Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
probook

#1826 Re: Raiffeisen banka

Post by probook »

holowey wrote:zvali me, kazu odobrena mi kreditna kartica samo da dodjem sa licnom, ni za kakvu kreditnu nisam aplicirao... juce dodje sms, odobren mi kes kredit samo da dodjem sa licnom, a nikakav kredit nisam trazio... jeli to imaju viska para, hoce da vise zarade na meni, povecavaju portfelj pred svoju udaju nekome vecem ili sta? sumnjivi su mi skroz :roll:
Tako su i mene zvali nedavno na tel kao bla bla samo l k i kredit odobren, mega giga akcija, ja sretno odabrani korisnik - moš misliti :lol:

Od nedavno cim cujem da je neka promocija samo prekinem vezu - mrš... I vidim da su me ove razjo razne firme prestale zvati. Najgore je kada pricas sa njima i pustis da te ubjedjuju.
Horcrux

#1827 Re: Raiffeisen banka

Post by Horcrux »

Obavjestavamo cijenjene klijente da ce doci do promjene kamatne stope na vlastita sredstva (pozitivno stanje racuna) po debitnoj kartici. Nominalna kamatna stopa ce biti promijenjena sa 0,1% na 0%. Nova kamatna stopa se primjenjuje od 01.09.2016. godine
Na sta se ovo odnosi, moze li ko objasniti?
channel10

#1828 Re: Raiffeisen banka

Post by channel10 »

Pa piše ti fino,na pozitivno stanje na računu više nema nikakve kamate. Znaci dosad si imao na 5000 pozitivnog stanja na računu kamatu od koje markice,a od sada nema ni to. Iduće godine očekujem da će početi oduzimati sa pozitivnog stanja,bez obzira na mjesečnu naknadu.
loose end

#1829 Re: Raiffeisen banka

Post by loose end »

jao koji su to lopovi :lol:

nemam ja ništa od njihovih 0,1% na svojih sto maraka, ako i s toliko u plusu uspijem zatvoriti jedan mjesec, al cuj i to ukidaju :-) a nije problem uzeti 16% na iznos za koji odeš u minus

još ovo nedavno uveli naknadu za vođenje kartice, pa tačno da ih čovjek nazove da im kaže dobar dan, samo da vam jebem mater, eto, doviđenja
bumerangss

#1830 Re: Raiffeisen banka

Post by bumerangss »

Ja sam se danas duboko razocarao u ovu banku jer su to pravi lihvari. Krajem juna sam otvorio racun tj dobio neku njihovu bezkontaktnu karticu, najjeftiniju od 1,99 km mjesecno i 8 km godisnje clanarine. Poceo sam raditi 06.07 a juce 02.08 sam dobio prvu platu u zivotu a nisam dobio platnu listu i znao sam da mi je ta plata manja nego sto je inace jer nisam radio puni mjesec. Ja danas 03.08 nazvao banku i pitam koliko mi je sta uplaceno i kazem koliko sam digao, kad 10 km mi je vise uplaceno nego sto sam podigao a podigao sam sve :D i pitam kako, sta je to a odgovor je bio da su mi odma odbili 2 km za vodjenje, to haj ok ali su mi odma odbili i 8 km godisnje clanarine! :-) je li to ok? Je li to odbijaju na pocetku ili na kraju kalendarske godine, jesu li mi trebali odbiti 4 km jer cu tu karticu koristiti samo ovu drugu polovinu 2016-te ili je to ok sto su odma uzeli 8 km za cijelu godinu pa ce mi tu narednu godisnju clanarknu uzeti u 8-mom mjesecu 2017-te?

Salterusa me muntala prilikom otvaranja racuna da uzmem neku od 3,99 km mjesecno jer tu kao svi uzimaju. Nisam cicija za par km ali ne dam nesto sto mi ne treba.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1831 Re: Raiffeisen banka

Post by un1ted »

Sve po pravilima.
Android Knego

#1832 Re: Raiffeisen banka

Post by Android Knego »

Važno je da kad digneš stambeni kredit na 10-15 godina poslije 6-12 mjeseci ti pošalju obavijest da je zbog promjene euribora neophodno da ti povećaju kamatu na kredit, pa ti klepe još 2-3 milje maraka (ukupno) pod stavkom "porez na budale"... A kad euribor pada onda se ušute k'o pi*de...
Dr.medicine

#1833 Re: Raiffeisen banka

Post by Dr.medicine »

bumerangss wrote:Ja sam se danas duboko razocarao u ovu banku jer su to pravi lihvari. Krajem juna sam otvorio racun tj dobio neku njihovu bezkontaktnu karticu, najjeftiniju od 1,99 km mjesecno i 8 km godisnje clanarine. Poceo sam raditi 06.07 a juce 02.08 sam dobio prvu platu u zivotu a nisam dobio platnu listu i znao sam da mi je ta plata manja nego sto je inace jer nisam radio puni mjesec. Ja danas 03.08 nazvao banku i pitam koliko mi je sta uplaceno i kazem koliko sam digao, kad 10 km mi je vise uplaceno nego sto sam podigao a podigao sam sve :D i pitam kako, sta je to a odgovor je bio da su mi odma odbili 2 km za vodjenje, to haj ok ali su mi odma odbili i 8 km godisnje clanarine! :-) je li to ok? Je li to odbijaju na pocetku ili na kraju kalendarske godine, jesu li mi trebali odbiti 4 km jer cu tu karticu koristiti samo ovu drugu polovinu 2016-te ili je to ok sto su odma uzeli 8 km za cijelu godinu pa ce mi tu narednu godisnju clanarknu uzeti u 8-mom mjesecu 2017-te?

Salterusa me muntala prilikom otvaranja racuna da uzmem neku od 3,99 km mjesecno jer tu kao svi uzimaju. Nisam cicija za par km ali ne dam nesto sto mi ne treba.
dobio platu i odmah ciganci, neka bolan budi džomet insan neka se potroši plata haja :lol:
godisnja clanarina je 8 i u januaru 2017 ce te naravno oderati :lol:
a vala si i izabrao banku :lol:

odes u Unicredit. cener mjesecno paket i dobijes paletu kartica, osiguranje, ofo ono. još ti plavuša i kolo zaigra :lol:
Dzontra_Volta

#1834 Re: RE: Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

Dr.medicine wrote:
bumerangss wrote:Ja sam se danas duboko razocarao u ovu banku jer su to pravi lihvari. Krajem juna sam otvorio racun tj dobio neku njihovu bezkontaktnu karticu, najjeftiniju od 1,99 km mjesecno i 8 km godisnje clanarine. Poceo sam raditi 06.07 a juce 02.08 sam dobio prvu platu u zivotu a nisam dobio platnu listu i znao sam da mi je ta plata manja nego sto je inace jer nisam radio puni mjesec. Ja danas 03.08 nazvao banku i pitam koliko mi je sta uplaceno i kazem koliko sam digao, kad 10 km mi je vise uplaceno nego sto sam podigao a podigao sam sve :D i pitam kako, sta je to a odgovor je bio da su mi odma odbili 2 km za vodjenje, to haj ok ali su mi odma odbili i 8 km godisnje clanarine! :-) je li to ok? Je li to odbijaju na pocetku ili na kraju kalendarske godine, jesu li mi trebali odbiti 4 km jer cu tu karticu koristiti samo ovu drugu polovinu 2016-te ili je to ok sto su odma uzeli 8 km za cijelu godinu pa ce mi tu narednu godisnju clanarknu uzeti u 8-mom mjesecu 2017-te?

dobio platu i odmah ciganci, neka bolan budi džomet insan neka se potroši plata haja [emoji38]
godisnja clanarina je 8 i u januaru 2017 ce te naravno oderati [emoji38]
a vala si i izabrao banku [emoji38]

odes u Unicredit. cener mjesecno paket i dobijes paletu kartica, osiguranje, ofo ono. još ti plavuša i kolo zaigra [emoji38]
Taj isti paket u RB je 5,99 KM mjesečno.
Dr.medicine

#1835 Re: RE: Re: Raiffeisen banka

Post by Dr.medicine »

Dzontra_Volta wrote:
Dr.medicine wrote:

dobio platu i odmah ciganci, neka bolan budi džomet insan neka se potroši plata haja [emoji38]
godisnja clanarina je 8 i u januaru 2017 ce te naravno oderati [emoji38]
a vala si i izabrao banku [emoji38]

odes u Unicredit. cener mjesecno paket i dobijes paletu kartica, osiguranje, ofo ono. još ti plavuša i kolo zaigra [emoji38]
Taj isti paket u RB je 5,99 KM mjesečno.
upravo pogledah i taj paket je 9,49
ali opet nema sve ono što ima paket u Unicreditu.
pa ne bih se ja zezao i mijenjao sve kartice. od raiffeisen samo :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1837 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

raja
kad se kaze rajfajzen soping kartica jel se to misli na mc shopping kreditna kartica

u formularu se nudi
visa kreditna :?
mastercard :P
visa istalment :| :? nikad cuo
mastercard charge :?
i mc shoping kreditna

da objasnim kako je to u intesi ispire kartica

kupis 19. dana u mjesecu nesto od 500 maraka na 10 rata
prvi mjesec nista...tek 19. dana znaci 30 dana poslije odbijaju prvu ratu i tako deset puta

znaci nista uplate koliko zelis kad zelis nego se tocno zna...jedna rata je 19.
ako kupis nesto drugo recimo 8. u mjesecu...ta rata je uvijek 8. i koliko si ugovorio...ako je 100 na tri rate bice 33 marke

ne znam jel me kontate
mastercard imam to je skroz drugo...to ne zelim u rajfajzenu nego nesto najblize ispire inteza kartici
Android Knego

#1838 Re: Raiffeisen banka

Post by Android Knego »

channel10 wrote:Pa piše ti fino,na pozitivno stanje na računu više nema nikakve kamate. Znaci dosad si imao na 5000 pozitivnog stanja na računu kamatu od koje markice,a od sada nema ni to. Iduće godine očekujem da će početi oduzimati sa pozitivnog stanja,bez obzira na mjesečnu naknadu.
I sto vise para imas na debitnoj, na kraju mjeseca ti vise uzmu... :D
perfect_guy

#1839 Re: Raiffeisen banka

Post by perfect_guy »

Android Knego wrote: I sto vise para imas na debitnoj, na kraju mjeseca ti vise uzmu... :D
na šta uzmu?
DON_eARL

#1840 Re: Raiffeisen banka

Post by DON_eARL »

Još neko da mu nije stigao izvod na e-mail? :roll:
probook

#1841 Re: Raiffeisen banka

Post by probook »

DON_eARL wrote:Još neko da mu nije stigao izvod na e-mail? :roll:
Nije ni meni
Android Knego

#1842 Re: Raiffeisen banka

Post by Android Knego »

perfect_guy wrote:
Android Knego wrote: I sto vise para imas na debitnoj, na kraju mjeseca ti vise uzmu... :D
na šta uzmu?
Na foru :D
Dzontra_Volta

#1843 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

probook wrote:
DON_eARL wrote:Još neko da mu nije stigao izvod na e-mail? :roll:
Nije ni meni
NIje ni meni, ali sam ga skinuo sa internet bankarstva.
e><pert

#1844 Re: Raiffeisen banka

Post by e><pert »

Zašto je Raiffeisen banka zakomplikovala online plaćanje sa VISA karticom svaki put prije plaćanja moram da zovem banku da odobri transakciju tako skoro godinu dana, da li je kod drugih banaka takva procedura, razmisljam da zatvorim racun pa otvorim novi u drugoj banci koja nema ovakvu proceduru, vase preporuke?

Sent from my iPhone using Tapatalk
seoBIH

#1845 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

To je samo kod tebe. Imam tri kartice (visa debit) i nema problema.
e><pert

#1846 Re: Raiffeisen banka

Post by e><pert »

seoBIH wrote:To je samo kod tebe. Imam tri kartice (visa debit) i nema problema.
Ovo se odnosi na direktno plaćanje, a na putem paypala, prolazi ti direktno?

seoBIH

#1847 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

Kada god sam platio, direktno placanje je prolazilo. U zadnjih par mjseci mozda sam imao uplatu-dvije ka stranim zemljama, a sve ostalo je bilo unutra BIH kada kucam direktno info kartice i bez ikakvih problema. Zovi ti njih i trazi da ti rijese problem, jer nije takva procedura.
e><pert

#1848 Re: Raiffeisen banka

Post by e><pert »

seoBIH wrote:Kada god sam platio, direktno placanje je prolazilo. U zadnjih par mjseci mozda sam imao uplatu-dvije ka stranim zemljama, a sve ostalo je bilo unutra BIH kada kucam direktno info kartice i bez ikakvih problema. Zovi ti njih i trazi da ti rijese problem, jer nije takva procedura.
Dobro mozda nisam bio precizan u pitanju, odnosi se na uplate ka stranim zemljama jel ti i tu prolazi?

seoBIH

#1849 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

Pa napisah da nisam placao direktno previse unosom informacija kartice, 2-3 puta u prethodnim mjesecima. Placao sam paypalom svakodnevno te je i to "strani" nacin placanja :)
merkato

#1850 Re: Raiffeisen banka

Post by merkato »

Upoznat netko sa prenosom plate u raiffaisen i sa nekim dobivanjem 100 km ?
Vrti se danima po fb i drugim oglasima
Kakva je caka?

sa trenutnom svakako nisam zadovoljna,i svakaako samm htjela mijenjati
Post Reply