne zivi u 90tim vise, proslo je to, on je prosao sa vremenom, nema hajra od nostalgije
Dakle, uradio je fakticki sve isto sto i Nele, samo nije puno pricao o tome kao ovaj. Djuro je profesionalac, gleda dje lova i jebe mu se za narod, nacionalizam, za sve.
Mi nikad nismo culi sta Djuro misli o ratu u BiH, a to po meni znaci samo jedno da on sigurno misli da su svi krivi za taj rat. I zato uvijek izbjegava dati pitanje na taj odgovor. Dakle jebote moras imati misljenje o ovome, jednostavno moras, svako ga ima...samo je pitanje kako ces, hoces li se hinjski izvuci svaki put i citav zivot izbjegavati i brbljati kako to nije tvoj rat itd.. Jeste, ovaj rat je bio i Djurin i Colin...
Ponavljam meni je Djuro kralj, ali kao covjek, kao bosanac, tu je jbg pao na ispitu.
To sto nece da prica...hajde znaj...deda mu je umr`o eto u ratu ili taman pred rat, izgubio je najbolje prijatelje zbog tog rata u oba smisla...mozda lik jednostavno nece da ide blizu toga, uostalom sam je rekao da je u Ljubljanu otisao, a ne u Zagreb ili Beograd.
- OldMayor
#1828 Re: Al Jazeera Balkans
Vidi jednu stvar, ne mozes jedne ljude konstatno jebat u mozak i pitati ih o tom ratu, a drugima ne smijes ni pomenuti rat. To se radi npr Neletu, Kusturici itd. Dakle, svaki put, svaki intervju eto pogledaj, svaki put je pitanje Bosna, Sarajevo 92-96, svaki intervju...todd_smith wrote: pa sumnjam da bi on uzeo onu ulogu u Nicijoj Zemlji da je imao neka misljenja koja su kontraverzna ili za koje bi iznenadio raju.
To sto nece da prica...hajde znaj...deda mu je umr`o eto u ratu ili taman pred rat, izgubio je najbolje prijatelje zbog tog rata u oba smisla...mozda lik jednostavno nece da ide blizu toga, uostalom sam je rekao da je u Ljubljanu otisao, a ne u Zagreb ili Beograd.
Ja ne pamtim kad je Djuru nekad nesto pitao o tome, ili ne daj boze Zdravka Colica. Oni te odmah skinu i nece da pricaju o tome. Zasto? Jer ljudi imaju trziste i jbg ne odgovara im da neko nesto prica. Otkud ja znam ba sta Zdravko npr misli, mozda misli isto sto i Nele, samo nema muda da to kaze naglas.
Ne znam, ja opet vise volim cuti iskreno sta ljudi misle, pa makar mi se to i ne svidjalo. Nele, Kusta javno kazu da su cetnici. Hvala, mirna Bosna, drzite se sto dalje od nas. Od ovih nemas pojma sta misle...i mi ih eto opet kao smatramo bosancima, pa kakvi su to bosanci, prvo jebe im se za drzavu, drugo jebe im se za narod u toj istoj drzavi...
Sarajeva se uzmu samo kad ovdje imaju nastup, kad izdaju novi film, novi album itd. E onda im je Bosna, ne mogu bez bosne itd...a jebo to sto u toj istoj bosni budu mozda 5 dana godisnje, dok odrade koncert, predstavu itd. E te suplje ne mogu.
-
wolf07
#1829 Re: Al Jazeera Balkans
Ponekad smo toliki mazohisti da mi sami iskopavamo neciji "patriotizam" i tamo gdje ga nema. Zdravko Colic je uredno podrzavao DSS Vojislava Kostunice a nikad i nicim nije podrzao svoj rodni grad u najtezim danima. Nije problem bio jednom Bono Voxu da pominje Sarajevo na skoro svakom koncertu a Brega i Cola su sutili k'o picke. Eh, sad kad je malo odmrzlo mogu bit malkice i Bosanci kad im zatreba.OldMayor wrote:Vidi jednu stvar, ne mozes jedne ljude konstatno jebat u mozak i pitati ih o tom ratu, a drugima ne smijes ni pomenuti rat. To se radi npr Neletu, Kusturici itd. Dakle, svaki put, svaki intervju eto pogledaj, svaki put je pitanje Bosna, Sarajevo 92-96, svaki intervju...todd_smith wrote: pa sumnjam da bi on uzeo onu ulogu u Nicijoj Zemlji da je imao neka misljenja koja su kontraverzna ili za koje bi iznenadio raju.
To sto nece da prica...hajde znaj...deda mu je umr`o eto u ratu ili taman pred rat, izgubio je najbolje prijatelje zbog tog rata u oba smisla...mozda lik jednostavno nece da ide blizu toga, uostalom sam je rekao da je u Ljubljanu otisao, a ne u Zagreb ili Beograd.I svaki put slusamo istu njihovu pricu, tako da ne vidim svrhu da ih se ista jebena pitanja pitaju svaki put. Halo ba, ljudi su cetnici i kraj price. Jok, eto pitaj, mozda su promjenili misljenje.
![]()
Ja ne pamtim kad je Djuru nekad nesto pitao o tome, ili ne daj boze Zdravka Colica. Oni te odmah skinu i nece da pricaju o tome. Zasto? Jer ljudi imaju trziste i jbg ne odgovara im da neko nesto prica. Otkud ja znam ba sta Zdravko npr misli, mozda misli isto sto i Nele, samo nema muda da to kaze naglas.
Ne znam, ja opet vise volim cuti iskreno sta ljudi misle, pa makar mi se to i ne svidjalo. Nele, Kusta javno kazu da su cetnici. Hvala, mirna Bosna, drzite se sto dalje od nas. Od ovih nemas pojma sta misle...i mi ih eto opet kao smatramo bosancima, pa kakvi su to bosanci, prvo jebe im se za drzavu, drugo jebe im se za narod u toj istoj drzavi...
Sarajeva se uzmu samo kad ovdje imaju nastup, kad izdaju novi film, novi album itd. E onda im je Bosna, ne mogu bez bosne itd...a jebo to sto u toj istoj bosni budu mozda 5 dana godisnje, dok odrade koncert, predstavu itd. E te suplje ne mogu.
-
todd_smith
#1830 Re: Al Jazeera Balkans
ma colica ko ne zna od ranije, ne bi nikada rekao da je Bosanac
i to je ok, mislim mozda ne meni i tebi, ali ako se odmakao ok sta mu mozes, ja ga licno ne slusam, ne idem na njegove koncerte tako da je meni svejedno
i to je ok, mislim mozda ne meni i tebi, ali ako se odmakao ok sta mu mozes, ja ga licno ne slusam, ne idem na njegove koncerte tako da je meni svejedno
-
sumirprimus
#1831 Re: Al Jazeera Balkans
nele i kusta su otvoreni,djuro,cola,brega,haris,kalkulisu tako nekako jeli?
stim da mi je zaparala buba u uhu,kad je pricao o nato bombardovanju u srbiji,kao stari mu rekao,svi su izasli a ti? i on izadje...
e sad,znaci stari mu nije nista rekao za sarajevo i ratni period jeli,pa nije ni izletio..
ako je sad beogradjanin onda je i to ok,samo onda mu ne postvljajte vise pitanja o sa i ratu u bih...nea potrebe..
stim da mi je zaparala buba u uhu,kad je pricao o nato bombardovanju u srbiji,kao stari mu rekao,svi su izasli a ti? i on izadje...
e sad,znaci stari mu nije nista rekao za sarajevo i ratni period jeli,pa nije ni izletio..
ako je sad beogradjanin onda je i to ok,samo onda mu ne postvljajte vise pitanja o sa i ratu u bih...nea potrebe..
-
Iker C
#1832 Re: Al Jazeera Balkans
Kakav Čola on je svoje pravo lice pokazao. Ustao je protiv bombardovanja Beograda iako je ono bilo na neki način i opravdano a nije rekao riječi o opsadi Sarajeva za koje se ne može naći nikakvo razumno opravdanje.
- Maharadza
#1833 Re: Al Jazeera Balkans
E vidiš, volim samo što su neki tako pokazali svoje pravo lice, pa taman kao u onoj sceni iz "Gori vatra":OldMayor wrote:Vidi jednu stvar, ne mozes jedne ljude konstatno jebat u mozak i pitati ih o tom ratu, a drugima ne smijes ni pomenuti rat. To se radi npr Neletu, Kusturici itd. Dakle, svaki put, svaki intervju eto pogledaj, svaki put je pitanje Bosna, Sarajevo 92-96, svaki intervju...todd_smith wrote: pa sumnjam da bi on uzeo onu ulogu u Nicijoj Zemlji da je imao neka misljenja koja su kontraverzna ili za koje bi iznenadio raju.
To sto nece da prica...hajde znaj...deda mu je umr`o eto u ratu ili taman pred rat, izgubio je najbolje prijatelje zbog tog rata u oba smisla...mozda lik jednostavno nece da ide blizu toga, uostalom sam je rekao da je u Ljubljanu otisao, a ne u Zagreb ili Beograd.I svaki put slusamo istu njihovu pricu, tako da ne vidim svrhu da ih se ista jebena pitanja pitaju svaki put. Halo ba, ljudi su cetnici i kraj price. Jok, eto pitaj, mozda su promjenili misljenje.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=W_mXYDV3qL8#t=3132
- Radio Sarajevo
#1834 Re: Al Jazeera Balkans
Ja mislim da Đuro i Čola stvarno ne žele da se miješaju u politiku, jer su oni umjetnici i ništa drugo. Šta bi to oni mogli promijeniti, sve i da kažu šta misle, osim da se nekome zamjere? Ja to potpuno razumijem. Đuro je igrao u filmu Ničija zemlja, koji vrlo jasno govori neke stvari, a Čola je vrlo brzo došao u Sarajevo i nikad nije krio ko je i odakle je. Pored toga, mnogo prije rata je odselio u Beograd.OldMayor wrote:Ja mislim da su oni svi, osim mozda Zenita malo i prcali ovu novinarku - ko ono u smislu, sta si ti ba dosla koji qrac da nas miris, pa da smo htjeli sami bi se pomirli - valjda?
Jedini Zenit je pravi onaj bosanac, ono sto se kaze domacin. I jedini normalan od njih trojice, ne zbog toga sto je 'nas' i sto je ostao ovdje, nego sto ima realnu pricu, a njemu su najmanj puna usta Sarajeva i Bosne, a covjek bio tu sve vrijeme...
Zato su usta Bosne puna jednom Djuri, Colicu itd koji su se hinjski ispalili i A, A nikada nisu rekli protiv ratahalo bolan kolju ti narod i ti opet diplomatski planiras sta ces reci i sutra nasa bagra opet vise postuje i tog Djuru i tog Colica, vise nego npr Zenita, vise nego Tifu itd.. Ja Djuru volim i gotivim, ali realno nekad me ispizdi sa ovim svojim dvosmislenim komentarima, ok Srbija ti je trziste, ali jbt imas li muda ikad reci sta se desilo...
I Nele sutra da dodje u Ferhadiju i da stane i da se na sav glas izvine, opet bi ga svi zagotivili, mi smo takvi, Zenit je takav, mi smo jednostavno narod koji te ne moze mrziti ako si normalan, ako si postao normalan...ali nemoj me sad vuc za nos. I to se vidjelo, Zenit je bio spreman na sve, ali Nele provokator ga zove da dodje da se sastanu u nekakvom selu gdje je promocija knjige o Gavrilu Principu...ej, od toliko mjesta, ono dodji na promocijua i ova novinarka ga jos to pita, ono sta mislis da odemo tamo...
I po mom misljenju totalno pogresna osoba je pravila ovu emisiju, ovu emisiju je morao praviti neko ili ko je bio u TLN ili ko je iz Sarajeva, i ko razumije svu ovu pricu i ko moze postavit konkretno pitanje sta i kako. Mislim svaka cast ovoj novinarki sto je ovo napravila, to samo dokazuje kakvi smo mi da nam treba stranac da dodje i napravi nesto, ali povrsno je ovo, previse...
Uostalom, šta i da neko od njih misli da smo za rat svi krivi? I ja mislim tako, a Sarajlija sam, muslimansko - katoličkih korijena i nikad me niko neće svrstati na pogrešnu stranu. Šta je problem sve i da neko misli tako?
- OldMayor
#1835 Re: Al Jazeera Balkans
Svi krivi? Bilo je samo pitanje vremena kad ce se povuci i ta teza, da smo eto svi krivi. Haag ide u tom pravcu, a vidim i razmisljanja ljudi.Radio Sarajevo wrote:Ja mislim da Đuro i Čola stvarno ne žele da se miješaju u politiku, jer su oni umjetnici i ništa drugo. Šta bi to oni mogli promijeniti, sve i da kažu šta misle, osim da se nekome zamjere? Ja to potpuno razumijem. Đuro je igrao u filmu Ničija zemlja, koji vrlo jasno govori neke stvari, a Čola je vrlo brzo došao u Sarajevo i nikad nije krio ko je i odakle je. Pored toga, mnogo prije rata je odselio u Beograd.
Uostalom, šta i da neko od njih misli da smo za rat svi krivi? I ja mislim tako, a Sarajlija sam, muslimansko - katoličkih korijena i nikad me niko neće svrstati na pogrešnu stranu. Šta je problem sve i da neko misli tako?
Cuj zasto je bitno. Pa bolan ko ce historiju napisati. Naravno da je bitno sta misle predstavnici jedne drzave, kakvi bi trebali biti Djuro i Cola. Takvi ljudi bi trebali jasno i glasno da kazu sta misle. I na taj nacin smanjiti mogucnost agresora da kaze nesto suprotno.
Nicija zemlja, ma sta taj film jasno govori jbt. Film jeste odlican, ali ne prikazuje ni r od realnosti rata u BiH.
Samo bosnjo i 20 godina nakon rata gdje ga je agresor klao iz cista mira misli eto da je i on kriv.
Pusti mi se te neletove price, svi smo krivi.
Ne kazem da nije bilo zlocina i protiv srba, sigurno jeste, ali ne planski kako su to cetnici odradili. Te ljude niko NIJE TJERAO. Kod mojih roditelja u firmama se samo nisu pojaviili Srbi, samo tupavi muslimani su dosli na poslove. Zasto? Kako? Kako to da su svi srbi jedno 95% tih dana bili na bolovanjima, odmorima itd. Ispalili se ljudi za Srbiju, za Australije, amerike itd.
- @mba
#1836 Re: Al Jazeera Balkans
djuro je svoje rekao, kad ga je djed pitao na samrti ko granatira sarajevo, djuro mu je odgovorio ko granatira, za mene je sve rekao!
- Radio Sarajevo
#1837 Re: Al Jazeera Balkans
Odosmo predaleko. Ja to ipak gledam malo drugačije.OldMayor wrote:Svi krivi? Bilo je samo pitanje vremena kad ce se povuci i ta teza, da smo eto svi krivi. Haag ide u tom pravcu, a vidim i razmisljanja ljudi.Radio Sarajevo wrote:Ja mislim da Đuro i Čola stvarno ne žele da se miješaju u politiku, jer su oni umjetnici i ništa drugo. Šta bi to oni mogli promijeniti, sve i da kažu šta misle, osim da se nekome zamjere? Ja to potpuno razumijem. Đuro je igrao u filmu Ničija zemlja, koji vrlo jasno govori neke stvari, a Čola je vrlo brzo došao u Sarajevo i nikad nije krio ko je i odakle je. Pored toga, mnogo prije rata je odselio u Beograd.
Cuj zasto je bitno. Pa bolan ko ce historiju napisati. Naravno da je bitno sta misle predstavnici jedne drzave, kakvi bi trebali biti Djuro i Cola. Takvi ljudi bi trebali jasno i glasno da kazu sta misle. I na taj nacin smanjiti mogucnost agresora da kaze nesto suprotno.
Nicija zemlja, ma sta taj film jasno govori jbt. Film jeste odlican, ali ne prikazuje ni r od realnosti rata u BiH.
Samo bosnjo i 20 godina nakon rata gdje ga je agresor klao iz cista mira misli eto da je i on kriv.
Pusti mi se te neletove price, svi smo krivi.Ej Nele iz cista mira zbriso za Sarajevo, kaze protjeran. Pa ok, evo i da jeste protjeran, on i jos 200.000 srba, je li to opet razlog da se ubije 12.000 ljudi u gradu i 1000 djece? I zato je ovu emisiju radio pogresan novinar.
Ne kazem da nije bilo zlocina i protiv srba, sigurno jeste, ali ne planski kako su to cetnici odradili. Te ljude niko NIJE TJERAO. Kod mojih roditelja u firmama se samo nisu pojaviili Srbi, samo tupavi muslimani su dosli na poslove. Zasto? Kako? Kako to da su svi srbi jedno 95% tih dana bili na bolovanjima, odmorima itd. Ispalili se ljudi za Srbiju, za Australije, amerike itd.
Ne sporim da Nele uopšte nije protjeran i da bi sigurno bio zaštićen da je ostao u Sarajevu. Ne sporim da laže kada spominje brojku od 200.000 protjeranih Srba (ukupno ih je bilo 150.000, a od toga sigurno pola po selendrama gdje su i sada, u Istočnom Sarajevu). Naravno da znam šta su četnici uradili i koliko su pobili naših sugrađana, djece itd.
Međutim, nešto drugo sam želio reći, a to je da je bosanska strana takođe kriva za rat, a tu prije svega mislim na naše, demokratski izabrane, političare iz SDA. Ko ne konta da je Alija htio napraviti privatnu državu i da je svjesno ušao u rat, nadajući se sadakama Arapa i Turaka (koje će opet završiti u njihovim džepovima), taj onda ne vidi dalje od kućnog praga i treba pogledati ko nam sada sjedi u Predsjedništvu (kriminalac, ubica i milijarder, koji je uz to i lažov, petljanac i šta sve ne). Naravno da su ti ljudi iz političkog vrha TAKOĐE krivi za rat (ne kažem da su jedini krivi, i ne kažem da im je krivica podjednaka kao što je Karadžićeva, ali je ima i to mnogo).
Ali odosmo u off, tema je Al Jazeera.
- OldMayor
#1838 Re: Al Jazeera Balkans
Jbg, ovo je meni isto ono da zena sama trazi da je se siluje ako obuce dopicnjak.Radio Sarajevo wrote: Međutim, nešto drugo sam želio reći, a to je da je bosanska strana takođe kriva za rat, a tu prije svega mislim na naše, demokratski izabrane, političare iz SDA. Ko ne konta da je Alija htio napraviti privatnu državu i da je svjesno ušao u rat, nadajući se sadakama Arapa i Turaka (koje će opet završiti u njihovim džepovima), taj onda ne vidi dalje od kućnog praga i treba pogledati ko nam sada sjedi u Predsjedništvu (kriminalac, ubica i milijarder, koji je uz to i lažov, petljanac i šta sve ne). Naravno da su ti ljudi iz političkog vrha TAKOĐE krivi za rat (ne kažem da su jedini krivi, i ne kažem da im je krivica podjednaka kao što je Karadžićeva, ali je ima i to mnogo).
Ali odosmo u off, tema je Al Jazeera.
Ja znam sta je alija htio i da je budaletina bio naivan, ali opet on SAM nije mogao napraviti ovdje Iran ili Teheran. To sto je lupao jedan starac sto je Alija vec tada bio je bilo nebitno, i da nije to lupao, desilo bi se sto bi se desilo. Mi nismo mogli ostati u zajednici sa srbiojm i to je realnost.
To je znao karadzic, ali je njemu mrsko bilo cekati i znao je da je to neminovnost, pa je fino sa slobom skontao sta se zajebavati po sjednicama kad ih mozemo poklat ko se bude bunio. I to su i uradili.
Tako da ne mogu prihvatiti to da smo i mi krivi za rat. Nismo. Za rat su krivi oni koji su poceli pucati i ubijati.
-
wolf07
#1839 Re: Al Jazeera Balkans
Da ga do kraja zakucamo u off-topic! U jesen 1939.g. kad je Njemacka izvrsila agresiju na Poljsku, V. Britanija i Francuska su OBJAVILE rat Njemackoj. Francuzi cak i upali par kilometara u teritorij Njemacke cime su narusili njen suverenitet i teritorijalni integritet.
Hocemo li sad reci da je Hitler bio nevinasce, a Englezi i Francuzi krivci za 2.Svj.rat bar onoliko koliko su to i Nijemci?
Hocemo li sad reci da je Hitler bio nevinasce, a Englezi i Francuzi krivci za 2.Svj.rat bar onoliko koliko su to i Nijemci?
-
unix
#1840 Re: Al Jazeera Balkans
Ljudi, došao mi je FB intervju koji je AJB imala sa Tsiprasom. Cura iz AJB, Mujanovićka, govori odličan grčki!
- MarcusM
#1841 Re: Al Jazeera Balkans
unix wrote:Ljudi, došao mi je FB intervju koji je AJB imala sa Tsiprasom. Cura iz AJB, Mujanovićka, govori odličan grčki!
-
quarterback
#1842 Re: Al Jazeera Balkans
Dijana je prije AJBa bila u Hayatu, takodje odlicna.
- MarcusM
-
StupskaBitanga
#1844 Re: Al Jazeera Balkans
valjda će se Dijana vratit ubrzo sa trudničkog
-
IgiPop
#1845 Re: Al Jazeera Balkans
Intervju sa Tsiprasom je odlican! Nisam prije gledao, a sada sam pogledao nekih 15-ak minuta, svaka cast. Ova djevojka bi trebala voditi politiku, a ne biznis. Moje misljenje. Thumbs up, svakako.
-
StupskaBitanga
#1846 Re: Al Jazeera Balkans
Od sutra novine na AJB
Al Jazeera Balkans, nakon nešto više od tri godine emitovanja, predstavila je novi vizualni identitet kao i novu programsku shemu.
Od nedjelje 1. februara 2015. vijesti na Al Jazeeri Balkans možete pratiti u više termina: polusatne u 14:00, 15:00, 21:00 i 24:00, a jednosatne u 16:00, 18:00, 20:00 i 22:00.
Proširenje programske sheme iziskivalo je i proširenje našeg tima. Tim od više od 220 profesionalaca iz cijele regije radeći pod sloganom Iz svakog ugla i sa svake strane svojim nezavisnim i nepristrasnim izvještavanjem donosi neispričane priče, vijesti, intervjue, komentare i analize te raznovrstan dokumentarni program.
"S ponosom predstavljamo i novi on-screen vizualni identitet, prestavljajući regionalne centre iz kojih emitiramo svoj program kao i prepoznatljive lokacije Balkana", ističu sa Al Jazeere.
Al Jazeera Balkans osim centralnog studija u Sarajevu ima i regionalne centre u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, dopisnike iz Podgorice, Prištine, Niša i Banje Luke, ali i iz Washingtona, Londona, Istanbula i Brisela, a koristi i mrežu od više od 90 dopisništava koje mreža Al Jazeera ima širom svijeta.
teve.ba
-
walk_M-A-N
#1847 Re: Al Jazeera Balkans
Nažalost nije djevojkaIgiPop wrote:Intervju sa Tsiprasom je odlican! Nisam prije gledao, a sada sam pogledao nekih 15-ak minuta, svaka cast. Ova djevojka bi trebala voditi politiku, a ne biznis. Moje misljenje. Thumbs up, svakako.
-
sandzokan
#1848 Re: Al Jazeera Balkans
Samo da, sa zakašnjenjem, pohvalim specijalni program ove televizije povodom obilježavanja godišnjice oslobađanja Aušvica. Zaista su se potrudili da se glas preživjelih čuje i na našim područjima.
- Maharadza
#1849 Re: Al Jazeera Balkans
MA to, dabogda sahranili sve ostale "informativne" TV kanale!StupskaBitanga wrote:Od sutra novine na AJB
Al Jazeera Balkans, nakon nešto više od tri godine emitovanja, predstavila je novi vizualni identitet kao i novu programsku shemu.
Od nedjelje 1. februara 2015. vijesti na Al Jazeeri Balkans možete pratiti u više termina: polusatne u 14:00, 15:00, 21:00 i 24:00, a jednosatne u 16:00, 18:00, 20:00 i 22:00.
Proširenje programske sheme iziskivalo je i proširenje našeg tima. Tim od više od 220 profesionalaca iz cijele regije radeći pod sloganom Iz svakog ugla i sa svake strane svojim nezavisnim i nepristrasnim izvještavanjem donosi neispričane priče, vijesti, intervjue, komentare i analize te raznovrstan dokumentarni program.
"S ponosom predstavljamo i novi on-screen vizualni identitet, prestavljajući regionalne centre iz kojih emitiramo svoj program kao i prepoznatljive lokacije Balkana", ističu sa Al Jazeere.
Al Jazeera Balkans osim centralnog studija u Sarajevu ima i regionalne centre u Zagrebu, Beogradu i Skoplju, dopisnike iz Podgorice, Prištine, Niša i Banje Luke, ali i iz Washingtona, Londona, Istanbula i Brisela, a koristi i mrežu od više od 90 dopisništava koje mreža Al Jazeera ima širom svijeta.
teve.ba
-
StupskaBitanga
#1850 Re: Al Jazeera Balkans
kažu da je ovo do sada neviđeno pa sutra ćemo se uvjeriti